Connect with us

ACTUALITATE

Avem nevoie mai mult că niciodată de lideri creștini!

Publicat

pe

Transformarea Catedralei Sfânta Sofia din muzeu în moschee, la decizia președintelui Turciei, Erdogan, a înfuriat întreaga lume creștină. Prin acest gest incalificabil, șeful statului turc a jignit și a lovit în întreaga creștinătate.

În acest context socio-politic grav, când valorile biserici creștine sunt întinate iar Europa este pur și simplu sfidată, a luat poziție și vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, care a publicat un text zguduitor, în care vorbește despre acest simbol al creștinismului care a fost și este Catedrala Sfânta Sofia din fostul Constantinopole. Preotul Ionuț Ghibanu spune că acum, mai mult ca niciodată, Europa are nevoie de lideri fermi, curajoși, care să apere valurile și spatiile creștinătății.

„Recenta decizie a autocratului președinte al Turciei de a transforma Catedrala Sfânta Sofia din Istanbul (Constantinopol) în moschee a creat un val de indignare în întreaga lume creștină. De ce? Pentru că este unul din simbolurile Creștinismului, o imensă și frumoasă catedrală ridicată de Împăratul Justinian în a doua jumătate a primului mileniu creștin în Constantinopol, capitala de atunci a Imperiului Roman de Răsărit.

După căderea Constantinopolului, în anul 1453, ea a fost transformată în moschee de către sultanul Mahomed al II –lea. Și așa a rămas până ce Mustafa Kemal Ataturk, legendarul prim președinte al Republicii Turcia, a transformat-o în muzeu, în anul 1935. Întreaga politică a lui Ataturk a fost aceea de occidentalizare a Turciei și de eliminare a radicalismului islamic din peisajul public. Ceea ce a reușit pentru multă vreme, până când actualul președinte al Turciei, Recep Erdogan, a trecut la o islamizare rapidă și forțată a țării. Acest fapt este evident mai ales că tot mai mult, dintr-o țară cu mari aspirații europene, Turcia se transformă într-un regim asemănător regimurilor islamice de tipul celor din Golful Persic. O pierdere imensă, dacă ne gândim numai că la Istanbul aveai aproape aceeași atmosferă cosmopolită ca la Londra!

Radicalizarea islamică din ultimele decenii vine în tandem cu o secularizare masivă a vechilor spații creștine, în special în Europa. Din păcate, cu o ignoranță și o superficialitate caraghioasă, mulți creștini renunță la credința lor sau o alungă în spațiul exclusiv al tradițiilor și al istoriei, cuceriți fără mari lupte de un agresiv dar slab materialism, ce le dă impresia că lejeritatea, confortul și actuala prosperitate aparentă a civilizației occidentale le îndestulează toate dorințele și nevoile.

Revenind la Sfânta Sofia! Situația de astăzi ne arată nevoia lumii noastre de a redescoperi credința, trecutul și istoria ei, nu pentru a ne război, nu pentru a ne urî, ci pentru a învăța din greșelile trecutului, fără a mai face, niciodată, ceea ce au făcut rău înaintașii nostri!

Spațiile creștine de astăzi, în această paradigmă secularizată și globalizator aspirituală, nu au lideri creștini care să le apere și care să afirme, fără a agresa pe alții, dar ferm, drepturile și libertățile noastre. Sigur, Rusia, Statele Unite, Franța și Marea Britanie, Germania, Italia, Spania și Franța, chiar și România ar fi trebuit să aibă o voce mai hotărâtă și clară în privința Sfintei Sofia și să facă ceva să întoarcă Turcia la moștenirea echidistantă relativă a lui Ataturk. Dar, nimic, nicio voce puternică, numai mici semne de îngrijorare și proteste slabe în Grecia!

În deceniile trecute s-a impus așa numita teorie a multiculturalismului și a corectitudinii politice, în fapt două eșecuri de gândire de sorginte marxistă ce au infestat occidentul, începând de la universități și școli, așa cum excelent a sesizat și acționează pentru a le decontamina astăzi, domnul Donald Trump, Președintele Statelor Unite ale Americii, un Ronald Regan redivivius, care s-a angajat puternic în demarxizarea societății americane și chiar a lumii.

Trebuie să fim mândri că suntem creștini, trebuie să ne comportăm ca atare și trebuie să promovăm lideri care să ne apere valorile pentru care nenumărați înaintași au murit ca martiri ai credinței. Trebuie să avem tăria de a ne recunoaște eșecul, inclusiv în a ne alege reprezentanții politici și de a-i elimina pe toți cei cu ifose de domnișoare ce nu vor să deranjeze pe nimeni. Da, politica este pentru bărbați, și nu pentru travestiți, este pentru cei curajoși, cu sânge de conducători și nu pentru efeminați ce nu sunt în stare să-și apere credința, civilizația și neamul!

Atitudinea față de Sfânta Sofia devoalează de fapt atitudinea liderilor noștri față de credință și spiritualitate, față de trecut și față de viitor. Ați auzit vreun important oficial român vorbind despre așa ceva? Nu! Altele sunt interesele lor! Să nu supere, să nu deranjeze și mai ales să prospere, cât mai mult!

Vremurile noastre cer o poziție hotărâtă și puternică a liderilor creștini, care trebuie să știe că ori își asumă rolul cu care au fost învestiți de popor, ori pleacă, pier și merg direct în istorie, mici și fără nicio glorie!

Avem nevoie de lideri, și nu de oricare, ci de lideri creștini! Ateii și indiferenții religioși nu ne reprezintă! Avem nevoie, mai ales noi cei care am ținut piept uraganului ridicat de Semilună și am apărat cu mari sacrificii porțile Europei creștine.

Să ne amintim de Mircea cel Mare, de Mihai Voievod Viteazul, de Vlad Țepeș și Iancu de Hunedoara, ori Matei Corvin. De toți acei mari care cu sângele și credința lor au transformat țările române într-un uriaș zid antiotoman. Și au reușit! Europeni suntem și Europa o dorim, dar Europa christiana, nu alta, niciodată”.

ACTUALITATE

Preot din Călărași, acuzat că a încercat să seducă o fată de 14 ani

Publicat

pe

Diavolul își face de lucru pe pământ. Și bate cu năduf, după cum curg știrile, în prea cucernicile fețe bisericești. Altfel nu se explică de ce se înmulțesc cazurile cu preoți amorezați de femeile altora, cu apucături de pedofili sau homosexuali. Alții spun că nu e diavolul. S-au ajuns preoții prea mult! Gonesc după bani și avere și uită de cele sfinte. Dar, tot la satana ajungi și scuipi în sân.

După cazul din Teleorman cu fața bisericească care a violat un adolescent, o altă „minune” se consumă pe aproape, într-o comună din Călărași. Un preot ortodox, înainte de Sfintele Paște, când mergeau oamenii la biserică pentru spovedanie, a păcătuit cu ochii și cu vorba. I s-au aprins călcâiele lui taica părinte după o adolescentă de 14 ani, venită la biserică pentru spovedanie și rugăciune.

Parohul din Curcani este acuzat de comportament indecent față de o minoră. Povestea a intrat și în atenția polițiștilor din Călărași. Asta fiindcă fata, după ce a fost hărțuită verbal de popă, a mers acasă și a mărturisit părinților săi păcătoasa pățanie. Oamenii, tulburați până peste cap, au reclamat cazul la Poliție.

Ba mai mult, preotul a fost înregistrat când îi făcea avansuri adolescentei. Era probabil așa de înfierbântat încât nu s-a gândit deloc că în vremurile astea există atâtea metode și tehnici de a-ți fi date în vileag păcatele cu vorba și cu fapta….

Mai mari Episcopiei Călărașiului au aflat și ei de fierbințeala popei de la Curcani, dar nu au ieșit până acum cu un punct de vedere.

Prezentăm mai jos dialogul dintre preot și copila de 14 ani. Săracul cât de îndrăgostit sa arătat…

Preot: Eu ştiu că ţie îţi place de mine şi mie îmi place de tine, da? Adică e o dragoste aşa… Nu ştiu cum să-ţi zic… O dragoste mai din priviri! Acum doi ani sau acum trei ani, când ţi-am zis că-mi place de tine, ne-am tot privit aşa prin biserică şi mi-am auzit vorbe că, uite, părintele se uită la fata lui… Poate ai auzit şi tu!

Copilă: Am auzit, da!

Preot: Bine, tu eşti copil, dar… na. Şi-am zis aşa, să nu mai mă uit la tine. Dar… totuşi. Parcă mă face să mă uit. Nu ştiu… ochii… Şi… acum, ultima oară, te-am întrebat prea dur aşa, adică. Poate voiai să zici ceva şi nu ai zis.

Copilă: A, nu!

Preot: Ba da!

Copilă: Nu!

Preot: Ba da, voiai să zici ceva.

Copilă: Nu voiam!

Preot: Sigur?

Copilă: Sigur!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trecutul istoric al județului Dâmbovița, îmbinat armonios cu valorile europene

Publicat

pe

Dorința de reintrare în normalitate, a țării, a județului, reprezentă una dintre motivațiile puternice ale conducerii CJ Dâmbovița în vederea pregătirii unei suite de manifestări artistice unice până în prezent în peisajul socio-cultural dâmbovițean. Este pentru prima oară în Dâmbovița când trecutul istoric al acestor locuri este îmbinat în mod armonios cu prezentul, cu valorile europene, cu arta și creația locală. Autoritățile județene au realizat, pentru 9 mai 2021, un circuit cultural-artistic inedit, o conexiune perfectă între zonele istorice ale Dâmboviței.

„Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, bijuterie arhitecturală lăsată moștenire de Constantin Brâncoveanu, va găzdui ceremonialul schimbului de gardă, așa cum se petrecea în secolul al XVII-lea. Străjerii și domnițele vor primi turiștii, dar vor și pune în scenă o zi din viața Palatului Brâncovenesc. De asemenea, Orchestra Simfonică „Muntenia” va încânta participanții la evenimentele dedicate Zilei Europei cu un recital al celor mai frumoase opere ale clasicilor muzicii simfonice. Ziua se va încheia cu o surpriză, de data aceasta în Târgoviște, în Piața Tricolorului”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT