Connect with us

ACTUALITATE

Avem nevoie mai mult că niciodată de lideri creștini!

Publicat

pe

Transformarea Catedralei Sfânta Sofia din muzeu în moschee, la decizia președintelui Turciei, Erdogan, a înfuriat întreaga lume creștină. Prin acest gest incalificabil, șeful statului turc a jignit și a lovit în întreaga creștinătate.

În acest context socio-politic grav, când valorile biserici creștine sunt întinate iar Europa este pur și simplu sfidată, a luat poziție și vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, care a publicat un text zguduitor, în care vorbește despre acest simbol al creștinismului care a fost și este Catedrala Sfânta Sofia din fostul Constantinopole. Preotul Ionuț Ghibanu spune că acum, mai mult ca niciodată, Europa are nevoie de lideri fermi, curajoși, care să apere valurile și spatiile creștinătății.

„Recenta decizie a autocratului președinte al Turciei de a transforma Catedrala Sfânta Sofia din Istanbul (Constantinopol) în moschee a creat un val de indignare în întreaga lume creștină. De ce? Pentru că este unul din simbolurile Creștinismului, o imensă și frumoasă catedrală ridicată de Împăratul Justinian în a doua jumătate a primului mileniu creștin în Constantinopol, capitala de atunci a Imperiului Roman de Răsărit.

După căderea Constantinopolului, în anul 1453, ea a fost transformată în moschee de către sultanul Mahomed al II –lea. Și așa a rămas până ce Mustafa Kemal Ataturk, legendarul prim președinte al Republicii Turcia, a transformat-o în muzeu, în anul 1935. Întreaga politică a lui Ataturk a fost aceea de occidentalizare a Turciei și de eliminare a radicalismului islamic din peisajul public. Ceea ce a reușit pentru multă vreme, până când actualul președinte al Turciei, Recep Erdogan, a trecut la o islamizare rapidă și forțată a țării. Acest fapt este evident mai ales că tot mai mult, dintr-o țară cu mari aspirații europene, Turcia se transformă într-un regim asemănător regimurilor islamice de tipul celor din Golful Persic. O pierdere imensă, dacă ne gândim numai că la Istanbul aveai aproape aceeași atmosferă cosmopolită ca la Londra!

Radicalizarea islamică din ultimele decenii vine în tandem cu o secularizare masivă a vechilor spații creștine, în special în Europa. Din păcate, cu o ignoranță și o superficialitate caraghioasă, mulți creștini renunță la credința lor sau o alungă în spațiul exclusiv al tradițiilor și al istoriei, cuceriți fără mari lupte de un agresiv dar slab materialism, ce le dă impresia că lejeritatea, confortul și actuala prosperitate aparentă a civilizației occidentale le îndestulează toate dorințele și nevoile.

Revenind la Sfânta Sofia! Situația de astăzi ne arată nevoia lumii noastre de a redescoperi credința, trecutul și istoria ei, nu pentru a ne război, nu pentru a ne urî, ci pentru a învăța din greșelile trecutului, fără a mai face, niciodată, ceea ce au făcut rău înaintașii nostri!

Spațiile creștine de astăzi, în această paradigmă secularizată și globalizator aspirituală, nu au lideri creștini care să le apere și care să afirme, fără a agresa pe alții, dar ferm, drepturile și libertățile noastre. Sigur, Rusia, Statele Unite, Franța și Marea Britanie, Germania, Italia, Spania și Franța, chiar și România ar fi trebuit să aibă o voce mai hotărâtă și clară în privința Sfintei Sofia și să facă ceva să întoarcă Turcia la moștenirea echidistantă relativă a lui Ataturk. Dar, nimic, nicio voce puternică, numai mici semne de îngrijorare și proteste slabe în Grecia!

În deceniile trecute s-a impus așa numita teorie a multiculturalismului și a corectitudinii politice, în fapt două eșecuri de gândire de sorginte marxistă ce au infestat occidentul, începând de la universități și școli, așa cum excelent a sesizat și acționează pentru a le decontamina astăzi, domnul Donald Trump, Președintele Statelor Unite ale Americii, un Ronald Regan redivivius, care s-a angajat puternic în demarxizarea societății americane și chiar a lumii.

Trebuie să fim mândri că suntem creștini, trebuie să ne comportăm ca atare și trebuie să promovăm lideri care să ne apere valorile pentru care nenumărați înaintași au murit ca martiri ai credinței. Trebuie să avem tăria de a ne recunoaște eșecul, inclusiv în a ne alege reprezentanții politici și de a-i elimina pe toți cei cu ifose de domnișoare ce nu vor să deranjeze pe nimeni. Da, politica este pentru bărbați, și nu pentru travestiți, este pentru cei curajoși, cu sânge de conducători și nu pentru efeminați ce nu sunt în stare să-și apere credința, civilizația și neamul!

Atitudinea față de Sfânta Sofia devoalează de fapt atitudinea liderilor noștri față de credință și spiritualitate, față de trecut și față de viitor. Ați auzit vreun important oficial român vorbind despre așa ceva? Nu! Altele sunt interesele lor! Să nu supere, să nu deranjeze și mai ales să prospere, cât mai mult!

Vremurile noastre cer o poziție hotărâtă și puternică a liderilor creștini, care trebuie să știe că ori își asumă rolul cu care au fost învestiți de popor, ori pleacă, pier și merg direct în istorie, mici și fără nicio glorie!

Avem nevoie de lideri, și nu de oricare, ci de lideri creștini! Ateii și indiferenții religioși nu ne reprezintă! Avem nevoie, mai ales noi cei care am ținut piept uraganului ridicat de Semilună și am apărat cu mari sacrificii porțile Europei creștine.

Să ne amintim de Mircea cel Mare, de Mihai Voievod Viteazul, de Vlad Țepeș și Iancu de Hunedoara, ori Matei Corvin. De toți acei mari care cu sângele și credința lor au transformat țările române într-un uriaș zid antiotoman. Și au reușit! Europeni suntem și Europa o dorim, dar Europa christiana, nu alta, niciodată”.

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT