Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Manager spital Târgovişte, depistat cu COVID-19: Nu trebuie să fugim de internare! Simptomatologia ușoară poate degenera

Publicat

pe

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, se află internat, de aseară, în Secţia Boli Infecţioase, întrucât a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus. Şeful Spitalului Judeţean a decis să efectueze testul după ce un coleg de la Administrativ a fost infectat, iar alţi doi angajaţi ai aceluiaşi compartiment sunt prezumtive persoane infectate.

„Sunt oameni cu care, prin natura profesiei, urmare problemelor pe care trebuie să le gestionăm zi de zi, eram într-un contact permanent. După ce am aflat despre faptul că unul dintre ei este infectat, am considerat că este de datoria mea civică, în primul rând, să realizez testul.

Având în vedere că rezultatul a fost unul pozitiv, imediat, am hotărât să mă internez pentru a urma tratamentul prescris în astfel de situaţii şi pentru a nu-i pune în pericol pe cei din jur”, ne-a declarat dr. Claudiu Dumitrescu.

Ne-a mărturisit managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgoviște că, de câteva zile, se confruntă cu dureri uşoare de cap, pe care le-a pus inițial în seama stresului generat de activitatea profesională, de presiunile impuse de situaţia de pandemie. Nu s-a gândit că ar putea fi un semnal al unui afecţiuni virale. Dar, când a văzut că în imediata sa apropiere au apărut cazuri de infectări în rândul colaboratorlor, a decis să realizeze testul.

Pentru câteva zile, dr. Claudiu Dumitrescu a devenit pacient al unităţii medicale pe care o coordonează. Simptomatologia, ne-a spus acesta, este una uşoară, dar care nu trebuie neglijată, ci tratată cu maximă seriozitate.

„Îi sfătuiesc pe toţi cetăţenii, pe cei care prezintă cefalee, dureri în gât, febră, să nu neglijeze şi să adreseze imediat medicului de familie, care le poate acorda rapid cele mai bune indicaţii. O simptomatologie uşoară, netratată, poate degenera şi poate produce adevărate tragedii. De asemenea, să nu se renunţe la măsurile de protecţie uzuale, respectiv: distanţarea fizică, purtatul măştii de protecţie, în special în spaţii închise, şi spălatul pe mâini cu apă şi săpun, cel puţin 20 de secunde”, ne-a precizat Claudiu Dumitrescu.

Managerul spitalului târgoviştean îi îndeamnă pe dâmboviţeni să aibă mare grijă, întrucât răspândirea coronavirusului este una comunitară, iar printre noi umblă destule persoane purtătoare ale virusului, asimptomatice, care nu au probleme de sănătate, dar care îi pot contamina pe cei cu care intră în contact.

Curajos, demn, ferm, Claudiu Dumitrescu nu s-a pierdut cu firea. Este sigur că, în câteva zile, va scăpa de această problemă. Din salonul unde se află internat, poartă convorbiri cu familia și cu colegii săi, coordonează activitatea spitalului şi dă sfaturi celor care îl întreabă despre coronavirus şi ceea ce trebuie făcut pentru a preveni şi combate acest virus.

„Sunt câteva zile dificile pentru mine. Departe de familie, într-o situaţie prin care nu am mai trecut niciodată. Dar, cum zice românul, trebuie să ne ducem crucea până la capăt. Sunt convins că voi depăşi cu bine acestă situaţie. Sunt un om optimist şi am încredere în Dumnezeu, în familie, dar și în colegi. Am decis să stau internat mai mult de două zile cât prevede legislaţia, pentru a fi corect monitorizat şi tratat adecvat sub supraveghere medicală. Nu trebuie să fugim de spital când avem nevoie de tratament, de observaţii atente. Trebuie să avem încredere în această instituţie, în medici”, a mai adăugat Claudiu Dumitrescu.

După acest episod, managerul Spitalului Judeţean de Urgență din Târgovişte a spus că măsurile de protecţie, care oricum au fost serioase şi respectate, vor fi şi mai mult sporite. Se va efectua o anchetă epidemiologică în urma căreia se va decide cine va fi testat şi cine nu. De asemenea, am aflat că la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, în această perioadă, va fi numită o echipă interimară de coordonare. De problemele medicale ale unităţii se va ocupa dr. Gheorgiţa Albu, iar de partea economică – directoarea de resort, Mihaela Pârvu.

Îi dorim medicului Claudiu Dumitescu însănătoşire grabnică, pentru a putea reveni în forţă la cârma Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte şi, ce este mai important, să revină alături de cei dragi sufletului său!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Satul Dobra iese din carantină. Vezi ce restricții se păstrează

Publicat

pe

CJSU Dâmbovița a propus, în această seară, Comitetului Național pentru Situații de Urgență ridicarea carantinei zonale instituită pentru satul Dobra din comuna Dobra, începând cu ziua de mâine – 24 octombrie, ora 00:00.

Pe teritoriul UAT Dobra, se vor respecta măsurile prevăzute de H.G. nr. 856/2020 aferente situațiilor în care rata de incidență cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile este mai mare de 3/ 1000 locuitori, respectiv:

– este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise;

– sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte;

– este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

– este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;

– sunt interzise organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Iată cum te lasă agenția de turism fără vacanța plătită cu multe luni înainte!

Publicat

pe

de

Firmele de turism cer insistent Guvernului să implementeze măsuri care să le ajute să depășească criza cauzată de pandemia de coronavirus. Și nu mai prididesc cu vaietele… Uită însă să vorbească și despre numeroasele cazuri când și-au bătut efectiv joc de clienți, care s-au văzut cu banii luați și fără vacanță!

Mai nou, după ce, în plin sezon turistic, i-au lăsat cu buza umflată, apelând la fel și fel de tertipuri, acum, fiind perioada early booking pentru 2021, încearcă să-i momească pe turiști lansând oferte de genul „primești garantat o vacanță gratis”, „îți recuperezi banii în situația anulării circuitului din motive cauzate de COVID-19”.

Este motivul pentru care am decis să facem publică situația ai cărei protagoniști direcți am fost în această vară, împreună cu mai mulți prieteni cu care obișnuim să ne petrecem concediile. Inițial, hotărâsem să prezentăm totul abia după ce se vor pronunța instituțiile statului abilitate să rezolve astfel de litigii, însă acum credem că este mai bine să nu mai așteptăm, întrucât povestea noastră ar putea să-i ajute pe potențialii turiști să ia o decizie fiind mult mai bine informați.

Prin urmare, vă invităm să citiți despre experiența pe care am trăit-o, mai exact despre cum am rămas fără vacanța programată pentru începutul lunii august și plătită încă din noiembrie 2019, numai și numai din vina agenției de turism! După noi, firmele care s-au comportat în acest mod nu merită niciun fel de ajutor din partea statului! Să mai adăugăm faptul că, în cazul unei excursii pe cont propriu, variantă fără posibilitate de returnare a sumelor plătite în caz de modificare sau anulare (Deh, este mai ieftin așa!), am găsit înțelegere deplină la conducerea hotelului din Madrid? Credeți că firmele din domeniul turistic nu o duc greu în Spania din cauza pandemiei de COVID-19? Sigur că o duc, dar au ales să-și respecte clienții! În România în schimb, agenția de turism ne-a luat banii, apoi ne-a lăsat fără vacanță! Nu a contat nici măcar faptul că eram clienţi vechi, care au contractat ani la rând pachete de servicii turistice de la ei!

Iată cum sună reclamația pe care am formulat-o și la care așteptăm o rezolvare din partea Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor, ca primă instituție sesizată, cu precizarea că, între timp, am intrat în contact cu mai multe persoane aflate în aceeași situație cu a noastră:

Subsemnații… formulăm prezenta reclamație, întrucât nu am ajuns la o rezolvare pe cale amiabilă cu SC Europa Meridian RG SRL, cu sediul în București…, titulară a agenției de turism Europa Travel, cu sediul în București…, în vederea stingerii litigiului apărut înainte de începerea executării pachetului de servicii turistice pe care l-am achiziționat.

Prin prezenta, solicităm sprijinul dumneavoastră pentru recuperarea sumelor achitate pentru un sejur de 6 nopți de cazare, Hotel Nostos, insula Lefkada-Grecia, cu mic dejun și transport incluse (1.026 euro), de care nu am mai putut beneficia din vina exclusivă a Europa Travel, care a schimbat data plecării asumată prin contract, respectiv 2 august 2020, cu patru zile înainte de începerea executării pachetului turistic pe care l-am achiziționat încă din luna noiembrie 2019.

După cum se poate remarca în istoricul de clienți Europa Travel, întotdeauna ne achiziționăm sejurul cu multe luni înainte, iar acest obicei nu este motivat, cum s-ar crede, de obținerea unui preț mai bun (ofertele „Last minute” sunt de cele mai multe ori cu mult mai tentante decât cele „Early booking”), ci de necesitatea de a ne putea programa la serviciu perioada de concediu. Doi dintre membrii grupului nostru sunt angajați ai Ministerului de Interne și Ministerului Apărării Naționale, iar alți doi lucrează în mass-media, domenii de activitate care nu permit plecarea în concediu de azi pe mâine.

În plus, anul acesta, din cauza pandemiei COVID-19, vacanța noastră în Grecia a fost condiționată suplimentar de obținerea unui test COVID-19 negativ, recoltat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Greciei și pe care clinicile acreditate îl eliberau, la acel moment, în 48 de ore (În cazul fericit!). Or, prin schimbarea datei de plecare pe care Europa Travel a efectuat-o cu patru zile înainte de începerea executării serviciilor turistice pe care le-am achiziţionat, agenţia de turism ne-a pus în imposibilitatea să ne testăm pentru COVID-19, fiind nevoie de programare prealabilă, care se obținea foarte-foarte greu. Este ceea ce nu a înțeles Europa Travel, deşi, în corespondenţa purtată ne-a atenţionat că este obligaţia noastră să îndeplinim formalităţile impuse de autorităţile greceşti, iar noi am explicat că ne-am programat pentru efectuarea testului COVID-19 în data de 31 iulie, având în vedere că data plecării, asumată prin contract, era 2 august 2020, iar testul trebuia recoltat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Greciei.

Noi am făcut demersuri mai bine de 10 zile până am reușit să ne programăm vineri – 31 iulie, la ora 10:50, luând în calcul data și ora de plecare din contractul încheiat cu Europa Travel, respectiv 2 august 2020, ora 17:30. Și totul s-a dus de râpă pentru că Europa Travel a schimbat data de plecare din contract pentru a-și optimiza transportul din punct de vedere al cheltuielilor – după cum s-au exprimat într-un e-mail. Şi cu toate acestea, în final, Europa Travel ne-a acuzat pe noi că nu dorim să efectuăm călătoria, în loc să avanseze o soluție amiabilă de rezolvare a litigiului apărut exclusiv din vina dumnealor!

Înțelegem că Europa Travel are juriști, cu care de altfel ne-au și amenințat în loc să vină cu o propunere de stingere a litigiului pe cale amiabilă, dar situația expusă, pe care o dovedim cu comunicările electronice purtate (atașate în ordine cronologică), este clar de partea noastră, astfel că sperăm să ne ajutați să ne recuperăm banii plătiți pentru un sejur de care nu am beneficiat exclusiv din vina agenției de turism Europa Travel.

Mulţumim!

Am ataşat acestei reclamaţii „filmul” litigiului, pe zile şi ore, conform corespondenţei cu Europa Travel, precum şi documentele aferente care susţin cele afirmate. Evident, suntem extrem de curioşi să vedem cum vor rezolva instituţiile abilitate ale statului această speţă, care nu este, cum am explicat, singulară. Dimpotrivă! S-a tot repetat. Iar acum, operatorii de turism se plâng că intră în faliment din cauza pandemiei de COVID-19 şi cer ajutorul statului. Nu, domnilor, pe mulţi dintre dumneavoastră (nu vrem să generalizăm, fiindcă sunt unii care s-au comportat onorabil!) o să vă bage în faliment lipsa de respect cu care vă trataţi clienţii!

PS – La un moment dat, am postat, trei dintre noi, câte un comentariu pe pagina de Facebook a agenţiei Europa Travel, în care am expus, elegant, cum ne-au tratat. Urmarea? Ne-au blocat! Aceeaşi „măsură” au aplicat şi după ce le-am trimis răspuns la e-mailul prin care ne scriau despre alte oferte… Să mai credem în ofertele lor? Nici vorbă! Ne-au convins că totul sună frumos doar atunci când este vorba să îţi ia banii, apoi… turistul cu paguba!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!