Connect with us

Dâmboviţa

Cine nu tace, pleacă! Critici dure la adresa ministrului Mediului

Publicat

pe

Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, îl critică dur pe ministrul Mediului, Costel Alexe, pentru faptul că l-a demis din funcție pe Viorel Toma, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, pentru faptul că l-a contrazis pe demnitarul liberal și i-ar fi spus cum stau de fapt lucrurile în sistem.

„Poate ne spuneți, domnule Alexe, și despre problematica legată de infringementul pe calitatea aerului și despre „jucăriile” de senzori pe care vreți să îi cumpărați cu 27 de milioane de euro sau despre soluțiile pe care spuneați că le aveți pentru gropile de gunoi și colectarea selectivă! Unde sunt toate aceste proiecte? Există ceva scris sau doar promisiuni electorale?

Concret este următorul lucru: pleacă profesioniștii din instituțiile din subordinea Ministerului Mediului și rămân toți incompetenții! Pleacă adevăratul profesionist, Viorel Toma, Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, pentru că și-a permis să-i semnaleze Ministrului faptul că aceaste situații sunt departe de a fi rezolvate! Pentru că i-a atras atenția că proiectul Inspire (10 milioane euro pentru stabilirea limitelor ariilor protejate) are multe lipsuri și atrage după el răspundere penală, că stabilirea defectuoasă atrage după sine limitarea dreptului la proprietate stabilit prin Constituție. La aceasta se adaugă și faptul că statul român nu are fonduri destinate despăgubirii proprietarilor.

„Ministrelul” a găsit de cuviință că cea mai bună soluție este să se plângă Premierului (așa cum procedează copiii de grădiniță când se supără), iar acesta să îl destituie în secunda 2, fără a ține cont de faptul că problemele ce țin de protecția mediului nu sunt nici puține și nici ușoare, iar mediul nu este de unică folosință, nici măcar în campania electorală.

Aștept cu nerăbdare să văd ce coafeză sau cârciumar găsește acum Orban, pentru a înlocui un profesionist. Să nu uităm că vicepreședinte este un preot fără parohie. Bravo, băieți! Dacă o țineți tot așa țara asta chiar nu mai are nicio șansă”.

Dâmboviţa

Mascarada Guvernului în privința deceselor cauzate de COVID trebuie să înceteze!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban susține înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să pună capăt mascaradei Guvernului în privința persoanelor decedate din cauza COVID-19. Românii trebuie să știe adevărul – este mesajul transmis de Carmen Holban.

„Este inadmisibil să tratezi cu atât de puțină compasiune mii de familii. Modul ireal în care guvernanții tratează o astfel de problemă este strigător la cer.

De zile întregi, o țară întreagă vrea să știe dacă există mii de decedați în plus față de cei oficial recunoscuți – 2.300 neraportați și încă 3.000 cu diagnostic secundar COVID!

Acest lucru se poate face doar prin înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. Coaliția de Dreapta trebuie să aprobe înființarea unei astfel de comisii. Asta doar dacă nu au ceva de ascuns!”, a punctat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT