Connect with us

Dâmboviţa

PRO România Dâmbovița a prezentat deja 40 de candidați pentru funcțiile de primar

Publicat

pe

Zorii unei alianţe dintre PSD şi PRO România Dâmboviţa par să nu se mai arate. Primul indiciu, care demonstrează că Adrian Ţuţuianu îşi urmează propriul drum şi că nu acceptă o colaborare cu social-democraţii decât în condiţiile sale, este reprezentat de viteza cu care îşi prezintă candidaţii pentru funcţia de primar în localităţile judeţului.

Sunt candidaţi care, în afară de concentrarea unui segment de indecişi, vor muşca cu siguranţă din electoratul PSD, chiar şi în comunele conduse de edilii care îi poartă în continuare respect şi care l-au susţinut moral şi au pledat pentru el, chiar dacă fără rezultate, pentru reîntoarcerea în partid şi pentru repararea nedreptăţii care i s-a făcut în epoca Liviu Dragnea.

Astăzi, au ieşit la rampă încă zece candidaţi de la PRO România Dâmboviţa. Lista a fost deschisă de Mihaela Ciobanu, asistent medical, care va lupta pentru postul de primar al oraşului Titu.

La Pucheni, pentru funcţia de primar a intrat în bătălie un silvicultor. Adrian Voica a mai candidat pentru această demnitate locală. Acum are mai multe şanse, ţinând cont de faptul că actualul edil nu a performat de niciun fel.

Omul de afaceri Marius Gelu Herghea se va confrunta cu Nicolae Catrina de la PSD pentru funcţia de primar al comunei Potlogi.

Corneşti, unde, spune Adrian Ţuţuianu, în ultimii ani, lucrurile au stagnat, adică nu s-a mai întâmplat mare lucru în plan investiţional, PRO România îl lansează pentru funcţia de edil al acestei comune pe Gheorghe Bogdan Cuţă, angajat al Primăriei.

Există candidat şi la Corbii Mari. PRO România îl aruncă în bătălia electorală pe Ion Ilie, administratorul unei firme şi fost consilier local. Adrian Ţuţuianu a spus că se vor bate aici, unde primar este social-democratul Ionuţ Bănică, aproape imposibil de învins, cu toată îndârjirea.

Marius Breazu, consilier local la Iedera, ţinteşte postul de primar al acestei localităţi.

Pentru Răzvad PRO România îl pregăteşte pentru candidatura la postul de primar în această comună deosebit de importantă pe omul de afaceri Cristian Dinică.

Cătălin Scripa, administratorul unei firme de comerţ şi construcţii, candidează pentru funcţia de primar a comunei Bilciureşti.

Bătălia electorală va fi una interesantă și la Dragomireşti unde în luptă cu actualul primar social-democrat, Dragoş Vlădulescu, se angajează fostul viceprimar Cristian Doiţă.

Victor Călinescu, om de afaceri, este decis să câştige funcţia de primar a comunei Ulieşti. Are şanse cu duiumul, dacă luăm în consideraţie faptul că edilul actual nu prea are multe lucruri de arătat.

ADMINISTRAŢIE

Exercițiu de mobilizare în județul Dâmbovița, dispus prin Hotărâre a CSAT

Publicat

pe

În perioada 11-14 mai 2021, se desfășoară în județul Dâmbovița un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei și a teritoriului pentru apărare, condus de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, structură de specialitate a Guvernului României. Activitatea a fost aprobată prin Hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

„Pe timpul exercițiului va fi evaluat potențialul economic și uman al autorităților administrației publice locale, instituțiilor și operatorilor economici, la nivelul județului Dâmbovița, în vederea identificării resurselor materiale, financiare și a forței de muncă necesare susținerii efortului de apărare și asigurării continuității activităților economico-sociale pe timpul stării de asediu, la mobilizare și pe timpul stării de război, potrivit legii, urmând ca principalele concluzii, propuneri, eventualele dificultăți, constrângeri și limitări constatate să fie analizate la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării în vederea dispunerii măsurilor care se impun”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Dâmboviţa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Senatorul Corlățean a corectat gafa alesului USR PLUS care a bâjbâit prin istorie

Publicat

pe

Lucrările Senatului României au debutat, ieri – 10 mai 2021, cu o sesiune de alocuțiuni dedicate semnificației acestei zile. Vorbitorii, fiecare în felul său, au evocat momentele importante ale țării consumate de-a lungul istoriei în preajma acestei zile. La 10 mai 1866, Principele Carol depune jurământul ca domnitor al Principatelor Unite. Tot la 10 mai, dar 10 ani mai târziu, în 1877, este declarată Ziua Independenței față de Imperiul Otoman, iar de la 10 mai 1881 se sărbătorește Ziua Regatului. Aleșii, cu elocința specifică unor astfel de discursuri, cu retorica totuși împiedicată de măștile de protecție sau fiecare cum s-a priceput, au îmbrățișat istoria. Au fost și gafe, dar ele nu au trecut nesancționate de cunoscători.

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, după ce a ascultat pe toată lumea, a intervenit pentru a face unele clarificări de ordin istoric. Unul dintre cei vizați de fostul ministru de Externe al României și actual președinte al Comisiei de Politică Externă a Senatului, a fost Radu Mihai Mihail de la USR PLUS, care a bulibășit un pic prin trecut.

„Un moment important în care acest la mulți ani adresat României și tuturor românilor trebuie privit din perspectiva istorică a unei coeziuni pe care, iată, din păcate, în acești ani nu reușim să o regăsim în plan intern. Simt nevoia, vorbind de semnificația și importanța celor două zile – 9 și 10 mai, care trebuie privite ca un tot și nu într-o competiție motivată adesea politic, să fac două scurte precizări, ascultând colegii care au intervenit mai devreme. În primul rând, la 9 mai Declarația de Independență a fost prezentată de Mihail Kogălniceanu în Adunarea Deputaților în calitatea sa de ministru al Afacerilor Străine și nu de prim-ministru. Ea a fost votată de Adunarea Deputaților la 9 mai și, ulterior, a doua zi, la 10 mai, de Senatul României și, într-adevăr, semnată, atenție, de principele Carol și nu de regele Carol”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

VIDEO – Intervenția senatorului PSD Titus Corlăţean – la minutul 45

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT