Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Legea carantinării şi izolării, varianta liberală, dă tonul la abuz!

Publicat

pe

PRO România se ţine tare pe poziţie. Parlamentarii acestui partid, spune senatorul Adrian Ţuţuianu, nu vor vota Proiectul de lege promovat de Guvern, privind izolarea şi carantinarea populaţiei. Actul normativ realizat la foc automat, deşi ar fi trebuit să fie gândit cu mult timp înainte de a se ajunge la această situaţie de criză, a ajuns astăzi în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Ne-a precizat preşedintele PRO România Dâmboviţa că acest proiect de lege, pe care liberalii şi preşedintele Iohannis îl vor aprobat rapid, ar fi trebuit să răspundă la două chestiuni fundamentale.

„Prima – nevoia de garantare a dreptului la sănătate a cetăţeniilor. Este un drept constituţional prevăzut în Constituţie. În al doilea rând – limitele în care pot fi restrânse drepturile şi libertăţile fundamentale, în condiţiile prevăzute de art 53 din Constituţie. Proiectul încalcă grav drepturile şi libertăţile fundamentale. El nu poate fi corectat în nici un fel. Ar trebui să fie rescris în integralitatea lui”, a declarat senatorul Adrian Ţuţuianu.

Parlamentarul a găsit în actul normativ elaborat de guvernanţii liberali o serie de lucruri neclare, de exprimări şi definiţii confuze care, interpretate greşit, abuziv, pot leza drepturile şi libertăţile cetăţeanului.

„Nu ne spune textul de lege care este perioada pentru care se instituie carantinarea, izolarea, carantinarea unei zone din teritoriul naţional. Nu ne spune legea care sunt condiţiile minime ce trebuiesc îndeplinite pentru a se lua decizia carantinării cu privire la persoane, după cum nu se definesc corect, ci prin criterii foarte largi, persoanele purtătoare de agenţi patogeni şi persoanele suspecte de a fi infectate. În această modalitate, vă atrag atenţia că oricare dintre noi, oricând, am putea fi reţinuţi de un agent al statului şi internaţi forţat sau introduşi în carantină, în izolare, pentru că, ştiu eu, nu placem cuiva”, a punctat senatorul Țutuianu.

A mai spus liderul PRO România că observă o dorinţă extrem de mare şi promovată agresiv a acestui Guvern de a limita drepturi şi libertăţi fundamentale. De criticile lui Adrian Ţuţuianu nu a scăpat nici secretarul de stat Raed Arafat, care a declarat că libertatea individuală are limitelei ei.

„Arafat preia modelul Raluca Prună care ne spunea că drepturile fundamentale sunt un lux. Este inacceptabil din partea unui oficial al statului român să lanseze asemenea declaraţii. Libertatea individuală trebuie să existe. Limitarea ei nu poate fi făcută prin acte administrative”.

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jandarmeria Dâmboviţa, 730 de misiuni de însoțire transporturi suspecți COVID

Publicat

pe

Activitatea Jandarmeriei Dâmboviţa a urmărit, pe parcursul anului 2020, eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică – a punctat inspectorul șef, col. Viorel Matei, astăzi – 21 ianuarie, cu prilejul ședinței de bilanț. Evenimentul s-a desfășurat, în cadru restrâns impus de pandemie, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Jandarmii din Dâmbovița au derulat, anul trecut, 16.506 misiuni de menţinere a ordinii publice și 91 pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice. De asemenea, au fost executate 549 de acțiuni în cooperare cu alte instituții, respectiv: Poliție, ITM, Garda de Mediu, Parcul Natural Bucegi, Direcția Silvică, executorii judecătorești etc., concretizate în constatarea a 156 de fapte de natură penală și aplicarea a 3.658 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.663 de avertismente scrise şi 1.995 de amenzi, în valoare totală de 1.883.950 lei.

La nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmbovița, au fost desfăşurate 31 de acţiuni de salvare-evacuare și s-a acordat sprijin unui număr de 101 turiști, iar pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 lei.

De menționat și faptul că, în contextul instituirii la nivel național a stărilor de urgență și alertă, jandarmii din Dâmbovița au executat:
– misiuni de supraveghere și ordine publică la 10 centre de carantină;
– 730 misiuni de însoțire a convoaielor / transporturilor persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2;
– 50 misiuni de menținere a ordinii publice executate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești;
– misiuni în sistem integrat pentru menținerea ordinii publice și verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină.

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice. În anul 2020 la nivelul IJJ Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 794 misiuni de pază/protecție transporturi de valori (115), cu caracter special (128) şi trasporturi de corespondenţă clasificată (551), fără a înregistra evenimente deosebite.

La ședința de evaluare a activității Jandarmeriei Dâmboviţa a fost prezent subprefectul județului – Cătălin Chiru Cristea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!