Connect with us

Dâmboviţa

Deputat: Românii nu mai pot fi cobaii unui BLAT între PSD și PNL!

Publicat

pe

PRO România a propus, săptămâna trecută, un proiect de hotărâre privind încetarea de drept a stării de alertă, care a fost relungită de către Guvern prin abuz de putere, prin fentarea Parlamentului, care a primit decizia „spre informare”, nu spre dezbatere.

„Joi – 18 iunie, Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, unde PSD are majoritatea, au respins propunerea PRO România privind încetarea de drept a stării de alertă. Mai e nevoie de alte explicații? Eu cred că nu și cred că românii au înțeles că jocul ăsta cinic al PNL (ajutat de PSD) îi va afecta pe termen mediu și lung. România falimentează în fiecare zi care mai trece cu acești impostori la putere. Nu se vorbește de repornirea economiei, nu se vorbește de batjocura la adresa celor din HoReCa, nu se vorbește de locurile de muncă afectate. Dar vorbim despre alegeri și despre cum ar putea PNL să guverneze și după luna decembrie. Iar PSD pare foarte hotărât să-l ajute în acest sens.

România parcurge, odată cu criza sanitară, una dintre cele mai profunde crize democratice din ultimii 30 de ani. Avem un Guvern care calcă în picioare orice norme de drept, orice limite constituționale. Este un dispreț atât de evident, pe care nu cred că l-am mai văzut la vreun partid, nici măcar la PDL, pe vremuri.

Românii nu mai pot fi tratați ca niște cobai ai unui Guvern preocupat exclusiv de alegeri electorale și tunuri financiare și angajări ale tuturor rudelor prin ministerul dlui „Grindă”. Românii nu mai pot fi cobaii unui BLAT între PSD și PNL, blat care s-a (re)confirmat joi”, a declarat Oana Vlăducă – deputat PRO România de Dâmbovița.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT