Connect with us

Dâmboviţa

Viceprimar Târgovişte: Ministrul Educației își bate joc grosolan de cadrele didactice!

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Ministrul Educației i-a lăsat cu dosarele la purtător pe candidații la examenul de titularizare 2020, cu doar câteva ore înainte de începerea înscrierilor după un calendar pe care tot domnia sa l-a aprobat. O bătaie de joc grosolană, marca „PNL și România educata”, la adresa oamenilor din sistem – spune Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgoviște și cadru didactic. Anul trecut s-au înscris la acest concurs 27.724 de candidați, dintre care 4.740 de debutanți, iar anul acesta, cu siguranță, nu era diferență mare.

„De ani de zile, se lucrează la ideea că PNL susține sistemul educațional, că mediul academic, corpul profesoral din preuniversitar, elita culturală a țării are înclinații de dreapta și doar cei din PNL au grijă ca în acest domeniu să se întâmple lucruri bune. Discursurile politice au fost greu puse la încercare de faptele guvernului Orban, iar ultima acțiune a ministrului Educației este o bătaie de joc grosolană la adresa oamenilor din sistem. Ieri, doamna Anisie semnează Ordinul prin care suspendă Titularizarea, cu doar câteva ore înainte de depunerea dosarele de candidatură, după un calendar bine stabilit și girat tot de doamna ministru”, spune Monica Ilie – viceprimar Târgovişte.

Titularizarea reprezintă concursul de angajare prin care te poți angaja într-o școală, pe perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă, în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor (angajarea pe perioadă determinată), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecția la clasă. Proba scrisă a examenului pentru titularizare în învățământ urma să aibă loc în data de 15 iulie 2020, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare.

„Informația privind suspendarea acestui concurs ajunge în spațiul public pe surse, este confirmată de un secretar de stat, doamna ministru nu consideră suficient de important să explice această situație. După trei ore, publică pe pagina de facebook un mesaj impersonal, în care invocă art.27, alin. 3 din Legea 55/2020, care precizează că „pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante” și face la final aprecierea „#ĂstaEstePSD”.

Reacția acestei doamne ministru este de neînțeles, este halucinantă și se înscrie în logica acțiunilor PNL care privesc oamenii ca pe instumente, fără să îi intereseze viața reală, problemele cu care se confruntă. Pentru cadrele didactice, titularizarea reprezintă, poate, examenul vieții, cel pentru care se școlesc și se pregătesc câțiva ani, cel care le va asigura o carieră și un trai decent.

Mesajul politic și veșnicul atac la PSD, prin care a încercat să acopere incapacitatea de a gestiona lucrurile, nu șterg cursul evenimentelor. Legea despre care vorbește doamna Anisie a fost adoptată pe 13 mai și promulgată pe 15 mai. Cu această lege în vigoare, doamna ministru semnează, pe 25 mai, noul calendar pentru Titularizare, publicat în M.O., fără să schițeze vreo îngrijorare. Pe 9 iunie, Președintele Iohannis anunță, în conferință de presă, prelungirea stării de alertă, iar pe 13 iunie, Ludovic Orban face același lucru.

Într-un final, se trezește, precum Albă ca Zăpada, și doamna ministru, pe 17 iunie seara, că nu se poate susține concursul de Titularizare pentru că există PSD. Aceasta este România normală sau educată? Doamne ferește-ne!”, a punctat viceprimarul municipiului Târgoviște.

La final, Monica Ilie se întreabă dacă legile se citesc în cabinetul ministrului Educației.

„Oare nu a existat niciun consilier, niciun inspector general, niciun sfătuitor care să sesizeze acest aspect astfel încât cei care doreau să se înscrie la Titularizare să nu rămână cu dosarele în mână, cu emoțiile la purtător și cu incertitudinea locului de muncă până când vor binevoi cei din PNL să gândească și dincolo de interesele personale”?

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Speranța a fost generată prin muzică la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Concertul desfășurat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sub titulatura sinceră „Onoare și Recunoștință”, este unic deocamdată în peisajul socio-cultural românesc.

Inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost izvorâtă din nevoia revenirii la normalitate după această perioadă lungă, tristă, tragică, încărcată de tensiune, de neînțelesuri și încălcări ale firescului existențial.

S-a vrut, prin acest sublim concert de muzică clasică, să se aducă un cald omagiu, o mulțumire din inimă pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri, pentru personalul Serviciului de Ambulanță și de la SMURD, adevărați eroi ai acestei negre perioade de pandemie.

Spectacolul montat în fața pavilionului central a fost, de fapt, prin esență, vibrație și ecouri, o plecăciune solemnă în fața tuturor cadrelor medicale din România, aflate în prima linie în bătălia cu virusul ucigaș.

A fost o seară blândă. Parcă și vântul primăvăratic s-a oprit pentru a sorbi sunetele melodioase emanate, în acel spațiu, de obicei, trepidant, trist, de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Publicul a fost alcătuit din personalul Spitalului venit special de acasă pentru acest eveniment și cei aflați în tură, care, în clipele mai libere, au ieșit la geamuri, au aplaudat și au filmat concertul cu telefoanele. Pacienții, de asemenea, chiar dacă nu foarte mulți, au ieșit și ei la ferestre sau au venit în curtea Spitalului, de unde au urmărit, mai retrași și îngândurați, spectacolul muzical. Privindu-i, în ochi puteai remarca plăcuta surprindere că în incinta Spitalului se produce un astfel de moment de bucurie, că cenușiul care este atotstăpânitor într-o astfel de instituție a fost risipit măcar pentru 75 de minute.

Dirijorul Daniel Jinga a fost la înălțime, controlând, cu gestul și armonia neînțeleasă a baghetei sale, întreaga orchestră. Au încântat cu vocile lor publicul avid de sensibilitate și candoare muzicală sopranele Daniela Vlădescu, Stephanie Radu și Irina Baianț, baritonul Alexandru Constantin și tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica. Spectacolul a fost prezentat de Adriana Ion – șef serviciu în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Au fost prezenți alături de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență, de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumirescu, primarul Daniel Cristian Stan  și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean și Radu Popa. A venit special pentru acest concert inedit și cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender.

„Am organizat acest spectacol împreună cu colegii mei în semn de recunoștință pentru toate cadrele medicale, pentru cei care au fost în prima linie în ultimul an și jumătate, în semn de prețuire pentru oamenii care au salvat vieți, pentru cei care luptă zi de zi pentru viețile dâmbovițenilor. A fost un spectacol de suflet, un spectacol pe care l-am dorit organizat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. A fost un spectacol la înălțime. Le ulțumesc pe această cale membrilor Orchestrei Simfonice Muntenia și artiștilor care au venit astăzi la Târgoviște pentru a încânta inimile cadrelor medicale, pacienților de la Spitalului Județean de Urgență, nouă, tuturor celor care am fost prezenți aici”, a declarat, la finalul concertului, președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Managerul unității spitalicești târgoviștene, dr. Claudiu Dumitrescu, cel care a supravegheat discret acest super concert al bucuriei, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru această inițiativă inedită și artiștilor care s-au lăsat antrenați într-un eveniment al speranței generate prin muzică.

„Dacă aș face un clasament, dacă îmi permiteți, aș pune pe locul 3-4 acest eveniment și vă explic de ce. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne aflăm astăzi aici, pentru că suntem sănătoși și pentru că suntem pe un trend descendent al pandemiei. În al doilea rând, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru această inițiativă și, în al treilea rând, sunt fericit să conduc acest colectiv cu care am obținut rezultate deosebite, chiar dacă ne-au fost adresate și nemulțumiri, în contextul în care unele familii au pierdut pe cei dragi. Cuvintele sunt de prisos. A fost un concert de-o înaltă ținută artistică. O recompensă binemeritată pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, ne-a precizat Claudiu Dumirescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT