Connect with us

ACTUALITATE

Drumul expres Găești-Ploiești, un proiect cu hibe!

Publicat

pe

Ionuț Săvoiu - vicepreședinte PSD Dâmbovița, fost deputat

Fostul deputat Ionuţ Săvoiu, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, în nenumărate rânduri, a atras atenţia asupra nevoii de dezvoltare a infrastructurii de drumuri naţionale în judeţul Dâmboviţa, în mod deosebit a principalelor legături rutiere cu restul ţării, ca elemente care să contribuie din plin la dezvoltarea socio-economică a zonei.

Proiectul privind realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti este unul dintre obiectivele deosebit de importante pentru judeţul Dâmboviţa, cale de legătură rapidă între Dâmboviţa, Ploieşti şi zona de est a ţării.

Studiul de fezabilitate al acestui proiect, spune Ionuţ Săvoiu, a fost lansat în sistemul de achiziţii publice la sfârşitul lunii mai 2020, ba chiar au fost depuse ofertele. Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa a urmărit şi studiat cu atenţie acest proiect căruia i-a găsit şi câteva cusururi pe care, în opinia sa, autorităţile de resort, proiectanţii, ar trebui să le corecteze.

„Cred că acest drum expres, care este proiectat să treacă undeva prin comuna Ulmi, ar trebui să fie construit pe lângă zona de dezvoltare din jurul Arctic SA”.

A mai descoperit Ionuţ Săvoiu că drumul expres Găeşti-Ploieşti se închide undeva pe lângă Bârcăneşti, Prahova, mult mai în sudul municipiului Ploieşti, într-o zonă neatrăgătoare pentru dâmboviţeni sau pentru ceilalţi transportatori care vor să ajungă, de fapt, în perimetrele din nord, aproape de zona industrială a Ploieştiului sau mai aproape de căile rutiere care duc spre estul ţării.

„Ne-ar fi avantajat mai degrabă dacă ieşea undeva în zona DN 72, lângă centura Ploieştiului”.

A mai observat Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, urmărind proiectul, că nu se spune nimic despre joncţiunea şi legătura cu DN 71 a acestui drum expres, pe latura de nord a municipiului Târgovişte.

„Practic, al doilea segment al ocolitoarei inel doi, nu este tratat în acest proiect. Ar fi foarte important şi util ca inelul doi, segmentul de drum expres care face parte din inelul doi şi joncţiunea de la Găeşti, să fie decalate ca termen de realizare. Eu cred cu tărie că Târgovişte, municipiul reşedinţă de judeţ, şi oraşul Găeşti nu pot rămâne fără centuri ocolitoare până când acest proiect se implementează.

Consider că forţele politice, indiferent de culoarea politică pe care o au, dacă le pasă de dâmboviţeni, trebuie să ia în calcul decalarea celor două segmente de proiect ale drumului expres Găeşti-Ploieşti, care ţin de ocolitoarele oraşului Găeşti şi ale municipiului Târgovişte”, a precizat vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Salvatorul de onoare al anului este un pompier din Giurgiu

Publicat

pe

Plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel, din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, a primit, cu ocazia Zilei Naționale a României, prin ordin al inspectorului general al IGSU, insigna „Salvatorul de onoare al anului”.

Pompierul giurgiuvean a dat dovadă de curaj, promptitudine și stăpânire de sine atunci când viața unei fetițe din Adunații Copăceni a fost în pericol.

„Eram în Adunații-Copăceni, cu treabă. Mă oprisem de vorbă cu cineva și la un momentat dat, am auzit țipete dintr-o curte. Era o bunică, ce avea un copil în brațe.

– Ajutați-mă, vă rog! Fetița nu respiră! Nu știu ce să îi mai fac! – striga femeia disperată.

Am intrat imediat în curte și am luat copilul în brațe. Am văzut că era inertă. Nu respira și era vânătă. Primul meu gând a fost acela că s-a înecat cu ceva și am început manevrele ce se aplică în caz de obstrucție a căilor respiratorii.

Ca paramedic SMURD, știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca fetița să reacționeze.

O așezasem cu pieptul în palma mea când i-am simțit inima bătând, iar când a început să plângă am fost cel mai fericit om de pe pământ. Nu pot descrie în cuvinte acea senzație…” își amintește Cornel.

O poveste emoționantă, trăită și spusă de un pompier care a fost în locul potrivit, la momentul potrivit: plutonierul adjutant șef Ghincea Cornel.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Crăciun la Turn. La Târgoviște, trecutul a deschis porțile prezentului…

Publicat

pe

Un eveniment-fluviu, pornit chiar în seara zilei de 1 Decembrie, de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în colaborare cu Primăria Târgoviște, în incinta vechii Cetății de Scaun a Țării Românești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei.

Se întâmplă și la noi ca în alte orașe ale României, ca în marile capitale europene, unde trecutul se îmbină armonios, cu respect, cu prezentul și viitorul, unde vâlvătaia vremurilor și exuberanța tinerilor sunt domolite și cizelate prin solemnul impus de istorie.

Este o premieră pentru Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, care ar trebui multiplicată și chiar permanentizată. Locul unde s-a făurit istoria nu este un cimitir, ci un spațiu viu care trebuie să păstreze conexiunea cu mersul societății. Respectul față de trecut nu este dat de porțile închise, de singurătate și norme speciale. Trebuie să fim parte din istorie, să ne contopim cu ea. Tocmai asta a făcut președintele Corneliu Ștefan, a conectat prezentul cu trecutul, folosind ca motivații speciale tradițiile, Sărbătorile de Crăciun. Și astfel curtea interioară de sub Turnul Chindiei s-a umplut de viață, de culoare, de zumzetul și zâmbetele copiilor care gustă din vata de zahăr și din gogoșelele calde, privind sau sprijinindu-se de zidurile trainice construite de înaintași.

Mii de târgovișteni s-au aflat, în această seară, la deschiderea oficială a sărbătorilor sub Turnul Chindiei. Printre ei, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu și mulți reprezentanți ai autorităților locale și județene.

În aplauzele publicului și după numărătoarea inversă, s-au aprins luminile în Curtea Domnească! O imagine unică, o cetate de basm.

În perimetrul destinat acestui inedit pastel de iarnă, au fost montate căsuțe, de unde pot fi procurate dulciuri, fructe, jucării, suvenire. A fost amenajat și un patinoar.

Pe scenă, în prima seară din acestă frumoasă carte de poveste, s-a derulat un spectacol muzical dedicat Zilei de 1 Decembrie, intitulat „Noi suntem români”. Pe scenă, au evoluat trupele Zavera și Distinto, Diana Matei și Taraful Cleante.

Corneliu Ștefan a spus că ceea ce s-a conturat acum, plăcut, la Curtea Domnească a fost apreciat și de reprezentanții Comisiei Europene care s-au aflat săptămâna trecută într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița.

„De astăzi și până la sfârșitul anului, vom avea aici diferite activități specifice sărbătorilor de iarnă. Vom primi colindători, iar sâmbătă vom deschide și patinoarul unde, de Sfântul Nicolae, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Îi așteptăm să vină în număr cât mai mare. Urez un sincer la mulți ani tuturor dâmbovițenilor, să fim sănătoși și să ne bucurăm de aceste sărbători”, este mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Primarul Daniel Cristian Stan a menționat, cu bucurie, că Târgoviște se îmbracă de sărbătoare. A mai spus edilul că este ceva deosebit ca, lângă Turnul Chindiei, să se consume un eveniment care, practic, deschide seria de manifestări dedicate Crăciunului și sfârșitului de an.

„Așa cum am anunțat, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, vor fi aprinse luminile de sărbătoare în tot orașul. Va fi un spectacol deosebit. Îi invit pe toți târgoviștenii, pe dâmbovițeni, în Piața Tricolorului la un eveniment aparte”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats