Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Cosmin Bozieru: În spatele fiecărui proiect de investiţii, se află munca unei echipe, nu a unui singur om!

Publicat

pe

PRO România Dâmboviţa a intrat în forţă în precampania electorală. Se înmulţesc atacurile la adresa edililor social-democraţi, se pun pistoalele pe masă, cum zice românul când urmează momentul adevărului. Replicile lansate, cel puţin până acum, sunt echilibrate, fără limbaj agresiv, vulgar sau defăimător, cum se mai procedează în războaiele electorale sau când apar situaţii limită şi se scoate la bătaie tot arsenalul convenţional sau neconventional în materie de discurs electoral.

Astăzi – 6 iulie, a fost, din nou, rândul vicepreşedintelui PRO România Târgovişte, Cosmin Bozieru, la scos sabia din teacă şi la împuns cu tact adversarii politicii, altădată tovarăşi pe acelaşi vas al guvernării locale. Bozieru a recurs la o strategie interesantă. A pornit discursul moderat, dezvăluind că, în data de 1 iulie, ADR Sud Muntenia a avizat o serie de proiecte derulate de municipalitate prin Grupul de Acţiune Locală „Târgoviştea Egalităţii de Şanse”. Şi a urmat exemplificarea acestora, cu tonul bine calat şi menit să demonstreze că toate aceste investiţii sunt datorate şi lui Cosmin Bozieru, fost viceprimar al municipiului, dar şi unei întregi echipe. Este vorba de locuri de joacă, bloc pentru locuinţe sociale, construire, reabilitare şi modernizare creşe şi grădiniţe, reabilitare şi modernizare străzi.

„Vă aduc la cunoştinţă că aceste obiective de investiţii se vor realiza în Târgovişte prin GAL Târgoviştea Egalităţii de Şanse”. Cosmin Bozieru a spus asta pentru a accentua ideea că nu este normal ca altcineva să-şi asume, pe persoană fizică, toate realizările, aşa cum s-a obişnuit de-a lungul timpului. Apropo-ul îl are sigur ca ţintă pe primarul Cristian Daniel Stan.

„Foarte mulţi dintre dumneavoastră ştiţi că, în perioada în care am fost viceprimar, una din principalele mele preocupări a fost să încerc să dezvolt, prin investiţii, zonele defavorizate din Târgovişte. Să ajut, prin diferite programe sociale, oamenii din comunităţiile defavorizate. În calitate de viceprimar, am avut atribuţii legate de coordonarea activităţii Direcţiei de Asistenţă Socială. În cadrul acestei structuri, am format o echipă de profesionişti la Serviciul de Proiecte şi Programe, singurii oameni din Primărie care elaborau proiecte fără să contracteze consultanţă.

Sub coordonarea mea, această echipă a înfiinţat GAL Târgovişte şi a scris proiecte importante, unele s-au implementat, iar altele sunt în curs de implementare”, a precizat Cosmin Bozieru.

Urmează, din nou, o exemplificare cu obiective care îi consolidează expozeul şi întăreşte nuanţa de sinceritate. Lista investiţională cuprinde o mulţime de proiecte derulate prin PNDL şi, accentuează Bozieru, banii pentru implementare au fost aduşi de Adrian Ţuţuianu, pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

„Nu se spune nimic despre aceste lucruri, nici în desele postări de pe reţelele de socializare şi nici în conferinţele de presă realizate la aceste obiective. Nu numai că nu a fost recunoscută munca celor care au scris aceste proiecte, dar unii au fost îndepărtaţi din Primărie. De aceea sunt astăzi în faţa dumneavoastă, să spunem lucrurilor pe nume! Să le spunem târgoviştenilor că, în spatele fiecărui proiect de investiţii, se află munca unei echipe, nu a unui singur om”, a sunat, ca un tunet bine potrivit, vocea vicepreședintele PRO România Târgovişte – Cosmin Bozieru.

Apelul său preelectoral la echipă, la vizibilitatea ei şi a realizărilor comune, continuă cu alte argumente menite să atragă simpatia.

„Curăţenia în oraş, trebuie să se ştie că este şi munca directorului Badea şi a echipei sale. Dacă avem giratorii şi spaţii verzi întreţinute, este şi munca lui Ionuţ Beju şi a echipei sale. Dacă avem locuri de joacă în cartierele târgoviştene, trebuie să se ştie că este şi munca lui Mihail Stanciu şi a echipei lui de la Municipal Construct”.

Cosmin Bozieru cere să fie recunoscuă munca fiecăruia şi să se termine cu acest „cult al personalităţii” promovat pe toate reţelele de socializare.

„Să recunoaştem că Adrian Ţuţuianu şi Bozieru au fost la Compania Naţională de Investiţii pentru finanţarea cinematografului Independenţa. Să recunoaştem că Ţuţuianu a avut iniţiativa reabilitării Pieţei Tricolorului, pe care ne-a propus-o într-una dintre şedinţele comune ale Consiliului Judeţean şi Primăriei Târgovişte”.

Cosmin Bozieru a atras atenţia că, în următoarele zile, va veni să prezinte Programul de Dezvoltare Socio-Economică elaborat de PRO România Târgovişte. Şi, din nou, apasă dur pe pedala criticilor.

„A lipsit de la Primăria Târgovişte o astfel de viziune de dezvoltare economică şi socială. Dacă vă uitaţi la investiţiile din municipiu, o să observaţi că nu diferă prea mult de cele de la o comună mai mare, şi anume: asfalt, apă, canal şi şcoală. S-au făcut multe şi mărunte şi sunt întârziate sau ratate singurele proiecte mari: şoseaua de centură şi transportul public”, a declarat tânărul politician.

ACTUALITATE

Radu Popa, PSD: Atacul împotriva Bisericii Ortodoxe nu este întâmplător

Publicat

pe

Radu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița și candidat pentru o funcție de deputat în Parlamentul României, este unul dintre puținii politicieni români care au luat poziție împotriva atacurilor suburbane declanșate în ultima perioadă împotriva Bisericii Ortodoxe Române. Grav este faptul că mizeriile revărsate asupra credinței străbune au venit din partea unor jurnaliști celebri, formatori de opinie, vectori de imagine. Îl numim aici pe Cristian Tudor Popescu.

„Dacă ar fi fost curios să descopere, CTP ar fi putut afla că în istoria bizantină conceptul de pelerinaj e legat de apariția și de evoluția unor boli și a unor molime, iar prin paralela făcută cu perioada comunistă, Patriarhul Daniel a urmărit să glorifice puterea Sf. Dimitrie.

În opinia mea, asistăm la o polarizare artificială a subiectului cu scopul de fragmentării atât a societății cât și a clerului. Apoi, din poziția BOR se poate observa că biserica nu se identifică cu un potențial de conflict pe acest subiect.

E un artificiu de presă folosit de niste minți odihnite pentru a câștiga celebritatea unei clipe.

Atacul nu este întâmplător, pe lângă Armata, Biserica este instițutia cu cea mai mare credibilitate din România. Asistăm la o acțiune contra unuia dintre pilonii societății, iar atacatorul dezvaluit acum este doar unul dintre vectori, lumea rezistenților la cultură, a analfabeților cultural şi religios fiind în opoziție cu lumea spirituală.

Atacurile compulsive ale lui CTP la adresa Patriarhului, numit în mod incult și agramat, ”înaltpreafericitul” arată că atacatorul discută despre o lume pe care nu o cunoaște.

Opiniile lui nu slujesc jurnalismului și nu consolidează echidistanța de care ar avea nevoie o opinie gazetărească. Dar CTP face parte dintr-o tagmă de personaje care s-au brenduit cu atacuri la adresa BOR. Așa cum, în urmă cu câțiva ani, era Remus Cernea, pe care eu l-am demolat cu câteva declarații publice.

Trebuie să observăm și că CTP nu ține seama de sensibilitatea credincioșilor și nu e prima oară când comite această eroare. Dar asta ține de cultura fiecăruia, de spațiul lecturilor comune și, în final, de cei 7 ani de acasă”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Iulian Vladu, PMP: Pensiile speciale, un furt care trebuie stopat!

Publicat

pe

Liderul Partidului Mișcarea Populară Dâmbovița, Iulian Vladu, este unul dintre partizanii eliminării pensiilor speciale care, an de an, supun bugetul de stat la niște eforturi considerabile. Conform calculelor unor specialiști, este nevoie anual de câteva miliarde de lei pentru plata acestor favoruri exorbitante. Și asta se întâmplă în timp ce majoritatea românilor trăiesc cu câteva sute de euro pe lună!

„Pensiile speciale sunt un furt care trebuie stopat, ca orice altă cheltuială inutilă din banul public. Sau utilă doar pentru unii… Voi susține în calitate de parlamentar acest obiectiv, precum și reducerea numărului de parlamentari la 300 pentru a eficientiza aparatul de stat și pentru a reduce costurile cu sinecuriștii și cu cei care vin doar să doarmă acolo”, a declarat zIukisn Vladu, candidat pentru un post de deputat în Parlamentului României.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!