Connect with us

ACTUALITATE

Brașoveanul Constantin Stan nu a renunțat la ideea de a săpa dincolo de intrarea în Tunelul Izvor

Publicat

pe

Brașoveanul Constantin Stan nu renunță la ideea sa de a deschide intrarea de la Moroeni-Dâmbovița în tunelul Izvor, care străpunge muntele Păduchiosu, intenția constructorilor fiind aceea de a lega Valea Ialomiței de Valea Prahovei. Această inițiativă a Căilor Ferate Române a fost luată înainte de declanșarea Primului Război Modial și, ulterior, abandonată.

Foto: Constantin Stan

Fostul cadru militar din Brașov este convins că tunelul ascunde multe enigme, iar el este unul dintre cei aleși să intre acolo pentru a dezlega misterele. Ne-a spus Constantin Stan că ar fi continuat săpăturile, dar nu a putut face acest lucru din cauza vremii nefavorabile. Zilele trecute a venit din nou în Dâmbovița pentru a vedea ce s-a mai întâmplat.

Foto: Constantin Stan

„M-am oprit mai întâi la Sinaia. Aici am auzit bocănituri și ușa de metal a tunelului trântindu-se, semn că există activitate dincolo de ochii lumii. Nu am reușit să fac prea multe poze. M-am ferit de gardul electrificat.

Sursa foto: Constantin Stan

Am plecat apoi spre Moroeni. Aici s-a cam încercat săparea, dar nu merge. Este muncă serioasă nu de glumă și, din ceea ce am văzut la lumina blițului, mi-am administrat câteva înjurături serioase pentru că nu am luat o lanternă cu mine. Deși nu se vede în poze, tunelul s-a mai surpat cu ploile astea.

Am văzut că cineva a scris pe un blog că ceea ce am găsit eu este un cuptor de var sau ceva de genul… Mă amuză faptul că, deși nimeni nu și-a anunțat intenția să mă ajute la decopertare, după ce am dat de intrarea de la Moroeni, toată lumea sare că nu e tunelul, că nu are cum fiindcă intrarea este prea mică și locomotiva CFR nu are cum intra…

Sursa foto: Constantin Stan

Păi, pentru că nu a apucat să fie făcut pentru locomotiva mare și nici nu i-a interesat proiectul, care a fost abandonat până în 1968, când Ceaușeasca a pus mâna pe planurile tunelului aflate în arhiva CFR. Unde sunt planurile, ce este cu ele și de ce îmi acoperă autoritățile intrarea tunelului când acolo, în adâncuri, zace salvarea României? Asta aș vrea să îmi explice și mie cineva”, ne-a spus temerarul brașovean.

Foto: Constantin Stan

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CJAS Dâmbovița, agenda de contractare aprilie 2023

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

La Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt în derulare cele mai mari investiții de după 1989

Publicat

pe

Conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, în frunte cu președintele Corneliu Ștefan, s-a aflat, astăzi – 27 martie 2023, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, unde se află în plină derulare cel mai important proiect investițional de după 1989. Practic, este vorba despre trei mari obiective, respectiv: extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe (UPU), execuția Ambulatoriului de Specialitate, extinderea și modernizarea Secției de Cardiologie, cărora li se adaugă cea mai mare campanie de achiziție de aparatură medicală și mobilier pentru toate saloanele și compartimentele de specialitate ale unității sanitare dâmbovițene.

Astfel, pentru pentru Secția de Radiologie, au fost achiziționate 4 aparate mobile de specialitate, valoarea acestora fiind de 3.500.000 lei. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene. Tot pentru Spitalul Județean s-au mai cumpărat 700 de noptiere. Acest tip de mobilier nu a mai fost schimbat de peste 25 de ani. Investiția se ridică la aproape 580.000 de lei.

Tot cu finanțare europeană se derulează un contract pentru furnizarea de echipamente medicale în valoare de aproximativ 13.300.000 de lei. După cum ne-a precizat președintele Corneliu Ștefan, au fost efectuate deja achiziții de 10.200.000 de lei. Spitalul Județean dispune acum de echipamente noi la terapie intensivă, radiologie și imagistică medicală, tărgi și paturi pentru ATI. Urmează să mai sosească la Târgoviște încă un lot de aparatura de laborator de peste 2.000.000 de lei.

Un alt contract atribuit, cu o valoare de 13.400.000 de lei, prevede achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale. Până acum, au fost deja cumpărate materiale de 6.500.000 de lei. Și lucrurile nu se opresc aici. Mai sunt în derulare, în diferite faze, procedurile de achiziție publică în valoare de aproximativ 16.000.000 de lei pentru aparatură medicală și echipamente de laborator, dezinfectanți și reactivi.

„A fost deschisă licitația și pentru aparatul angiograf, necesar Secției de Cardiologie. Valoarea estimată a acestuia este de 10.500.000 de lei. Mai avem în derulare, în diferite faze, proceduri de achiziții publice, în valoare de aproximativ 16.000.000 pentru aparatură medicală și echipamente de laborator, dezinfectanți și reactivi. Un total al investițiilor în echipamente și aparatură medicală se ridică, în acest moment, la aproximativ 56.000.000 de lei, adică 11.500.000 de euro.

Adăugând și lucrările la Ambulatoriul de Specialitate, de 3.400.000 de euro, Unitatea de Primiri Urgențe – 1.700.000 de euro și Secția Cardiologie – 2.000.000 de euro, investițiile noastre pentru sănătatea dâmbovițenilor se ridică, în prezent, la 18.500.000 de euro. Este cel mai mare plan investițional din istoria Spitalului Județean Târgoviște”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La vizita de astăzi de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, Corneliu Ștefan a fost însoțit de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, de secretarul general al CJ Dâmbovița – Dan Popa și de managerul unității sanitare – dr. Claudiu Dumitrescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats