Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte: Atacurile opoziției se rezumă la un interes meschin și pur electoral

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, spune că nu merită să răspundă atacurilor lansate de adversarii politici, fiindcă acestea nu se rezumă decât la un interes meschin și pur electoral, având în vedere că în luna septembrie vom avea alegeri locale. Totuși, astăzi – 21 iulie, la insistența reprezentanților mass-media, edilul Daniel Cristian Stan și-a exprimat un punct de vedere.

„Am văzut că opoziția a luat foc, în contextul în care un trust de presă a făcut un sondaj de opinie, a întrebat târgoviștenii, care au spus că sunt mulțumiți de ceea ce se întâmplă în orașul lor, clasându-ne pe locul III într-un top național de care nu am știut, de care am aflat de pe Facebook.

În orice caz, dumnealor (nota redacției: reprezentanții opoziției) le-ar conveni ca în municipiul Târgoviște să nu se facă nimic, să nu se fi făcut nimic. Atunci ar fi fost foarte mulțumiți, chiar dacă cetățenii ar fi avut de suferit, pentru că ar fi avut ei de câștigat din punct de vedere politic. La asta se rezumă toate aceste atacuri din perioada de precampanie. Bineînțeles că și în perioada de campanie electorală vor mai fi asemenea atacuri. La acest lucru se rezumă: la interesul lor meschin și pur electoral.

O să ne vedem cu toții de treabă noastră. Nu cred că merită să răspundem unora care au intervenții gen Rică Venturiano și Agamemnon Dandanache. Cam așa se întâmplă lucrurile, din păcate. Vom ieși însă și din aceste alegeri. Mă bucur că le vom avea în septembrie, pentru că orice prelungire a acestui termen nu va face decât să dea naștere unor lupte din acestea, care nu aduc nimic bun pentru comunitatea locală.

Primăria Târgoviște derulează o serie de investiții extrem de importante. Spre deosebire de alții, care nu au existat până acum, dar care și-au descoperit vocația și de proiectanți, și de constructori, noi chiar am fost aproape de târgovișteni și reușim să derulăm, în același timp, câteva zeci de investiții, urmând să finalizăm curând cel puțin 6-7 investiții importante pentru municipiul Târgoviște.

Consider că toate investițiile sunt importante și necesare pentru orașul nostru, indiferent că discutăm despre reabilitarea unităților de învățământ, despre străzi, despre piețe publice, despre baze sportive, toate acestea fac parte din portofoliul de proiecte aflate în derulare, cu precizarea că, pentru Programul Operațional Regional următor, pregătim deja proiectele și putem discuta, spre exemplu, de un proiect important pe ceea ce înseamnă Șanțul Cetății, precum și de un proiect important pe ceea ce înseamnă extinderea transportului public în comun pe zona periurbană a municipiului”, a declarat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgoviște.

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Pasajul Petru Cercel va fi redat circulației integral săptămâna viitoare

Publicat

pe

Pasajul Petru Cercel de pe centura municipiului Târgoviște (zona Dâmboviţa Mall) devine funcțional integral, săptămâna viitoare, după mai bine de zece ani de când se circulă pe un singur sens – a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

„De asemenea, la podul de la Teiș se lucrează la rosturi. Mai avem foarte puțin și dăm drumul circulației pe ambele poduri acolo, și pe cel vechi – reabilitat integral, și pe cel nou – construit prin proiect. Mai este puțin de asfaltat și se va finaliza și turnarea stratului doi pe Bulevardul Eroilor, zona dintre pasajul de la Aninoasa și podul de la Teiș. Strada Cornel Popa este gata, cu tot cu pasarelă.

Mai avem foarte puțin până când vom finaliza acest proiect de reabilitare și modernizare a centurii municipiului Târgoviște, de natură să conducă la depășirea unor probleme majore pe ceea ce înseamnă infrastructura rutieră a municipiului Târgoviște. Centura municipiului Târgoviște, 15 km de drumuri, se vede cu ochiul liber, este radical schimbată”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Municipiul Târgoviște, sufocat de mașini. Apelul primarului Daniel Cristian Stan

Publicat

pe

Intrările în municipiul Târgoviște sunt efectiv sugrumate la anumite ore, în special dimineața. De asemenea, zona centrală este sufocată de mașini, fiind aproape imposibil să găsești un loc de parcare între orele 10:00-14:00. Traficul revine la normal, fără ambuteiaje, abia după ora 17:00 și în zilele de weekend.

În acest context, primarul Daniel Cristian Stan a lansat un apel către locuitorii municipiului, dar și către cei din zonele limitrofe, să folosească mijloacele de transport în comun, mai ales că, de luna trecută, au la dispoziție o flotă de autobuze noi, moderne. În plus, spune edilul, administraţia locală este deschisă sugestiilor de modificare curse, trasee etc.

„Zona centrală este foarte-foarte aglomerată. Nu găsești un loc de parcare. Ne vom gândi în viitor și la o modalitate de taxare, cel puțin pe anumite zone și în anumite intervale orare, pentru că este imposibil în acest moment să găsești un loc de parcare între orele 10:00-1400 în centrul municipiului Târgoviște. Va trebui să găsim o soluție.

Primul pas acesta este. Folosirea transportului în comun și să lăsăm acasă mașinile personale. Este și mai ieftin și suntem deschiși la orice fel de solicitări, la orice fel de modificări de curse, de trasee, în special pe zonele limitrofe municipiului Târgoviște, astfel încât să determinăm oamenii să folosească autobuzele.

Avem o flotă de autobuze noi, la standarde de calitate deosebite. Cred că prețul biletului nu este unul mare. Nu s-au mai modificat tarifele de ani de zile, tocmai în ideea de a încuraja folosirea transportului public, ca alternativă pentru mașina personală.

După ora 17:00 și în zilele de weekend, veți vedea că în oraș se circulă bine, fără probleme deosebite, fără ambuteiaje. În schimb, mai ales de când s-a reluat școala, intrările în oraș sunt efectiv sugrumate. Sunt probleme deosebite”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT