Connect with us

ACTUALITATE

Vară muzicală la Târgoviște, cu Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”

Publicat

pe

Foto arhivă

Iubitorii muzicii simfonice din județul Dâmbovița au ocazia, în această vară, de a asculta live operele unora dintre cei mai mari compozitori ai muzicii clasice, precum Ludwig van Beethoven sau Franz Schubert. Astăzi, de la ora 18:00, va avea loc, la Teatrul de Vară „Tony Bulandra”, primul concert dintr-o serie de 10 astfel de evenimente. Proiectul, initiat de către Ana-Maria Gheorghe, consilier municipal în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgoviște, beneficiază de sprijinul Primăriei Târgoviște prin intermediul Teatrului Municipal “Tony Bulandra”.

Concertul din această seară, cu participarea dirijorului Emanuel Gavrilescu și a solistului Ionuț Bugnar Moldovan, este susținut de către Orchestra Simfonică de Tineret “Andante”. Reunind profesori și elevi de la Liceul de Arte “Bălașa Doamna” din Târgoviște, precum și tinere talente din Ploiești, orchestra va interpreta joi Simfonia neterminata nr. 8 în SI minor, de Fr. Schubert, și Concertul pentru Vioară și Orchestră în Re Major, OP 61 ( Partea 1), de L. van Beethoven.

Inițiativa își dorește să faciliteze întâlnirea muzicienilor cu publicul local și să suplinească lipsa unei platforme permanente unde tinerele talente să își poată cultiva pasiunea pentru muzică. De asemenea, proiectul își propune să sprijine fidelizarea publicului iubitor de muzică simfonică și să constituie o rampă de lansare pentru noua generație de muzicieni.

“Orașul Târgoviște are o tradiție muzicală de peste 5 decenii. Suntem extrem de încântați că putem începe acest proiect și că, în ciuda condițiilor restrictive, putem oferi iubitorilor de muzică clasică din oraș un prilej de bucurie. Deși debutul pandemiei a pus lucrurile sub semnul întrebării, prin mobilizarea tuturor celor implicați, ceea ce a început ca o inițiativă a unui grup restrâns de muzicieni devine astăzi o realitate. Mulțumită eforturilor lui Ciprian Ravnic – șef de Orchestră, ale pianistei Irina Mareș și violonistei Ioana Hrior, Orchestra de Tineret își va întâlni publicul, despre care ne bucurăm să fie alaturi de noi”, a spus Ana-Maria Gheorghe, care este membră în Comisia pentru Activități Științifice, Învățământ, Sănătate, Cultură, Muncă și Protecție Socială, Sportive și de Agrement.

Fiecare concert va fi confirmat și anunțat în avans, în funcție de evoluția crizei provocate de răspândirea COVID-19. Pentru concertul de joi, organizatorii asigură toate condițiile prevăzute de regulamentul privind organizarea evenimentelor publice în perioada de alertă.

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT