Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Legea carantinării şi izolării, varianta liberală, dă tonul la abuz!

Publicat

pe

PRO România se ţine tare pe poziţie. Parlamentarii acestui partid, spune senatorul Adrian Ţuţuianu, nu vor vota Proiectul de lege promovat de Guvern, privind izolarea şi carantinarea populaţiei. Actul normativ realizat la foc automat, deşi ar fi trebuit să fie gândit cu mult timp înainte de a se ajunge la această situaţie de criză, a ajuns astăzi în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Ne-a precizat preşedintele PRO România Dâmboviţa că acest proiect de lege, pe care liberalii şi preşedintele Iohannis îl vor aprobat rapid, ar fi trebuit să răspundă la două chestiuni fundamentale.

„Prima – nevoia de garantare a dreptului la sănătate a cetăţeniilor. Este un drept constituţional prevăzut în Constituţie. În al doilea rând – limitele în care pot fi restrânse drepturile şi libertăţile fundamentale, în condiţiile prevăzute de art 53 din Constituţie. Proiectul încalcă grav drepturile şi libertăţile fundamentale. El nu poate fi corectat în nici un fel. Ar trebui să fie rescris în integralitatea lui”, a declarat senatorul Adrian Ţuţuianu.

Parlamentarul a găsit în actul normativ elaborat de guvernanţii liberali o serie de lucruri neclare, de exprimări şi definiţii confuze care, interpretate greşit, abuziv, pot leza drepturile şi libertăţile cetăţeanului.

„Nu ne spune textul de lege care este perioada pentru care se instituie carantinarea, izolarea, carantinarea unei zone din teritoriul naţional. Nu ne spune legea care sunt condiţiile minime ce trebuiesc îndeplinite pentru a se lua decizia carantinării cu privire la persoane, după cum nu se definesc corect, ci prin criterii foarte largi, persoanele purtătoare de agenţi patogeni şi persoanele suspecte de a fi infectate. În această modalitate, vă atrag atenţia că oricare dintre noi, oricând, am putea fi reţinuţi de un agent al statului şi internaţi forţat sau introduşi în carantină, în izolare, pentru că, ştiu eu, nu placem cuiva”, a punctat senatorul Țutuianu.

A mai spus liderul PRO România că observă o dorinţă extrem de mare şi promovată agresiv a acestui Guvern de a limita drepturi şi libertăţi fundamentale. De criticile lui Adrian Ţuţuianu nu a scăpat nici secretarul de stat Raed Arafat, care a declarat că libertatea individuală are limitelei ei.

„Arafat preia modelul Raluca Prună care ne spunea că drepturile fundamentale sunt un lux. Este inacceptabil din partea unui oficial al statului român să lanseze asemenea declaraţii. Libertatea individuală trebuie să existe. Limitarea ei nu poate fi făcută prin acte administrative”.

Dâmboviţa

Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac! Liderul PNL Dâmboviţa, despre PSD-iști

Publicat

pe

de

Scremerile lingvistice ale unui individ fără trecut și fără viitor nu merită nicio atenție! Orice replică ar primi, ar fi un câștig în planul notorietății acestui specimen al cărui nume nu îl voi pronunța întrucât nici hârtia, nici cititorii nu merită chinuiți!

Dacă PSD Dâmbovița înțelege să-și angajeze pentru comunicarea publică o asemenea trompetă care nu a depășit stadiul “Dan Diaconescu Direct”, nu este de mirare că nimeni nu va mai înțelege nimic!

Comunicatele de presă vor rămâne o formă de comunicare instituțională serioasă, motiv pentru care nu vom lua în seamă rătăcirile unui individ cu indicație de tratament greșită!

Asigur media locală și națională că mă voi dedica în continuare proiectelor care contează pentru dâmbovițeni și pentru toți românii, iar personajelor de teapa acestui individ nu le pot transmite decât compasiunea mea! Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac!

Virgil GURAN
Președinte PNL Dâmbovița

Citește în continuare

ALEGERI

Consiliul Judeţean trebuie să fie prezent acolo unde cetăţeanul se confruntă cu probleme

Publicat

pe

Apariţia în spaţiul public a fostului director general RNP Romsilva şi fost vicepreşedinte şi parlamentar PSD, Ion Dumitru, poate fi considerată o ştire valoroasă, ţinând cont de faptul că, în ultimii ani, Ion Dumitru a refuzat să mai iasă în faţa jurnaliştilor, dedicându-se mai mult activităţii de profesor universitar.

Acum, Ion Dumitru testează din nou apele politicii pe care le cunoaşte destul de bine, acolo a performat şi a făcut multe lucruri bune pentru oameni, pentru comunitate, dar de pe urma cărora a avut şi de pătimit pe nedrept.

Considerând totuşi că mai are multe de spus şi că experienţa sa în materie de politică, de management eficient poate fi încă utilă mai tinerilor politicieni, societăţii, comunităţilor locale, acestui judeţ, Ion Dumitru şi-a asumat, după multă vreme, din nou, un rol politic, militând acum în ALDE. Fostul demnitar social-democrat va candida din partea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu pentru o funcţie de consilier judeţean la Dâmboviţa.

Primul discurs cu tentă politică al lui Ion Dumitru a fost unul scurt, concis, lămuritor, plin de sintagme tăioase, cu bătaie în realitatea imediată.

„Mă bucur că mă alătur unei echipe de oameni inimoşi, de oameni tineri, oameni care nu poartă pe picioarele lor niciun fel de greutate vizavi de distrugerea judeţului Dâmboviţa.

Constat în precampanie, preocupări ale contracandidaţilor partidului ALDE legate de componenta politică, dar se neglijează dezastrul pe care l-au realizat la nivelul administraţiei locale.

Nu vreau să nominalizez nici formaţiuni politice, nici oameni, în schimb, care sunt ofertele contracandidaţilor noştri? Probabil iarăși patru ani de ceartă, aşa cum s-a întâmplat în aceşti patru ani care se epuizează acum. Luptele interne în formaţiunile politice vor ţine agenda zilnică şi nicidecum cetăţeanul.

Prin formaţiunea ALDE şi mai ales în compania colegilor care ne vom bate în această campanie pentru alegerile locale, nu vrem altceva decât să aducem cetăţeanul să poată intra în Consiliul Judeţean şi, nu în ultimul rând, Consiliul Judeţean să fie prezent acolo unde cetăţeanul se confruntă cu foarte multe probleme.

Partidul ALDE nu dispune de acumulări valorice financiare aşa cum au contracandidaţii noştri. S-ar putea ca, în următoarele zile, să riscaţi ca, atunci când ieşiţi din casă, să daţi peste protagoniştii acestei campanii care, însăşi prin dimensiunea panourilor publicitare, dovedesc că sunt în lumea lor şi nu la nivelul cetăţeanului dâmboviţean”, a precizat Ion Dumitru, candidat ALDE pentru funcţia de consilier judeţean.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!