Connect with us

ACTUALITATE

Sistemul hibrid de învățământ este imposibil de pus în practică în avantajul elevilor

Publicat

pe

Claudia Gilia - deputat PSD de Dâmbovița

”România educată” atât de trâmbițată de președintele Klaus Johannis este dată pe mâna unui Minister care nu este în stare de nimic! Aceasta este concluzia la care a ajuns Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmbovița, după gafele și bâlbele din ultimele luni, care au dovedit fără putință de tăgadă că totul se face la întâmplare.

„Sunt cele mai tragice momente pe care le trăiește învățământul românesc, în vremuri de o dificultate sporită pentru toți românii. Tocmai din cauza caracterului special al acestor vremuri, este inadmisibil ca educația, cea care asigură resursa umană pentru viitorul țării, să fie pe mână unor persoane incapabile să gestioneze un asemenea domeniu.

Tocmai ce s-a încheiat Evaluarea Națională. Am auzit foarte multe păreri despre examen, dar am reținut-o pe cea a secretarului de stat în Ministerul Educației, care spune că un elev care a învățat constant la școală poate promova cu nota 5, poate 6. Am simțit că pledoaria pentru 5-ul salvator este de fapt o pledoarie pentru învățământul particular.

Dacă astăzi ministerul spune că elevii nu pot obține performanță decât cu pregătire în afara școlii, mâine ne așteptăm să spună că cei care vor să învețe mai mult să se pregătească în instituții de învățământ particulare. Să fie vorba oare de o privatizare mascată a educației, pe repede înainte, care va genera o ruptură adâncă în societatea românească pentru generațiile viitoare? O ruptură care îi va afecta pe copii și părinți, împărțiți între cei care își permit educație pe bani mulți și cei care nu își permit, dar și între cadrele didactice, în condițiile în care Constituția României garantează accesul gratuit la educație”, a declarat Claudia Gilia.

Spune parlamentara PSD că responsabilii din Ministerul Educației se comportă de parcă ar fi normal ca elevii să nu aibă șanse egale la educație, situație experimentată deja în condițiile învățământului la distanță.

„Copii care nu au avut tabletă sau computer și nici internet au rămas în afara sistemului. Nici până la acest moment nu au fost cumpărate dispozitive pentru ca toți cei înscriși la școală să poată învăța de acasă, în eventualitatea unei situații de criză. Vă reamintesc că, în noiembrie anul trecut, ministrul Anisie spunea că  “Nu am ce să fac cu banii, dacă se alocă 6% din PIB Educației”. Dacă doamna ministru ar fi militat mai mult pentru creșterea bugetului educației sunt sigură că ar fi putut cumpăra dispozitive pe care să le utilizeze elevii și profesorii, în așa fel încât dreptul la educație să le fie respectat tuturor copiilor.

Am văzut propunerile pentru reluarea cursurilor din toamnă. Acest sistem hibrid de care se vorbește, în care jumătate din elevi învață în clasă iar jumătate acasă, on line, este, în opinia mea, imposibil de pus în practică în avantajul elevului. Nu o spun eu, o spun toți profesorii cu care am stat de vorbă. Cum se vor desfășura în concret orele? Care sunt regulile de predare? Vor fi instruite cadrele didactice pentru acest mod de derulare a procesului de educație? Cum va fi gestionată o materie, și așa stufoasă, într-un interval de doar 30 de minute? Sunt doar câteva din întrebările care îi frământă pe părinți și pe cadrele didactice.

În timp ce România vrea să ia niște măsuri care nu au nici o legătură cu realitatea, state precum UK, Germania sau Franța, în care situația epidemiologică a fost mai grea decât la noi, au anunțat că redeschid școlile complet, în forma anterioară pandemiei.

Mai sunt două luni până la reluarea cursurilor, iar în sistemul de învățământ românesc este o uriașă gaura neagră care pare să înghită în necunoscut absolut tot. Nici elevii, nici profesorii și nici părinții nu știu ce îi așteaptă”, a punctat deputata Claudia Gilia.

La finalul expunerii sale, parlamentara a prezentat propunerile legislative inițiate de PSD, în vederea dotării cu echipamente electronice. Prin completarea articolelor 70 şi 94 din Legea educaţiei naţionale, se instituie obligativitatea ca Ministerul Educaţiei şi Cercetării să asigure elevilor care îndeplinesc condiţiile pentru a primi bursă socială şi cadrelor didactice dispozitive conectate la Internet care pot fi utilizate şi de acasă. O altă inițiativă vizează modificarea Legii nr. 269 din 16 iunie 2004, în sensul majorării de la 200 de euro la 300 de euro a ajutorului financiar acordat în vederea stimulării achiziționării de calculatoare pentru familiile cu elevi şi/sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani.

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT