Connect with us

ALEGERI

Tânăra Ioana Popoviciu vrea să pună în practică, ca primar în Pietroşiţa, tot ceea ce a învăţat în Italia

Publicat

pe

Ioana Popoviciu s-ar putea să fie, la alegerile locale din 27 septembrie, o revelaţie pentru comuna Pietroşiţa. După ce a locuit în Italia 16 ani, unde a studiat şi a deprins regulile unei societăţi civilizate, într-o continuă expansiune socială, economică şi culturală, a decis să se întoarcă în satul natal şi să se pună în slujba comunităţii. A hotărât să candideze pentru funcţia de primar al Pietroşiţei din partea PRO România.

Mesajul cu care a venit în faţa jurnaliştilor, ca multiplicatori de informaţie, a fost unul conceput interesant, fără atacuri la persoană, fără exaltare, fără figuri de stil şi înşirarea unor proiecte fantasmagorice, care, de obicei, le rămân candidaţilor pe hârtie chiar dacă ajung să câştige alegerile.

„Sunt din categoria tinerilor cu studii aprofundate în domeniul administraţiei publice, dar nu ştiu cum se fac şmenurile, combinaţiile şi toate şmecheriile specifice şi, sinceră să fiu, nici nu aş vrea să ştiu.

Vin cu un bagaj de cunoştinţe foarte bogat pe care mă bazez. Tocmai de aceea candidez. Am trăit 16 ani printre străini. De trei ani, m-am întors acasă pentru că vreau să aplic aici, în localitatea mea natală, tot ceea ce am învăţat în Italia, iar consătenii noştri, care sunt cu sutele prin Italia, prin Spania şi alte ţări, să poată reveni acasă sănătoşi”.

Faptul că în politică au început să se implice din ce în ce mai mulţi tineri, care vin cu programe noi, cu idei noi, care nu se pierd în noianul de proiecte populiste puse în propoziţii şi fraze impregnate cu substanţa demagogiei, este un lucru de apreciat şi ne dă speranţa că, încet-încet, se poate reseta modul de a se face politică în România.

Ioana Popoviciu nu are nimic din caracteristicile politicianului cu care noi ne-am obişnuit în atâţia ani. Are un soi de timiditate, de simplitate, de modestie, de bun simţ şi o dorinţă de a face ceva bun pentru comuna natală care iese puternic în evidenţă. Tânăra reprezintă generaţia de politicieni cu care electoratul, cetăţeanul, nu s-a obişnuit până acum, dar căruia a început, uşor-uşor, să îi acorde şanse, în ideea de a-i ejecta din anumite funcţii pe cei care s-au înrădăcinat în scaune şi care se cred stăpânii localităţilor.

Candidata Ioana Popoviciu a spus că vrea să redea Pietroşiţei prosperitatea şi frumuseţea pe care le avea acum 100 de ani, să repună pe picioare economia locală, turismul, cultura şi educaţia, să retrezească preocupările şi meşteşugurile locale, continuând cu atragerea de investitori şi implementarea unor proiecte cu fonduri europene.

„În privinţa proiectelor făcute la Pietroşita, este bine că s-au făcut proiecte de infrastructură, dar s-au omis foarte multe aspecte, precum apa care nu ajunge peste tot, drumurile care s-au asfaltat doar în ani electorali şi au rămas multe neasfaltate. Canalizarea despre care se spune că urmează să se facă deşi sunt probleme tehnice în proiectul depus de Primărie. Gazele care nu au ajuns decât în unele zone. Şcoli, grădiniţe de care este nevoie, dar pentru care nu s-au făcut suficiente eforturi. Până acum, toţi cetăţenii trebuiau să beneficieze de cadastrare gratuită. Nu s-a făcut cadastrarea pentru care satul românesc a primit o finanţare considerabilă.

Ar mai fi multe de adaugat pe lista lucrurilor realizate până acum pe jumătate sau pe sfert. Am venit să le fac, să găsesc fonduri acolo unde nu s-au găsit, să scriu proiecte care nu s-au scris până acum, proiecte pentru oameni, pentru agroturism, pentru economia locală. Chiar dacă a existat o strategie pe hârtie, noi nu avem nimic pentru a scoate din anonimat Pietroşiţa”, a spus Ioana Popoviciu.

Tânăra si-a încheiat acest pasaj al discursului cu o replică prin care pişcă uşor, haios şi politicos.

„Din păcate, suntem identificaţi doar cu… cetăţeanul de onoare, aluzie la actualul primar al Pietroșiţei, care, în cadrul unui eveniment local, şi-a acordat singur diplomă de cetăţean de onoare, ştirea fiind preluată de întreaga media naţională.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. dd

    iulie 30, 2020 at 12:21 pm

    Ca sa fi inginer, medic, econimist…trebuie sa ai facultate, dar ca sa fi primar, sau deputat nu se impune nicio conditie. Ar trebui interziz sa mai candidezi la functii publice daca nu ai facultate. Cat despre faptul ca ai trait prin Italia, nu e o garantie. Acolo se putea invata si obiceiuri mafiote. Sa te ajute Dumnezeu sa castigi si sa dovedesti ce ai promis.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

UPDATE: Potrivit unor surse, Guvernul urmează să aprobe organizarea alegerilor locale parțiale în data de 27 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT