Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

„Să vorbim despre integrare”, proiect PNL Târgovişte în sprijinul elevilor care revin din străinătate

Publicat

pe

Președintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a demarat acțiunea de prezentare a echipei sale pentru Consiliul Local Municipal. Primul candidat adus în fața reprezentanților mass-media a fost Tică Dan Alexandru – director al Școlii Paul Bănică. Acesta a ales să expună proiectul „Să vorbim despre integrare”, pe care liberalii doresc să-l implementeze cât mai repede cu putință, convinși fiind că inițiativa este una benefică, în contextul în care din ce în ce mai multe familii de români aleg să se întoarcă acasă din cele „străinătățuri” unde și-au căutat un trai mai bun. Proiectul ar urma să fie implementat cu sprijinul Inspectoratul Școlar Judeţean Dâmboviţa.

„Dorim să ne ocupăm de integrarea acestor copii în comunitatea școlară, unde trebuie să facă față noilor colegi, noilor profesori și chiar noilor metode de predare. Dorim să formăm relații între elevii care vin din străinătate și noii lor colegi de școală și, bineînțeles, dorim să consolidăm relația elev-profesor.

Cuvantul-cheie al acestui proiect este sensibilizare, pentru că trebuie să-i sensibilizăm pe toți cei care vor participa în acest proiect, astfel încât integrarea copiilor care vin din străinătate să fie mai ușoară”, a precizat Alexandru Tică.

Alexandru Dan Tică

Proiectul „Să vorbim despre integrare” are următoarele etape:
– identificarea elevilor care se întorc din străinătate
– identificarea mediatorilor școlari care se vor ocupa efectiv de acest proiect și de activitățile din cadrul lui
– Formarea grupelor țintă si derularea proiectului.

„Din punctul meu de vedere, este un proiect benefic comunității noastre. Fiind și director de școală gimnazială, am observat de-a lungul timpului cât de greu le este acestor copii să se reintegrare în comunitatea școlară, cât de dificilă este trecerea de la învățământul din străinătate la cel românesc. Chiar și părinții, uneori, sunt depășiți de această situație și vin și cer ajutorul diriginților sau al învățătorilor și al directorilor.

Pe lângă acest sprijin pe care dorim să-l oferim acestor familii care se întorc din străinătate, cred că este benefic să primească ajutor de la un personal didactic auxiliar specializat, cum este mediatorul școlar. Rolul acestuia este de a uni toți factorii care participă în proiect în vederea îndeplinirii obiectivului principal al proiectului, respectiv promovarea valorilor precum pacea, dreptatea și respectul”, spune candidatul PNL penttu Consiliul Local Municipal Târgovişte – Alexandru Dan Tică.

ADMINISTRAŢIE

Gata, târgoviștenii se pot plimba în Piața Tricolorului!

Publicat

pe

Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște a fost redată, aseară – 8 august, locuitorilor orașului după ce a fost supusă unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, proiect în valoare de aproximativ 6 milioane de lei derulat de primărie. Vorbim despre prima investiție menită să schimbe aspectul zonei centrale a municipiului. Urmează Cinematograful Independența, Parcul Mitropoliei și Piața Revoluției – toate aflate în lucru în acest moment.

„Piața Tricolorului din municipiului este un loc care nu mai seamănă cu ceea ce era până acum… Este o investiție a administrației publice târgoviștene la care constructorul a cerut recepția. În orice caz, am luat decizia de a îndepărta gardurile pentru că foarte mulți târgovișteni își doresc să se plimbe într-un spațiu care, cred eu, este foarte plăcut.

Investiția a debutat în vara anului trecut și iată că este finalizată în proporție de 99%. Discutăm de o filadă de fântâni, de aproximativ 9000 de metri pătrați de paviment, avem acum un paviment din granit, rezistent. Referitor la acest aspect, în următoarele două-trei săptămâni urmează să facem încă o etapă importantă, este vorba de un tratament specific pentru a asigura durabilitatea în timp a pavimentului. Totodată a fost schimbat iluminatul public, s-au montat bănci, s-au refăcut spațiile verzi, toate în cadrul unei investiții care cred eu că este foarte frumoasă.

Este numai începutul unei etape de modernizare a centrului municipiului Târgoviște fără precedent. Cinematograful Independența va fi gata luna viitoare. De asemenea se lucrează la Parcul Mitropoliei, se lucrează la Piața Revoluție, alte două investiții care vizează zona centrală a municipiului Târgoviște, zonă în care nu s-a mai investit de foarte mult timp, cu excepția Pieței Mihai Viteazul, care a fost reabilitată acum aproximativ 3 ani”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

De asemenea, vor fi refacute bulevardele Mircea cel Bătrân, Regele Carol, Libertății și Independenței.

„Așadar, spre deosebire de alții, care știu numai să critice pe diferite rețele de socializare, noi demonstrăm cu fapte ceea ce facem pentru Târgoviște și pentru târgovișteni”, a mai spus edilul municipiului Târgoviște.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Directorul ADR Sud Muntenia, garant al profesionalismului primarului de la Voinești

Publicat

pe

Probabil văzând că primarul Gabriel Dănuț Sandu este atacat din toate părțile și culmea, tocmai de unii colegi din partid, care încearcă să îi strice imaginea, directorul general ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a sărit imediat să îi ia apărarea. Și nu o face fără argumente solide. Liviu Mușat știe clar ceea ce a realizat primarul de la Voinești, câte obiective a dus la capăt și câte eforturi a depus pentru materializarea acestora.

„Dacă vreodată îmi va trece prin cap să candidez pentru vreo funcție din administrația locală, fără îndoială că, în prealabil, mi-aș petrece mult timp luând meditații de la cei mai buni din acest domeniu! Și, da, Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei dâmbovițene Voinești, este cu siguranță unul dintre aceștia”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Liviu Mușat, lovindu-i dur și cu mult curaj și demnitate pe cei care, în ultimul timp, contestă activitatea edilului de la Voinești, Dănuț Gabriel Sandu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!