Connect with us

ACTUALITATE

Citiți legislația! Viceprimarul Monica Ilie face praf inițiativa electorală a PNL Târgovişte

Publicat

pe

Monica Ilie, membră a Partidului Social Democrat, a răspuns astăzi pe Facebook liberalilor târgovişteni care, după cum spune viceprimăriţa municipiului Târgovişte, au aruncat în spaţiul public aşa-zise proiecte în sfera educaţiei. Asta se întâmplă, conchide Monica Ilie, după atâţia ani de tăcere, timp în care nu au venit cu nicio propunere, cu nicio iniţiativă locală.

„Propun domniile lor, prezentând ca o poveste frumoasă totul, un proiect care presupune realizarea de programe After School în toate școlile din municipiu, pentru elevii din ciclul primar, program care să aibă trei componente: masă caldă, activități școlare și activități de recreere. Nimic mai frumos, discurs cursiv, doar că ”trezirea” este cam târzie, ca să nu mai vorbesc de superficialitate și necunoașterea legislației în domeniu!

Pentru a informa corect opinia publică și pentru a da răgaz domnilor de la PNL să se documenteze, este necesar să facem câteva precizări la obiect și să lăsăm poveștile cu… vom face, vom găsi, vom vedea, ne dorim”.

Monica Ilie le comunică liderilor liberali cadrul normativ în baza căruia se organizează programul „Şcoală după școală”, metodologie, ordine şi tot ceea de ţine de acest sistem educativ. Adică, nimic nu se face la întâmplare, doar printr-un impuls cu conotaţii electorale.

„În perioada ianuarie-februarie a fiecărui an şcolar, Consiliul de Administraţie al şcolii realizează analiza de nevoi pentru organizarea programului în anul şcolar următor, apoi desemnează o Comisie care elaborează până la 1 martie oferta pentru Programul „Școală după Școală”, sub formă de pachete educaţionale. Oferta pentru „Școala după școală” este discutată şi aprobată de Consiliul Profesoral până pe 20 martie și, cu avizul Inspectoratului Școlar, dacă sunt îndeplinite condițiile legale, se pune în aplicare proiectul. Nu pot să nu mă întreb unde era grija pentru copii la începutul anului când trebuiau demarate aceste lucruri și găsite soluții de finanțare, sau era prea devreme pentru campania electorală?

Vorbesc liderii liberalilor târgovișteni de un program „Școală după școală” pentru toți copiii din ciclul primar, prin accesarea fondurilor europene, prin proiecte POCU (și ca o paranteză, ascultând emisiunea TV la care spuneau de accesarea acestor programe, mi-am dat seama că nu știau bine denumirea, noroc cu moderatorul). Vă informez că ultimul apel s-a închis în 2018, iar următorul nu se știe când va apărea, iar aceste programe se adresează în special Ministerului Educației, iar autoritățile publice locale pot veni ca parteneri, este drept.

Neașteptând vreo campanie electorală, Primăria Târgoviște a accesat fonduri în cadrul POCU, pentru un proiect care se desfășoară deja, cu valoare de peste 17 milioane de lei, derulat în parteneriat cu Grădinița nr. 15, Colegiul Național Constantin Cantacuzino și alți parteneri, proiect care vizează zona marginalizată „Romlux”. Prin acest proiect, timp de 2 ani, 96 de copii au primit pachete educaționale suport, au fost plecați în excursii și în tabere. De asemenea, 160 de copii au beneficiat de transport de acasă la școală, de servicii de catering, de programul „Școală după școală”, de consiliere, de asistență medicală și multe altele, tocmai pentru a preveni abandonul școlar.

Acestea sunt fapte, nu povești cu „ne dorim și altfel”! Adaug aici și programele educaționale derulate la Centrul de zi Arlechino, unde copiii își fac temele sau au activități de recreere, mănâncă apoi sunt duși la școală, în funcție de orar. Așa că, toate se întâmplă deja la Târgoviște, iar programele After School în masă, sunt foarte greu de realizat cu fonduri europene, și ar fi trebuit să știți și să vă documentați, pentru că finanțarea europeană există, în special, pentru grupuri dezavantajate și nu oferă o susținere permanentă sau pe termen lung și nu poate cuprinde un număr semnificativ de copiii.

În altă ordine de idei, pentru că tot există persoane care vă pot consilia, luați în calcul că, la momentul actual, cadrul legal fragmentat și neclar limitează posibilitatea școlilor de a organiza programul „Școală după școală” cu finanțare de la bugetul de stat, iar, pe de altă parte, vulnerabilizează școlile și cadrele didactice care organizează programe „Școală după școală” finanțate din surse extrabugetare. Nu vă spun mai multe, dar vă îndemn să citiți legislația.

Oricum, noi vom continua să extindem și să reabilităm creșele, grădinițele și școlile, vom susține în continuare copiii cu rezultate, atât prin acordarea de burse, dar și prin premierea olimpicilor și a celor care obțin media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, vom desfășura în continuare programe de „Școală după Școală” prin POCU sau de la bugetul local, vom face tot ce putem ca educația să fie o prioritate, ca și până acum. Ne-ar prinde bine și niște bani de la Guvern și, poate, ar fi fost benefic să demareze proiectul național, pilot, de „Școală după școală”, anunțat cu surle și trâmbițe de Guvern și, poate, discutați cu doamna ministru să cuprindă și școlile din Dâmbovița”, a scris viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A vrut să vândă un scaun pe internet și a fost la un pas să rămână fără banii de pe card!

Publicat

pe

Un bărbat din Iași a povestit, într-o postare pe pagina sa de Facebook, modul în care era să fie păcălit atunci când a scos la vânzare pe internet un scaun – scrie DC News.

„Novice în ale vânzării pe internet, dorind să-mi vând scaunul second-hand, iată, chiar azi, am fost la limită să ofer datele cardului bancar unui anume Ursu BRAWL (ce nume!) din satul Dopca, Jud. Brașov (e bine să ai un județ „serios” în spate) care m-a contactat pe Whatsapp.

A evitat mult să ofere numele și adresa, insistând să introduc datele cardului meu la un link aparent serios (inclusiv codul de 3 cifre, de pe spate, specific unei cumpărări de pe site-uri verificate, nu unei vânzări, cum era cazul meu)”, a povestit ieșeanul pe pagina sa de Facebook.

Modul de operare al atacatorilor

Aceştia contactează un utilizator care a publicat un anunț de vânzare a unui produs pe OLX, se declară interesaţi și la scurt timp, cu un anumit pretext, cer să mute conversația pe un alt canal de comunicare, de regulă pe Whatsapp. Apoi susțin că au efectuat plata.

Pentru ca vânzătorul să intre în posesia plății i se trimite un link pe care trebuie să-l acceseze și să introducă datele card-ului. Aceasta este o capcană pentru că atacatorii, după ce primesc datele card-ului, sistează orice conversație cu victimele și retrag bani din contul lor.

Deși pagina web la care ne direcționează link-ul folosește identitatea vizuală a brandului OLX, în realitate dacă analizăm denumirea domeniului din link putem observa că nu ne mai aflăm pe pagina oficială.

În cazul în care ați căzut într-o astfel de capcană, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să contactați banca pentru a bloca card-ul și eventualele tranzacții ilicite din cont. Ulterior, dacă ați suferit pagube materiale, depuneți o plângere la cea mai apropiată secție de poliție, pentru a deschide o investigație în acest sens.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Rareș Bogdan și-a pierdut apetitul când a văzut jandarmii în restaurant

Publicat

pe

Simandicosul primvicepreședinte PNL Rareș Bogdan, care, de cele mai multe ori, spune povești, de parcă îi place să se audă, a comis din nou o gafă publică. A acuzat jandarmii că i-au stricat digestia, starea de bine, când i-a văzut intrând în uniforme să facă un control într-un restaurant din Herăstrău unde nobilul politician liberal servea masa cu familia.

Păi, domnule europarlamentar, au intrat gealații în această pandemie peste unii în casa lor, în curtea lor și i-au amendat de nu s-au văzut fiindcă luau masa, tot în familie, dar nu le-a ieșit organelor la număr?! Așa că, mai ușor cu demagogia asta vocală.

Oricum sindicaliștii de la Europol i-au răspuns pe măsură fostului jurnalist luat de cap de când a intrat în politică. I-au spus băieții cum stă treaba cu legea, cu pandemia și cu politicienii.

„Rareș Bogdan s-a arătat iritat de prezența jandarmilor la restaurantul din Herăstrău unde lua masa cu familia, afirmând că nu i se pare normal ca în local, unde sunt familii și copii, forțele de ordine să vină în uniforme. Mai mult, l-a sunat pe colegul său de partid, ministrul Bode și pe secretarul de stat Bogdan Despescu și le-ar fi explicat dumnealui cum trebuie să fie efectuate controalele. A mai făcut aluzie și că polițiștii nu intervin în restaurantele și terasele care în weekend se transformă în cluburi.

Acum, nici nu știm cum ce să începem pentru a-l lămuri pe europarlamentarul Rareș Bogdan…

1. În primul rând îi reamintim că la guvernare se află partidul din care face parte. Adică tocmai cei care au impus restricțiile și care trimit constant, în fel de fel de planuri de acțiune, jandarmi și polițiști să defileze pe la terase, restaurante, mall-uri.

2. Noi am tot urlat ca lupii la lună timp de 1 an, că de la nivelul MAI, prin videoconferințele periodice se impuneau „cifre”. Număr de amenzi, acțiuni și controale cât mai multe și mai puțină muncă de poliție. Dacă Rareș Bogdan are impresia că polițistului sau jandarmului îi face plăcere să ridice de la masă clienți, să îi numere, să îi legitimeze și să îi șicaneze, se înșală amarnic.

3. Aluzia cu restaurantele care se transformă în cluburi este reală. De aceea nu înțelegem de ce colegii de partid ai lui Rareș Bogdan, care au emis HG-ul cu restricțiile nu au oferit instrumente polițiștilor să și acționeze în astfel de cazuri. Cu toate că este interzisă funcționarea cluburilor și discotecilor, patronii teraselor din Herăstrău și de la mare, apropiați ai oamenilor politici, au făcut suficient lobby pentru a nu fi atinși de restricții sau de sancțiuni astfel că în momentul de față există o lacună legislativă, care nu le permite polițiștilor să îi sancționeze.

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ 4 săptămâni premierul Câțu critica forțele de ordine că nu sunt „suficient de vizibile” și îi cerea ministrului Bode „mai multe controale”, la acel moment mai rămânea ca și femeia de serviciu să fie scoasă în patrulare prin mall-uri, piețe și alte zone aglomerate. Acum, veniți dumneavoastră și ne spuneți ca v-ați simțit „intimidat” de uniformă și de prezența jandarmilor în restaurant la ora 14. Practic, noi suntem pe post de minge de ping-pong într-o instituție care conform legii este apolitică, dar în care primești comenzi de la oameni politici. Și atunci ne întrebăm, oare nu ar fi mai bine ca aleșii neamului și clientela de partid să anunțe unde iau masa (mic dejun, prânz, cină, sprițuri, cafele etc) sau care localuri pot fi controlate și care nu, în așa fel încât, în viitor, forțele de ordine să nu mai „gafeze”?

Și, în loc de concluzie, poate Rareș Bogdan ar trebui să știe că de fapt cei doi jandarmi care l-au deranjat, l-au deranjat în numele ministrului Lucian Bode și a secretarului de stat Bogdan Despescu, cei care dispun astfel de controale”, au scris,pe pagina de Facebook, după ieșirea grandomană a lui Rareș Bogdan,  reprezentanții Sindicatului Europol.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT