Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Corifeii de care avem nevoie

Publicat

pe

Sursa foto: MGnews.ro

Astăzi, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, părintele vicar Ionuţ Ghibanu a făcut o excelentă pledoarie pentru nevoia de lideri dedicaţi oamenilor și comunităţilor locale, făcând o incursiune în timp, în istorie, pornind de la sacrificul suprem al celor doi mari Apostoli şi ajungând în timpurile noastre unde, din păcate, nu mai avem nimic din moralitatea, demnitatea şi forţa acestora. Doar lideri şterşi, luptători ai propriilor interse, credincioşi de cruci electorale, atei asumaţi, copleşiţi de dorinţa de a promite poporului ca într-un scenariu continuu, fără nicio acoperire.

„Este o certitudine că lumea în care trăim trebuie schimbată, că inechitatea și nedreptățile, alături de greșita gestionare a treburilor publice duce la creșterea nevoii de lideri autentici, de conducători care să știe să simtă spiritul vremurilor și să știe ce, când,cum și cu cine trebuie să facă!

Istoria ne-a arătat că, din timp în timp, se ridică astfel de întruchipări ale binelui și așteptării publice, care știu să concentreze întreaga speranță populară și să facă ceea ce trebuie.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, corifeii apostolilor, pe care îi sărbătorim astăzi, sunt un strălucit exemplu de astfel de oameni, care L-au găsit pe Dumnezeu și L-au urmat, au contribuit substanțial la mai binele lumii lor, cu influențe teribil de mari până astăzi.

Sf. Ap. Pavel a fost cel mai mare misionar din toate timpurile, cel ce a sistematizat primul învățătura creștină, devenind apostol, după ce înainte a fost un aprig prigonitor al creștinilor. El este cel care a dat chip și direcție teologiei, misiunii și Bisericii creștine, fiind considerat geniul organizator al creștinismului, fondatorul civilizației creștine meditaraneene și cel care a asigurat rapida răspândire a Bisericii în lume.

Sf. Ap. Petru a întemeiat una din cele mai mari prime comunități creștine din Europa, lăsându-ne mărturia misiunii, teologiei, gândirii și credinței sale, în 2 epistole.

Sfântului Petru, vrând să plece din Roma, pe drum, la poarta orașului, i s-a arătat Mântuitorul Hristos Însuși, iar la întrebarea unde merge, a primit răspuns: la Roma să mă răstignesc! Petru a înțeles ironia Mântuitorului, căci în timp ce el fugea, numeroși creștini mureau ca martiri, iar el, unul din corifeii apostolilor, fugea! S-a reîntors la Roma și a murit ca martir! Pentru că da, asta înseamnă să-ți asumi responsabilitatea de a fi conducător, lider autentic, să te jertfești pentru cei pe care-i călăuzești, să știi chiar să mori pentru ceea ce crezi! Ambii apostoli au murit la Roma, din cauza persecuției împăratului Nero.

Vedeți astăzi, cumva astfel de lideri, pe undeva? Care să se jertfească și chiar să moară pentru ceea ce cred și pentru cei pe care-i conduc? De fapt, mai vedeți așa ceva astăzi? Tot auzim vorbe frumoase, discursuri amăgitoare, chiar cu piețe goale, vorbe mari, ce-ncântă plăcut urechile, totul ticluit pentru a fura bunăvoința și aprecierea.

Mă uit astăzi în ambientul nostru public și caut ceva măcar să-mi amintească de aceste două modele și nu mă refer la spațiul bisericesc, căci el are destule personalități mari, ci la celălalt, laic, unde văd adesea ceartă, luptă, interese și o dorință impresionantă de a promite fără nicio acoperire.

Sigur, sunt lideri fără sabia Duhului ca Pavel și fără entuziasmul vorbirii ca Petru, ori fără harisma vorbirii din suflet, frumos și necesar, ca la ambii apostoli! Văd multe și mă cutremur!

Observ cum unii se folosesc de nimicuri pentru a se crede mari și importanți, cum se trag sfori și se fac alianțe între aparent dușmani pentru a bloca ascensiunea unuia sau a altuia care sigur, de va ajunge sus, pe mulți se va răzbuna.

Apoi, constat folosirea fără discernământ a ideilor și cuvintelor ce trimit la patriotism și grijă față de popor, dar faptele spun altceva, arată numai o mare iubire, dar de putere și de bani!

Pe marea vieții noastre publice, val după val se înalță al iluziilor dorințe al tuturor acelora amețiți de lauda și interesele unora sau altora care au început să se creadă providențiali. În orice minte de mic politician și șef de orice partid și partiduleț pare că și-a făcut loc fotoliul de parlamentar sau cel ministerial! Vise netrăite, traume negăsite, probleme nerezolvate, idei mari de afaceri și câte și mai câte rezolvări par a-și găsi locul aici, în aceste suflete chinuite și minți schingiuite de lideri, care nu și-ar sacrifica nici măcar mândria și neputința pentru al patriei amor!

Măreția Sfinților Apostoli Petru și Pavel este dată, nu atât de darurile lor naturale, talentul cum se spune, cel dăruit lor de Creator, ci de disponibilitatea de a-și sluji semenii și pe Dumnezeu, din umilința de a percepe viața reală și din puterea de a-i pune pe ceilalți mereu mai presus decât pe ei.

Câți oare, credincioși de cruci electorale, ori atei asumați, sunt gata să renunțe la ceva pentru popor? O întrebare pe care ar trebui să le-o punem celor ce ne cer încrederea mereu!

Ne rugăm cu toții și-I cerem Bunului Dumnezeu să ne dăruiască lideri înțelepți și iubitori de credință, de neam și de țară, dar mai ales să ne izbăvească de fantomele ce se vor iar ce-au fost, ori ce cred că au fost, ori de cei noi ce n-au reușit pe nicăieri, iar acum cred că a venit vremea lor.

Să le dăm ceea ce merită, cu sabia Duhului lui Pavel și cu măiestria vorbelor lui Petru, adică ajutor pentru a merge acolo unde le este locul cu adevărat, desigur nu unde vor ei, ci unde dorim cei mai mulți dintre noi”!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, din nou sub cod de ploi torențiale!

Publicat

pe

de

Meteorologii au emis, din nou, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până în această noapte la ora 23:00, conform hărții atașate.

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!