Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

„Să vorbim despre integrare”, proiect PNL Târgovişte în sprijinul elevilor care revin din străinătate

Publicat

pe

Președintele PNL Târgovişte, Aurelian Cotinescu, a demarat acțiunea de prezentare a echipei sale pentru Consiliul Local Municipal. Primul candidat adus în fața reprezentanților mass-media a fost Tică Dan Alexandru – director al Școlii Paul Bănică. Acesta a ales să expună proiectul „Să vorbim despre integrare”, pe care liberalii doresc să-l implementeze cât mai repede cu putință, convinși fiind că inițiativa este una benefică, în contextul în care din ce în ce mai multe familii de români aleg să se întoarcă acasă din cele „străinătățuri” unde și-au căutat un trai mai bun. Proiectul ar urma să fie implementat cu sprijinul Inspectoratul Școlar Judeţean Dâmboviţa.

„Dorim să ne ocupăm de integrarea acestor copii în comunitatea școlară, unde trebuie să facă față noilor colegi, noilor profesori și chiar noilor metode de predare. Dorim să formăm relații între elevii care vin din străinătate și noii lor colegi de școală și, bineînțeles, dorim să consolidăm relația elev-profesor.

Cuvantul-cheie al acestui proiect este sensibilizare, pentru că trebuie să-i sensibilizăm pe toți cei care vor participa în acest proiect, astfel încât integrarea copiilor care vin din străinătate să fie mai ușoară”, a precizat Alexandru Tică.

Alexandru Dan Tică

Proiectul „Să vorbim despre integrare” are următoarele etape:
– identificarea elevilor care se întorc din străinătate
– identificarea mediatorilor școlari care se vor ocupa efectiv de acest proiect și de activitățile din cadrul lui
– Formarea grupelor țintă si derularea proiectului.

„Din punctul meu de vedere, este un proiect benefic comunității noastre. Fiind și director de școală gimnazială, am observat de-a lungul timpului cât de greu le este acestor copii să se reintegrare în comunitatea școlară, cât de dificilă este trecerea de la învățământul din străinătate la cel românesc. Chiar și părinții, uneori, sunt depășiți de această situație și vin și cer ajutorul diriginților sau al învățătorilor și al directorilor.

Pe lângă acest sprijin pe care dorim să-l oferim acestor familii care se întorc din străinătate, cred că este benefic să primească ajutor de la un personal didactic auxiliar specializat, cum este mediatorul școlar. Rolul acestuia este de a uni toți factorii care participă în proiect în vederea îndeplinirii obiectivului principal al proiectului, respectiv promovarea valorilor precum pacea, dreptatea și respectul”, spune candidatul PNL penttu Consiliul Local Municipal Târgovişte – Alexandru Dan Tică.

ACTUALITATE

Radu Popa, PSD: Atacul împotriva Bisericii Ortodoxe nu este întâmplător

Publicat

pe

Radu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița și candidat pentru o funcție de deputat în Parlamentul României, este unul dintre puținii politicieni români care au luat poziție împotriva atacurilor suburbane declanșate în ultima perioadă împotriva Bisericii Ortodoxe Române. Grav este faptul că mizeriile revărsate asupra credinței străbune au venit din partea unor jurnaliști celebri, formatori de opinie, vectori de imagine. Îl numim aici pe Cristian Tudor Popescu.

„Dacă ar fi fost curios să descopere, CTP ar fi putut afla că în istoria bizantină conceptul de pelerinaj e legat de apariția și de evoluția unor boli și a unor molime, iar prin paralela făcută cu perioada comunistă, Patriarhul Daniel a urmărit să glorifice puterea Sf. Dimitrie.

În opinia mea, asistăm la o polarizare artificială a subiectului cu scopul de fragmentării atât a societății cât și a clerului. Apoi, din poziția BOR se poate observa că biserica nu se identifică cu un potențial de conflict pe acest subiect.

E un artificiu de presă folosit de niste minți odihnite pentru a câștiga celebritatea unei clipe.

Atacul nu este întâmplător, pe lângă Armata, Biserica este instițutia cu cea mai mare credibilitate din România. Asistăm la o acțiune contra unuia dintre pilonii societății, iar atacatorul dezvaluit acum este doar unul dintre vectori, lumea rezistenților la cultură, a analfabeților cultural şi religios fiind în opoziție cu lumea spirituală.

Atacurile compulsive ale lui CTP la adresa Patriarhului, numit în mod incult și agramat, ”înaltpreafericitul” arată că atacatorul discută despre o lume pe care nu o cunoaște.

Opiniile lui nu slujesc jurnalismului și nu consolidează echidistanța de care ar avea nevoie o opinie gazetărească. Dar CTP face parte dintr-o tagmă de personaje care s-au brenduit cu atacuri la adresa BOR. Așa cum, în urmă cu câțiva ani, era Remus Cernea, pe care eu l-am demolat cu câteva declarații publice.

Trebuie să observăm și că CTP nu ține seama de sensibilitatea credincioșilor și nu e prima oară când comite această eroare. Dar asta ține de cultura fiecăruia, de spațiul lecturilor comune și, în final, de cei 7 ani de acasă”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Iulian Vladu, PMP: Pensiile speciale, un furt care trebuie stopat!

Publicat

pe

Liderul Partidului Mișcarea Populară Dâmbovița, Iulian Vladu, este unul dintre partizanii eliminării pensiilor speciale care, an de an, supun bugetul de stat la niște eforturi considerabile. Conform calculelor unor specialiști, este nevoie anual de câteva miliarde de lei pentru plata acestor favoruri exorbitante. Și asta se întâmplă în timp ce majoritatea românilor trăiesc cu câteva sute de euro pe lună!

„Pensiile speciale sunt un furt care trebuie stopat, ca orice altă cheltuială inutilă din banul public. Sau utilă doar pentru unii… Voi susține în calitate de parlamentar acest obiectiv, precum și reducerea numărului de parlamentari la 300 pentru a eficientiza aparatul de stat și pentru a reduce costurile cu sinecuriștii și cu cei care vin doar să doarmă acolo”, a declarat zIukisn Vladu, candidat pentru un post de deputat în Parlamentului României.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!