Connect with us

ACTUALITATE

Corifeii de care avem nevoie

Publicat

pe

Sursa foto: MGnews.ro

Astăzi, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, părintele vicar Ionuţ Ghibanu a făcut o excelentă pledoarie pentru nevoia de lideri dedicaţi oamenilor și comunităţilor locale, făcând o incursiune în timp, în istorie, pornind de la sacrificul suprem al celor doi mari Apostoli şi ajungând în timpurile noastre unde, din păcate, nu mai avem nimic din moralitatea, demnitatea şi forţa acestora. Doar lideri şterşi, luptători ai propriilor interse, credincioşi de cruci electorale, atei asumaţi, copleşiţi de dorinţa de a promite poporului ca într-un scenariu continuu, fără nicio acoperire.

„Este o certitudine că lumea în care trăim trebuie schimbată, că inechitatea și nedreptățile, alături de greșita gestionare a treburilor publice duce la creșterea nevoii de lideri autentici, de conducători care să știe să simtă spiritul vremurilor și să știe ce, când,cum și cu cine trebuie să facă!

Istoria ne-a arătat că, din timp în timp, se ridică astfel de întruchipări ale binelui și așteptării publice, care știu să concentreze întreaga speranță populară și să facă ceea ce trebuie.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, corifeii apostolilor, pe care îi sărbătorim astăzi, sunt un strălucit exemplu de astfel de oameni, care L-au găsit pe Dumnezeu și L-au urmat, au contribuit substanțial la mai binele lumii lor, cu influențe teribil de mari până astăzi.

Sf. Ap. Pavel a fost cel mai mare misionar din toate timpurile, cel ce a sistematizat primul învățătura creștină, devenind apostol, după ce înainte a fost un aprig prigonitor al creștinilor. El este cel care a dat chip și direcție teologiei, misiunii și Bisericii creștine, fiind considerat geniul organizator al creștinismului, fondatorul civilizației creștine meditaraneene și cel care a asigurat rapida răspândire a Bisericii în lume.

Sf. Ap. Petru a întemeiat una din cele mai mari prime comunități creștine din Europa, lăsându-ne mărturia misiunii, teologiei, gândirii și credinței sale, în 2 epistole.

Sfântului Petru, vrând să plece din Roma, pe drum, la poarta orașului, i s-a arătat Mântuitorul Hristos Însuși, iar la întrebarea unde merge, a primit răspuns: la Roma să mă răstignesc! Petru a înțeles ironia Mântuitorului, căci în timp ce el fugea, numeroși creștini mureau ca martiri, iar el, unul din corifeii apostolilor, fugea! S-a reîntors la Roma și a murit ca martir! Pentru că da, asta înseamnă să-ți asumi responsabilitatea de a fi conducător, lider autentic, să te jertfești pentru cei pe care-i călăuzești, să știi chiar să mori pentru ceea ce crezi! Ambii apostoli au murit la Roma, din cauza persecuției împăratului Nero.

Vedeți astăzi, cumva astfel de lideri, pe undeva? Care să se jertfească și chiar să moară pentru ceea ce cred și pentru cei pe care-i conduc? De fapt, mai vedeți așa ceva astăzi? Tot auzim vorbe frumoase, discursuri amăgitoare, chiar cu piețe goale, vorbe mari, ce-ncântă plăcut urechile, totul ticluit pentru a fura bunăvoința și aprecierea.

Mă uit astăzi în ambientul nostru public și caut ceva măcar să-mi amintească de aceste două modele și nu mă refer la spațiul bisericesc, căci el are destule personalități mari, ci la celălalt, laic, unde văd adesea ceartă, luptă, interese și o dorință impresionantă de a promite fără nicio acoperire.

Sigur, sunt lideri fără sabia Duhului ca Pavel și fără entuziasmul vorbirii ca Petru, ori fără harisma vorbirii din suflet, frumos și necesar, ca la ambii apostoli! Văd multe și mă cutremur!

Observ cum unii se folosesc de nimicuri pentru a se crede mari și importanți, cum se trag sfori și se fac alianțe între aparent dușmani pentru a bloca ascensiunea unuia sau a altuia care sigur, de va ajunge sus, pe mulți se va răzbuna.

Apoi, constat folosirea fără discernământ a ideilor și cuvintelor ce trimit la patriotism și grijă față de popor, dar faptele spun altceva, arată numai o mare iubire, dar de putere și de bani!

Pe marea vieții noastre publice, val după val se înalță al iluziilor dorințe al tuturor acelora amețiți de lauda și interesele unora sau altora care au început să se creadă providențiali. În orice minte de mic politician și șef de orice partid și partiduleț pare că și-a făcut loc fotoliul de parlamentar sau cel ministerial! Vise netrăite, traume negăsite, probleme nerezolvate, idei mari de afaceri și câte și mai câte rezolvări par a-și găsi locul aici, în aceste suflete chinuite și minți schingiuite de lideri, care nu și-ar sacrifica nici măcar mândria și neputința pentru al patriei amor!

Măreția Sfinților Apostoli Petru și Pavel este dată, nu atât de darurile lor naturale, talentul cum se spune, cel dăruit lor de Creator, ci de disponibilitatea de a-și sluji semenii și pe Dumnezeu, din umilința de a percepe viața reală și din puterea de a-i pune pe ceilalți mereu mai presus decât pe ei.

Câți oare, credincioși de cruci electorale, ori atei asumați, sunt gata să renunțe la ceva pentru popor? O întrebare pe care ar trebui să le-o punem celor ce ne cer încrederea mereu!

Ne rugăm cu toții și-I cerem Bunului Dumnezeu să ne dăruiască lideri înțelepți și iubitori de credință, de neam și de țară, dar mai ales să ne izbăvească de fantomele ce se vor iar ce-au fost, ori ce cred că au fost, ori de cei noi ce n-au reușit pe nicăieri, iar acum cred că a venit vremea lor.

Să le dăm ceea ce merită, cu sabia Duhului lui Pavel și cu măiestria vorbelor lui Petru, adică ajutor pentru a merge acolo unde le este locul cu adevărat, desigur nu unde vor ei, ci unde dorim cei mai mulți dintre noi”!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dacă ești nevaccinat, respect alegerea ta! Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!

Publicat

pe

Avocatul Gabriel Cioacă, probabil mișcat puternic de moartea colegului și prietenului său Iustin Iosifescu, care a pierit încolțit și ucis de coronavirus, de tragediile care se înmulțesc în jurul nostru, a postat pe pagina sa de Facebook un text interesant ca mesaj și compoziție. Din el răzbate clar îndemnul la vaccinare, la respectul față de cel de lângă tine, față de alegerea făcută. Până la urmă, trebuie să dăm o șansă vieții, chiar riscând. Uneori, frumusețea se naște din neprevăzut!

„Pentru că, în ultima perioadă, nu e zi să nu aud că un prieten, un amic sau un coleg nevaccinat împotriva Covid a plecat în lumea celor drepți, de parcă am fi pe front, las și eu asta aici.

Sunt VACCINAT și nu… nu știu ce conține – nici vaccinul ăsta, nici cele pe care le-am făcut când eram copil, nici alte medicamente, pentru a trata cancerul, SIDA, poliartrita, sau vaccinuri pentru sugari sau copii. Am încredere în doctorul meu când spune că e necesar.

De asemenea, nu știu ce este în ibuprofen, paracetamol sau alte medicamente, știu că îmi vindecă doar durerile, atunci când le am.

Nu știu care sunt ingredientele individuale din săpunul meu sau șamponul sau chiar deodorantele. Nu știu efectul pe termen lung al folosirii telefonului mobil sau dacă restaurantul în care tocmai am mâncat a folosit alimente curate și dacă se spălau pe mâini în bucătărie.

Nici nu știu calitatea aerului pe care îl respir și ce boli mi-ar putea aduce.

Pe scurt… sunt multe lucruri pe care nu le știu (sau poate nici nu vreau să le știu) și nu le voi ști niciodată…

Știu doar un singur lucru: viața este scurtă, foarte scurtă și totuși vreau să fac ceva diferit decât să merg la muncă în fiecare zi sau să rămân blocat! Încă vreau să călătoresc și să îmbrățișez oameni fără teamă și să regăsesc un sentiment din viața de “înainte”.

În copilărie, am fost vaccinat împotriva parotitei, rujeolei, poliomielitei, vărsatului de vânt și multe altele. Eu și părinții mei am avut încredere în știință și nu a trebuit să suferim sau să transmitem mai departe vreuna din boli.

Dacă nu ești vaccinat, respect alegerea ta!
Sunt vaccinat, respectați-mi alegerea!
Sunt vaccinat nu pentru a mulțumi Guvernul, ci:
* Pentru a evita o formă gravă Covid-19.
* Să nu ocup un pat de spital la ATI dacă mă îmbolnăvesc vreodată.
* Să-i îmbrățișez pe cei dragi.
* Ca să nu fie nevoie să fac teste PCR sau antigen ca să ies la dans, să merg la restaurant, să merg în vacanță și multe altele…
* Să-mi trăiesc viața fara restricții.
* Să-mi aduc copilul la școală și să pot participa la petrecerile lui.
* Pentru ca nenorocul ăsta de virus să devină o amintire veche”, a publicat, pe pagina sa de Facebook, avocatul Gabi Cioacă, din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centru de vaccinare la Colegiul Constantin Cantacuzino Târgoviște pentru elevi și profesori

Publicat

pe

Începând de astăzi – 21 octombrie 2021, la Colegiul Național Pedagogic Constantin Cantacuzino din municipiul Târgoviște funcționează un centru de vaccinare, unde s-au imunizat deja 42 de cadre didactice și elevi ai colegiului.

„Suntem pregătiți să îi ajutăm pe toți cei care doresc să se vaccineze. Soluția revenirii la o viață normală, la o educație de calitate în toate școlile din România, este vaccinarea”, este mesajul directorului Silvia Mareș, care încurajează vaccinarea prin exemplul propriu. Astăzi, și-a făcut cea de-a treia doză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT