Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liberalii pun declinul economic al Târgoviștei în cârca PSD

Publicat

pe

Ne aflăm în precampaniea electorală aferentă alegerilor locale din 27 septembrie, dată stabilită clar pentru organizarea scrutinului, asta dacă nu cumva noile evoluţii ale epidemiei de coronavirus vor impune amânarea procesului de vot.

Evident, într-o asemenea perioadă, când politicianul şi mai ales proiectele și criticile sale trebuie făcute vizibile, se pregăteşte întreg arsenalul de luptă. Nu se apasă pe butonul roşu dintr-o dată. Nu se aruncă în bătălie toată muniţia. Se începe lent, căutându-se vulnerabilităţile adversarului, se arată acestuia şi grupului din care provine, dar mai ales electoratului, ca receptor şi analizator final, toate neajunsurile şi deficienţele pe care le-a promovat şi susţinut atunci când s-a aflat vremelnic la putere.

În acelaşi mod a acţionat astăzi Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidatul liberalilor pentru funcţia de primar al municipiului. Aurelian Cotinescu şi-a început discursul, susţinând că Târgoviştea a rămas cu mult în urma oraşelor din jur, cu mult în urma centrelor urbane din Transilvania. Liderul liberal spune că municipiul a fost condamnat la subdezvoltare de cei cale l-au condus şi care, în timp, s-au transformat în adevăraţi stăpâni ai oraşului, iar populaţia a acceptat „minciuna, dezinformarea şi poleiala veşnică a tuturor greşelilor făcute în administraţie”.

Consideră Cotinescu că, deşi actuala conducere a Primăriei duce o campanie continuă de imagine, vrând să pară că totul se mişcă în sensul bun, „în realitate, acest oraş este condamnat la subdezvoltare, la depopulare, la îmbătrânire”.

Urmează o expunere cronologică, în viziunea preşedintelui PNL Târgovişte, a momentelor care au contribuit la prăbuşirea economică a municipiului, la erodarea nivelului de trai şi a vieţii sociale. Sunt trecute în revistă COS Târgovişte, UPET, Romlux, SARO, unităţi industriale emblematice, în care, acum 30 de ani, lucrau zeci de mii de oameni. Vina colapsului economic şi social este pusă în cârca PSD.

„În 2002, sub guvernarea Năstase, a început privatizarea COS. Erau acolo 10.000 de angajaţi. În primii 3 ani, au fost daţi afară 1.000 de oameni, au urmat alte concedieri colective. Au fost demonstraţii, în încercarea disperată a muncitorilor de a-şi păstra locurile de muncă. Oamenii cereau să lucreze”, a punctat Aurelian Cotinescu.

Întreaga naraţiune a politicanului a fost însoţită de imagini reprezentând mitinguri şi demonstaţii ale sindicaliştilor târgovişteni, proiectate pe un ecran.

Se ajunge, pas cu pas, până în data de 17 iulie 2020, când administraţia COS anunţă disponibilizarea a 1.200 de angajaţi, ultimii care asigurau funcţionarea combinatului, fapt ce denotă cu claritate că mamutul economic îşi va înceta activitatea.

„Guvernul Orban a încercat, încă din luna martie, să găsească soluţii pentru angajaţi, să se reactualizeze contractul colectiv de muncă expirat în luna februarie, dar nu s-au adus documente care să arate că partenerul polonez reprezintă o soluţie de preluare a COS. În acest moment, lucrurile sunt foarte complicate şi, din păcate, ne aflăm în ceasul al 13-lea. Este poate prea târziu pentru ca acest combinat să fie salvat. Este foarte greu să se găsească o soluţie reală pentru aceşti angajaţi şi pentru COS”, precizează Aurelian Cotinescu.

Liderul liberal nu îşi explică cum în „7 ani de guvernare PSD şi 5 ani de Primărie PSD, aceștia nu au făcut suficiente demersuri pentru a recupera măcar o mică parte sau poate total aceste datorii. Ne întrebăm de ce”.

Aurelian Cotinescu găseşte o vină administraţiei locale care, în opinia sa, trebuia să urmărească ceea ce se întâmplă la COS, să prevadă iminenta disoluţie a unității.

„Puteau să se pregătească din timp. Puteau să caute investitori importanţi, care să vină în zona noastră, în Târgovişte, astfel încât angajaţii disponibilizaţi să poată fi transferaţi uşor către alte companii. Oamenii nu trebuie să rămână pe drumuri. Putea Primăria Târgovişte să iniţieze negocieri cu guvernele PSD pe care le-au avut în toţi aceşti ani, astfel încât, în baza datoriei pe care Ministerul de Finanţe o avea de încasat de la COS, să reuşească preluarea unei părţi din acest combinat, astfel încât să poată fi transformată într-o zonă industrială”, a mai spus preşedintele PNL Târgovişte.

În acelaşi ton critic, de reproş, a mai precizat Aurelian Cotinescu că, în oraşele din ţară, „nimeni nu aşteaptă suportul Guvernului pentru asemenea cazuri. Se caută soluţii locale. Primăriile, Consiliile Judeţene caută soluţii. Nimeni nu a dezvoltat parcurile industriale din marile oraşe cu sprijin de la Guvern. Le-au dezvoltat cu forţă locală. Administraţiile au făcut toate demersurile”.

ALEGERI

Corneliu Ştefan, noul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița

Publicat

pe

Numărătoarea voturilor nu s-a încheiat, dar ne vin semnale că cel care care a câștigat funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița este deputatul Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița. Târgoviștea rămâne sub administrație PSD. Victoria îi aparține lui Cristian Daniel Stan.

Sunt o serie de localității unde social-democrații au bătut adversarii cu scoruri fabuloase. Razvad, Gura Ocniței, Corbii Mari, Malu cu Flori, cu toată zbaterea candidatului liberal, a fost recâștigat de primarul în funcție, Ion Constantin, Bărbulețu, Râul Alb, Dragomirești au rămas la PSD. Și lista este lungă.

Apar surprize de la Șelaru, unde se pare că Florian Duțică a fost scos pe tușă de candidatul PRO România. La fel și la Vârfuri.

Primarul Pucioasei, social-democratul Constantin Ana a îngenuncheat adversarii. PSD a învins și la Fieni, Buciumeni și Pietroșița.

La Voinești, Dănuț Gabriel Sandu, care a preferat să candideze din postura de independent, a scos peste 90%.

Deputatul Marian Ţachianu revine în fruntea Primăriei Braniștea cu peste 80% din voturile exprimate. Municipiul Moreni rămâne la PSD. Constantin Dinu câștigă într-o luptă crâncenă.

Citește în continuare

ALEGERI

Candidații PSD Dâmbovița reclamă că nu sunt lăsați să asiste la numărarea voturilor

Publicat

pe

de

Candidații PSD din mai multe secții de votare din județ nu sunt lăsați să asiste la operațiunea de numărare a voturilor.

Trebuie să menționăm ca PSD Dâmboviţa a solicitat încă din data de 24 septembrie admiterea în secțiile de vot a candidaților partidului, în acest sens existând și o cerere către Biroul Electoral Județean Dâmbovița.

Chiar dacă cererile sunt făcute în temeiul legii, în acest sens existând și un răspuns al Autorității Electorale Permanente care arată clar că toți candidații pot asista la procesul de numărare a voturilor până la încheierea proceselor verbale, președinții unor secții de votare din județ le refuză reprezentanților PSD acest drept.

PSD Dâmbovița solicită Biroul Electoral Județean Dâmbovița să ia atitudine în acest caz și să ceară președinților birourilor electorale de circumscripție să respecte legea și să permită candidaților PSD să asiste la procesul de numărare a voturilor.

PSD Dâmboviţa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!