Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Cine nu tace, pleacă! Critici dure la adresa ministrului Mediului

Publicat

pe

Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, îl critică dur pe ministrul Mediului, Costel Alexe, pentru faptul că l-a demis din funcție pe Viorel Toma, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, pentru faptul că l-a contrazis pe demnitarul liberal și i-ar fi spus cum stau de fapt lucrurile în sistem.

„Poate ne spuneți, domnule Alexe, și despre problematica legată de infringementul pe calitatea aerului și despre „jucăriile” de senzori pe care vreți să îi cumpărați cu 27 de milioane de euro sau despre soluțiile pe care spuneați că le aveți pentru gropile de gunoi și colectarea selectivă! Unde sunt toate aceste proiecte? Există ceva scris sau doar promisiuni electorale?

Concret este următorul lucru: pleacă profesioniștii din instituțiile din subordinea Ministerului Mediului și rămân toți incompetenții! Pleacă adevăratul profesionist, Viorel Toma, Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, pentru că și-a permis să-i semnaleze Ministrului faptul că aceaste situații sunt departe de a fi rezolvate! Pentru că i-a atras atenția că proiectul Inspire (10 milioane euro pentru stabilirea limitelor ariilor protejate) are multe lipsuri și atrage după el răspundere penală, că stabilirea defectuoasă atrage după sine limitarea dreptului la proprietate stabilit prin Constituție. La aceasta se adaugă și faptul că statul român nu are fonduri destinate despăgubirii proprietarilor.

„Ministrelul” a găsit de cuviință că cea mai bună soluție este să se plângă Premierului (așa cum procedează copiii de grădiniță când se supără), iar acesta să îl destituie în secunda 2, fără a ține cont de faptul că problemele ce țin de protecția mediului nu sunt nici puține și nici ușoare, iar mediul nu este de unică folosință, nici măcar în campania electorală.

Aștept cu nerăbdare să văd ce coafeză sau cârciumar găsește acum Orban, pentru a înlocui un profesionist. Să nu uităm că vicepreședinte este un preot fără parohie. Bravo, băieți! Dacă o țineți tot așa țara asta chiar nu mai are nicio șansă”.

ADMINISTRAŢIE

Gata, târgoviștenii se pot plimba în Piața Tricolorului!

Publicat

pe

Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște a fost redată, aseară – 8 august, locuitorilor orașului după ce a fost supusă unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, proiect în valoare de aproximativ 6 milioane de lei derulat de primărie. Vorbim despre prima investiție menită să schimbe aspectul zonei centrale a municipiului. Urmează Cinematograful Independența, Parcul Mitropoliei și Piața Revoluției – toate aflate în lucru în acest moment.

„Piața Tricolorului din municipiului este un loc care nu mai seamănă cu ceea ce era până acum… Este o investiție a administrației publice târgoviștene la care constructorul a cerut recepția. În orice caz, am luat decizia de a îndepărta gardurile pentru că foarte mulți târgovișteni își doresc să se plimbe într-un spațiu care, cred eu, este foarte plăcut.

Investiția a debutat în vara anului trecut și iată că este finalizată în proporție de 99%. Discutăm de o filadă de fântâni, de aproximativ 9000 de metri pătrați de paviment, avem acum un paviment din granit, rezistent. Referitor la acest aspect, în următoarele două-trei săptămâni urmează să facem încă o etapă importantă, este vorba de un tratament specific pentru a asigura durabilitatea în timp a pavimentului. Totodată a fost schimbat iluminatul public, s-au montat bănci, s-au refăcut spațiile verzi, toate în cadrul unei investiții care cred eu că este foarte frumoasă.

Este numai începutul unei etape de modernizare a centrului municipiului Târgoviște fără precedent. Cinematograful Independența va fi gata luna viitoare. De asemenea se lucrează la Parcul Mitropoliei, se lucrează la Piața Revoluție, alte două investiții care vizează zona centrală a municipiului Târgoviște, zonă în care nu s-a mai investit de foarte mult timp, cu excepția Pieței Mihai Viteazul, care a fost reabilitată acum aproximativ 3 ani”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

De asemenea, vor fi refacute bulevardele Mircea cel Bătrân, Regele Carol, Libertății și Independenței.

„Așadar, spre deosebire de alții, care știu numai să critice pe diferite rețele de socializare, noi demonstrăm cu fapte ceea ce facem pentru Târgoviște și pentru târgovișteni”, a mai spus edilul municipiului Târgoviște.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Directorul ADR Sud Muntenia, garant al profesionalismului primarului de la Voinești

Publicat

pe

Probabil văzând că primarul Gabriel Dănuț Sandu este atacat din toate părțile și culmea, tocmai de unii colegi din partid, care încearcă să îi strice imaginea, directorul general ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a sărit imediat să îi ia apărarea. Și nu o face fără argumente solide. Liviu Mușat știe clar ceea ce a realizat primarul de la Voinești, câte obiective a dus la capăt și câte eforturi a depus pentru materializarea acestora.

„Dacă vreodată îmi va trece prin cap să candidez pentru vreo funcție din administrația locală, fără îndoială că, în prealabil, mi-aș petrece mult timp luând meditații de la cei mai buni din acest domeniu! Și, da, Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei dâmbovițene Voinești, este cu siguranță unul dintre aceștia”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Liviu Mușat, lovindu-i dur și cu mult curaj și demnitate pe cei care, în ultimul timp, contestă activitatea edilului de la Voinești, Dănuț Gabriel Sandu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!