Connect with us

ACTUALITATE

Viceprimar Târgovişte: Ministrul Educației a uitat ce are în subordine și nu știe cum să scape de decizie

Publicat

pe

Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgoviște și cadru didactic, a postat pe pagina sa de Facebook, un mesaj dur la adresa ministrului Educației, Monica Anisie, ca urmare a faptului că grădinițele, creșele și programele after-school nu s-au mai deschis, astăzi – 15 iunie, așa cum se anunțase.

„Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, profesor de limba și literatura română, în patru fraze și trei dezacorduri, anunță că nu se mai deschid în data de 15 iunie, adică astăzi, nici grădinițele private pentru că „nu e gata normele, pe care Ministerele Educației, Muncii și Sănătății trebuiau să le facă!” și acestea vor fi prezentate „probabil mâine”, adică azi.

Mai mult decât atât, spune doamna ministru că li s-a transmis directorilor grădinițelor să anunțe părinții și, în funcție de solicitări, directorii să informeze inspectoratele județene care să transmită mai departe autorităților publice locale aceste solicitări. Întărește domnia sa, în intervenția pe care o are la un post de televiziune, ideea că ,,decizia pentru a deschide aceste grădinițe de vară aparține autorității publice locale”. Azi-dimineață, doamna ministru revine și spune că trebuie norme doar pentru unitățile private, iar cele de stat pot primi copii fără aceste norme.

Sincer, cred că doamna ministru s-a încurcat de tot, a uitat ce are în subordine și nu știe cum să scape de decizie.

Să o informeze cineva că autoritățile locale au în subordine doar creșele și, poate, programe after-school derulate prin diverse proiecte, care funcționează după normele aplicate în învățământul de stat. Nu mai insist asupra faptului că ne dă impresia că nu contează instituțiile de stat, ci doar cele private! Oare copiii care merg la grădinițe private sunt mai feriți de Covid-19, îi alege în funcție de situația financiară a părinților? Oportunist Covid!

Este incredibil cum părinți, cadre didactice, copii, autorități locale sunt duși cu vorba și nu știu ce au de făcut de azi pentru mâine. Să le amintim domnilor din Guvern că Legea 19/2020, prin care se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația suspendării cursurilor, a fost în vigoare până la încheierea cursurilor anului școlar 2019-2020, ceea ce înseamnă că de astăzi părinții trebuie să se întoarcă la serviciu.

Să îi spună cineva doamnei ministru că redeschiderea unei grădinițe sau creșe nu se poate face de azi pe mâine, ci este nevoie de analize medicale pe care să le facă personalul care intră în contact cu copiii, este nevoie de procurarea hranei necesare, este nevoie de implementarea și respectarea strictă a unor măsuri de prevenție a răspândirii Covid-19.

Să o anunțe cineva pe doamna ministru că INSP a făcut câteva recomandări și este esențial să știm dacă sunt valabile sau nu, pentru că în funcție de acestea stabilești numărul de copii în grupă, stabilești numărul de grupe, de personal necesar, de hrană și multe altele.

Aș continua mult, dar este în zadar, doar o nelămurire mai am: oare pentru sălile de jocuri de noroc, pentru cazinouri, pentru celebrele păcănele or fi avut timp să gândească și să redacteze normele?

În ceea ce privește municipiul Târgoviște, pot să vă asigur că administrația publică locală s-a preocupat de tot ceea ce înseamnă redeschiderea creșelor, a pus în practică recomandările INSP, părinții au fost anunțați, personalul și-a făcut analizele medicale, s-au stabilit circuitele, s-au făcut marcaje, s-au stabilit proceduri de lucru și s-au luat toate măsurile necesare pentru ca toți copiii care vor veni de mâine în creșele din Târgoviște să fie în siguranță. Sperăm să răspundem tuturor solicitărilor primite, în condițiile în care numărul copiilor într-o clasă este extrem de mic, tocmai pentru a se limita orice posibilitate de infectare cu Covid-19″, a scris viceprimarul municipiului Târgoviște – Monica Ilie, pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT