Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. Brambureală în creşe şi grădiniţe. Ministra Anisie nu are gata normele de funcţionare

Publicat

pe

Am constatat, cu stupoare, de altfel cam asta este starea care ne ocupă cel mai mult din paleta manifestărilor emoţionale, că s-a anunţat deschiderea creşelor şi grădiniţelor, dar nu se ştie cum. Unde este capătul şi unde este sfârşitul acestei decizii.

Totul este în pom, iar pomul nu este în aer, ci pe undeva pe la Guvern. Nimeni nu ştie nimic. Părinţii sunt debusolaţi, angajaţii instituţiilor educaţionale – neputincioşi în faţa lipsei de informnaţie şi clarificare.

Cu cei 75% din salariu oferit de stat s-a terminat. Acum, oamenii trebuie să se întoarcă la muncă. Dar cu cine laşi acasă copiii? Ce te faci dacă nu ai părinţi, bunici, fraţi, surori sau bone? Că şi aici este o problemă. Nu poţi lua pe cineva de pe stradă şi să îl aduci acasă să îţi supravegheze copilul.

Guvernul nu a lansat nicio soluţie de rezolvare. Orban dă înainte cu pandemia şi pericolul reprezentat de coronavirus. Ba, mai mult, ca să fie jegul indiferenţei şi incompetenţei gros ca şoricul, ministra Educaţiei, celebra doamnă Monica Anisie, întrebată de jurnalişti ce se întâmplă în creşe şi grădiniţe, se deschid sau nu, răspunde, cu nonşalanţă, cu o indiferenţă crasă, demascată de tonalitate, că nu ştie, că trebuie făcute normele de aplicare, de funcţionare. Ziaristul insistă. Anisie se enervează. S-a simţit de la o poştă acest lucru. Pe nevăzute. Îmi închipui mimica. Păi, doamna ministru, cumva Covid-19 a căzut ieri pe capul nostru? Nu ştiaţi ce ne aşteaptă? Care sunt protocoalele, cum este treaba cu stările de urgenţă, de alertă, că mai avem şi şcoli, grădiniţe, creşe, că avem copii?

Stimată doamnă, regulamentele şi normele de funcţionare trebuiau să fie gata de mult. La ţiplă! Ce fac specialiştii dumneavoastră prin minister? Nu am auzit să fi stat vreunul acasă, cu 75%. Încă un motiv să demisionaţi…

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT