Connect with us

Dâmboviţa

România nu va avea resurse pentru relansare economică fără impozitare progresivă

Publicat

pe

Relansarea economică a României va fi posibilă doar prin reformă fiscală, urmată de o reformă administrativă – spun reprezentanții PRO România. În viziunea acestora, reforma fiscală înseamnă impozit progresiv pe capitaluri internaționale, tranzacții financiar-bancare și proprietăți de lux, în paralel cu scăderea taxării muncii și stimularea naționalismului economic.

„Este un sistem modern care se aplică în toate țările occidentale și dezvoltate. O schimbare necesară după 15 ani de Cotă Unică și determinată de gravele inegalități sociale și economice pe care pandemia de coronavirus le accentuează în fiecare zi.

L-am auzit pe domnul Orban declarând că nu renunță sub nicio formă la Cota Unică. E problema lui, dar noi credem că încăpățânarea asta nu vine dintr-un soi de principialism liberal în zona fiscală, ci dintr-un motiv mult mai cinic: de a apăra interesele celor foarte bogați si privilegiați, care sunt sponsorii actuali ai liderilor PNL/PDL, respectiv pentru a păstra avantajele firmelor internaționale în dauna firmelor românești. E un model fiscal depășit în România, care pune toată sarcina crizei pe umerii angajaților și ai celor cu venituri medii și mici.

Fără o impozitare progresivă, România nu va putea să aibă resurse financiare pentru relansarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii, a sănătății, educației și pentru sistemul social! Azi, România conectează la buget cei mai puțini bani (ca procent din PIB) din toate țările UE”, a explicat Oana Vlăducă – deputat PRO România de Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Mascarada Guvernului în privința deceselor cauzate de COVID trebuie să înceteze!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban susține înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să pună capăt mascaradei Guvernului în privința persoanelor decedate din cauza COVID-19. Românii trebuie să știe adevărul – este mesajul transmis de Carmen Holban.

„Este inadmisibil să tratezi cu atât de puțină compasiune mii de familii. Modul ireal în care guvernanții tratează o astfel de problemă este strigător la cer.

De zile întregi, o țară întreagă vrea să știe dacă există mii de decedați în plus față de cei oficial recunoscuți – 2.300 neraportați și încă 3.000 cu diagnostic secundar COVID!

Acest lucru se poate face doar prin înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. Coaliția de Dreapta trebuie să aprobe înființarea unei astfel de comisii. Asta doar dacă nu au ceva de ascuns!”, a punctat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT