Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PRO România poate să fie aliatul PSD, dar nu poate să fie şeful PSD!

Publicat

pe

Social-democraţii dâmboviţeni se ţin tare pe poziţie în ceea ce priveşte condiţiile în care s-ar putea realiza alianţa electorală cu PRO România. Tot mai multe voci cu forţă în organizaţie afirmă că nu vor ceda la presiunile liderilor judeţeni ai partidului condus de Victor Ponta, respectiv cele venite dinspre Adrian Ţuţuianu. PSD-iştii nu vor în ruptul capului să ofere candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean fostului lor şef de partid.

Dorinel Soare, primarul comunei Niculeşti, a spus că în Biroul Permanent Judeţean s-a stabilit cu unanimitate de voturi să fie realizată o alianţă electorală cu PRO România, dar nu în orice condiţii şi în nici un caz PSD să renunţe la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

„Orice om cu scaun la cap realizează că noi suntem cel mai mare partid. În al doilea rând, cu ce zestre vine PRO România către acest obiectiv, doar cu numele lui Adrian Ţuţuianu?”

Dorinel Soare a mai precizat că nu îi neagă meritele fostului şef al PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, în construcţia organizaţiei și rezultatele obţinute, dar a adăugat că nu a lucrat singur, ci alături de toţi membri de partid, de toţi primarii. Cu toţii au contribuit la clădirea filialei, la succesul ei.

Replicile edilului social-democrat la adresa senatorului Adrian Ţuţuianu au fost pe alocuri tăioase.

„Să nu uităm că a beneficiat din partea partidului de funcţia de ministru al Apărării. Eu nu cred că a dat concurs pentru această funcţie. Asta s-a datorat organizaţiei judeţene pe care a trădat-o la un moment dat”.

L-a mai adus în discuţie primarul de la Niculeşti, pentru a crea logică, cursivitate şi ţintă în expozeul său, şi pe fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, pe care, a susţinut Dorinel Soare, îl urăşte foarte mult Adrian Ţuţuianu.

„Dragnea a avut păcatele lui, dar să nu uităm că am luat şapte parlamentari datorită unui program făcut de Dragnea. Acum nu trebuie să îi negăm lui Dragnea calităţile, cum nu i le negăm nici lui Ţuţuianu”.

Şi laudele la adresa fostului lider social-democrat Dragnea nu s-au oprit aici. Şi-a amintit primarul de la Niculeşti că, datorită lui Dragnea, aleşii locali au astăzi salariile mărite și programele de dezvoltare locală implementate. Apoi, a revenit la Ţuţuianu, care, în opinia sa, nu atacă doar oamenii, atacă PSD Dâmboviţa.

„Noi suntem aceiaşi, cei care l-am făcut mare pe dumnealui. Şi mă jigneşte şi pe mine, pe noi, care am contribuit la ridicarea dumnealui. Eu aş face un apel la domnul Ţuţuianu, să o lase mai moale cu atacurile la PSD”.

Consideră Dorinel Soare că liderul PRO România Dâmboviţa ar trebui, conform intenţiei de a se alia cu PSD, să nu îl mai atace nici pe Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa, fiindcă şi el face politica PSD, chiar dacă îi convine sau nu lui Ţuţuianu.

„Îl atacă pe Radu Popa, pe Corneliu Ştefan… Nu se poate”.

Tonul este uşor îndulcit, dar nu să te ameţească gustul. Nu iese din schema de comunicare mesajul esenţial. PSD Dâmboviţa nu îi va oferi senatorului Adrian Ţuţuianu oricât s-ar zbate, candidatura pentru şefia Consiliului Judeţean.

„Funcţia de preşedinte al CJ nu se cedează şi cu asta basta!”

Discursul social-democratului Dorinel Soare, pentru a-i demonstra lui Adrian Ţuţuianu că poate greşeşte şi el, are şi pasaje de pilde creştineşti.

„Eu nu zic că noi suntem uşă de biserică, dar nici dumnealui nu a fost. Ştiţi cum e! Cine nu are niciun păcat să arunce primul cu piatra”.

Pe aceiaşi temă a pedalat comunicaţional şi vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Radu Popa. Fostul deputat social-democrat a avut parcă inclus şi un motto al intervenţiei sale vizavi de posibila alianţă, deocamdată un miniconflict, cu formaţiunea condusă în Dâmboviţa de Adrian Ţuţuianu.

„PRO România poate să fie aliatul PSD, dar nu poate să fie şeful PSD”.

Popa, călit pe frontul comunicării publice, a spus că acum nu este nevoie de scandaluri, de conflicte, de polemică, ci de soluţii. Cetăţenii aşteaptă de la politicieni soluţii de ieşire din orice impas, social sau economic. Consideră Radu Popa că ceea ce face liderul PRO România, de a le arăta nuieluşa prin conferinţe de presă, trebuie să înceteze.

„Ştim foate bine care este scorul PRO România şi PRO România ştie foarte bine care este scorul PSD. Ştim foarte bine care este forţa în organizare a PRO România şi PRO România ştie foarte bine că PSD-ul are 68 de primari. Lucrurile aşa stau şi de aici pornim. Fac un apel la respect, pentru că oamenii aşteaptă de la noi soluţii inteligente, nu scandal”.

Nu au lipsit nici uşoarele ironii la noul concept de politică aplicat de Adrian Ţuţuianu, care îi deranjează pe social-democraţi.

„Înţeleg că vine revoluţia tinerilor, că prezentăm doi-trei cârlani politici şi cu unii credem că putem să câştigăm judeţul. Am văzut că această revoluţie a tinerilor se opreşte când este vorba de candidatul la Consiliul Judeţean. Până atunci este nevoie de oameni noi, este nevoie de tineri, să schimbăm faţa comunităţilor. La Consiliul Judeţean nu este nevoie de tineret, este nevoie de un om experimentat, de un om care ştie ce are de făcut”.

Faptul că apelurile şi mesajele lansate către Adrian Ţuţuianu, cu rugămintea de a renunţa la atacuri, se repetă este o dovadă clară că PSD Dâmboviţa rămâne tare pe poziţie şi că nu au de gând să facă nicio concesie preşedintelui PRO România, în ceea ce priveşte prima funcţie din judeţ.

Radu Popa a venit cu exemplificări din trecutul PSD, bine lipite de contextul actual, când, din cauza unor orgolii şi ambiţii, partidul s-a rupt, apărând formaţiuni politice mai mici, care, ulterior, au şi dispărut de pe scena politică.

„În 2009 eram într-o sală în Bucureşti, la şedinţa departamentelor PSD. În capătul mesei era Adrian Năstase şi de-a stânga şi de-a dreapta mesei erau ceilalţi şefi de departamente. Era într-o luni dimineaţa, la ora 09:00, aşa erau atunci şedinţele. Şi Adrian Năstase a început şedinţa cu un anunţ. Vă spun cu tristeţe, citez din memorie, că o parte dintre colegii noştri vor pleca la alt partid, că se va construi o nouă forţă politică care va rupe din PSD. Acea forţă politică era UNPR”.

Și a mai povestit Radu Popa despre un alt eveniment care, în opinia sa, a urmărit să scoată PSD de la guvernare, să oprească partidul din aliniamentul politic pe care şi-l stabilise. Exemplele ţinteau, evident, PRO România care, ca formaţiune de stânga, va viza tot electoratul PSD.

Radu Popa a luat apărarea primarilor social-democraţi din judeţ, mulţi destoinici, dedicaţi, care, în mandatele lor, au schimbat radical înfăţişarea comunelor pe care le gestionează și care, acum, ar avea contracandidaţi din partea PRO România, sub titulatura care deranjează PSD – „revoluţia tinerilor”.

„În sala asta în care suntem acum cu toţii, conducerea PSD a votat că, în eventualitatea unei alianţe, candidatul este dat de PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. S-a votat deja. Crede cineva că ne strângem din nou şi întoarcem votul doar pentru că unii şi alţii anunţă prin conferinţe de presă că nişte băieţi, de 23 de ani, care în viaţa lor nu au condus o căruţă de lemne, pot să câştige alegerile într-o comună sau în vreun oraş? Cred că Adrian Ţuţuianu este un om inteligent şi cred că ştie că nu se poate întâmpla asta. Tocmai de aceea fac apel la inteligenţă şi să facem echipă”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Doi foști miniștri deschid listele PSD Dâmbovița pentru Parlament

Publicat

pe

Reprezentanţii PSD Dâmboviţa, cea mai mai mare organizaţie politică din judeţ, au mers astăzi la sediul Biroului Electoral Judeţean pentru a depune dosarele de candidaţi pentru alegerile parlamentare care se preconizează a se ţine pe 6 decembrie 2020. Alături de liderul filialei, Corneliu Ştefan, proaspăt ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, s-au aflat candidaţii pentru Senat şi Camera Deputaţilor, precum și alţi membri ai partidului.

Echipa pe care PSD Dâmboviţa o aruncă în bătălia electorală pentru a ocupa posturile de demnitari care să reprezinte judeţul în cel mai înalt for legislativ românesc este alcătuită din oameni cu probitate, profesionişti, specialişti în drept şi admistraţie, practicieni de valoare ai partidului, care s-au antrenat mulţi ani în câmpul politicii, ba chiar au şi performat în diferite poziţii ocupate, de la primari, şefi de instituţii la secretari de stat, parlamentari şi miniştri.

Îl regăsim pe lista de deputaţi, în prima linie, pe senatorul Ionuţ Vulpescu, de loc din comuna Dobra, fiu de preot, fost ministru al Culturii, lider de seamă al PSD, un discipol loial al preşedintelui Ion Iliescu, de la care a deprins multe din tainele politicii.

Deputata Carmen Holban care rămâne pe un loc valid, parlamentar cu experiență, cu activitate densă în politica locală, implicată în viaţa socială, în spaţiul legislativ, în comisia de Familie şi Sănătate, unde a contribuit la conturarea şi materializarea unor legi esenţiale.

Radu Popa, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, fost parlamentar de Dâmboviţa, bun comunicator, organizator şi activist al PSD Dâmbopviţa. Popa, alături de alţi colegi, a obţinut rezultate notabile la alegerile locale în zona pe care a avut-o spre coordonare.

La Senat, primul loc îi aparţine lui Titus Corlăţean, actual senator, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, fost ministru de Externe și al Justiției, diplomat şi orator excelent, un războinic, care totdeauna şi-a bazat expunerile, reacţile politice, pe incisivitate temperată şi forţă a argumentului.

Pe locul doi la Senat se află deputata Claudia Gilia, preşedintă a femeilor social-democrate din Dâmboviţa, spirit echilibrat, calm, devotată partidului, un specialist în drept constituţional şi administrativ care şi-a adus contribuția la elaborarea unor legi indispensabile funcţionării statului român.

Următoarele locuri pe listele de candidaţi la Senat şi Camera Deputaţilor sunt ocupate de membri de forţă ai organizaţiei, oameni cu rezultate în viaţa politică, administrativă şi cea profesională și au rolul de a completa şi solidifica listele, de a le da forţă.

Există o şansă care poate fi jucată de candidatul de pe locul 4 la Camera Deputaţilor, respectiv Marian Ţachianu, reales primar al comunei Braniştea. În funcţie de strategia de campanie, de mesaje, de conjuncturile politice de moment, de discurs şi prezentarea în faţa alegătorilor, poate obţine al patrulea loc de parlamentar PSD.

Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa a vrut să mulţumească celor peste 58.000 de cetăţeni care au semnat pentru susţinerea candidaţior PSD la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

”Aşa cum i-am obişnuit pe dâmboviţeni, venim în faţa dumnealor cu cele mai puternice echipe, cu cei mai puternici oameni, cu persoane care au demonstrat de-a lungul timpului că au avut grijă şi s-au preocupat de comunităţile locale, cu politicieni care s-au implicat în viaţa reală a judeţului Dâmboviţa.

Eu, în calitatea mea de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, am nevoie de o echipă puternică de parlamentari, deputaţi şi senatori, care să se bată pentru români, de oameni care să vină cu proiecte concrete, care să mă sprijine în judeţului Dâmboviţa”, a declarat Corneliu Ştefan.

Liderul PSD a mai spus că organizaţia pe care o coordonează va duce o campanie electorală decentă, calmă, profesionistă, bazată pe proiecte, pe nevoille dâmboviţenilor. Social-democraţii nu vor răspunde provocărilor, diversiunilor, nu se vor lăsa târâţi în niciun scandal cu iz electoral.

Senatorul Ionuţ Vulpescu, în alocuţiunea sa, a spus că este un privilegiu să candideze în Dâmboviţa alături de ceilalţi colegi din organizaţia judeţeană pentru Senatul României.

”Aveţi în faţă candidaţii PSD, dar în spatele nostru sunt cei aproape 60.000 de dâmboviţeni care au semnat pentru susţinere şi cei peste 100.000 de oameni care l-au votat pe Corneliu Ştefan pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Politica este despre echipă şi este voba şi despre oameni. Politica este şi despre rădăcini fiindcă rădăcinile mele sunt aici. Mă întorc acasă. Voi pune în slujba românilor, în slujba dâmboviţenilor, toată experienţa mea acumulată în politică, în Parlamentul şi în Guvernul României. PSD, aici în Dâmboviţa, peste tot în ţară, este partidul care oferă soluţii”, a precizat senatorul Vulpescu.

Preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, senatorul Titus Corlăţean, a mărturisit că este onorat să facă parte în continuare dintr-o echipă puternică. Demnitarul social-democrat consideră că lista de candidaţi a PSD pentru parlamentarele din iarnă este cea mai bună, cea mai tare, alcătuită din oameni competenţi, profesionişti în activitatea administrativă, profesională şi politică. Titus Corlăţean a adus scurt câteva critici şi actualei puteri, care dă dovadă de lipsă de profesionalism în actul guvernării, care este incapabilă să gestioneze economia şi viaţa socială a ţării.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu, anunț cu privire la acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței

Publicat

pe

de

 

 

 

DETALII SUPLIMENTARE AICI

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!