Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Brașoveanul Constantin Stan nu a renunțat la ideea de a săpa dincolo de intrarea în Tunelul Izvor

Publicat

pe

Brașoveanul Constantin Stan nu renunță la ideea sa de a deschide intrarea de la Moroeni-Dâmbovița în tunelul Izvor, care străpunge muntele Păduchiosu, intenția constructorilor fiind aceea de a lega Valea Ialomiței de Valea Prahovei. Această inițiativă a Căilor Ferate Române a fost luată înainte de declanșarea Primului Război Modial și, ulterior, abandonată.

Foto: Constantin Stan

Fostul cadru militar din Brașov este convins că tunelul ascunde multe enigme, iar el este unul dintre cei aleși să intre acolo pentru a dezlega misterele. Ne-a spus Constantin Stan că ar fi continuat săpăturile, dar nu a putut face acest lucru din cauza vremii nefavorabile. Zilele trecute a venit din nou în Dâmbovița pentru a vedea ce s-a mai întâmplat.

Foto: Constantin Stan

„M-am oprit mai întâi la Sinaia. Aici am auzit bocănituri și ușa de metal a tunelului trântindu-se, semn că există activitate dincolo de ochii lumii. Nu am reușit să fac prea multe poze. M-am ferit de gardul electrificat.

Sursa foto: Constantin Stan

Am plecat apoi spre Moroeni. Aici s-a cam încercat săparea, dar nu merge. Este muncă serioasă nu de glumă și, din ceea ce am văzut la lumina blițului, mi-am administrat câteva înjurături serioase pentru că nu am luat o lanternă cu mine. Deși nu se vede în poze, tunelul s-a mai surpat cu ploile astea.

Am văzut că cineva a scris pe un blog că ceea ce am găsit eu este un cuptor de var sau ceva de genul… Mă amuză faptul că, deși nimeni nu și-a anunțat intenția să mă ajute la decopertare, după ce am dat de intrarea de la Moroeni, toată lumea sare că nu e tunelul, că nu are cum fiindcă intrarea este prea mică și locomotiva CFR nu are cum intra…

Sursa foto: Constantin Stan

Păi, pentru că nu a apucat să fie făcut pentru locomotiva mare și nici nu i-a interesat proiectul, care a fost abandonat până în 1968, când Ceaușeasca a pus mâna pe planurile tunelului aflate în arhiva CFR. Unde sunt planurile, ce este cu ele și de ce îmi acoperă autoritățile intrarea tunelului când acolo, în adâncuri, zace salvarea României? Asta aș vrea să îmi explice și mie cineva”, ne-a spus temerarul brașovean.

Foto: Constantin Stan

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, din nou sub cod de ploi torențiale!

Publicat

pe

de

Meteorologii au emis, din nou, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până în această noapte la ora 23:00, conform hărții atașate.

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!