Connect with us

ACTUALITATE

Drumul expres Găești-Ploiești, un proiect cu hibe!

Publicat

pe

Ionuț Săvoiu - vicepreședinte PSD Dâmbovița, fost deputat

Fostul deputat Ionuţ Săvoiu, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, în nenumărate rânduri, a atras atenţia asupra nevoii de dezvoltare a infrastructurii de drumuri naţionale în judeţul Dâmboviţa, în mod deosebit a principalelor legături rutiere cu restul ţării, ca elemente care să contribuie din plin la dezvoltarea socio-economică a zonei.

Proiectul privind realizarea drumului expres Găeşti-Ploieşti este unul dintre obiectivele deosebit de importante pentru judeţul Dâmboviţa, cale de legătură rapidă între Dâmboviţa, Ploieşti şi zona de est a ţării.

Studiul de fezabilitate al acestui proiect, spune Ionuţ Săvoiu, a fost lansat în sistemul de achiziţii publice la sfârşitul lunii mai 2020, ba chiar au fost depuse ofertele. Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa a urmărit şi studiat cu atenţie acest proiect căruia i-a găsit şi câteva cusururi pe care, în opinia sa, autorităţile de resort, proiectanţii, ar trebui să le corecteze.

„Cred că acest drum expres, care este proiectat să treacă undeva prin comuna Ulmi, ar trebui să fie construit pe lângă zona de dezvoltare din jurul Arctic SA”.

A mai descoperit Ionuţ Săvoiu că drumul expres Găeşti-Ploieşti se închide undeva pe lângă Bârcăneşti, Prahova, mult mai în sudul municipiului Ploieşti, într-o zonă neatrăgătoare pentru dâmboviţeni sau pentru ceilalţi transportatori care vor să ajungă, de fapt, în perimetrele din nord, aproape de zona industrială a Ploieştiului sau mai aproape de căile rutiere care duc spre estul ţării.

„Ne-ar fi avantajat mai degrabă dacă ieşea undeva în zona DN 72, lângă centura Ploieştiului”.

A mai observat Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, urmărind proiectul, că nu se spune nimic despre joncţiunea şi legătura cu DN 71 a acestui drum expres, pe latura de nord a municipiului Târgovişte.

„Practic, al doilea segment al ocolitoarei inel doi, nu este tratat în acest proiect. Ar fi foarte important şi util ca inelul doi, segmentul de drum expres care face parte din inelul doi şi joncţiunea de la Găeşti, să fie decalate ca termen de realizare. Eu cred cu tărie că Târgovişte, municipiul reşedinţă de judeţ, şi oraşul Găeşti nu pot rămâne fără centuri ocolitoare până când acest proiect se implementează.

Consider că forţele politice, indiferent de culoarea politică pe care o au, dacă le pasă de dâmboviţeni, trebuie să ia în calcul decalarea celor două segmente de proiect ale drumului expres Găeşti-Ploieşti, care ţin de ocolitoarele oraşului Găeşti şi ale municipiului Târgovişte”, a precizat vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Ionuţ Săvoiu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Marșul luminilor, sâmbătă – 25 martie 2023, în orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu organizează, sâmbătă – 25 martie 2023, de la ora 20:00, evenimentul “Dăruiește Pământului din ENERGIA TA!”. Manifestarea cuprinde un „Marș al luminilor”, cu plecare la ora 20:30, din fața Hotelului Modern către Parcul Orășenesc, unde va fi format un ceas uman. În timpul acestei acțiuni, iluminatul public va fi stins.

PARTENERI:
Biblioteca Orășenească
Casa de Cultură
Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
Școala Gimnazială Nr.2 Titu Târg
Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

20.000 de puieți forestieri vor fi plantați la Moreni, în zona Sângeriș-Cazemată

Publicat

pe

La inițiativa primarului municipiului Moreni – Constantin Dinu, Asociația EcoAssist, în parteneriat cu municipalitatea, va desfășura duminică, 26 martie 2023, începând de la ora 09:30, în zona Sângeriș – Cazemată, o acțiune de plantare a 20.000 de puieți forestieri.

Cei care vor să participe la această activitate civică se pot înscrie și pot solicita detalii, accesâd link-ul: https://forms.gle/VtpFrvNYgRLUi8v28

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats