Connect with us

Dâmboviţa

Felix Goldbach, doctor în muzică: Sunt onorat să fac parte din echipa PRO România Dâmboviţa

Publicat

pe

Felix Goldbach, cadru didactic universitar, cunoscut solist instrumentist și ambasador al păcii sub egida UNESCO, de numele căruia este legată desfășurarea primei stagiuni simfonice la Târgoviște, în 2004, a revenit în fosta capitală a Țării Românești, de care mai era legat doar prin activitatea de la Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității “Valahia”, pentru a iniția noi proiecte pentru dezvoltarea județului pe linie culturală și educațională, din postura de coordonator al Departamentului de Cultură și Identitate Națională al PRO România Dâmbovița.

„Sunt onorat să fac parte din echipa PRO România Dâmbovița și mulțumesc președintelui Adrian Ţuțuianu pentru încredere și susținere”, a declarat Felix Goldbach – doctor în muzică la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti și doctor în management cultural – 2 ani la Școala Doctorală din cadrul Universității „Valahia” din Târgovişte și 1 an la Școala Doctorală/Departamentul de Management Cultural din cadrul Conservatorului din Viena.

În plan educațional, Felix Goldbach a militat pentru introducerea în universități a managementului artistic, cultural, de spectacole și concerte, mai multe discipline de licență, master și doctorat și a reușit, de asemenea, înființarea unui program de conversie profesională pentru muzica instrumentală, o premieră în România.

“Împreună cu dna prof. univ. dr. Lavinia Coman am scris istorie la Departamentul de Formare Continuă din cadrul Universității Valahia din Targoviște. Am obținut acreditarea postuniversitară și conversie profesională pe nai, saxofon, taragot, blockflote, caval fluier, țambal, acordeon, canto popular și muzică ușoară. Nu exista la nicio universitate din țara așa ceva. Doar Clujul avea câteva specializari în muzică tradițională. Am luat programul de la Cluj, l-am completat și așa a ieșit ceva mult mai complex. În 2008 am reușit să punem bazele primelor licențe pe instrumente tradiționale în liceele de artă din România. Este o reușită de o însemnătate uriașă. Ca să se înțeleagă mai bine, să luam exemplul maestrului Gheorghe Zamfir. Neavând licență în nai, nu avea voie să predea ca profesor titular în învățământul preuniversitar și universitar. Putea doar ca profesor necalificat. Cel mai mare naist al lumii era nevoit să dea examen, în fiecare an, pentru a primi dreptul de a preda. Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște a dat primele licențe pe instrumente tradiționale de suflat, iar acești oameni au putut fi, în paralel, și profesori și instrumentiști într-o orchestră”, a explicat Felix Goldbach.

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște, foarte aproape de pragul pentru noi restricții

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Municipiul Târgoviște a înregistrat astăzi, 16 octombrie 2021, o rată de incidență de 7,32 cazuri COVID la mia de locuitori. Asta înseamnă că este foarte aproape de pragul pentru noi restricții impus de autorități, respectiv 7,5 la mia de locuitori. Odată atinsă această rată de incidență, se va institui carantina de noapte pe parcursul întregii săptămâni, nu doar în weekend. De asemenea, se poate decide oricând măsura carantinei zonale.

Citește și: Restricții care se aplică în Târgoviște. Mesajul primarului Daniel Cristian Stan

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a constatat că alte opt localități din județ au înregistrat o rată de incidență peste 7,5 la mia de locuitori, după cum urmează: Găești (9,6/1000 locuitori), Tărtășești (8,56/1000 locuitori), Brezoaele (8,39/1000 locuitori), Gura Ocniței (8,35/1000 locuitori), Mătăsaru (8,16/1000 locuitori), Ciocănești (7,86/1000 locuitori), Odobești (7,6/1000 locuitori) și Vișinești (7,52/1000 locuitori).

Județul Dâmbovița a înregistrat, astăzi, o rată de incidență de 5,58 la mia de locuitori, cu 288 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Localitățile din județul Dâmbovița cu rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT