Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ministrul Sănătății trebuie să-și dea demisia!

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, membru în Comisia Parlamentară pentru Sănătate și Familie, a luat poziție, ieri, în Camera Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple intitulate „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, împotriva ministrului Sănătății – Nelu Tătaru, care nu a gestionat cum trebuie problemele din sistemul medical în perioadele generate de stările de urgență și de alertă. Românii au avut de suferit din cauza lipsei unor medicamente esențiale, necesare bolnavilor cronici, din din cauza indiferenței manifestate pentru pacienții care nu sunt infectați cu COVID 19.

 

„Între greșelile impardonabile ale ministrului Sănătății se numără minciunile legate de faptul că românii au avut medicamente în această perioadă. În realitate, populația se confruntă cu lipsa unor medicamente esenţiale pentru bolnavii de cancer, pentru afecţiuni grave, autoimune, precum Euthirox, de exemplu, dar și de medicamentele ieftine pentru diabet.

Este evident că ministrul Nelu Tătaru nu s-a preocupat să asigure medicamentele necesare bolnavilor cronici. I-am recomandat să facă o analiză pentru fiecare medicament în parte, să monitorizeze necesarul de medicamente, să emită ordinul de încadrare a medicamentelor în categoriile de clawback stabilite de Parlament, care oferă predictibilitate, și să încurajeze producţia românească de medicamente! I-am oferit, de altfel, soluții concrete pentru toate defecțiunile cronice ale sistemului de sănătate, pentru toate neajunsurile și lamentările din ultimele luni. Ministrul Sănătății ne-a oferit până acum doar vorbe, nu şi fapte!”, a spus Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    iunie 24, 2020 at 4:09 pm

    Pintea e disponibilă? Am auzit că bagă Europa bani moca.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Lista unităților de învățământ din Dâmbovița care funcționează după scenariul roșu

Publicat

pe

Foto arhivă

35 de unități de învățământ din județul Dâmbovița funcționează, de astăzi – 19 octombrie 2029, în scenariul roșu (online). De asemenea, 106 sunt incluse în scenariul galben (jumătate la școală, jumătate online).

VEZI LISTA ȘCOLILOR AICI

În scenariul verde, au mai rămas doar 38 de unități de învățământ din Dâmbovița. Și anul școlar nu a început decât de o lună!

Citește în continuare

Dâmboviţa

Tânăr muncitor a murit sub un mal de pământ la Cojasca

Publicat

pe

Un bărbat care lucra la rețeaua de canalizare în comuna Cojasca, județul Dâmbovița, a fost surprins în timpul activității de un mal de pământ. La fața locului au intervenit pompierii de la Garda Cornești. După mai multe minute de efort, militarii au reușit să extragă de sub maldărul de pământ trupul bărbatului de 32 de ani. Acesta se afla în stare de inconștiență.

Echipajul medical sosit de urgență a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l readuce pe tânărul muncitor la viață. Din păcate, eforturile medicilor au fost zadarnice. Poliția efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestei tragedii. Cazul intră și sub jurisdicția ITM, fiind vorba despre un accident de muncă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!