Connect with us

Dâmboviţa

Liberalii din Târgovişte propun after school gratuit în fiecare școală din municipiu

Publicat

pe

Președintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a prezentat, astăzi – 26 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, o primă componentă a programului echipei sale pentru modernizarea învățământului în municipiu, intitulată „After school în școli, after school pentru fiecare copil”.

Ideea a venit de la târgoviștenii cu care liberalii au stat de vorbă înainte de declanșarea pandemiei de COVID-19 și va fi transpusă într-un proiect de hotărâre ce va fi supus votului Consiliului Local Municipal în perioada imediat următoare, chiar dacă, spune Cotinescu, sunt puține șanse ca majoritatea PSD să-l aprobe sau, dacă o va face, nu există nicio garanție că va fi și pus în practică. Chiar și în aceste condiții, PNL nu va aștepta alegerile locale ce se preconizează a fi organizate în 27 septembrie, fiindcă, afirmă Aurelian Cotinescu, este esențial ca sistemul de învățământ târgoviștean să fie reformat chiar de la începutul anului școlar 2020-2020.

„S-au construit școli, s-au renovat școli. Este foarte bine, dar, dacă nu găsim o utilitate corectă a acestor spații, atunci le-am construit degeaba. Știți bine că sunt școli care s-au renovat sau care s-au construit și care au mărit capacitatea, dar, din păcate, nu au suficienți copii. Componenta de after school pe care o vrem implementată poate folosi aceste spații”.

Practic, PNL Târgovişte propune dezvoltarea de activități after school pe lângă fiecare școală din municipiu, cu finanțare europeană nerambursabilă în primii 3 ani, urmând ca apoi fie să se aloce fonduri din bugetul local, fie să se identifice alte axe de finanţare. Proiectul, care se va adresa tuturor copiilor din ciclul primar de învățământ, inclusiv celor din clasa pregătitoare (aproximativ 4.500 de elevi), va avea 3 componente: masă caldă gratuit, activități școlare și activități recreative.

„Componenta principală, cea de masă caldă, se poate realiza prin cantina Primăriei. Dacă sunt școli care nu pot fi deservite de către cantina Primăriei, putem să apelăm la zona privată a restaurantelor, care pot îndeplini condițiile necesare de distribuţie a hranei către școli. Acest proiect asigură copiilor un avantaj, prin faptul că, după cursuri, rămân în incinta școlii, vor primi o masă caldă și, până la ora 17:00, când părinții vin să îi ia acasă, ei vor avea parte de educație, precum și de activități școlare și recreative.

Activitățile școlare vor fi organizate astfel încât copiii să aibă posibilitatea să-și facă temele în timpul acesta de 4-5 ore. Pe de altă parte, se pot organiza grupe de excelență cu elevii care vor să învețe suplimentar sau grupe de recuperare pentru cei care au lacune și vor să se pună la punct și să progreseze în materia școlară.

Activitățile recreative vor avea în componență sport, pictură, artă, dans, balet etc., activități care dezvoltă copiii. În general, se vor asigura profesori care vor ajuta copiii să-și dezvolte abilitățile și să aibă parte de momente recreative cât mai plăcute”, a explicat Aurelian Cotinescu.

Conform inițiativei PNL Târgovişte, la început de an, părinții vor anunța la școală dacă doresc să-și înscrie copiii în programul after school, iar grupele se vor organiza, evident, în funcție de aceste solicitări. Activitățile vor fi susținute de profesorii din fiecare unitate de învățământ, iar, dacă numarul acestora va fi insuficient, Inspectoratul Școlar va asigura cadre didactice din alte zone.

„Am identificat încă două componente care să completeze acest aspect de after school:
– Transportul public, o componentă pe care am promovat-o în Consiliul Local, a fost votată inclusiv de PSD, primarul și-a luat angajamentul că va susține proiectul liberal, de a asigura transport public gratuit pentru elevi și studenți și de asigurare a patru linii de autobuz pentru elevi și studenți. Aceste linii trebuiau să deservească școlile, astfel încât copiii să poată merge cu autobuzele, poate nu cei de la clasa pregătitoare la clasa a IV-a, dar ceilalți cu siguranţă pot merge cu autobuzul. Sunt linii speciale concepute pentru ei, pot merge în siguranţă, astfel încât părinții să nu mai fie nevoiți ca, în fiecare dimineață, să meargă către școli să lase copiii, să întârzie la programul de muncă, să aglomereze orașul și să creeze fel de fel de probleme. Pe de altă parte, faptul că elevii vor avea posibilitatea să se întoarcă acasă în siguranță, la fel, cu transportul public, degrevează orașul de ore aglomerate, nervi, stres etc. Din păcate, proiectul depus de noi acum un an de zile a fost abandonat de actuala conducere a Primăriei. Noi nu l-am abandonat, îl propunem în continuare și promitem că se va face. Dacă nu în această perioadă, atunci când vom prelua conducerea Primăriei.
– Posibilitatea de a folosi infrastructura școlară, și mă refer la terenurile de sport din incinta curților școlilor, care, în momentul de față, nu sunt puse la dispoziția tinerilor. Aceștia au nevoie de spațiu, au nevoie să facă sport, trebuie ghidați către aceste activități. Este foarte important să ne organizăm astfel încât aceste terenuri de sport să fie folosite eficient de către elevi și tineri. Pentru siguranță, putem să montăm un sistem de camere video, care să fie monitorizate de Poliția Locală. Cred că este o normalitate. Trebuie să încurajăm sportul. Trebuie să-i rupem pe copii din fața calculatorului, tabletei, telefonului”, a declarat Aurelian Cotinescu – preşedintele PNL Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

COMUNICAT: Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte

Publicat

pe

de

În această seară, PNL, USR-PLUS și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului: parlamentarii celor trei partide au votat împotriva constituirii comisiei de anchetă privind datele din pandemie.

USR-PLUS, partid care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat oficial, și-a dovedit fățărnicia, mai mult decât oricine.

Este aproape de necrezut cum PNL, USR-PLUS și UDMR nu vor ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5.300 de morți. Este vorba de 18,2% din totalul celor 29.034 de morți COVID-19 raportați oficial în România.
Din acest moment, cuvinte precum adevăr, transparență, onestitate sunt adevărate blasfemii în gura oricărui reprezentant al puterii. Rușine PNL! Rușine USR-PLUS! Rușine UDMR! Orice golan de alba-neagra are mai mult caracter decât aveți voi!

Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte și, cu premeditare, ascunde adevărul. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie, așa cum PSD a cerut în nenumărate rânduri? Ce ilegalități protejează? Se tem cumva că românii i-ar alunga cu pietre dacă ar ieși la iveală grozăviile pe care le ascund?

Votul de astăzi adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare, inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.
Fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei de anchetă este un complice ticălos al celor care vor să țină românii în minciună și teroare.

PSD Dâmbovița

Citește în continuare

Dâmboviţa

Mascarada Guvernului în privința deceselor cauzate de COVID trebuie să înceteze!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban susține înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să pună capăt mascaradei Guvernului în privința persoanelor decedate din cauza COVID-19. Românii trebuie să știe adevărul – este mesajul transmis de Carmen Holban.

„Este inadmisibil să tratezi cu atât de puțină compasiune mii de familii. Modul ireal în care guvernanții tratează o astfel de problemă este strigător la cer.

De zile întregi, o țară întreagă vrea să știe dacă există mii de decedați în plus față de cei oficial recunoscuți – 2.300 neraportați și încă 3.000 cu diagnostic secundar COVID!

Acest lucru se poate face doar prin înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. Coaliția de Dreapta trebuie să aprobe înființarea unei astfel de comisii. Asta doar dacă nu au ceva de ascuns!”, a punctat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT