Connect with us

ACTUALITATE

Pericolul COVID-19 nu a trecut! Explozie de îmbolnăviri în Dâmbovița!

Publicat

pe

Medicii ne atrag atenţia asupra faptului că pericolul COVID-19 nu a trecut. Dimpotrivă, cazurile de îmbolnăviri s-au înmulţit! Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, aflăm cu groază că, în curând, dacă situaţia continuă să se degradeze în ritmul ultimelor zile, nu va mai putea face faţă numărului de pacienţi depistaţi cu coronavirus. Săptămâna trecută, doar într-o singură zi, au fost internate 18 persoane!

Aflăm că, acum, în respectiva secţie, sunt internaţi peste 50 de pacienți infectați cu COVID-19. Zilnic, sunt trimişi către Spitalul din Pucioasa, unitate suport pentru bolnavii COVID-19, cel puţin 10 persoane. Dacă acestă explozie de îmbolnăviri continuă, în județul Dâmbovița, există riscul blocării sistemului medical destinat prevenirii şi tratării acestei afecţiuni deosebit de grave.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență Târgovişte

„Atragem atenţia cetăţenilor să respecte regulile de igienă şi de distanţare socială cerute de specialişi, de autorităţi. Sunt norme simple, dar deosebit de necesare pentru a ne putea feri de o posibilă contaminare. Să purtăm măşti de protecţie şi, acolo unde este cazul, mănuşi și să ne spălăm cât mai des pe mâini.

Situaţia este una ajunsă la limită. Trebuie să dăm dovadă de spirit civic şi înţelegere. Pericolul nu a trecut, ba chiar pare să fi revenit la fel ca la începutul declanşării pandemiei. Mare grijă atunci când mergem în locurile aglomerate, în supermarket-uri, parcuri, zone publice, terase, mijloacele de transport în comun”, este mesajul transmis de dr. Claudiu Dumitrescu – managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT