Connect with us

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat: Copiii nu pot fi luați de la părinții bolnavi!

Publicat

pe

PSD a eliminat din Legea carantinei o serie de prevederi abuzive, precum cea în baza căreia copiii putea fi luați de la părinții bolnavi sau confiscarea și distrugerea bunurilor pe motiv de pandemie – spune deputata Carmen Holban.

„De asemenea, s-a eliminat intenția de izolare în spital doar pe suspiciunea unui simplu strănut! S-a corectat în legislativ în sensul că, pentru a fi izolați, cetățenii trebuie să manifeste toată simptomatologia din definiția bolii sau să fie asimptomatici cu test pozitiv. La fel s-a procedat și în cazul carantinei: nu poți fi carantinat doar pe o simplă suspiciune venită din partea oricui. Astfel, carantina va fi dispusă doar dacă persoanele se întorc în țară din focare externe sau dacă au fost în contact cu oameni infectați.

O altă modificare este aceea că statul nu îți mai poate impune să faci carantina acolo unde vrea el, ci românii au dreptul să stea în carantină la domiciliu sau la o altă reședință aleasă de fiecare. De asemenea, o persoană nu mai poate fi izolată la spital dacă riscul transmiterii este scăzut, situație în care izolarea se poate face și la domiciliu.

Totodată, prin modificările aduse de PSD, statul nu te mai poate ține în carantină pe termen nelimitat, așa cum dorea guvernul, dar în noua formulă carantina nu poate depăși durata de incubație a bolii.

Statul nu te mai poate forța să urmezi un tratament împotriva voinței tale, dacă intrai în izolare, ci tratamentul va fi administrat doar cu acordul pacientului. O altă schimbare este cererea consimțământului persoanei vizate înainte de izolarea în spital.

În opinia mea, cea mai mare realizare este transformarea prevederii inițiale din lege care susținea ca, în cazul infectării ambilor părinți, statul poate lua copiii în supraveghere fără acordul părinților. Nu am auzit niciodată o asemenea aberație! În urma modificărilor operate, părinții bolnavi pot acum să își lase copilul sau copiii în grija altor persoane, rude sau apropiați.

Parlamentarii PSD au mai prevăzut în lege, în urma dialogului cu CSM, o procedură judiciară prin care cetățenii pot ataca în justiție oricare din măsurile dispuse în baza Legii carantinei.

Intenția „guvernului meu” referitoare la acest act normativ era în mod clar să-și sporească puterea de reacție în raport cu populația, și, în același timp, să controleze discreționar și abuziv drepturile cetățenești. Peste 90% din forma trimisă inițial de guvern a fost modificată în cele două camere parlamentare.

În concluzie, consider că este remarcabil că PSD a acționat în scopul apărării și respectării drepturilor și libertăților populației, precum și pentru protejarea sănătății publice și individuale, mai ales că textul inițial al proiectului de lege conținea aspecte absolut absurde și de netolerat”, a declarat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT