Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat: Copiii nu pot fi luați de la părinții bolnavi!

Publicat

pe

PSD a eliminat din Legea carantinei o serie de prevederi abuzive, precum cea în baza căreia copiii putea fi luați de la părinții bolnavi sau confiscarea și distrugerea bunurilor pe motiv de pandemie – spune deputata Carmen Holban.

„De asemenea, s-a eliminat intenția de izolare în spital doar pe suspiciunea unui simplu strănut! S-a corectat în legislativ în sensul că, pentru a fi izolați, cetățenii trebuie să manifeste toată simptomatologia din definiția bolii sau să fie asimptomatici cu test pozitiv. La fel s-a procedat și în cazul carantinei: nu poți fi carantinat doar pe o simplă suspiciune venită din partea oricui. Astfel, carantina va fi dispusă doar dacă persoanele se întorc în țară din focare externe sau dacă au fost în contact cu oameni infectați.

O altă modificare este aceea că statul nu îți mai poate impune să faci carantina acolo unde vrea el, ci românii au dreptul să stea în carantină la domiciliu sau la o altă reședință aleasă de fiecare. De asemenea, o persoană nu mai poate fi izolată la spital dacă riscul transmiterii este scăzut, situație în care izolarea se poate face și la domiciliu.

Totodată, prin modificările aduse de PSD, statul nu te mai poate ține în carantină pe termen nelimitat, așa cum dorea guvernul, dar în noua formulă carantina nu poate depăși durata de incubație a bolii.

Statul nu te mai poate forța să urmezi un tratament împotriva voinței tale, dacă intrai în izolare, ci tratamentul va fi administrat doar cu acordul pacientului. O altă schimbare este cererea consimțământului persoanei vizate înainte de izolarea în spital.

În opinia mea, cea mai mare realizare este transformarea prevederii inițiale din lege care susținea ca, în cazul infectării ambilor părinți, statul poate lua copiii în supraveghere fără acordul părinților. Nu am auzit niciodată o asemenea aberație! În urma modificărilor operate, părinții bolnavi pot acum să își lase copilul sau copiii în grija altor persoane, rude sau apropiați.

Parlamentarii PSD au mai prevăzut în lege, în urma dialogului cu CSM, o procedură judiciară prin care cetățenii pot ataca în justiție oricare din măsurile dispuse în baza Legii carantinei.

Intenția „guvernului meu” referitoare la acest act normativ era în mod clar să-și sporească puterea de reacție în raport cu populația, și, în același timp, să controleze discreționar și abuziv drepturile cetățenești. Peste 90% din forma trimisă inițial de guvern a fost modificată în cele două camere parlamentare.

În concluzie, consider că este remarcabil că PSD a acționat în scopul apărării și respectării drepturilor și libertăților populației, precum și pentru protejarea sănătății publice și individuale, mai ales că textul inițial al proiectului de lege conținea aspecte absolut absurde și de netolerat”, a declarat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Se pregătește un nou tun pe seama pădurilor statului!

Publicat

pe

Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva a solicitat președintelui României și Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituțională Proiectul de lege privind unele măsuri pentru deblocarea procesului de restituire a terenurilor către foştii proprietari, adoptat de Camera Deputaților în data de 28.07.2020 şi trimis spre promulgare luni, 3 august 2020.

„Dacă luăm ca referință doar Raportul Ministerului Apelor și Pădurilor privind starea pădurilor României în anul 2017, prin legifererea acestui proiect de lege, Statul Român va pierde cel puțin 142.722 hectare terenuri forestiere, ceea ce reprezintă circa 5% din pădurile pe care încă le mai deține, la un calcul simplu rezultând o pierdere de circa 2,6 miliarde de euro, raportată doar la valoarea lemnului de pe această suprafață.

Mai mult, prin retrocedarea acestor suprafețe de păduri, vor fi desființate după evaluările noastre cel puțin 20 de ocoale silvice de stat și vor fi disponibilizați circa 1.000 de salariați.

Cu siguranță însă, suprafața care va fi ”smulsă” din patrimoniul public al statului va fi mult mai mare odată deschisă ”Cutia Pandorei” prin această lege, iar efectele asupra administrației pădurilor statului vor fi semnificative (după unele evaluări, suprafața afectată poate depăși chiar 1 milion de hectare).

Proiectul de lege trimis spre promulgare conține prevederi controversate, precum posibilitatea restituirii terenurilor forestiere pe alte amplasamente, chiar dacă pădurile respective s-au aflat în proprietatea statului înainte de anul 1948, sau introducerea noțiunii de ”fond forestier proprietate privată a statului” pentru a crea posibilitatea retrocedării pădurilor aparținând statului”, se precizează într-un comunicat remis de Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii și șeful ANSVSA, întâlnire cu autoritățile și fermierii din Argeș

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și președintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, s-au aflat, astăzi – 7 august 2020, într-o vizită de lucru în județul Argeș. Cei doi au participat la o întâlnire cu directorii instituțiilor deconcentrate din domeniul agricol, la sediul Instituției Prefectului. Ministrul Adrian Oros s-a interesat despre culturile afectate de fenomenele meteo extreme din Argeș și a prezentat programele prin care fermierii pot atrage fonduri europene și subvenții. De asemenea, a fost informat cu privire la problemele agricultorilor din Argeș, printre care și pagubele produse de mistreți.

„Delegația Ministerului Agriculturii a vizitat o fermă de bovine din comuna Rociu, deplasându-se apoi la un abator și o fabrică de preparate din carne din Ștefănești. A urmat o vizită la Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură din Mărăcineni, o deplasare la o fabrică de pâine și produse de panificație din Pitești și o vizită la o fabrică de conserve de fructe și legume din Curtea de Argeș. În plus, la Curtea de Argeș ministrul, însoțit de prefectul Emanuel Soare, s-a întâlnit și cu fermierii din zona de nord a județului”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!