Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Intrăm din nou în stare de urgenţă? Declaraţii Klaus Iohannis

Publicat

pe

România a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 614 cazuri noi de infectare cu coronavirus. În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, astăzi, de la ora 13:00, o declaaţie de presă:

– Ne aflăm astăzi la aproape jumătate de an de la momentul în care OMS a recunoscut situaţia critică generată de noul coronavirus

– România a acţionat corect şi la timp, prin instituirea, în luna matie, a stării de urgenţă

– Unica raţiune a măsurilor restricitve a fost evitarea unui scenariu negru, care ar fi fost inevitabil

– România a gestzionat eficient această pandemie în perioada stării de urgenţă

– Lipsa unei legislaţii coerente şi bine gândite a fost una dintre marile probleme cu care ne-am confruntat

– Întregul cadru normativ al măsurilor restricţionale trebuie regândit. Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea sănătăţii publice

– Statul trebuie să asigure depăşirea crizei. Fac apel la colaborare loială între instituţiile fundamentale ale statului

– Politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălţimea funcţiilor deţinute. România şi românii au nevoie de argumente raţionale şi solide, de disponibilitate de a găsi soluţiile cele mai bune

– Trebuie să transmitem cetăţenilor un mesaj unic: virusul există, nu poate fi interzis prin lege!

– Este absolut normal să ne dorim ca totul să revină cum a fost. Din păcate, acest lucru nu este posibil acum

– Sănătatea noastră ţine şi de conştiinţa fiecăruia! Măsurile sunt menite să ne protejeze, nu să ne facă viaţa mai grea

– Suntem o naţiune puternică şi putem să trecem cu bine şi peste această perioadă.

 

ACTUALITATE

Nu rata o interesantă incursiune în vremurile Universității Populare de Vară!

Publicat

pe

Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ din Vălenii de Munte, județul Prahova, vernisează, vineri – 7 august 2020, la ora 11:00, expoziția temporară „Universitatea Populară de Vară – trecut și prezentˮ. Evenimentul va fi transmis on-line pe paginile de facebook: https://www.facebook.com/Muzeul-Memorial-Nicolae-Iorga; https://www.facebook.com/Muzeul-Judetean-de-Istorie-si-Arheologie-Prahova, precum și pe site-ul şi canalul de youtube ale Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

„Pentru a rămâne în spiritul înălțător al Cursurilor de Vară, care se țineau în jurul datei de 15 august, vă propunem o scurtă incursiune prin momentele importante din timpul profesorului Nicolae Iorga și până în zilele noastre, prin intermediul exponatelor din patrimoniul propriu.

Vă așteptăm la Muzeul Memorial „Nicolae Iorgaˮ în perioada 7 – 31 august 2020 să rememorăm o filă importantă din istoria culturii naționale și să omagiem cea mai de seamă ctitorie a savantului român prin acestă expoziţie, care valorifică fotografii inedite cu Nicolae Iorga în mijlocul cursanților, documente originale emise de Universitatea de Vară, alături de publicații recente și plachete omagiale”, se arată într-un comunicat remis către mass-media.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Consultare publică pentru punerea în practică a Pactului verde european

Publicat

pe

Kadri Simson - comisar european pentru energie (Foto: OLIVIER HOSLET | Sursă: EPA-EFE

Comisia Europeană îi invită pe cetățeni să-și prezinte, până în data de 21 septembrie, observațiile în procesul de revizuire a Directivei privind energia din surse regenerabile și a Directivei privind eficiența energetică.

„Pentru a atinge obiectivele ambițioase ale Pactului verde european, am început să evaluăm impactul unor obiective mai ambițioase privind clima pentru 2030, precum și diferitele scenarii pentru a ajunge acolo. Este clar că fiecare cale către neutralitatea climatică necesită extinderea și accelerarea producției de energie din surse regenerabile, precum și consolidarea acțiunilor noastre în materie de eficiență energetică. Trebuie să luăm în considerare toate instrumentele de care dispunem pentru a ne atinge scopul. Aceste foi de parcurs sunt începutul unui proces care va orienta viitoarele noastre acțiuni stabilite pentru iunie 2021″, a declarat Kadri Simson – comisarul european pentru energie.

Următoarea etapă a revizuirii directivelor va fi o consultare publică deschisă, mai târziu în cursul acestui an.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!