Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Viceprimar Târgovişte: Ministrul Educației a uitat ce are în subordine și nu știe cum să scape de decizie

Publicat

pe

Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgoviște și cadru didactic, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj dur la adresa ministrului Educației, Monica Anisie, ca urmare a faptului că grădinițele, creșele și programele after-school nu s-au mai deschis, astăzi – 15 iunie, așa cum se anunțase.

„Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, profesor de limba și literatura română, în patru fraze și trei dezacorduri, anunță că nu se mai deschid în data de 15 iunie, adică astăzi, nici grădinițele private pentru că „nu e gata normele, pe care Ministerele Educației, Muncii și Sănătății trebuiau să le facă!” și acestea vor fi prezentate „probabil mâine”, adică azi.

Mai mult decât atât, spune doamna ministru că li s-a transmis directorilor grădinițelor să anunțe părinții și, în funcție de solicitări, directorii să informeze inspectoratele județene care să transmită mai departe autorităților publice locale aceste solicitări. Întărește domnia sa, în intervenția pe care o are la un post de televiziune, ideea că ,,decizia pentru a deschide aceste grădinițe de vară aparține autorității publice locale”. Azi-dimineață, doamna ministru revine și spune că trebuie norme doar pentru unitățile private, iar cele de stat pot primi copii fără aceste norme.

Sincer, cred că doamna ministru s-a încurcat de tot, a uitat ce are în subordine și nu știe cum să scape de decizie.

Să o informeze cineva că autoritățile locale au în subordine doar creșele și, poate, programe after-school derulate prin diverse proiecte, care funcționează după normele aplicate în învățământul de stat. Nu mai insist asupra faptului că ne dă impresia că nu contează instituțiile de stat, ci doar cele private! Oare copiii care merg la grădinițe private sunt mai feriți de Covid-19, îi alege în funcție de situația financiară a părinților? Oportunist Covid!

Este incredibil cum părinți, cadre didactice, copii, autorități locale sunt duși cu vorba și nu știu ce au de făcut de azi pentru mâine. Să le amintim domnilor din Guvern că Legea 19/2020, prin care se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația suspendării cursurilor, a fost în vigoare până la încheierea cursurilor anului școlar 2019-2020, ceea ce înseamnă că de astăzi părinții trebuie să se întoarcă la serviciu.

Să îi spună cineva doamnei ministru că redeschiderea unei grădinițe sau creșe nu se poate face de azi pe mâine, ci este nevoie de analize medicale pe care să le facă personalul care intră în contact cu copiii, este nevoie de procurarea hranei necesare, este nevoie de implementarea și respectarea strictă a unor măsuri de prevenție a răspândirii Covid-19.

Să o anunțe cineva pe doamna ministru că INSP a făcut câteva recomandări și este esențial să știm dacă sunt valabile sau nu, pentru că în funcție de acestea stabilești numărul de copii în grupă, stabilești numărul de grupe, de personal necesar, de hrană și multe altele.

Aș continua mult, dar este în zadar, doar o nelămurire mai am: oare pentru sălile de jocuri de noroc, pentru cazinouri, pentru celebrele păcănele or fi avut timp să gândească și să redacteze normele?

În ceea ce privește municipiul Târgoviște, pot să vă asigur că administrația publică locală s-a preocupat de tot ceea ce înseamnă redeschiderea creșelor, a pus în practică recomandările INSP, părinții au fost anunțați, personalul și-a făcut analizele medicale, s-au stabilit circuitele, s-au făcut marcaje, s-au stabilit proceduri de lucru și s-au luat toate măsurile necesare pentru ca toți copiii care vor veni de mâine în creșele din Târgoviște să fie în siguranță. Sperăm să răspundem tuturor solicitărilor primite, în condițiile în care numărul copiilor într-o clasă este extrem de mic, tocmai pentru a se limita orice posibilitate de infectare cu Covid-19″, a scris viceprimarul municipiului Târgoviște – Monica Ilie, pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Românii pot vota chiar dacă în sistemul informatic apare o alertă că au votat deja

Publicat

pe

Sursa foto: ziarmm

Biroul Electoral Central a decis să permită românilor să voteze chiar dacă în sistemul informatic apare, în momentul introducerii CNP-ului, o alertă că persoana respectivă şi-ar mai fi exprimat opţiunea la o altă secţie.

Conform procedurii adoptate, preşedintele secţiei de votare trebuie să-i aducă la cunoştinţă respectivului alegător faptul că este pasibil de fraudă la vot, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

În cazul în care persoana în cauză insistă să voteze, preşedintele secţiei de votare trebuie să sune la secţia unde apare că ar mai fi votat. Dacă este informat că în dreptul numelui alegătorului nu apare nicio semnătură, acesta este lăsat să voteze. Dacă apare vreo semnătură, persoana respectivă poate vota, dar trebuie să completeze un proces verbal, al cărui model a fost stabilit de către BEC.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Concert de jazz în Peștera Ialomiței din Bucegi

Publicat

pe

Peștera Ialomiței din Bucegi va găzdui, în data de 03 octombrie 2020, între orele 11:00-17:00, un concert organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR.

Printre artiştii prezenți se vor regăsi: Ana Galea & New Landscapes, A-C Leonte & Alex Arcuș, Sorin Zlat Band, invitat special Ovi.

Concertul face parte din proiectul „Jazz Cave Festival” şi se doreşte a fi un eveniment-pilot pentru festivalul ce va fi organizat anul viitor – se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!