Connect with us

Dâmboviţa

Lider ALDE Dâmboviţa: Guvernul Orban nu dă doi bani pe oameni!

Publicat

pe

În timp ce alți politicieni aclamă prelungirea stării de alertă sau o acceptă tacit, sub o pătură numită observații, Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, dă de pământ cu Guvernul Orban. Liderul dâmbovițean critică puterea pentru faptul că uită tocmai de ceea ce este esențial societății, comunităților locale, vieții normale a omului. Adică, ține închise sălile de teatru, cinematografele, restaurantele, cofetăriile, barurile, grădinițele, bibliotecile și lasă la liber sălile de păcănele, cazinourile, locurile unde, de obicei, se sparg mulți bani și în care omul normal nu prea intră. Și mai este și turismul…

„HORECA este blocată și nimeni, dintre autoritățile competente (sau nu???), nu se grăbește să găsească soluții în acest sens. Singurii care se chinuie să repornească turismul sunt principalii implicați, antreprenorii care trăiesc din asta. Și sunt singuri în fața acestui „război”.

Ce să înțelegem? Preferați cetățenii care își duc veacul prin sălile de jocuri de noroc, captivii unul flagel greu controlabil, în detrimentul celor care participă la activități culturale, religioase, care călătoresc sau preferă să socializeze într-un restaurant? Nu cumva găsim discriminare în această situație? Lăcașurile de cult nu aduc voturi la fel de ușor că sălile de „păcănele”?

Vă mulțumiți cu acest nivel, deși rolul vostru, ca autorități ale statului este să atrageți investiții, să asigurați dezvoltarea societății? Nici nu e cazul să vorbim de investiții, în situația în care Guvernul nu a făcut altceva decât să paralizeze economia…
În toată această situație, premierul Orban nu știe decât să se laude cu un milion de români aflați în șomaj tehnic, iar ministrul Tătaru minte cu nerușinare că Franța prelungește perioada măsurilor restrictive.

Rușine! E clar că nu dați doi bani pe OAMENI! Pe oamenii de calitate, care au ceva de spus, care pot schimba ceva în țara noastră, dar care, nu-i așa, nu sunt așa ușor de păcălit în campania electorală”, a scris Ionel Petre pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT