Connect with us

Dâmboviţa

PRO România continuă asaltul la Primăria Târgovişte

Publicat

pe

Politica nu cunoaşte limite. Când intri într-un astfel de sistem, pe româneşte, nu ai mamă, nu ai tată, trebuie să te adaptezi şi să acţionezi în consecinţă. Organizaţia din care faci parte, binele comun, trebuie să primeze. Că lucrurile stau întocmai aşa ne-a demonstrat și vicepreşedintele PRO România Târgovişte Alin Marina, fost membru PSD, plecat din partid la scurtă vreme după ce Adrian Ţuţuianu a fost dat afară de Liviu Dragnea.

Astăzi – 18 iunie 2020, într-o conferinţă de presă, tânărul Marina, fost consilier al primarului municipiului Târgovişte, a declanşat un atac la adresa echipei edilului Cristian Daniel Stan, lucru ce dovedeşte cu prisosinţă că între PRO România şi PSD Dâmbovița nu ar mai exista cale de împăcare şi de colaborare în plan electoral.

Sub motto-ul „nimic nu mi se pare mai jalnic decât o viaţă fără principii”, reprezentantul PRO România a avut că motivaţie a discursului său public centura ocolitoare a Târgoviştei şi neşansa de a fi realizată în termenele stabilite şi a ajuns aici făcând apel la istorie, după cum s-au exprimat.

„Au trecut 10 ani și numeroase încercări eșuate de a duce la bun sfârșit un proiect esențial pentru municipiul Târgoviște, timp în care s-au ratat termene după termene, au fost pierdute procese, iar în final a fost ratată finanțarea din fonduri europene. Am ajuns la situația în care șoseaua de centură se încearcă a fi definitivată din împrumuturi accesate de Primăria Târgoviște, detaliu ocolit cu mare grijă în toate comunicările oficiale”, a precizat Alin Marina.

Vicele PRO România Târgovişte a trecut în revistă durerile facerii acestui proiect care se cheamă şoseaua de centură a municipiului, firmele care s-au perindat prin Târgovişte cu scopul de a materializa investiția, firme care s-au dovedit ineficiente, incapabile să ducă până la capăt acest obiectiv.

„Proiectul inițial a demarat în 2009, pe 28.06.2010, fiind semnat contractul cu firma CAST SRL, ca lider de asociere, pentru 88,7 milioane de lei, dintre care peste 70 de milioane – bani europeni. După doar câteva luni, lucrările au fost stopate.

Termenul inițial de finalizare era 2012. Contractul este reziliat abia în 2013, iar firma CAST acționează în judecată Primăria pentru lucrările realizate și neachitate.

România primește din parte UE încă 2 ani pentru a finaliza proiectele pe fonduri europene, cu termen 2016.

A doua încercare, TEHNOLOGICA RADION, patron Teodor Barna – firma intră în faliment, lucrarea abandonată.

A treia încercare, contract semnat în iunie 2015, asociere GOOD PROD SRL și o firmă din Bulgaria, cu câțiva angajați – schimbă câteva borduri, contractul este reziliat.

A patra încercare, între timp finanțarea europeană a fost pierdută și proiectul trebuia încheiat pe banii beneficiarului. Câștigător SC TELOR INVEST SRL, controlată de același Barna, care nu făcuse nimic nici cu TEHNOLOGICA RADION. Firma TELOR INVEST avea deja probleme înainte de câștigarea licitației de la Târgoviște, dar se pare că aici nu a intersat pe nimeni și au lăsat lucrările în voia sorții sau în sarcina partenerilor de asociere”, a mai adăugat Marina.

Din câte am putut constata analizând discursul la o primă audiție, tânărul vicepreşedinte al PRO România Târgovişte, în afară de faptul că a înşirat opintelile sisifice cu şoseaua de centură, nu înţelege de ce Gabriel Boriga, fostul edil al Târgoviştei, a fost cooptat în echipa primarului Cristian Daniel Stan. Nici măcar liberalii, consideraţi duşmani de moarte ai social-democraţilor, în toate intervenţiile lor de până acum, nu au avut treabă cu această problemă. Uite că un reprezentant PRO România dă cu parul!

Dacă săptâmâna trecută Cosmin Bozieru, tot de la PRO România, a înfierat executivul târgoviştean pedalând pe subiectul stadionului municipal, astăzi, colegul său, Alin Marina, a criticat, cu emoţie totuşi în voce, proiectul şoseaua de centură.

„Ne întrebăm, în aceste condiții, dacă mai poate fi considerat un succes finalizarea acestei șosele care, după aproape 11 ani, numai centură nu mai poate fi numită. Între timp, municipiul s-a dezvoltat, iar în loc să fie ocolit de celebra centură, multe dintre cartierele mărginașe sunt străbătute de aceasta. Soluția o reprezintă în prezent un al doilea inel de centură pentru care există studii de fezabilitate realizate și care zac în sertarele Primăriei.

Inelul doi ar fi un proiect care să permită o asociere cu localitățile din jurul Târgoviștei și să creeze pe această cale și o Zonă Metropolitană, despre care v-a vorbit colegul meu, Cosmin Bozieru, săptămâna trecută. În viziunea noastră, a PRO România, noua şosea de centură ar trebui să traverseze localitățile Văcărești, Ulmi, Răzvad, Aninoasa, Doicești, Șotânga, Dragomirești.

Guvernul României a adoptat OUG nr. 88/2020, privind acordarea unui sprijin financiar pentru pregătirea portofoliului de proiecte în domenii strategice, destinat finanțării prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 și Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Inelului 2 de centură se încadrează cu brio pentru obținerea acestui sprijin guvernamental, în vederea contractării tuturor studiilor necesare elaborării proiectului. Suplimentar, legătura cu Rețeua Trans-Europeană de Transport TEN-T este un atuu în legătură cu eligibilitatea unui asemenea demers”.

Ascultându-i pe reprezentanţii PRO România, cum lansează obuze spre PSD, realizezi că liberalii au o concurenţă tare la capitolul critică la adresa adversarilor social-democraţi. Sperăm să nu asistăm doar la o luptă între PSD şi PRO România, partide pornite din aceiaşi rădăcină. Ar creea confuzi și debusolare în rândul electoratului de stânga şi i-ar canaliza mai mult spre dreapta pe cei indecişi cu cine să meargă în alegeri.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT