Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PRO România Dâmbovița a prezentat deja 40 de candidați pentru funcțiile de primar

Publicat

pe

Zorii unei alianţe dintre PSD şi PRO România Dâmboviţa par să nu se mai arate. Primul indiciu, care demonstrează că Adrian Ţuţuianu îşi urmează propriul drum şi că nu acceptă o colaborare cu social-democraţii decât în condiţiile sale, este reprezentat de viteza cu care îşi prezintă candidaţii pentru funcţia de primar în localităţile judeţului.

Sunt candidaţi care, în afară de concentrarea unui segment de indecişi, vor muşca cu siguranţă din electoratul PSD, chiar şi în comunele conduse de edilii care îi poartă în continuare respect şi care l-au susţinut moral şi au pledat pentru el, chiar dacă fără rezultate, pentru reîntoarcerea în partid şi pentru repararea nedreptăţii care i s-a făcut în epoca Liviu Dragnea.

Astăzi, au ieşit la rampă încă zece candidaţi de la PRO România Dâmboviţa. Lista a fost deschisă de Mihaela Ciobanu, asistent medical, care va lupta pentru postul de primar al oraşului Titu.

La Pucheni, pentru funcţia de primar a intrat în bătălie un silvicultor. Adrian Voica a mai candidat pentru această demnitate locală. Acum are mai multe şanse, ţinând cont de faptul că actualul edil nu a performat de niciun fel.

Omul de afaceri Marius Gelu Herghea se va confrunta cu Nicolae Catrina de la PSD pentru funcţia de primar al comunei Potlogi.

Corneşti, unde, spune Adrian Ţuţuianu, în ultimii ani, lucrurile au stagnat, adică nu s-a mai întâmplat mare lucru în plan investiţional, PRO România îl lansează pentru funcţia de edil al acestei comune pe Gheorghe Bogdan Cuţă, angajat al Primăriei.

Există candidat şi la Corbii Mari. PRO România îl aruncă în bătălia electorală pe Ion Ilie, administratorul unei firme şi fost consilier local. Adrian Ţuţuianu a spus că se vor bate aici, unde primar este social-democratul Ionuţ Bănică, aproape imposibil de învins, cu toată îndârjirea.

Marius Breazu, consilier local la Iedera, ţinteşte postul de primar al acestei localităţi.

Pentru Răzvad PRO România îl pregăteşte pentru candidatura la postul de primar în această comună deosebit de importantă pe omul de afaceri Cristian Dinică.

Cătălin Scripa, administratorul unei firme de comerţ şi construcţii, candidează pentru funcţia de primar a comunei Bilciureşti.

Bătălia electorală va fi una interesantă și la Dragomireşti unde în luptă cu actualul primar social-democrat, Dragoş Vlădulescu, se angajează fostul viceprimar Cristian Doiţă.

Victor Călinescu, om de afaceri, este decis să câştige funcţia de primar a comunei Ulieşti. Are şanse cu duiumul, dacă luăm în consideraţie faptul că edilul actual nu prea are multe lucruri de arătat.

Dâmboviţa

Primarul Târgoviștei îi răspunde contracandidatului său de la PNL

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, care candidează pentru un nou mandat de edil, a răspuns rapid acuzelor lansate de liderul PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, într-o conferință de presă organizată, astăzi – 7 august, pe șoseaua de centură a orașului.

„Candidatul specializat în falimente de la PNL Târgoviște face conferință de presă pe centura municipiului. În timp ce vorbește că proiectul e distrus, în spatele lui se vede asfaltul proaspat turnat din Calea Ialomiței, la Complexul de Natație. Penibil moment. E de noaptea minții cum vorbește de datorii un personaj care A FALIMENTAT 7 firme, în diferite calități – asociat, asociat unic, administrator. Funie în casa spânzuratului.

Știu că pe unii îi disperă faptul că vom finaliza proiectul de centură; li se usucă și bruma de capital electoral. Dar rămâne cum am stabilit:

✅se lucrează concomitent pe toate cele 5 loturi de execuție;
✅s-au asfaltat 12 din 15 km;
✅s-a introdus toată rețeaua de canalizare;
✅s-au pus toate grinzile la pasajul de la Petru Cercel (gata anul acesta) și la pasajul Teiș;
✅se fac rosturile de dilatație la Pasajul de la Aninoasa (ultima etapă);
✅CENTURA SE FINALIZEAZĂ.

Și, da: pot fi erori punctuale în execuție, dar vă promit că nu voi lăsa nimic la voia întâmplării și tot ce nu va fi lucrat impecabil se remediază, de-ar fi să se ia totul de la zero, pe banii constructorului”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Candidatul PNL pentru Primăria Târgoviște: Actuala administrație a ratat toate proiectele mari

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte și candidat al liberalilor pentru funcția de primar al municipiului, a organizat, astăzi – 7 august, o conferință de presă pe șoseaua de centură a orașului având că temă proiectul de reabilitare și modernizare a acestui drum, pe care îl cataloghează în categoria investiții pe care actuala administrație le-a ratat. Îi acuză Cotinescu pe actualii edili că transformă minciuna în adevăr, prin campanii agresive de promovare în presă și pe rețelele de socializare.

„Vedem cum singura problemă reală a administrației târgoviștene, a Primăriei, este aceea de a-și crea o imagine bună, de a crea primarului în funcție o imagine bună, o imagine de oameni care fac, oameni gospodari.

În fapt, vorbind de centura orașului, de 8 ani de zile, se încearcă finalizarea acestui proiect. Au fost cinci licitații ratate. 70 de milioane de euro a fost finanțarea europeană. Ar fi trebuit ca această centură să fie făcută din bani europeni, dați gratis comunităţii târgoviștene. Unde am ajuns?

Primăria Târgoviște a pierdut finanțarea europeană și, în acest moment, ne aflăm în situația de a da banii europeni înapoi. Cine o să îi dea? Bineînțeles, noi, târgoviștenii, din taxele noastre pe următorii 10 ani. Pe de altă parte, primul constructor – CAST – a dat în judecată Primăria Târgoviște și a obținut 16 milioane de lei, bani care su fost deja plătiți de Primăria Târgoviște, deși primarul, în campania electorală pentru alegerile din 2016, promitea că va recupera banii de la constructor și, ulterior, va face centura pe banii constructorilor. Nu a rezolvat nimic! A fost doar o altă minciună a unui politician care a vrut să ajungă la conducerea Primăriei Târgovişte.

Ulterior, 17 milioane de lei au fost plătiți către constructorul SC Telor, care nu a finalizat ceea ce trebuia. S-a ajuns apoi ca Primăria să promită că va executa centura prin Municipal Construct. Nu numai că această societate a Primăriei era implicată în proiectul de la stadion, pe care nu l-a dus la bun sfârșit, așa cum promitea primarul. De asemenea, compania respectivă nu avea capacitatea efectivă de a rezolva probleme de infrastructură rutieră, nu avea oameni suficienți, nu avea tehnologie, nu avea utilaje ca să poată duce acest proiect la bun sfârșit. O altă promisiune ratată a actualei administrații.

S-a ajuns în situația în care s-a făcut o ultimă licitație și 89 de milioane de lei au fost atribuiți constructorilor care lucrează în acest moment.

Cumulat, sumele care duc la finalizarea acestei centuri sunt undeva la 140 de milioane de lei, dublu decât finanțarea europeană, și ne întrebăm dacă au fost bugetați 70 de milioane de lei prin finanțare europeană nerambursabilă, de ce am ajuns noi, cetățenii, să plătim 140 de milioane de lei din fonduri bancare pe care le vom achita din taxele și impozitele noastre?

Asta înseamnă, de fapt, dezastru în administrația locală. Asta înseamnă, de fapt, să nu faci decât figurație înainte de alegeri și să arăți că ești un primar competent, dar în spatele tău să existe o gaură pe care o creezi târgoviștenilor, de 70 de milioane de lei. Minciuna, demagogia, impostura sunt problemele de care ne lovim la nivelul administrației locale târgoviștene.

Tot acest demers permanent de a crea imaginea de oameni implicați în administrarea orașului este de a masca o proastă administrare a orașului. Toate proiectele mari sunt, de fapt, în această situație. Stadionul, anvelopările termice etc. trebuiau demult finalizate, dar, din păcate, nu au un deznodământ fericit”, a declarat Aurelian Cotinescu.

A mai spus liderul PNL Târgovişte că, din discuțiilor purtate cu locuitorii orașului în ultimii 2 ani, s-a desprins concluzia că municipiul este subdezvoltat, depopulat și fără perspective.

„Tinerii din Târgoviște nu văd o posibilitate reală de a trăi în acest oraș și aleg să plece. Administrația locală este cea care poate aduce prosperitate unei comunități sau o poate duce spre dezastru. Din păcate, comunitatea târgovișteană este văduvită de proiecte ample, proiecte care să dezvolte zona de infrastructură și zona economică a orașului”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!