Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Transparența și comunicarea cu cetăţeanul sunt literă de lege în Primăria Voineşti

Publicat

pe

Voineşti reprezintă una dintre puţinele localităţi ale judeţului Dâmboviţa unde se aplică o administraţie şi o comunicare eficientă cu cetăţeanul. Totul porneşte de la transparenţă, de la contactul nemijlocit cu omul, cu problemele care îl frământă, iar rezultatul înseamnă rezolvarea cu promptitudine a doleanţelor acestora. În Primăria Voineşti nu există regula aşteptării, a amânării sau a tratatului cu indiferenţă a cetăţeanului.

„Locuitorii comunei ne-au ales să îi reprezentăm cu încredere şi cu aplecare asupra problemelor cu care se confruntă. Funcţionarii, de asemenea, cu mult profesionalism şi cu deschidere, preiau rapid solicitările oamenilor şi, în funcţie de complexitatea celor prezentate, temele sunt rezolvate rapid sau în termenele stabilite de lege, dar nu mai mult de atât.

Rolul nostru este acela de a ţine lucrurile în echilibru, de a deservi comunitatea, de a răspunde prompt, temeinic, cu multă atenţie şi responsabilitate la toate doleanţele cetăţenilor”, ne-a precizat primarul Gabriel Dănuţ Sandu.

La Voineşti, transparenţa este literă de lege, ideea de comunicare, de conduită dedicată locuitorilor rezultă şi din faptul că, aici, în majoritatea orelelor de desfăşurare a programului, mai toate uşile birourilor sunt deschise. Nu există secrete, nu există nimic care să nu fie văzut, reperat de măria sa cetăţeanul. Şi, ca o încununare a acestei metode de a câştiga încrederea oamenilor, de a le arăta că în instituţia publică locală totul este la vedere, unul dintre pereţii încăperii unde îşi desfăşoară orele de program de birou primarul Gabriel Dănuţ Sandu şi viceprimarul Claudiu Popescu a fost înlăturat și a apărut în loc un geam gigant, astfel încât nimic din ceea se petrece în acel spaţiu nu este ascuns.

„Este modul nostru prin care le arătăm cetăţenilor că îi respectăm şi că suntem aici pentru dumnealor. Nu am venit la Primărie, nici eu – ca ales şi nici ceilalaţi angajaţi cu statut de funcţionari publici, pentru a pierde timpul, pentru a avea o activitate normată, aşa, din inerţie. Trebuie să fim profesionişti, să ne comportăm ca la carte şi să îi slujim cu maximum interes pe toţi locuitorii comunei noastre”, a adăugat edilul.

La Voineşti, digitalizarea actului administrativ, a relaţiei cu cetăţeanul este implementată cu succes. Localnicii pot solicita eliberarea oricărui tip de adeverinţe necesare în diferite situaţii, de acasă, online. În acest mod se depune cererea, iar documentul dorit este ataşat rapid dacă cetăţeanul dispune de semnătură electronică. Dacă nu, trebuie să vină personal pentru a ridica de la Primărie actul. Cei care solicită certificatul de urbanism sau autorizaţie de construire, dacă au dosarul complet, cu tot ceea ce implică, în maxim 15 minute, intră în posesia documentelor respective.

„La Voineşti au fost alcătuite dosarele de patrimoniu, instrument deosebit de util, în care se găsesc toate documentele privitoare la operaţiuni de vânzare-cumpărare, tot ceea ce are înregistrat cetăţeanul la rolul fiscal, uşurându-se astfel munca funcţionarului, iar cetăţeanul primeşte rapid informaţiile trebuincioase. Avem peste 5.000 de astfel de dosare”, ne-a mai spus primarul Gabriel Dănuţ Sandu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiecte de milioane de euro, promovate de Primăria Conțești

Publicat

pe

În comuna Conțești, procesul de dezvoltare și modernizare a comunității nu se derulează în ritmul dorit de primarul Marian Nicolae Alexandru, fondurile fiind insuficiente și procedurile de urmat mult prea birocratice, însă s-au făcut pași importanți și se continuă în această direcție. Administrația publică de la Conțești nu ratează programele de finanțare nerambursabilă – europene, guvernamentale sau județene, având în vedere că bugetul propriu al localității este foarte mic și nu poate susține investiții. Este, practic, singura șansă pentru a ridica nivelul de trai în comună.

2,5 milioane de euro pentru asfaltarea tuturor drumurilor locale

Primăria Conțești, din județul Dâmbovița, a depus la finanțare prin Programul Național Anghel Saligny un proiect în valoare de 1,2 milioane de euro, care vizează reabilitarea și modernizarea a 16 km de drumuri comunale principale, asfaltate cu 25 de ani în urmă și care sunt acum foarte degradate. Investiția presupune, de asemenea, dalarea șanțurilor și podețe de acces în gospodării.

Ne-a mai spus primarul Marian Nicolae Alexandru că administrația publică locală urmează să scoată la licitație în câteva zile un proiect pentru modernizarea a 18 km de străzi adiacente, realizat în parteneriat cu CJ Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele Corneliu Ștefan în premieră națională. Investiția se ridică la aproximativ 1,3 milioane de euro și va fi derulată în următorii 3 ani.

De precizat că au fost incluse în aceste două proiecte toate drumurile locale din comuna Conțești, ceea ce înseamnă că, la finalul perioadei de implementare, nu va mai rămâne nicio stradă neasfaltată.

Proiectul POIM pentru apă și canalizare este în licitație

În acest moment, este în procedură de licitație, investiția care vizează extinderea rețelei de apă potabilă (10 km) și realizarea sistemului de canalizare (20 km) în satele Crângași, Conțești și Boteni – care nu au fost incluse în proiectul început în 2019, cu fonduri AFIR, și recepționat în februarie 2021. Lucrările, spune edilul Marian Nicolae Alexandru, vor demara în 2022. Este vorba despre o investiție cu fonduri europene nerambursabile prin POIM a Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, la care Primăria Conțești urmează să contribuie cu 700.000 de lei.

Introducerea gazelor naturale, altă prioritate a administrației locale

Administrația publică locală de la Conțești a promovat la Ministerul Fondurilor Europene, în decembrie 2020, un proiect privind introducerea rețelei de gaze naturale în toate satele componente ale comunei. Este vorba despre o rețea de aproximativ 30 de km, în valoare de 6,5 milioane de euro.

Potrivit primarului Marian Nicolae Alexandru, documentația a intrat recent în etapa de evaluare tehnico-financiară. Marele atuu al comunei Conțești este acela că, în anul 2006, Distrigaz a realizat aici o Stație de Reglare-Măsurare. Din păcate, investiția nu a mai continuat, dar SRM-ului este funcțional și astfel a dus la reducerea costurilor proiectului actual de introducere a rețelei de gaze naturale în comună.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT