Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Vară muzicală la Târgoviște, cu Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”

Publicat

pe

Foto arhivă

Iubitorii muzicii simfonice din județul Dâmbovița au ocazia, în această vară, de a asculta live operele unora dintre cei mai mari compozitori ai muzicii clasice, precum Ludwig van Beethoven sau Franz Schubert. Astăzi, de la ora 18:00, va avea loc, la Teatrul de Vară „Tony Bulandra”, primul concert dintr-o serie de 10 astfel de evenimente. Proiectul, initiat de către Ana-Maria Gheorghe, consilier municipal în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgoviște, beneficiază de sprijinul Primăriei Târgoviște prin intermediul Teatrului Municipal “Tony Bulandra”.

Concertul din această seară, cu participarea dirijorului Emanuel Gavrilescu și a solistului Ionuț Bugnar Moldovan, este susținut de către Orchestra Simfonică de Tineret “Andante”. Reunind profesori și elevi de la Liceul de Arte “Bălașa Doamna” din Târgoviște, precum și tinere talente din Ploiești, orchestra va interpreta joi Simfonia neterminata nr. 8 în SI minor, de Fr. Schubert, și Concertul pentru Vioară și Orchestră în Re Major, OP 61 ( Partea 1), de L. van Beethoven.

Inițiativa își dorește să faciliteze întâlnirea muzicienilor cu publicul local și să suplinească lipsa unei platforme permanente unde tinerele talente să își poată cultiva pasiunea pentru muzică. De asemenea, proiectul își propune să sprijine fidelizarea publicului iubitor de muzică simfonică și să constituie o rampă de lansare pentru noua generație de muzicieni.

“Orașul Târgoviște are o tradiție muzicală de peste 5 decenii. Suntem extrem de încântați că putem începe acest proiect și că, în ciuda condițiilor restrictive, putem oferi iubitorilor de muzică clasică din oraș un prilej de bucurie. Deși debutul pandemiei a pus lucrurile sub semnul întrebării, prin mobilizarea tuturor celor implicați, ceea ce a început ca o inițiativă a unui grup restrâns de muzicieni devine astăzi o realitate. Mulțumită eforturilor lui Ciprian Ravnic – șef de Orchestră, ale pianistei Irina Mareș și violonistei Ioana Hrior, Orchestra de Tineret își va întâlni publicul, despre care ne bucurăm să fie alaturi de noi”, a spus Ana-Maria Gheorghe, care este membră în Comisia pentru Activități Științifice, Învățământ, Sănătate, Cultură, Muncă și Protecție Socială, Sportive și de Agrement.

Fiecare concert va fi confirmat și anunțat în avans, în funcție de evoluția crizei provocate de răspândirea COVID-19. Pentru concertul de joi, organizatorii asigură toate condițiile prevăzute de regulamentul privind organizarea evenimentelor publice în perioada de alertă.

ACTUALITATE

Se pregătește un nou tun pe seama pădurilor statului!

Publicat

pe

Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva a solicitat președintelui României și Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituțională Proiectul de lege privind unele măsuri pentru deblocarea procesului de restituire a terenurilor către foştii proprietari, adoptat de Camera Deputaților în data de 28.07.2020 şi trimis spre promulgare luni, 3 august 2020.

„Dacă luăm ca referință doar Raportul Ministerului Apelor și Pădurilor privind starea pădurilor României în anul 2017, prin legifererea acestui proiect de lege, Statul Român va pierde cel puțin 142.722 hectare terenuri forestiere, ceea ce reprezintă circa 5% din pădurile pe care încă le mai deține, la un calcul simplu rezultând o pierdere de circa 2,6 miliarde de euro, raportată doar la valoarea lemnului de pe această suprafață.

Mai mult, prin retrocedarea acestor suprafețe de păduri, vor fi desființate după evaluările noastre cel puțin 20 de ocoale silvice de stat și vor fi disponibilizați circa 1.000 de salariați.

Cu siguranță însă, suprafața care va fi ”smulsă” din patrimoniul public al statului va fi mult mai mare odată deschisă ”Cutia Pandorei” prin această lege, iar efectele asupra administrației pădurilor statului vor fi semnificative (după unele evaluări, suprafața afectată poate depăși chiar 1 milion de hectare).

Proiectul de lege trimis spre promulgare conține prevederi controversate, precum posibilitatea restituirii terenurilor forestiere pe alte amplasamente, chiar dacă pădurile respective s-au aflat în proprietatea statului înainte de anul 1948, sau introducerea noțiunii de ”fond forestier proprietate privată a statului” pentru a crea posibilitatea retrocedării pădurilor aparținând statului”, se precizează într-un comunicat remis de Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii și șeful ANSVSA, întâlnire cu autoritățile și fermierii din Argeș

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și președintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, s-au aflat, astăzi – 7 august 2020, într-o vizită de lucru în județul Argeș. Cei doi au participat la o întâlnire cu directorii instituțiilor deconcentrate din domeniul agricol, la sediul Instituției Prefectului. Ministrul Adrian Oros s-a interesat despre culturile afectate de fenomenele meteo extreme din Argeș și a prezentat programele prin care fermierii pot atrage fonduri europene și subvenții. De asemenea, a fost informat cu privire la problemele agricultorilor din Argeș, printre care și pagubele produse de mistreți.

„Delegația Ministerului Agriculturii a vizitat o fermă de bovine din comuna Rociu, deplasându-se apoi la un abator și o fabrică de preparate din carne din Ștefănești. A urmat o vizită la Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură din Mărăcineni, o deplasare la o fabrică de pâine și produse de panificație din Pitești și o vizită la o fabrică de conserve de fructe și legume din Curtea de Argeș. În plus, la Curtea de Argeș ministrul, însoțit de prefectul Emanuel Soare, s-a întâlnit și cu fermierii din zona de nord a județului”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT



error: Conținutul este protejat!!