Connect with us

SOCIAL

Au creat o rețea pentru obținerea de credite și indemnizații cu documente false!

Publicat

pe

Foto arhivă

Procurorii din cadrul DIICOT şi poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate au efectuat, în această dimineaţă, 15 percheziţii în locaţii din Bucureşti şi din judeţele Argeş, Călăraşi şi Ilfov. Au fost vizate domiciliile membrilor unei reţele care era implicată în obţinerea de credite folosindu-se de documente false.

Anchetatorii au stabilit că grupul constituit în 2019 controla mai multe societăţi comerciale care nu desfăşurau nicio activitate comercială, nu funcţionau la sediile sociale declarate, nu aveau puncte de lucru şi nici angajaţi. Persoanele cercetate ar fi facilitat obţinerea frauduloasă a unor produse de creditate şi indemnizaţii pentru creşterea copilului, în schimbul primirii unor comisioane care variau în funcţie de valoarea creditului sau de cuantumul indemnizaţiei.

În general, precizează DIICOT, persoanele racolate în vederea solicitării de credite erau oameni săraci, fără o sursă sigură de venit şi care nu deţineau bunuri sau imobile care ar fi putut face obiectul unei măsuri asiguratorii necesare în vederea recuperării pagubei. În acest caz, prejudiciul depășește 300.000 de lei. La sediul DIICOT au fost aduse pentru audieri 15 persoane.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Reținută după ce a spart geamul unei agenții de turism

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

O femeie în vârstă de 46 de ani, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan cu concubinul, a lovit cu o geantă, în care avea depozitate mai multe obiecte metalice, geamul unei agenții de turism din municipiul Călărași, provocând spargerea acestuia.

Persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirea infracțiunii de distrugere. Incidentul a avut loc în seara zilei de 9 mai, în jurul orei 21:30 și a fost reclamat la 112 de un tânăr de 19 ani, care a văzut geamul spart.

Citește în continuare

Ialomiţa

Pește transportat fără acte de proveniență, confiscat de polițiștii din Ialomița

Publicat

pe

Polițiștii din Fetești, județul Ialomița, au confiscat 163 de kilograme de caras și șalău, de la un bărbat din Constanța, în vârstă de 34 de ani. Acesta nu a putut prezenta documente de proveniență pentru peștele pe care-l transporta cu mașina.

Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru încălcarea legislației privind pescuitul și acvacultura, întreaga cantitatea de pește fiind confiscată și predată unei asociații pescărești în vederea luării măsurilor ce se impun.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT