Connect with us

ALEGERI

Tânăra Ioana Popoviciu vrea să pună în practică, ca primar în Pietroşiţa, tot ceea ce a învăţat în Italia

Publicat

pe

Ioana Popoviciu s-ar putea să fie, la alegerile locale din 27 septembrie, o revelaţie pentru comuna Pietroşiţa. După ce a locuit în Italia 16 ani, unde a studiat şi a deprins regulile unei societăţi civilizate, într-o continuă expansiune socială, economică şi culturală, a decis să se întoarcă în satul natal şi să se pună în slujba comunităţii. A hotărât să candideze pentru funcţia de primar al Pietroşiţei din partea PRO România.

Mesajul cu care a venit în faţa jurnaliştilor, ca multiplicatori de informaţie, a fost unul conceput interesant, fără atacuri la persoană, fără exaltare, fără figuri de stil şi înşirarea unor proiecte fantasmagorice, care, de obicei, le rămân candidaţilor pe hârtie chiar dacă ajung să câştige alegerile.

„Sunt din categoria tinerilor cu studii aprofundate în domeniul administraţiei publice, dar nu ştiu cum se fac şmenurile, combinaţiile şi toate şmecheriile specifice şi, sinceră să fiu, nici nu aş vrea să ştiu.

Vin cu un bagaj de cunoştinţe foarte bogat pe care mă bazez. Tocmai de aceea candidez. Am trăit 16 ani printre străini. De trei ani, m-am întors acasă pentru că vreau să aplic aici, în localitatea mea natală, tot ceea ce am învăţat în Italia, iar consătenii noştri, care sunt cu sutele prin Italia, prin Spania şi alte ţări, să poată reveni acasă sănătoşi”.

Faptul că în politică au început să se implice din ce în ce mai mulţi tineri, care vin cu programe noi, cu idei noi, care nu se pierd în noianul de proiecte populiste puse în propoziţii şi fraze impregnate cu substanţa demagogiei, este un lucru de apreciat şi ne dă speranţa că, încet-încet, se poate reseta modul de a se face politică în România.

Ioana Popoviciu nu are nimic din caracteristicile politicianului cu care noi ne-am obişnuit în atâţia ani. Are un soi de timiditate, de simplitate, de modestie, de bun simţ şi o dorinţă de a face ceva bun pentru comuna natală care iese puternic în evidenţă. Tânăra reprezintă generaţia de politicieni cu care electoratul, cetăţeanul, nu s-a obişnuit până acum, dar căruia a început, uşor-uşor, să îi acorde şanse, în ideea de a-i ejecta din anumite funcţii pe cei care s-au înrădăcinat în scaune şi care se cred stăpânii localităţilor.

Candidata Ioana Popoviciu a spus că vrea să redea Pietroşiţei prosperitatea şi frumuseţea pe care le avea acum 100 de ani, să repună pe picioare economia locală, turismul, cultura şi educaţia, să retrezească preocupările şi meşteşugurile locale, continuând cu atragerea de investitori şi implementarea unor proiecte cu fonduri europene.

„În privinţa proiectelor făcute la Pietroşita, este bine că s-au făcut proiecte de infrastructură, dar s-au omis foarte multe aspecte, precum apa care nu ajunge peste tot, drumurile care s-au asfaltat doar în ani electorali şi au rămas multe neasfaltate. Canalizarea despre care se spune că urmează să se facă deşi sunt probleme tehnice în proiectul depus de Primărie. Gazele care nu au ajuns decât în unele zone. Şcoli, grădiniţe de care este nevoie, dar pentru care nu s-au făcut suficiente eforturi. Până acum, toţi cetăţenii trebuiau să beneficieze de cadastrare gratuită. Nu s-a făcut cadastrarea pentru care satul românesc a primit o finanţare considerabilă.

Ar mai fi multe de adaugat pe lista lucrurilor realizate până acum pe jumătate sau pe sfert. Am venit să le fac, să găsesc fonduri acolo unde nu s-au găsit, să scriu proiecte care nu s-au scris până acum, proiecte pentru oameni, pentru agroturism, pentru economia locală. Chiar dacă a existat o strategie pe hârtie, noi nu avem nimic pentru a scoate din anonimat Pietroşiţa”, a spus Ioana Popoviciu.

Tânăra si-a încheiat acest pasaj al discursului cu o replică prin care pişcă uşor, haios şi politicos.

„Din păcate, suntem identificaţi doar cu… cetăţeanul de onoare, aluzie la actualul primar al Pietroșiţei, care, în cadrul unui eveniment local, şi-a acordat singur diplomă de cetăţean de onoare, ştirea fiind preluată de întreaga media naţională.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. dd

    iulie 30, 2020 at 12:21 pm

    Ca sa fi inginer, medic, econimist…trebuie sa ai facultate, dar ca sa fi primar, sau deputat nu se impune nicio conditie. Ar trebui interziz sa mai candidezi la functii publice daca nu ai facultate. Cat despre faptul ca ai trait prin Italia, nu e o garantie. Acolo se putea invata si obiceiuri mafiote. Sa te ajute Dumnezeu sa castigi si sa dovedesti ce ai promis.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT