Connect with us

ACTUALITATE

Vară muzicală la Târgoviște, cu Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”

Publicat

pe

Foto arhivă

Iubitorii muzicii simfonice din județul Dâmbovița au ocazia, în această vară, de a asculta live operele unora dintre cei mai mari compozitori ai muzicii clasice, precum Ludwig van Beethoven sau Franz Schubert. Astăzi, de la ora 18:00, va avea loc, la Teatrul de Vară „Tony Bulandra”, primul concert dintr-o serie de 10 astfel de evenimente. Proiectul, initiat de către Ana-Maria Gheorghe, consilier municipal în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgoviște, beneficiază de sprijinul Primăriei Târgoviște prin intermediul Teatrului Municipal “Tony Bulandra”.

Concertul din această seară, cu participarea dirijorului Emanuel Gavrilescu și a solistului Ionuț Bugnar Moldovan, este susținut de către Orchestra Simfonică de Tineret “Andante”. Reunind profesori și elevi de la Liceul de Arte “Bălașa Doamna” din Târgoviște, precum și tinere talente din Ploiești, orchestra va interpreta joi Simfonia neterminata nr. 8 în SI minor, de Fr. Schubert, și Concertul pentru Vioară și Orchestră în Re Major, OP 61 ( Partea 1), de L. van Beethoven.

Inițiativa își dorește să faciliteze întâlnirea muzicienilor cu publicul local și să suplinească lipsa unei platforme permanente unde tinerele talente să își poată cultiva pasiunea pentru muzică. De asemenea, proiectul își propune să sprijine fidelizarea publicului iubitor de muzică simfonică și să constituie o rampă de lansare pentru noua generație de muzicieni.

“Orașul Târgoviște are o tradiție muzicală de peste 5 decenii. Suntem extrem de încântați că putem începe acest proiect și că, în ciuda condițiilor restrictive, putem oferi iubitorilor de muzică clasică din oraș un prilej de bucurie. Deși debutul pandemiei a pus lucrurile sub semnul întrebării, prin mobilizarea tuturor celor implicați, ceea ce a început ca o inițiativă a unui grup restrâns de muzicieni devine astăzi o realitate. Mulțumită eforturilor lui Ciprian Ravnic – șef de Orchestră, ale pianistei Irina Mareș și violonistei Ioana Hrior, Orchestra de Tineret își va întâlni publicul, despre care ne bucurăm să fie alaturi de noi”, a spus Ana-Maria Gheorghe, care este membră în Comisia pentru Activități Științifice, Învățământ, Sănătate, Cultură, Muncă și Protecție Socială, Sportive și de Agrement.

Fiecare concert va fi confirmat și anunțat în avans, în funcție de evoluția crizei provocate de răspândirea COVID-19. Pentru concertul de joi, organizatorii asigură toate condițiile prevăzute de regulamentul privind organizarea evenimentelor publice în perioada de alertă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT