Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa ia poziţie. Conducerea Spitalului Judeţean a fost acuzată pe nedrept!

Publicat

pe

Astăzi – 16 iulie, în cadrul unei conferinţe de presă, Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cum era şi firesc, a sărit, bărbăteşte, cu forţa argumentului, bazat pe date concludente, în apărarea conducerii manageriale a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte și a cadrelor medicale din această unitate, care au fost bulversate, afectate din cauza atacului tip somaţie pe care l-a lansat PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, probabil neinformat suficient de cei care ar fi trebuit să se ocupe de acest lucru şi, aşa l-au pus, cu siguranţă, pe o pista greşită.

Alexandru Oprea nu neagă faptul că în judeţul Dâmboviţa situaţia este alarmantă, numărul de cazuri de coronavirus crescând îngrijorător. Dar acest lucru nu se întâmplă din vina Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte sau a autorităţilor publice locale care, spune Oprea, au făcut tot ce a fost omeneşte şi legal posibil pentru a combate această pandemie.

„Chiar și în această situație dificilă, în loc să ne susținem reciproc, observ că unii lideri politici preferă să găsească vinovați și nu să fie alături de oamenii implicați direct în această luptă, de personalul medical care rezistă în fața presiunii și oboselii doar pentru a ajuta oamenii să treacă cât mai bine de lupta cu acest virus. Nu contează că abia apucă să își mai vadă familia, nu contează că și ei simt teamă, nu contează că sunt epuizați, nu contează că nu sunt suficienți pentru a face față numărului mare de pacienți, nu contează că viața lor s-a schimbat total în ultimele luni și nu se știe pentru cât timp de acum înainte. Dar se pare că eforturile lor nu mai contează pentru unii, care preferă să vorbească în schimb despre management defectuos, rea intenție sau indolență crasă vizavi de SJUT”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa.

Şeful administraţiei judeţene a spus că nu vrea să apere pe nimeni, că nu caută justificări, dar trebuie să expună anumite fapte, lucruri, evenimente, într-un mod clar, concis şi respectând adevărul.

„Nu este posibil ca atunci când avem nevoie mai mult decât oricând de susținere și înțelegere, să vină cineva de la Câmpina și să spună că în județul Dâmbovița virusul se răspândește masiv din cauza procedurilor medicale privind testarea persoanelor. Virusul se răspândește din cu totul alte motive și o știm cu toții. Din respect pentru personalul medical, lucrurile trebuie clarificate.

Este adevărat că SJUT nu a reușit să achiziționeze, până în acest moment, aparatul PCR cu circuit închis, dar cred că, în nici un caz, nu poate fi acuzat de rea intenție, neglijență sau lucruri similare. Prima procedură de achiziție a fost demarată încă de la începutul pandemiei, din luna martie. Povestea birocrației greoaie aferentă procedurilor de achiziție publică o cunoaștem, din nou, cu toții, iar pentru acest lucru nu e vinovat SJUT. Mai mult, din motive care nu au ținut de voința SJUT, ci de operatorul care s-a angajat să livreze acest aparat, procedurile, care au fost două, au trebuit anulate.

Nu cred că se poate pune problema că a fost rea intenție atunci când ți se spune, din partea operatorului, la finalul procedurii, care durează ceva timp, că nu își poate respecta angajamentul și nu îți poate livra aparatul la termenul stabilit. Și atunci, te vezi în situația de a fi nevoit să reiei o nouă procedură, adică alte săptămâni bune pierdute, doar pentru că operatorul care a câștigat procedura s-a dovedit a fi neserios, în ciuda tuturor garanțiilor oferite anterior.

În orice situație, chiar și în cele de criză, legea trebuie respectată. Nu cred că există cineva care să își dorească mai mult decât personalul medical din cadrul SJUT să beneficieze de un aparat de testare PCR de ultimă generație, care să le ofere o protecție mai mare în timpul procedurii de testare și pentru acest lucru cred că SJUT nu poate fi acuzat de rea intenție sau neglijență.

Nu știe nimeni ce efort implică testarea persoanelor, câtă atenție și cât timp este necesar pentru a te echipa corespunzător pentru acest proces și pentru a te dezechipa, în siguranță, după.

SJUT dispune de un aparat de testare PCR și a comandat câteva mii de teste necesare testării persoanelor suspecte. Numărul de teste realizate, până în prezent, pe acest aparat a fost de 790, testele fiind făcute pe cheltuiala proprie a SJUT și nu pe bani proveniți din programe guvernamentale.

Este adevărat că acest aparat nu are aceeași capacitate performantă de testare ca a aparatului pe care SJUT dorește să îl achiziționeze, dar este funcțional și este folosit intens de către personalul medical până la finalizarea procedurii de achiziție a celui nou.

Nu cred că este corect să vorbim de rea intenție sau indolență crasă nici în situația în care SJUT a făcut două solicitări către Ministerul Sănătății pentru a aduce noi medici în secția de Terapia Intensivă a SJUT, care să se ocupe de pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Situația este apăsătoare pentru acești oameni, pentru că și ei sunt oameni și puțini cunosc faptul că medicii nu pot fi detașați de pe alte secții și că ai nevoie de specialiști pe ATI pentru a se ocupa de bolnavii de COVID-19 de la Terapie Intensivă, iar acești medici nu sunt deloc mulți. Dimpotrivă, există un deficit la nivel de țară.

Din nou, nu este corect să vorbim de rea intenție și indolență crasă din partea SJUT atunci când spunem că infecția se răspândește masiv în județul Dâmbovița din cauza procedurilor medicale privind testarea persoanelor. Despre cauze, câteva considerații: lipsa respectării măsurilor de igienă și protecție dispuse de autorități; 30% dintre oamenii care reprezintă forța de muncă din județul Dâmbovița se deplasează zilnic spre București pentru a ajunge la locurile de muncă, iar multe dintre focarele înregistrate în județ au fost declanșate de persoane care au luat contact cu alte zone decât județul Dâmbovița; județul Dâmbovița înregistrează un număr foarte mare al persoanelor care au muncit în alte state europene unde s-au înregistrat focare (ex. Germania – aproximativ 17.000) și care s-au reîntors acasă; lipsa unei legislații care să reglementeze procesul de tratare a pacienților pozitivi, dar asimptomatici a produs în județul Dâmbovița o situație extrem de dificilă – 111 pacienți din cadrul SJUT, confirmați pozitiv, au solicitat externarea sau au refuzat internarea. Și nu există nicio formă de control asupra lor.

Prin urmare, nu cred că este corect să dăm vina pe SJUT pentru creșterea numărului de cazuri pozitive din județ, în condițiile în care sunt mulți factori externi care favorizează această creștere, așa cum v-am prezentat anterior.

Și, mai important decât orice, din respect pentru personalul medical care tratează pacienții cu COVID-19 din cadrul SJUT, cred că atitudinea noastră ar trebui să fie alta. Dar, rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi dacă alegem să fim oameni sau nu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea.

ADMINISTRAŢIE

Viceprimar PRO România la Moreni: Răzvan Bejan

Publicat

pe

Consiliul Local Moreni, întrunit în ședință de lucru, a desemnat, ieri – 20 noiembrie, noul viceprimar al municipiului, în persoana tânărului Răzvan Bejan de la PRO România, care a avut sprijinul liderilor PNL și PER din oraș: Robert Harabagiu și Ciprian Băicoianu.

„Sunt un om de echipă și acesta trebuie să fie cuvântul de ordine în următorii 4 ani, ECHIPĂ, o echipă de consilieri responsabili care să pună municipiul Moreni pe primul loc, toți cu ambiție pentru a face un loc și mai frumos și mai organizat și mai performant… pentru ca se poate și la noi!

O să încerc pe cât posibil să mă ridic la înălțimea așteptărilor dumneavoastră și voi încerca să simțiți că vă sunt alături de câte ori aveți nevoie de sprijin”, este mesajul transmis de Răzvan Bejan.

Răzvan Bejan are 32 de ani și este profesor și jurist. A activat în ambele domenii de activitate. De asemenea, este antreprenor de succes în Moreni.

Configurația CL Moreni 2020-2024: PSD – 6 consilieri, PNL – 4, PER – 4 și PRO România – 3.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Trebuie să stabilim foarte clar și urgent strategia de dezvoltare a stațiunii Peștera-Padina

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmboviţa a organizat, astăzi – 20 noiembrie 2020, la inițiativa președintelui Corneliu Ștefan o întâlnire informală având că temă strategia de dezvoltare și amenajare a stațiunii turistice montane Peștera-Padina. Cu acest prilej, au fost stabilite etapele ce trebuie parcurse pentru ca planurile administrației județene să se concretizeze în echilibru cu interesul colectiv și sl mediului privat, respectând specificul zonei.

„Trebuie să ne unim forțele cu toții, indiferent de instituția pe care o reprezentăm sau de locul pe care îl avem în zona montană, pentru a avea într-adevăr, în județul Dâmbovița, o stațiune turistică de interes național, și nu așa cum este astăzi, doar pe hârtie. Să lăsăm toate discuțiile care au fost în urmă, și toate interesele, să ne unim forțele cu toții pentru a demara cel mai important proiect de turism din România și nu doar din Dâmbovița. Trebuie cât mai repede să ajungem la acel PUZ, să știm unde sunt zonele de dezvoltare, pe unde vin rețelele, utilitățile, drumurile, până la ultimul detaliu.


Trebuie să stabilim foarte clar și urgent, din punctul meu de vedere, strategia de dezvoltare a zonei montane. Noi astăzi nu avem o strategie de dezvoltare. Așa cum știți foarte bine, și consiliul județean, și orice primărie, și oricine din România își face un plan de strategie. Noi trebuie să avem pentru zona montană un plan de strategie al zonei. Foarte important este să stabilim proprietatea terenurilor. Nu cred că știe astăzi nimeni în CJ proprietatea terenurilor. Nici publice nici private. Trebuie să știm concret cât e teren public și cât privat. De aceea, am spus la început că poate astăzi este un moment T-zero, în care putem să plecăm pe un drum corect. Trebuie să lămurim foarte clar unde vom construi hoteluri de 3, 4, 5 stele, unde vom putea construi pensiuni, unde vom avea camping pentru zona montană, unde vom amplasa pârtiile de schi”, a precizat președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.


La discuții au participat: vicepreședintele CJD – Luciana Cristea, prorectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București – Tiberiu Florescu, arhitectul șef al județului – Teodor Bâte, președintele Asociației Peștera-Padina – Valentin Calcan, reprezentanți ai: Arhiepiscopiei Târgoviște, Primăriei Moroeni, ai Instituției Prefectului și ai Direcțiilor Urbanism și Infrastructură Locală din cadrul CJD, consilierii județeni Ionuț Săvoiu și Corneliu Vișoianu, investitori și proprietari de terenuri din zona montană a județului.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!