Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Brașoveanul Constantin Stan nu a renunțat la ideea de a săpa dincolo de intrarea în Tunelul Izvor

Publicat

pe

Brașoveanul Constantin Stan nu renunță la ideea sa de a deschide intrarea de la Moroeni-Dâmbovița în tunelul Izvor, care străpunge muntele Păduchiosu, intenția constructorilor fiind aceea de a lega Valea Ialomiței de Valea Prahovei. Această inițiativă a Căilor Ferate Române a fost luată înainte de declanșarea Primului Război Modial și, ulterior, abandonată.

Foto: Constantin Stan

Fostul cadru militar din Brașov este convins că tunelul ascunde multe enigme, iar el este unul dintre cei aleși să intre acolo pentru a dezlega misterele. Ne-a spus Constantin Stan că ar fi continuat săpăturile, dar nu a putut face acest lucru din cauza vremii nefavorabile. Zilele trecute a venit din nou în Dâmbovița pentru a vedea ce s-a mai întâmplat.

Foto: Constantin Stan

„M-am oprit mai întâi la Sinaia. Aici am auzit bocănituri și ușa de metal a tunelului trântindu-se, semn că există activitate dincolo de ochii lumii. Nu am reușit să fac prea multe poze. M-am ferit de gardul electrificat.

Sursa foto: Constantin Stan

Am plecat apoi spre Moroeni. Aici s-a cam încercat săparea, dar nu merge. Este muncă serioasă nu de glumă și, din ceea ce am văzut la lumina blițului, mi-am administrat câteva înjurături serioase pentru că nu am luat o lanternă cu mine. Deși nu se vede în poze, tunelul s-a mai surpat cu ploile astea.

Am văzut că cineva a scris pe un blog că ceea ce am găsit eu este un cuptor de var sau ceva de genul… Mă amuză faptul că, deși nimeni nu și-a anunțat intenția să mă ajute la decopertare, după ce am dat de intrarea de la Moroeni, toată lumea sare că nu e tunelul, că nu are cum fiindcă intrarea este prea mică și locomotiva CFR nu are cum intra…

Sursa foto: Constantin Stan

Păi, pentru că nu a apucat să fie făcut pentru locomotiva mare și nici nu i-a interesat proiectul, care a fost abandonat până în 1968, când Ceaușeasca a pus mâna pe planurile tunelului aflate în arhiva CFR. Unde sunt planurile, ce este cu ele și de ce îmi acoperă autoritățile intrarea tunelului când acolo, în adâncuri, zace salvarea României? Asta aș vrea să îmi explice și mie cineva”, ne-a spus temerarul brașovean.

Foto: Constantin Stan

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Statul Texas renunță la obligația de a purta mască de protecție

Publicat

pe

Sunt semnale că, pe mapamond, oamenii au început să dea semne că nu mai suportă masca de protecție, care a schimbat total modul de comunicare, de interacționare, relațiile interumane. Multe persoane au devenit irascibile, singuratice, din cauza purtării acestui element care, teoretic, ne apără de contaminarea cu coronavirus.

Semnalul de renunțare la mască a fost dat din Statele Unite, una dintre țările puternic afectate de COVID-19. Guvernatorul statului Texasului, Greg Abbott, a anunţat că se renunţă la obligativitatea cetățenilor de a purta masca de protecție. Ba mai mult, se redeschid total magazinele şi restaurantelor. A spus guvernatorul că statul pe care îl conduce, Texas, al doilea ca populaţie din SUA, dispune de suficiente mijloace pentru a-și apăra populația în caz de nevoie.

„Datorită progreselor medicale în domeniul vaccinurilor şi tratamentelor cu anticorpi, Texasul are acum mijloacele de a-şi proteja texanii de coronavirus”, a precizat guvernatorul Greg Abbott.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Se închid din nou școlile în Italia

Publicat

pe

Coronavirusul provoacă din nou mari probleme Italiei. Din cauza tulpinei din Marea Britanie, care se extinde cu repeziciune, mai ales la tineri, toate şcolile situate în regiunile cu risc ridicat vor trece la învăţământul la distanţă de la acest sfârșit de săptămână.

Până în acum erau închise doar şcolile de nivel secundar situate în zonele roşii. Anunțul a fost făcut de Roberto Speranza – ministrul Sănătății.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!