Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Transparența și comunicarea cu cetăţeanul sunt literă de lege în Primăria Voineşti

Publicat

pe

Voineşti reprezintă una dintre puţinele localităţi ale judeţului Dâmboviţa unde se aplică o administraţie şi o comunicare eficientă cu cetăţeanul. Totul porneşte de la transparenţă, de la contactul nemijlocit cu omul, cu problemele care îl frământă, iar rezultatul înseamnă rezolvarea cu promptitudine a doleanţelor acestora. În Primăria Voineşti nu există regula aşteptării, a amânării sau a tratatului cu indiferenţă a cetăţeanului.

„Locuitorii comunei ne-au ales să îi reprezentăm cu încredere şi cu aplecare asupra problemelor cu care se confruntă. Funcţionarii, de asemenea, cu mult profesionalism şi cu deschidere, preiau rapid solicitările oamenilor şi, în funcţie de complexitatea celor prezentate, temele sunt rezolvate rapid sau în termenele stabilite de lege, dar nu mai mult de atât.

Rolul nostru este acela de a ţine lucrurile în echilibru, de a deservi comunitatea, de a răspunde prompt, temeinic, cu multă atenţie şi responsabilitate la toate doleanţele cetăţenilor”, ne-a precizat primarul Gabriel Dănuţ Sandu.

La Voineşti, transparenţa este literă de lege, ideea de comunicare, de conduită dedicată locuitorilor rezultă şi din faptul că, aici, în majoritatea orelelor de desfăşurare a programului, mai toate uşile birourilor sunt deschise. Nu există secrete, nu există nimic care să nu fie văzut, reperat de măria sa cetăţeanul. Şi, ca o încununare a acestei metode de a câştiga încrederea oamenilor, de a le arăta că în instituţia publică locală totul este la vedere, unul dintre pereţii încăperii unde îşi desfăşoară orele de program de birou primarul Gabriel Dănuţ Sandu şi viceprimarul Claudiu Popescu a fost înlăturat și a apărut în loc un geam gigant, astfel încât nimic din ceea se petrece în acel spaţiu nu este ascuns.

„Este modul nostru prin care le arătăm cetăţenilor că îi respectăm şi că suntem aici pentru dumnealor. Nu am venit la Primărie, nici eu – ca ales şi nici ceilalaţi angajaţi cu statut de funcţionari publici, pentru a pierde timpul, pentru a avea o activitate normată, aşa, din inerţie. Trebuie să fim profesionişti, să ne comportăm ca la carte şi să îi slujim cu maximum interes pe toţi locuitorii comunei noastre”, a adăugat edilul.

La Voineşti, digitalizarea actului administrativ, a relaţiei cu cetăţeanul este implementată cu succes. Localnicii pot solicita eliberarea oricărui tip de adeverinţe necesare în diferite situaţii, de acasă, online. În acest mod se depune cererea, iar documentul dorit este ataşat rapid dacă cetăţeanul dispune de semnătură electronică. Dacă nu, trebuie să vină personal pentru a ridica de la Primărie actul. Cei care solicită certificatul de urbanism sau autorizaţie de construire, dacă au dosarul complet, cu tot ceea ce implică, în maxim 15 minute, intră în posesia documentelor respective.

„La Voineşti au fost alcătuite dosarele de patrimoniu, instrument deosebit de util, în care se găsesc toate documentele privitoare la operaţiuni de vânzare-cumpărare, tot ceea ce are înregistrat cetăţeanul la rolul fiscal, uşurându-se astfel munca funcţionarului, iar cetăţeanul primeşte rapid informaţiile trebuincioase. Avem peste 5.000 de astfel de dosare”, ne-a mai spus primarul Gabriel Dănuţ Sandu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Au început lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului rutier de la Pavcom

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, au debutat lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport public local în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un proiect de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile. Investiția vizează reabilitarea pasajului de la Pavcom, a coridoarelor de transport public local, între care bulevardul Regele Carol I și străzile Gării și lt. Stancu Ion, și a tuturor stațiilor de traseu, precum și construirea unui depou lângă Complexul Turistic de Natație și a trei stații de capăt.

„Toate acestea pentru a avea un sistem de transport public local în municipiul Târgoviște foarte performant. Lucrările la pasajul de la Pavcom vor fi finalizate în această vară. De asemenea, săptămâna viitoare vor debuta și lucrările pe strada Gării, astfel încât să reușim să finalizăm cât mai rapid această investiție care are în vedere aproximativ 60.000 de metri pătrați de străzi și trotuare și care va transforma transportul public din municipiul Târgoviște. În afara secțiunii de autobuze, care este deja acoperită în acest moment, plus încă 12 autobuze pe care le mai avem de adus, acest proiect vine să completeze investiția. Este cea mai mare investiție din istoria municipiului Târgoviște pe fonduri europene. Valoarea cumulată a proiectelor de care discutăm se apropie de 170 de milioane de lei”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Cu prilejul debutului lucrărilor pe pasajul de la Pavcom (Șoseaua Găești), edilul a venit cu precizări și în legătură cu centura municipiului.

„Sperăm ca, la finalul acestei săptămâni, să reușim să finalizăm unul din sensurile de pe pasajul rutier de la Petru Cercel (zona Dâmboviţa Mall), inclusiv cu rosturi, să deviem circulația și să intrăm la execuția rosturilor și pe sensul pe care se circulă în acest moment, astfel încât luna aceasta să putem să dăm drumul lucrărilor și acolo. De altfel, proiectul privind centura municipiului Târgoviște este aproape gata în acest moment și, după foarte mult timp, Târgovişte va avea un prim inel de centură ocolitoare la standarde de calitate decente, cu două poduri construite de la zero, cu patru pasaje reabilitate și cu 15 km de drum și de canalizare, toate acestea în cadrul unui proiect care se va finaliza în următoarele 30 de zile”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Pucioasa va avea curând una dintre cele mai moderne școli din județ

Publicat

pe

Schimbările sunt vizibile de la o zi la alta la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa, unde se execută lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare. Primarul Constantin Ana spune că administraţia locală va implementa, în scurt timp, și un proiect care vizează sistematizarea curții acestei unități de învățământ, cu circuite mai eficiente și mult mai utile pentru elevi.

„Curând, foarte curând, vom avea în față cea mai modernă școală din județ, sper mult mai atrăgătoare pentru toți copiii din nordul județului, dar și pentru cadrele didactice de la școlile generale din zonă, care vor avea un motiv mai puțin să sfătuiască absolvenții clasei a VIII-a să opteze pentru liceele din alte orașe! La fel, vine momentul ca cei de la Titulescu să se ridice la înălțimea eforturilor noastre”, a punctat primarul Constantin Ana.

Proiectul de la Colegiul Național Nicolae Titulescu Pucioasa are o valoare de aproximativ 15 milioane de lei, iar lucrările propriu-zise au demarat în luna august 2020. Edilul își dorește ca investiția principală (etapa întâi) să fie gata până la debutul anul școlar 2021-2022.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT