Connect with us

Ialomiţa

I s-a făcut rău la scăldat și nu a mai putut fi salvat

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Ialomiţa

Un bărbat, în vârstă de 61 ani, a decedat, astăzi – 20 iulie, după ce i s-a făcut rău imediat ce a întrat să se scalde în lacul Fundata, județul Ialomița. Pur și simplu, omul și-a pierdut cunoștința.

Persoana care îl însoțea a cerut ajutor la 112 în jurul orei 13.30, iar către locul evenimentului au pornit un echipaj de căutare-salvare și unul de prim ajutor din cadrul Detașamentului Slobozia, precum și o echipă medicală cu o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

Bărbatul a fost scos rapid din lac și i s-au aplicat manevre de resuscitare mai bine de 30 de minute. Din păcate, acestea au fost în zadar.

Sursa foto: ISU Ialomiţa

Cu scopul de a evita astfel de tragedii, pompierii din Ialomița vă reamintesc regulile ce trebuie respectate la scăldat sau în apropierea apelor:
– nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu ştiţi să înotaţi;
– copiii aflaţi în apropierea apei şi în apă trebuie să fie supravegheaţi permanent;
– scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate;
– evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;
– este interzis scăldatul în stare de ebrietate sau pe timp de noapte;
–  nu înotaţi departe de mal şi nu treceţi de semnele de prevenire;
– evitaţi folosirea pentru scăldat a saltelelor cu aer, camerelor de cauciuc, scândurilor, etc;
–  evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;
– nu intraţi în apa rece înfierbîntaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare.

Ialomiţa

Cinci victime într-un accident rutier în Ialomița. Un copil de 1 an a decedat

Publicat

pe

Un grav accident de circulație a avut loc aseară, în jurul orei 22:20, pe DJ 201, pe teritoriul localității Borănești, județul Ialomița. În evenimentul rutier soldat cu rănirea mai multor persoane au fost implicate două autoturisme.

La fața locului a intervenit pompierii de la Detașamentul din Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă. Au mai sosit și trei echipaje de la Serviciul de Ambulanță Ialomița. Salvatorii au găsit cinci victime dintre care două încarcerate, semiconștiente.


Un copil în vârstă de aproximativ 1 ani, intrat în stop cardio-respirator, a fost transportată de urgență la spital. Din păcate, viața micuțului nu a mai putut fi salvată.

După monitorizare și acordarea măsurilor de prim ajutor și celelalte patru victime, doi bărbați de 21 si 26 de ani, șoferii celor două autovehicule, și două femei, de 21 si 34 de ani, ce prezentau multiple traumatisme, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe de către echipajele medicale.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Petrecere de Sf. Gheorghe cu peste 50 de persoane, oprită de polițiștii din Ialomița

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Polițiștii din Fetești, județul Ialomița, au intervenit, în această seară, pentru a întrerupe o petrecere de Sf. Gheorghe, organizată într-un restaurant din municipiu.

Cei doi bărbați care-și serbau onomastica au fost amendați cu 1.500 lei. De asemenea, a fost sancționat cu 1.000 de lei administratorul localului și cu 2.250 de lei cei cinci muzicanți care întrețineau atmosfera.

Totodată, au fost identificate alte 45 de persoane participante la eveniment, urmând a fi luate și față de acestea măsuri contravenționale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT