Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Pericolul COVID-19 nu a trecut! Explozie de îmbolnăviri în Dâmbovița!

Publicat

pe

Medicii ne atrag atenţia asupra faptului că pericolul COVID-19 nu a trecut. Dimpotrivă, cazurile de îmbolnăviri s-au înmulţit! Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, aflăm cu groază că, în curând, dacă situaţia continuă să se degradeze în ritmul ultimelor zile, nu va mai putea face faţă numărului de pacienţi depistaţi cu coronavirus. Săptămâna trecută, doar într-o singură zi, au fost internate 18 persoane!

Aflăm că, acum, în respectiva secţie, sunt internaţi peste 50 de pacienți infectați cu COVID-19. Zilnic, sunt trimişi către Spitalul din Pucioasa, unitate suport pentru bolnavii COVID-19, cel puţin 10 persoane. Dacă acestă explozie de îmbolnăviri continuă, în județul Dâmbovița, există riscul blocării sistemului medical destinat prevenirii şi tratării acestei afecţiuni deosebit de grave.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență Târgovişte

„Atragem atenţia cetăţenilor să respecte regulile de igienă şi de distanţare socială cerute de specialişi, de autorităţi. Sunt norme simple, dar deosebit de necesare pentru a ne putea feri de o posibilă contaminare. Să purtăm măşti de protecţie şi, acolo unde este cazul, mănuşi și să ne spălăm cât mai des pe mâini.

Situaţia este una ajunsă la limită. Trebuie să dăm dovadă de spirit civic şi înţelegere. Pericolul nu a trecut, ba chiar pare să fi revenit la fel ca la începutul declanşării pandemiei. Mare grijă atunci când mergem în locurile aglomerate, în supermarket-uri, parcuri, zone publice, terase, mijloacele de transport în comun”, este mesajul transmis de dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, din nou sub cod de ploi torențiale!

Publicat

pe

de

Meteorologii au emis, din nou, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până în această noapte la ora 23:00, conform hărții atașate.

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!