Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Liberalii pun declinul economic al Târgoviștei în cârca PSD

Publicat

pe

Ne aflăm în precampaniea electorală aferentă alegerilor locale din 27 septembrie, dată stabilită clar pentru organizarea scrutinului, asta dacă nu cumva noile evoluţii ale epidemiei de coronavirus vor impune amânarea procesului de vot.

Evident, într-o asemenea perioadă, când politicianul şi mai ales proiectele și criticile sale trebuie făcute vizibile, se pregăteşte întreg arsenalul de luptă. Nu se apasă pe butonul roşu dintr-o dată. Nu se aruncă în bătălie toată muniţia. Se începe lent, căutându-se vulnerabilităţile adversarului, se arată acestuia şi grupului din care provine, dar mai ales electoratului, ca receptor şi analizator final, toate neajunsurile şi deficienţele pe care le-a promovat şi susţinut atunci când s-a aflat vremelnic la putere.

În acelaşi mod a acţionat astăzi Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidatul liberalilor pentru funcţia de primar al municipiului. Aurelian Cotinescu şi-a început discursul, susţinând că Târgoviştea a rămas cu mult în urma oraşelor din jur, cu mult în urma centrelor urbane din Transilvania. Liderul liberal spune că municipiul a fost condamnat la subdezvoltare de cei cale l-au condus şi care, în timp, s-au transformat în adevăraţi stăpâni ai oraşului, iar populaţia a acceptat „minciuna, dezinformarea şi poleiala veşnică a tuturor greşelilor făcute în administraţie”.

Consideră Cotinescu că, deşi actuala conducere a Primăriei duce o campanie continuă de imagine, vrând să pară că totul se mişcă în sensul bun, „în realitate, acest oraş este condamnat la subdezvoltare, la depopulare, la îmbătrânire”.

Urmează o expunere cronologică, în viziunea preşedintelui PNL Târgovişte, a momentelor care au contribuit la prăbuşirea economică a municipiului, la erodarea nivelului de trai şi a vieţii sociale. Sunt trecute în revistă COS Târgovişte, UPET, Romlux, SARO, unităţi industriale emblematice, în care, acum 30 de ani, lucrau zeci de mii de oameni. Vina colapsului economic şi social este pusă în cârca PSD.

„În 2002, sub guvernarea Năstase, a început privatizarea COS. Erau acolo 10.000 de angajaţi. În primii 3 ani, au fost daţi afară 1.000 de oameni, au urmat alte concedieri colective. Au fost demonstraţii, în încercarea disperată a muncitorilor de a-şi păstra locurile de muncă. Oamenii cereau să lucreze”, a punctat Aurelian Cotinescu.

Întreaga naraţiune a politicanului a fost însoţită de imagini reprezentând mitinguri şi demonstaţii ale sindicaliştilor târgovişteni, proiectate pe un ecran.

Se ajunge, pas cu pas, până în data de 17 iulie 2020, când administraţia COS anunţă disponibilizarea a 1.200 de angajaţi, ultimii care asigurau funcţionarea combinatului, fapt ce denotă cu claritate că mamutul economic îşi va înceta activitatea.

„Guvernul Orban a încercat, încă din luna martie, să găsească soluţii pentru angajaţi, să se reactualizeze contractul colectiv de muncă expirat în luna februarie, dar nu s-au adus documente care să arate că partenerul polonez reprezintă o soluţie de preluare a COS. În acest moment, lucrurile sunt foarte complicate şi, din păcate, ne aflăm în ceasul al 13-lea. Este poate prea târziu pentru ca acest combinat să fie salvat. Este foarte greu să se găsească o soluţie reală pentru aceşti angajaţi şi pentru COS”, precizează Aurelian Cotinescu.

Liderul liberal nu îşi explică cum în „7 ani de guvernare PSD şi 5 ani de Primărie PSD, aceștia nu au făcut suficiente demersuri pentru a recupera măcar o mică parte sau poate total aceste datorii. Ne întrebăm de ce”.

Aurelian Cotinescu găseşte o vină administraţiei locale care, în opinia sa, trebuia să urmărească ceea ce se întâmplă la COS, să prevadă iminenta disoluţie a unității.

„Puteau să se pregătească din timp. Puteau să caute investitori importanţi, care să vină în zona noastră, în Târgovişte, astfel încât angajaţii disponibilizaţi să poată fi transferaţi uşor către alte companii. Oamenii nu trebuie să rămână pe drumuri. Putea Primăria Târgovişte să iniţieze negocieri cu guvernele PSD pe care le-au avut în toţi aceşti ani, astfel încât, în baza datoriei pe care Ministerul de Finanţe o avea de încasat de la COS, să reuşească preluarea unei părţi din acest combinat, astfel încât să poată fi transformată într-o zonă industrială”, a mai spus preşedintele PNL Târgovişte.

În acelaşi ton critic, de reproş, a mai precizat Aurelian Cotinescu că, în oraşele din ţară, „nimeni nu aşteaptă suportul Guvernului pentru asemenea cazuri. Se caută soluţii locale. Primăriile, Consiliile Judeţene caută soluţii. Nimeni nu a dezvoltat parcurile industriale din marile oraşe cu sprijin de la Guvern. Le-au dezvoltat cu forţă locală. Administraţiile au făcut toate demersurile”.

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jandarmeria Dâmboviţa, 730 de misiuni de însoțire transporturi suspecți COVID

Publicat

pe

Activitatea Jandarmeriei Dâmboviţa a urmărit, pe parcursul anului 2020, eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică – a punctat inspectorul șef, col. Viorel Matei, astăzi – 21 ianuarie, cu prilejul ședinței de bilanț. Evenimentul s-a desfășurat, în cadru restrâns impus de pandemie, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Jandarmii din Dâmbovița au derulat, anul trecut, 16.506 misiuni de menţinere a ordinii publice și 91 pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice. De asemenea, au fost executate 549 de acțiuni în cooperare cu alte instituții, respectiv: Poliție, ITM, Garda de Mediu, Parcul Natural Bucegi, Direcția Silvică, executorii judecătorești etc., concretizate în constatarea a 156 de fapte de natură penală și aplicarea a 3.658 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.663 de avertismente scrise şi 1.995 de amenzi, în valoare totală de 1.883.950 lei.

La nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmbovița, au fost desfăşurate 31 de acţiuni de salvare-evacuare și s-a acordat sprijin unui număr de 101 turiști, iar pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 lei.

De menționat și faptul că, în contextul instituirii la nivel național a stărilor de urgență și alertă, jandarmii din Dâmbovița au executat:
– misiuni de supraveghere și ordine publică la 10 centre de carantină;
– 730 misiuni de însoțire a convoaielor / transporturilor persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2;
– 50 misiuni de menținere a ordinii publice executate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești;
– misiuni în sistem integrat pentru menținerea ordinii publice și verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină.

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice. În anul 2020 la nivelul IJJ Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 794 misiuni de pază/protecție transporturi de valori (115), cu caracter special (128) şi trasporturi de corespondenţă clasificată (551), fără a înregistra evenimente deosebite.

La ședința de evaluare a activității Jandarmeriei Dâmboviţa a fost prezent subprefectul județului – Cătălin Chiru Cristea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!