Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Transparența și comunicarea cu cetăţeanul sunt literă de lege în Primăria Voineşti

Publicat

pe

Voineşti reprezintă una dintre puţinele localităţi ale judeţului Dâmboviţa unde se aplică o administraţie şi o comunicare eficientă cu cetăţeanul. Totul porneşte de la transparenţă, de la contactul nemijlocit cu omul, cu problemele care îl frământă, iar rezultatul înseamnă rezolvarea cu promptitudine a doleanţelor acestora. În Primăria Voineşti nu există regula aşteptării, a amânării sau a tratatului cu indiferenţă a cetăţeanului.

„Locuitorii comunei ne-au ales să îi reprezentăm cu încredere şi cu aplecare asupra problemelor cu care se confruntă. Funcţionarii, de asemenea, cu mult profesionalism şi cu deschidere, preiau rapid solicitările oamenilor şi, în funcţie de complexitatea celor prezentate, temele sunt rezolvate rapid sau în termenele stabilite de lege, dar nu mai mult de atât.

Rolul nostru este acela de a ţine lucrurile în echilibru, de a deservi comunitatea, de a răspunde prompt, temeinic, cu multă atenţie şi responsabilitate la toate doleanţele cetăţenilor”, ne-a precizat primarul Gabriel Dănuţ Sandu.

La Voineşti, transparenţa este literă de lege, ideea de comunicare, de conduită dedicată locuitorilor rezultă şi din faptul că, aici, în majoritatea orelelor de desfăşurare a programului, mai toate uşile birourilor sunt deschise. Nu există secrete, nu există nimic care să nu fie văzut, reperat de măria sa cetăţeanul. Şi, ca o încununare a acestei metode de a câştiga încrederea oamenilor, de a le arăta că în instituţia publică locală totul este la vedere, unul dintre pereţii încăperii unde îşi desfăşoară orele de program de birou primarul Gabriel Dănuţ Sandu şi viceprimarul Claudiu Popescu a fost înlăturat și a apărut în loc un geam gigant, astfel încât nimic din ceea se petrece în acel spaţiu nu este ascuns.

„Este modul nostru prin care le arătăm cetăţenilor că îi respectăm şi că suntem aici pentru dumnealor. Nu am venit la Primărie, nici eu – ca ales şi nici ceilalaţi angajaţi cu statut de funcţionari publici, pentru a pierde timpul, pentru a avea o activitate normată, aşa, din inerţie. Trebuie să fim profesionişti, să ne comportăm ca la carte şi să îi slujim cu maximum interes pe toţi locuitorii comunei noastre”, a adăugat edilul.

La Voineşti, digitalizarea actului administrativ, a relaţiei cu cetăţeanul este implementată cu succes. Localnicii pot solicita eliberarea oricărui tip de adeverinţe necesare în diferite situaţii, de acasă, online. În acest mod se depune cererea, iar documentul dorit este ataşat rapid dacă cetăţeanul dispune de semnătură electronică. Dacă nu, trebuie să vină personal pentru a ridica de la Primărie actul. Cei care solicită certificatul de urbanism sau autorizaţie de construire, dacă au dosarul complet, cu tot ceea ce implică, în maxim 15 minute, intră în posesia documentelor respective.

„La Voineşti au fost alcătuite dosarele de patrimoniu, instrument deosebit de util, în care se găsesc toate documentele privitoare la operaţiuni de vânzare-cumpărare, tot ceea ce are înregistrat cetăţeanul la rolul fiscal, uşurându-se astfel munca funcţionarului, iar cetăţeanul primeşte rapid informaţiile trebuincioase. Avem peste 5.000 de astfel de dosare”, ne-a mai spus primarul Gabriel Dănuţ Sandu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Zeci de străzi din Târgoviște, incluse în diferite programe de reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 22 septembrie 2022, că au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Prepeleac. Este vorba despre o investiție în valoare de 3,7 milioane de lei. Termenul de execuție, spune edilul, nu va depăși 6 luni.

Intervențiile vizează refacerea terasamentului, turnarea a două straturi de asfalt, sistem de preluare a apelor pluviale și realizarea trotuarelor, a spațiilor verzi sau a marcajelor rutiere – precizează primarul Daniel Cristian Stan, care a vorbit, de asemenea, despre celelalte proiecte ale administrației publice locale, pe componenta infrastructură rutieră.

„17 străzi, cu o lungime de peste 12 km, vor fi reabilitate și modernizate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor, Costache Olăreanu vor face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, intervenții care vor viza atât partea carosabilă, cât și trotuarele.

Cererea de finanțare a fost deja aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, valoarea cumulată a intervențiilor depășind 42.000.000 lei. Durata de execuție nu va depăși 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor, iar în perioada imediat următoare va fi lansată licitația de execuție.

Dacă acestor investiții adaugăm și lucrările care au în vedere străzile Pădurii, Plantelor (realizate) și Liniștei, investiția care vizează modernizarea și reabilitarea străzii Calea București, realizată în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița, dar și lucrările de reabilitare care au vizat bulevardul Regele Carol, bulevardul Mircea cel Bătrân, străzile Lt. Stancu Ion, Gării sau lucrările în derulare la pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom, avem imaginea unei strategii bine articulate de modernizare a infrastructurii stradale a orașului nostru.

În plus, în perioada următoare va fi demarată licitația publică de execuție aferentă proiectului care vizează reabilitarea străzilor Nicolae Dobrin, Crizantemei, Profesor Cornel Popa (tronsonul de legatură cu Centura), Regele Carol I (ramura adiacentă), Regele Carol I (tronsonul de legatură cu I.C. Brătianu), Oituz, Vidin, Teilor (completare), Apusului, Prisecii (completare), Calea Câmpulung (nr. 178), Înfrățirii (completare), Lămâiței, în lungime de 2.925 ml”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Teren de sport multifuncțional pus la dispoziția copiilor și tinerilor din comuna Hulubești

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, astăzi – 22 septembrie 2022, la inaugurarea unui teren de sport multifuncțional în comuna Hulubești, construit în această vară. La eveniment au mai fost prezenți: deputata Carmen Holban, vicepreședinții CJ Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public al județului Cristian Avanu și primarii de la Valea Mare și Gura Foii.

Investiția, în valoare de aproximativ 500.000 de lei, a fost implementată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), ceea ce înseamnă că jumătate din sumă a fost suportată de Primăria Hulubești, iar cealaltă jumătate a fost asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița.

„PJDL este cel mai ambițios program județean de dezvoltare locală, pe care îl îndeplinim în cadrul parteneriatului dintre Consiliul Județean Dâmbovița și unitățile administrativ-teritoriale. Suntem singurul Consiliul Județean din România care am inițiat un astfel de program pentru dezvoltarea tuturor comunităților locale. Aici, la Hulubești, avem un exemplu de bună practică. Îl felicit pe domnul primar și pe toți cei care s-au implicat în derularea acestei investiții. Sper ca, de astăzi, cât mai mulți copii și tineri să vină aici să practice activități sportive”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La rândul său, edilul Ion Cursureanu i-a mulțumit șefului administrației județene pentru faptul că sprijină proiectele de dezvoltare inițiate de Primăria Hulubești.

„Tinerii din comuna noastră și-au dorit de foarte mult timp o astfel de bază sportivă. Evenimentul de astăzi nu era posibil fără ajutorul Consiliului Județean, în special al domnului președinte Corneliu Ștefan care a fost întotdeauna aproape de comuna noastră. În curând, vom construi peste stradă un părculet și un loc de joacă pentru copii, o investițiede circa 570.000 lei. Tot domnul președinte Corneliu Ștefan ne-a ajutat și cu o asociere pentru modernizarea drumului comunal de la Păișeni, lucrare care este realizată în proporție de 95%. De asemenea, am fost sprijiniți de domnul președinte și cu cele două proiecte depuse pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru asfaltarea a două drumuri, DC104A – Butoiu de Jos și DC27 – de la biserica Hulubești până la Măgura”.

Terenul de sport multifuncțional inaugurat astăzi la Hulubești măsoară 40 m lungime și 30 m lățime, este acoperit cu gazon artificial și împrejmuit cu un gard din plasă bordurată, înalt de 6 m. Imediat ce terenul a fost deschis oficial, copiii din comună au încins un meci de fotbal.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT