Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. Brambureală în creşe şi grădiniţe. Ministra Anisie nu are gata normele de funcţionare

Publicat

pe

Am constatat, cu stupoare, de altfel cam asta este starea care ne ocupă cel mai mult din paleta manifestărilor emoţionale, că s-a anunţat deschiderea creşelor şi grădiniţelor, dar nu se ştie cum. Unde este capătul şi unde este sfârşitul acestei decizii.

Totul este în pom, iar pomul nu este în aer, ci pe undeva pe la Guvern. Nimeni nu ştie nimic. Părinţii sunt debusolaţi, angajaţii instituţiilor educaţionale – neputincioşi în faţa lipsei de informnaţie şi clarificare.

Cu cei 75% din salariu oferit de stat s-a terminat. Acum, oamenii trebuie să se întoarcă la muncă. Dar cu cine laşi acasă copiii? Ce te faci dacă nu ai părinţi, bunici, fraţi, surori sau bone? Că şi aici este o problemă. Nu poţi lua pe cineva de pe stradă şi să îl aduci acasă să îţi supravegheze copilul.

Guvernul nu a lansat nicio soluţie de rezolvare. Orban dă înainte cu pandemia şi pericolul reprezentat de coronavirus. Ba, mai mult, ca să fie jegul indiferenţei şi incompetenţei gros ca şoricul, ministra Educaţiei, celebra doamnă Monica Anisie, întrebată de jurnalişti ce se întâmplă în creşe şi grădiniţe, se deschid sau nu, răspunde, cu nonşalanţă, cu o indiferenţă crasă, demascată de tonalitate, că nu ştie, că trebuie făcute normele de aplicare, de funcţionare. Ziaristul insistă. Anisie se enervează. S-a simţit de la o poştă acest lucru. Pe nevăzute. Îmi închipui mimica. Păi, doamna ministru, cumva Covid-19 a căzut ieri pe capul nostru? Nu ştiaţi ce ne aşteaptă? Care sunt protocoalele, cum este treaba cu stările de urgenţă, de alertă, că mai avem şi şcoli, grădiniţe, creşe, că avem copii?

Stimată doamnă, regulamentele şi normele de funcţionare trebuiau să fie gata de mult. La ţiplă! Ce fac specialiştii dumneavoastră prin minister? Nu am auzit să fi stat vreunul acasă, cu 75%. Încă un motiv să demisionaţi…

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT