Connect with us

ACTUALITATE

Centrul de recuperare pentru veterani de la Mănăstirea Dealu a primit o nouă porție de speranțe și promisiuni

Publicat

pe

Astăzi, în Dâmbovița, înainte de a se trece la faza a doua a stării de alertă, cea de o lună de zile sau de două săptămâni, cum a decretat PSD, a descins o puternică delegație guvernamentală și mult popor liberal din județ. Nu știm clar dacă vizita înalților demnitari a fost una de lucru, cum s-a menționat în comunicatul tip informare transmis presei, sau a fost vorba de o incursiune preelectorală, așa cum se practică în politica românească. Totuși, după cum s-a exprimat un ilustru participant, „este bine că s-a întâmplat”.

Delegația, din care au făcut parte Raluca Turcan – vicepremier al Guvernului, Gen. Nicolae Ciucă- ministrul Apărării și Ioan Marcel Boloș -ministrul Fondurilor Europene, a descins mai întâi la Centrul de Recuperare Medicală a Veteranilor și Militarilor răniți de la Mănăstirea Dealu. Aici, au mai fost prezenți, mai mult în calitate de gazde, consilierul guvernamental Virgil Guran- preşedintele PNL Dâmbovița, deputatul Dumitru Lupescu – președintele USR Dâmbovița și membru în Comisia de Apărare a Parlamentului României, Aurelian Cotinescu – președintele PNL Târgoviște, prefectul Aurelian Popa, subprefectul Cătălin Chiru Cristea, reprezentanți ai PNL din teritoriu, ba chiar și un primar liberal, respectiv Marius Caravețeanu, cu un look proaspăt, tineresc.

I-am remarcat și pe cei doi Gabrieli ai PNL Dâmbovița, dar parcă un pic mai crispați și necomunicativi – Gabriel Plăiașu și Gabriel Grozavu. Oficiile de gazdă i-au revenit liderului Virgil Guran, de fapt, cel care vrea să-și solidifice poziția, prin organizarea unor astfel de evenimente prin care dorește să demonstreze că are un cuvânt greu de spus la București în această etapă politică și că se zbate pentru acest județ care l-a adoptat vremelnic.

Centrul de la Mănăstirea Dealu încă nu este definitivat. Lucrările sunt blocate pe undeva pe la jumătate sau poate mai mult, din cauza lipsei de finanțare. Acum, președintele Guran a spus că trebuie văzut ce se poate face pentru a realiza „acest rai pentru colegii noștri care s-au sacrificat și pentru ceilalți care nu sunt prezenți”. Liderul liberal este convins că, printr-un efort conjugat, se va reuși construirea unei zone frumoase, unde să se odihnească și să se trateze militarii care au luptat pe teatrele de operații.

A urmat la cuvânt vicepremierul Raluca Turcan. A vorbit, evident politic, despre importanța centrului și despre rolul acestei instituții în viața militarilor răniți pe câmpurile de luptă. Raluca Turcan a promis că acest vis preaslăvit de mulți politicieni va deveni realitate. Asta fiindcă, a precizat lidera PNL, face parte dintr-o echipă de oamenii care vorbesc mai puțin, dar aduc rezultate.

A mai vorbit ministrul Apărării – Nicolae Ciucă, pe care președintele Guran l-a prezentat ca fiind fostul său coleg de școală și singurul general român care, după 1945, a participat la o luptă reală. Nu a luat cuvântul Ministerul Ciucă înainte de a mai interveni pe modulul expres Raluca Turcan cu o mică laudă adusă lui Virgil Guran.

„Domnule general, vreau să vă mai spun două cuvinte. Acest proiect mai are un mare avantaj. Se numește Virgil Guran, secretar de stat în Guvernul României, dar și consilier al premierului Ludovic Orban. A avea în apropierea unui proiect atât de important pentru societate un consilier al premierului, dar și un secretar de stat pe probleme de apărare și ordine publică cred că merită luat în considerare, urmărit și valorificat la maximum”, a completat Raluca Turcan.

Ministrul Apărării a felicitat Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor Răniți în Teatrele de Operații pentru dăruirea și eforturile susținute pentru materializarea acestui proiect unic.

„Prin prezența noastră aici, precum și prin angajamentul nostru în fața asociației, sper să reușim ca la nivel guvernamental, instituțional, să acordăm tot sprijinul necesar, astfel încât ceea ce vom realiza acum să poată să dăinuiască în timp”, a declarat în fața audienței prezente în curtea Centrului de la Mănăstirea Dealu ministrul Apărării.

A mai îndemnat pe cei implicați generalul Nicolae Ciucă la răbdare și efort pentru a putea duce lucrurile cu bine până la capăt.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a spus că se va implica pentru sprijinirea acestui centru, pentru asigurarea de fonduri necesare finalizării proiectului.

„Este o datorie a României față de cei care au luptat și au militat pentru integritatea teritorială a României, să avem o minimă recunoștință și e necesar ca astfel de proiecte să fie puse în practică. Astăzi este o zi istorică, în care punem bazele acestui proiect”.

După expozeurile miniștrilor invitați, a urmat o scurtă confruntare în întrebări și răspunsuri cu reprezentanții presei, pe probleme ce vizau industria de apărare dâmbovițeană care este încă fără azimut, despre linia tehnologică de la uzina Dragomirești pentru producerea bunului la modă în vreme de pandemie și anume măștile de protecție și, bineînțeles, despre Centrul veteranilor de la Mănăstirea Dealu. Răspunsurile nu au fost mulțumitoare. Au fost pur și simplu în ton cu vremurile pe care le trăim și cu tehnicile persuasive ale politicienilor, acelea de a obloji rănile cu speranțe și promisiuni.

Înainte de a părăsi curtea instituției militare de la Mănăstirea Dealu, vicepremierul Raluca Turcan s-a apropiat de un cățel pripășit prin ograda centrului, pe care l-a mângâiat duios. Cei din preajma sa nu au pierdut prilejul de a transforma momentul într-o ședință foto.


Reprezentanții Guvernului Orban aflați în vizită de lucru în județul Dâmbovița, înainte de a porni spre Titu, unde aveau programate alte întâlniri, au intrat pentru o scurtă reculegere la Mănăstirea Dealu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Clarvăzătoarea Georgeta Florea îi roagă pe românii din străinătate să revină acasă până nu va fi prea târziu!

Publicat

pe

Georgeta Florea, din Drajna de Sus, județul Prahova, cea care a pus în paginile a zeci de volume mesajele pe care le-a primit de la îngerul său de lumină, credință și coroană, îi îndeamnă încă o dată pe românii care sunt plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă. Vremurile sunt din ce în ce mai grele, mai dificile. Timpul pe care românii l-ar mai avea la dispoziție pentru a reveni în țară, i-a comunicat îngerul Georgetei Florea, s-a scurtat.

„Dacă veți vrea să veniți când timpul a trecut, nu veți mai putea să intrați în țară. Dacă într-o mașină vor fi patru persoane, din care trei sunt din diverse țări și unul român, acesta va vedea foc la graniță și nu va trece. Se va întoarce, dar va muri la prima cumpănă. Ceilalți trei străini vor intra în România”, a povestit Georgeta Florea ceea ce i-a comunicat îngerul de lumină, credință și coroană.

I-a mai sfătuit clarvăzătoarea din Drajna de Sus pe conaționalii noștri risipiți prin Europa să vină în România, să trudească acasă că este de lucru și aici.

„Cine dorește să muncească va găsi de muncă. Nu trebuie să vă fie rușine de muncă! Fiul lui Dumnezeu a lucrat tâmplărie. Și voi în străinătate faceți munca de jos. Aceeași muncă să o faceți și în țara voastră. Judecați cum sunteți văzuți în țară străină? Faceți treburile cele mai grele pentru banii care vor veni și vor pleca de la voi. Aflați că acei bani nu vă vor ține de cald. Casele vor cădea, copiii le vor pierde, focul va arde și multe rele se vor abate asupra lor. Spor la bani veți avea în țara voastră. Veniți români acasă, nu lăsați străinii să cotropească această țară”, este mesajul transmis drept credincioasei Georgeta Florea de îngerul cu care comunică de ani și ani.

Răsfoind cărțile pe care Georgeta Florea le-a scris la inspirația ființei celeste de la care a primit informații uluitoare pe care le-a pus în pagină într-o formă simplă care să nu altereze deloc mesajul, am constatat că textele sunt pline de adevăruri, de lucruri care se împlinesc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

PucFast, șase zile de distracție și teatru pentru copii la Pucioasa

Publicat

pe

Ca un preambul al Zilei de 1 iunie, sărbătoarea internațională a copilăriei, dar și al „Zilelor județului Dâmbovița”, la Pucioasa se desfășoară, în intervalul 27 mai – 1 iunie, cea de-a patra ediție a Festivalului de Animație „PucFast”. Manifestarea cultural-distractivă este organizată de Primăria Pucioasa și Centrul Cultural European din localitate.

Pe parcursul a șase zile, în Parcul Central al orașului se va consuma un maraton al distracției și bunei dispoziții dedicat, în primul rând, celor mai tinere vlăstare ale Pucioasei. Directorul festivalului este cunoscutul om de cultură Dan Țopa.

La această manifestare artistică participă trupe de la Teatrul de Vest Reșița, Teatrul „Arabella” din București, Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, Teatrul Național București și de la Teatrul Republican „Licurici” din Chișinău, Republica Moldova.

Astăzi – 28 mai 2022, manifestările au fost deschise în sunet de fanfară, dar fără paradă așa cum era planificat, fiindcă micuții din Pucioasa s-au trezit mai târzior. Apoi, pe scena special amenajată la intrarea în parc, copiii și nu numai ei, au putut urmări piesa „Capra cu trei iezi”, o viziune modernă a celebrei povești a lui Ion Creangă montată de artiștii Teatrului de Vest din Reșița. Au urmat atelierele de creație și un spectacol coregrafic prezentat de dansatorii cercului de balet din cadrul Centrului European de Cultură.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Pucioasa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT