Connect with us

Dâmboviţa

Cosmin Bozieru și Alin Marina, foc de voie asupra primarului Târgoviștei

Publicat

pe

Chiar dacă nu avem încă siguranţa organizării alegerilor locale în data de 27 septembrie din motive de pandemie, din cauza imprevizibilităţii şi nestăpânirii coronavirusului, la care se mai pot adăuga şi anumite calcule politice, liderii, vectorii de imagine ai partidelor îşi fac datoria. Adică, scot în faţă candidaţii, îi promovează şi, totodată, încep atacurile de tip electoral la adresa contracandidaţilor, a unor edili aflaţi pe funcţii şi ale căror locuri le ţintesc.

În această ordine a lucrurilor se înscriu şi acţiunile reprezentanţilor PRO România Dâmboviţa. În afară de faptul că scot la interval, săptămânal, întreaga garnitură de candidaţi, aceștia purced şi la atacuri la adresa primarilor în funcţii.

Sunt alese, deocamdată, pentru a fi biciuiţi cu cuvântul în piaţa publică, figurile importante, cum ar fi primarii de oraşe şi de municipii. Dintre toţi, cel mai pregnant este atacat primarul Târgoviştei, Cristin Daniel Stan. Loviturile în politică sunt permise mai abitir în perioada campanilor electorale. În afară de tirul venit tradiţional istoric dinspre liberali, edilul Târgoviştei este luat acum la ţintă şi de reprezentanţii PRO România. În cazul de astăzi, de Cosmin Bozieru şi Alin Marina, ambii, într-o vreme, colaboratori apropiaţi ai edilului Cristian Daniel Stan, deci racordaţi la realităţile oraşului, dar ale căror drumuri s-au despărţit, cei doi tineri alegând să activeze în PRO România.

Şi, cum în acest domeniu este ca şi în sport, odată ce ai trecut într-o altă echipă, joci pentru ea pe viaţă şi pe moarte. Dacă este nevoie și vrei să marchezi bazându-te pe forţa argumentului, pe persuasiune, pe antrenament şi informaţii, îţi pui la pământ adversarul care, poate, odată, ţi-a fost prieten.

Astăzi, de Sfântul Ilie, cei doi membri PRO România au biciuit puţin în activitatea actualilor edili social-democraţi, cu precădere în primarul Cristian Daniel Stan. Nu a fost vorba de un atac vulgar, împănat cu cine ştie ce picanterii, cu dezvăluiri de senzaţie, cum se mai obişnuieşte în perioadelele preelectorale. Cosmin Bozieru şi Alin Marina au folosit armamentul obişnuit şi permis în astfel de situaţii. Că, până la urmă, orice supără este o altă treabă. Cei care intră în politică şi vor să-şi facă o carieră într-un astfel de domeniu imprevizibil trebuie să rişte şi să meargă înainte, cu sau fără asigurări la purtător pentru posibile traume de imagine sau atacuri neprevăzute şi sub centură.

Primarul Târgoviştei este preocupat de lucruri mărunte, de suprafaţă 

Cel care a deschis astăzi focul împotriva actualei administraţii ţârgoviştene a fost Cosmin Bozieru. Tânărul lider, despre care nu ştim deocamdată dacă va fi desemnat candidat PRO România pentru funcţia de primar al Târgoviştei, a spus că organizaţia municipală a acestui partid lucrează la un program de dezvoltare economic, social şi cultural care va avea menirea să aşeze Târgoviştea între principalele municipii reşedinţă de judeţ din ţară pentru următorii 10 ani.

Consideră Cosmin Bozieru că administraţia târgovişteană şi primarul PSD „sunt lipsiţi de viziune atunci când ne referim la proiecte majore. Sunt preocupaţi îndeosebi de lucruri mărunte, de suprafaţă, care să îi ajute electoral”.

A continuat vicepreşedintele PRO România Târgovişte în notă, afirmând că unul dintre pilonii principali ai programului iniţiat de organizaţia din care face parte îi reprezintă Planul Urbanistic General al municipiului.

„Din păcate, în Târgovişte lipseşte şi se lucrează acum după un Plan Urbanistic General din perioada comunistă, reactualizat în 1996”, a adăugat Cosmin Bozieru. Precizează acesta că efectele nedorite se văd la fiecare pas în oraş, construcţii haotice, clădiri inestetice şi „o lipsă totală de dezvoltare urbanistică integrată şi unitară”.

Elaborarea unui PUG care să fie în strânsă legătură cu strategia de dezvoltare locală este una dintre principalele priorităţi ale PRO România Târgovişte.

„Administraţia PSD-istă de la Târgovişte nu poate sau nu vrea să conştientizeze importanţa unui astfel de document şi spunem asta uitându-ne la suma pe care a fost dispusă să o investească în 2017 pentru un astfel de proiect. Nu poţi avea pretenţia să ai un PUG nou atunci când oferi la licitaţie un preţ estimat de zece ori mai mic decât preţul pieţei, ceea ce ne face să credem, că nu există un interes deosebit pentru dezvoltarea armonioasă a acestui oraş şi numai o bifare a unei activităţi de actualizare a PUG-ului. La fel s-a întâmplat şi cu strategia de dezvoltare locală care nu este altceva decât o gargară inutilă”, acuză Cosmin Bozieru.

Acesta îşi explică demersul critic. ”Un document strategic, pentru a fi eficient, trebuie să identifice priorităţi realiste şi să seteze paşii necesari atingerii acestei priorităţi. La noi nu este decât un document folosit ca element de eligibilitate pentru atragerea de fonduri europene şi nimic mai mult”.

PRO România Târgovişte îşi propune să elaboreze o nouă strategie de dezvoltare locală şi un nou PUG care să transforme această strategie într-un document normativ care să asigure crearea bazei pentru o viziune de dezvoltare a proiectelor majore.

„Obiectivul nostru este acela de a avea un PUG nou, complet digitalizat care va însemna o abordare modernă, orientată pe nevoile cetăţenilor şi a mediului de afaceri, concentrată pe evenimentele de viaţă. Noi vrem să înlocuim abordarea clasică cu o nouă viziune urbanistică, digitalizată complet”.

În vizunea celor de la PRO România, cetăţeaul, implementându-se acest nou concep, îşi va putea verfica „pe un singur cont de pe o platformă unică orice informaţie care îi poate fi necesară de-a lungul vieţii. Informaţii online despre un teren anume, obţinerea certificatului de urbanism, extract PUZ, autorizaţie de construire, certificat de nomenclatură stradală sau orice alt document oficial de care are nevoie şi care este în responsabilitatea administraţiei locale de a-l emite”, a declarat Cosmin Bozieru.

A mai spus vicepreşedintele PRO România Târgovişte, pedalând tot pe linia Planului Urbanistic General al municipiului, că dacă ar fi existat un astfel de document „atunci când a fost demolat stadionul vechi, PUG-ul nu îi mai lăsa să construiască un stadion în locul acela, în inima istorică a oraşului”.

Nici vorbă de evoluţie,  nicio schimbare de esenţă 

Şi a urmat un crescedo calculat al criticii aduse reprezentanţilor Primăriei Târgovişte. De data asta, mai individualizat şi ales ca ţintă directă edilul Cristian Daniel Stan. Supliciul declarativ a fost asigurat de Alin Marina, o vreme consilier al primarului pus la colţ. Marina a pornit abrupt, printr-un mesaj tip declaraţie adresată direct târgoviştenilor. A spus că traversăm una dintre cele mai ciudate perioade a istoriei recente a Târgoviştei.

„O perioadă în care municipiul reşedinţă al judeţului Dâmboviţa se află într-un proces de renovare, cu şantiere deschise în cele mai multe puncte ale unor lucrări care însă nu au ca finalitate decât repararea unor spaţii peste care timpul şi-a pus amprenta. Nici vorbă de evoluţie, nicio abordare nouă, nicio schimbare de esenţă. Deşi edilul municipiului se speteşte în a lăsa impresia unor acţiuni reuşite rezultatele din ultima perioadă lasă de dorit, atunci când analizăm calitatea lucrărilor efectuate şi efectele acestora”.

S-a întâmplat ca un anumit clasament făcut de o publicaţie tocmai de la Cluj, care a luat în calcul anumite considerente socio-economice, să apară cam în aceiaşi perioadă cu informaţia despre concedierea a 1.200 de muncitori de la Combinatul de Oţeluri Speciale. Ideea e că edilii târgovişteni au gestionat un picuţ mai slab cele două evenimente. Locul trei în acel clasament naţional i-a entuziasmat pe bună dreptate, dar au uitat de problema de la COS, fapt exploatat la sânge în spaţiul public de opozanţi. Ca şi liberalii, nici Alin Marina de la PRO România nu a putut scăpa prilejul de a ataca conducerea Primăriei Târgovişte, care s-a lăudat pe seama clasamentului apărut în publicaţia din Ardeal, care a situat Târgoviştea pe locul trei la nivel naţional într-un clasament al satisfacţiei locuitorilor.

„Mândria cu care ne este prezentat acest rezultat surprinzător nu poate însă acoperi realitatea din spatele scorului obţinut, realitate expusă chiar de autorul respectivului articol. Citez: Din păcate, Târgoviştea este lăsată în afara planurilor de conexiune de transport de mare viteză pentru următorul deceniu, fapt care poate duce la un exod de oameni talentaţi la continuarea trendului de îmbătrânire a populaţiei. Cu un centru plin de obiective turistice, Târgoviştea ar putea deveni oricând, dacă şi-ar propune, un pol de atracţie turistică al Munteniei. Pentru asta va trebui să se reinventeze. Uneori faptul că eşti prea mulţumit de oraşul tău se poate transforma într-o capcană”.

Din analiza pe textul celor de la Cluj, făcută de Alin Marina de la PRO România, se înţelege că municipiul Târgovişte ocupă acest surprinzător acest loc trei aproape nemeritat, conjunctural, aproape suspect, în condiţiile în care urbea noastră duce lipsă de viziune din partea admnistraţiei şi, mai grav, nu are un plan inteligent pentru dezvoltaree în viitor.

 

„Modul în care administraţia publică locală percepe realitatea este cel puţin deformat. Târgoviştea este mai asfaltată faţă de acum 4, 8, 12 ani, însă oraşele moderne au nevoie de o metamorfoză în adevăratul sens al cuvântului, un oraş european al secolului 21 trebuie definit prin creativitate, atrăgător pentru turişti, pentru investitori şi, nu în ultimul rând, pentru locuitorii municipiului”, a declarat Alin Marina.

Şi ca să fie rău până la capăt, animal politic dur, Alin Marina îl acuză pe Cristian Daniel Stan de faptul că nu a iniţiat nicio a discuţie cu conducerea COS, „pentru a identifica soluţii pentru recuperarea creanţelor datorate de către întreprindere sau măcar în sensul obţinerii unor terenuri în contul datoriei. Terenuri pe care apoi Primăria să înceapă construcţia unui parc industrial în care viitorii şomeri să îşi găsească noi locuri de muncă”.

ACTUALITATE

Adrian Țuțuianu: 9 Mai – 1877, 1945, 1950 – O zi cât o istorie

Publicat

pe

de

1877, 1945, 1950 – o zi cât o istorie. Îmi doresc să reținem aceste momente determinante și să învățăm din ele. Demnitatea, curajul și viziunea au trasat istoria unei țări, unui continent și unei lumi. România este parte a acestei lumi, cu identitate și destin proprii.

📌 „Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare” (Kogălniceanu) / Pe 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat Independenţa de stat a României, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Intrată în război, în primăvara lui 1877, Armata română a triumfat pe câmpul de luptă, cucerind pe rând redutele otomane de la Plevna, Griviţa, Smârdan şi Vidin. Independența României a însemnat sacrificiul și jertfa a peste 10.000 de ostaşi.

📌 La 9 mai 1945, capitula cel de-al treilea Reich, luând, astfel, sfârşit cel de-al II-lea Război Mondial pe continentul european. Victoria Coaliției Națiunilor Unite!

📌 „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…. Nu am reuşit să realizăm o Europă unită şi ne-am confruntat cu războaie” (Robert Schuman).

La 9 mai 1950, ministrul de Externe al Franței propunea Germaniei, dar şi altor state, să pună bazele concrete ale unei federaţii europene indispensabile pentru menţinerea păcii. Pe 18 aprilie 1951, şase state – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Olanda – au semnat Tratatul de la Paris privind prima dintre comunităţile europene, Comunitatea Economică a Cărbunelui şi Oţelului. Ulterior, cele şase state au decis să edifice o comunitate economică, bazată pe libera circulaţie a bunurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor şi, în 1957, prin Tratatul de la Roma, au înfiinţat Comunitatea Economică Europeană, precursoare a Uniunii Europene de astăzi.

La mulți ani, români! La mulți ani, Europa! La mulți ani, familie europeană!

Adrian Țuțuianu,
Vicepreședinte PRO România
Președinte PRO România Dâmboviţa
Fost ministru al Apărării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Speranța a fost generată prin muzică la Spitalul Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Concertul desfășurat în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, sub titulatura sinceră „Onoare și Recunoștință”, este unic deocamdată în peisajul socio-cultural românesc.

Inițiativa președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost izvorâtă din nevoia revenirii la normalitate după această perioadă lungă, tristă, tragică, încărcată de tensiune, de neînțelesuri și încălcări ale firescului existențial.

S-a vrut, prin acest sublim concert de muzică clasică, să se aducă un cald omagiu, o mulțumire din inimă pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște – medici, asistenți, infirmiere, brancardieri, pentru personalul Serviciului de Ambulanță și de la SMURD, adevărați eroi ai acestei negre perioade de pandemie.

Spectacolul montat în fața pavilionului central a fost, de fapt, prin esență, vibrație și ecouri, o plecăciune solemnă în fața tuturor cadrelor medicale din România, aflate în prima linie în bătălia cu virusul ucigaș.

A fost o seară blândă. Parcă și vântul primăvăratic s-a oprit pentru a sorbi sunetele melodioase emanate, în acel spațiu, de obicei, trepidant, trist, de instrumentiștii Orchestrei Simfonice Muntenia a Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Publicul a fost alcătuit din personalul Spitalului venit special de acasă pentru acest eveniment și cei aflați în tură, care, în clipele mai libere, au ieșit la geamuri, au aplaudat și au filmat concertul cu telefoanele. Pacienții, de asemenea, chiar dacă nu foarte mulți, au ieșit și ei la ferestre sau au venit în curtea Spitalului, de unde au urmărit, mai retrași și îngândurați, spectacolul muzical. Privindu-i, în ochi puteai remarca plăcuta surprindere că în incinta Spitalului se produce un astfel de moment de bucurie, că cenușiul care este atotstăpânitor într-o astfel de instituție a fost risipit măcar pentru 75 de minute.

Dirijorul Daniel Jinga a fost la înălțime, controlând, cu gestul și armonia neînțeleasă a baghetei sale, întreaga orchestră. Au încântat cu vocile lor publicul avid de sensibilitate și candoare muzicală sopranele Daniela Vlădescu, Stephanie Radu și Irina Baianț, baritonul Alexandru Constantin și tenorii Florin Georgescu și Alin Stoica. Spectacolul a fost prezentat de Adriana Ion – șef serviciu în cadrul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

Au fost prezenți alături de cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență, de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan și de managerul Claudiu Dumirescu, primarul Daniel Cristian Stan  și parlamentarii social-democrați Carmen Holban, Titus Corlățean și Radu Popa. A venit special pentru acest concert inedit și cunoscutul om de afaceri Ovidiu Tender.

„Am organizat acest spectacol împreună cu colegii mei în semn de recunoștință pentru toate cadrele medicale, pentru cei care au fost în prima linie în ultimul an și jumătate, în semn de prețuire pentru oamenii care au salvat vieți, pentru cei care luptă zi de zi pentru viețile dâmbovițenilor. A fost un spectacol de suflet, un spectacol pe care l-am dorit organizat în curtea Spitalului Județean de Urgență Târgovişte. A fost un spectacol la înălțime. Le ulțumesc pe această cale membrilor Orchestrei Simfonice Muntenia și artiștilor care au venit astăzi la Târgoviște pentru a încânta inimile cadrelor medicale, pacienților de la Spitalului Județean de Urgență, nouă, tuturor celor care am fost prezenți aici”, a declarat, la finalul concertului, președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Managerul unității spitalicești târgoviștene, dr. Claudiu Dumitrescu, cel care a supravegheat discret acest super concert al bucuriei, a mulțumit președintelui Corneliu Ștefan pentru această inițiativă inedită și artiștilor care s-au lăsat antrenați într-un eveniment al speranței generate prin muzică.

„Dacă aș face un clasament, dacă îmi permiteți, aș pune pe locul 3-4 acest eveniment și vă explic de ce. În primul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu că ne aflăm astăzi aici, pentru că suntem sănătoși și pentru că suntem pe un trend descendent al pandemiei. În al doilea rând, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru această inițiativă și, în al treilea rând, sunt fericit să conduc acest colectiv cu care am obținut rezultate deosebite, chiar dacă ne-au fost adresate și nemulțumiri, în contextul în care unele familii au pierdut pe cei dragi. Cuvintele sunt de prisos. A fost un concert de-o înaltă ținută artistică. O recompensă binemeritată pentru cadrele Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște”, ne-a precizat Claudiu Dumirescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT