Connect with us

ACTUALITATE

Centrul de recuperare pentru veterani de la Mănăstirea Dealu a primit o nouă porție de speranțe și promisiuni

Publicat

pe

Astăzi, în Dâmbovița, înainte de a se trece la faza a doua a stării de alertă, cea de o lună de zile sau de două săptămâni, cum a decretat PSD, a descins o puternică delegație guvernamentală și mult popor liberal din județ. Nu știm clar dacă vizita înalților demnitari a fost una de lucru, cum s-a menționat în comunicatul tip informare transmis presei, sau a fost vorba de o incursiune preelectorală, așa cum se practică în politica românească. Totuși, după cum s-a exprimat un ilustru participant, „este bine că s-a întâmplat”.

Delegația, din care au făcut parte Raluca Turcan – vicepremier al Guvernului, Gen. Nicolae Ciucă- ministrul Apărării și Ioan Marcel Boloș -ministrul Fondurilor Europene, a descins mai întâi la Centrul de Recuperare Medicală a Veteranilor și Militarilor răniți de la Mănăstirea Dealu. Aici, au mai fost prezenți, mai mult în calitate de gazde, consilierul guvernamental Virgil Guran- preşedintele PNL Dâmbovița, deputatul Dumitru Lupescu – președintele USR Dâmbovița și membru în Comisia de Apărare a Parlamentului României, Aurelian Cotinescu – președintele PNL Târgoviște, prefectul Aurelian Popa, subprefectul Cătălin Chiru Cristea, reprezentanți ai PNL din teritoriu, ba chiar și un primar liberal, respectiv Marius Caravețeanu, cu un look proaspăt, tineresc.

I-am remarcat și pe cei doi Gabrieli ai PNL Dâmbovița, dar parcă un pic mai crispați și necomunicativi – Gabriel Plăiașu și Gabriel Grozavu. Oficiile de gazdă i-au revenit liderului Virgil Guran, de fapt, cel care vrea să-și solidifice poziția, prin organizarea unor astfel de evenimente prin care dorește să demonstreze că are un cuvânt greu de spus la București în această etapă politică și că se zbate pentru acest județ care l-a adoptat vremelnic.

Centrul de la Mănăstirea Dealu încă nu este definitivat. Lucrările sunt blocate pe undeva pe la jumătate sau poate mai mult, din cauza lipsei de finanțare. Acum, președintele Guran a spus că trebuie văzut ce se poate face pentru a realiza „acest rai pentru colegii noștri care s-au sacrificat și pentru ceilalți care nu sunt prezenți”. Liderul liberal este convins că, printr-un efort conjugat, se va reuși construirea unei zone frumoase, unde să se odihnească și să se trateze militarii care au luptat pe teatrele de operații.

A urmat la cuvânt vicepremierul Raluca Turcan. A vorbit, evident politic, despre importanța centrului și despre rolul acestei instituții în viața militarilor răniți pe câmpurile de luptă. Raluca Turcan a promis că acest vis preaslăvit de mulți politicieni va deveni realitate. Asta fiindcă, a precizat lidera PNL, face parte dintr-o echipă de oamenii care vorbesc mai puțin, dar aduc rezultate.

A mai vorbit ministrul Apărării – Nicolae Ciucă, pe care președintele Guran l-a prezentat ca fiind fostul său coleg de școală și singurul general român care, după 1945, a participat la o luptă reală. Nu a luat cuvântul Ministerul Ciucă înainte de a mai interveni pe modulul expres Raluca Turcan cu o mică laudă adusă lui Virgil Guran.

„Domnule general, vreau să vă mai spun două cuvinte. Acest proiect mai are un mare avantaj. Se numește Virgil Guran, secretar de stat în Guvernul României, dar și consilier al premierului Ludovic Orban. A avea în apropierea unui proiect atât de important pentru societate un consilier al premierului, dar și un secretar de stat pe probleme de apărare și ordine publică cred că merită luat în considerare, urmărit și valorificat la maximum”, a completat Raluca Turcan.

Ministrul Apărării a felicitat Asociația Militarilor Veterani și a Veteranilor Răniți în Teatrele de Operații pentru dăruirea și eforturile susținute pentru materializarea acestui proiect unic.

„Prin prezența noastră aici, precum și prin angajamentul nostru în fața asociației, sper să reușim ca la nivel guvernamental, instituțional, să acordăm tot sprijinul necesar, astfel încât ceea ce vom realiza acum să poată să dăinuiască în timp”, a declarat în fața audienței prezente în curtea Centrului de la Mănăstirea Dealu ministrul Apărării.

A mai îndemnat pe cei implicați generalul Nicolae Ciucă la răbdare și efort pentru a putea duce lucrurile cu bine până la capăt.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a spus că se va implica pentru sprijinirea acestui centru, pentru asigurarea de fonduri necesare finalizării proiectului.

„Este o datorie a României față de cei care au luptat și au militat pentru integritatea teritorială a României, să avem o minimă recunoștință și e necesar ca astfel de proiecte să fie puse în practică. Astăzi este o zi istorică, în care punem bazele acestui proiect”.

După expozeurile miniștrilor invitați, a urmat o scurtă confruntare în întrebări și răspunsuri cu reprezentanții presei, pe probleme ce vizau industria de apărare dâmbovițeană care este încă fără azimut, despre linia tehnologică de la uzina Dragomirești pentru producerea bunului la modă în vreme de pandemie și anume măștile de protecție și, bineînțeles, despre Centrul veteranilor de la Mănăstirea Dealu. Răspunsurile nu au fost mulțumitoare. Au fost pur și simplu în ton cu vremurile pe care le trăim și cu tehnicile persuasive ale politicienilor, acelea de a obloji rănile cu speranțe și promisiuni.

Înainte de a părăsi curtea instituției militare de la Mănăstirea Dealu, vicepremierul Raluca Turcan s-a apropiat de un cățel pripășit prin ograda centrului, pe care l-a mângâiat duios. Cei din preajma sa nu au pierdut prilejul de a transforma momentul într-o ședință foto.


Reprezentanții Guvernului Orban aflați în vizită de lucru în județul Dâmbovița, înainte de a porni spre Titu, unde aveau programate alte întâlniri, au intrat pentru o scurtă reculegere la Mănăstirea Dealu.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT