Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Candidatul PSD pentru Primăria Găeşti vine cu un program Smart City

Publicat

pe

Orașul Găeşti are nevoie de o schimbare. Actuala conducere liberală a Primăriei a dovedit că este neputincioasă şi că nu poate face faţă exigenţelor impuse de o administraţie eficientă, europeană, pusă cu adevărat în slujba cetăţenilor. Cam acesta a fost mesajul de bază desprins la lansarea candidatului PSD pentru funcţia de edil al Găeştiului – Claudiu Cezar Popescu.

Evenimentul s-a consumat într-un cadru restrâns, într-o grădină de vară din parcul central al oraşului. Alături de candidatul Claudiu Cezar Popescu s-au aflat: deputatul Corneliu Ştefan – liderul PSD Dâmboviţa, senatorul Titus Corlăţean – preşedintele executiv al organizaţiei, primarul Târgoviştei – Cristian Daniel Stan, secretar executiv, senatorul Ionuţ Vulpescu – preşedintele Consiliului Naţional PSD, deputaţii Carmen Holban, Claudia Gilia şi Marian Ţachianu, vicepreședinții PSD Dâmbovița Georgeta Dincă, Radu Popa şi Ionuţ Săvoiu, trezorierul Cristian Avanu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa Alexandru Oprea, vicepreşedinţii CJ – Luciana Cristea şi Alin Manole, viceprimarul Târgoviştei – Cătălin Rădulescu, primari ai comunelor din zona de sud a judeţului, viceprimari şi consilieri locali.

Primul la cuvânt a fost preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, care, după ce i-a prezentat pe toţi cei care au participat la întâlnire, inclusiv pe primarii din zona Găeşti, a trecut în revistă realizările administraţiei social-democrate, începute pe vremea primarului Dan Iacobuţă, iniţiativele marelui dispărut care sunt şi acum implementate.

„Actuala administraţie a oraşului Găeşti a avut doar meritul de a continua proiectele pe care PSD le-a iniţiat, le-a gândit pentru locuitorii oraşului Găeşti”, a spus Corneliu Ştefan.

Discursul liderului social-democrat s-a încheiat cu asigurarea dată tuturor găeştenilor că va fi în permanenţă alături de ei şi de nevoile acestui oraş, atât în calitate de lider politic, dar şi ca viitor preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Corneliu Ştefan este ferm convins că oraşul Găeşti, peste două luni, îl va avea ca primar pe Claudiu Cezar Popescu.

Candidatul PSD pentru Găeşti, Claudiu Cezar Popescu, a spus că pleacă în această campanie electorală cu un plus de încredere, văzând de câtă susţinere dispune. Țelul său este acela de a schimba în bine faţa oraşului, de a reda încrederea cetăţenilor în administraţia locală.

Fin, Claudiu Popescu, a mai mărturisit că, în calitatea sa de director general regional la AFIR, a avut legături cu mulţi primari din toate judeţele din zona de sud, a discutat cu ei despre proiectele utile comunităţii, i-a ajutat să le implementeze, dar, curios, în toată această perioadă, nu a avut ocazia să discute şi cu primarul liberal al Găeştiului pe nicio temă de importanţă pentru oraş. Acesta nu a venit cu nici un proiect la AFIR!

Claudiu Popescu nu poate concepe ca Primăria unui oraş ca Găeşti să nu aibă un departament special dedicat pregătirii şi implementării proiectelor pe fonduri europene. Şansa şi avantajul actualului edil al Găeştiului, a precizat Claudiu Popescu, a fost că a preluat şi dus mai departe proiectele conturate de Dan Iacobuţă. Se laudă liberalul Gheorghe Grigore cu bazinul de înot şi cu sala de sport, două obiective la care nu are nici un merit. „Cel care a promovat aceste investiţii este fostul primar Dan Iacobuţă”.

În calitate de primar, Claudiu Popescu doreşte să mai alăture celor două proiecte şi un complex sportiv, pe care l-ar putea denumi „Dan Iacobuţă”, în memoria politicianului şi edilului plecat prea devreme dintre noi.

Proiectul electoral al lui Claudiu Popescu se numeşte „Găeşti Smart City”, un program bine elaborat, despre digitalizarea administraţiei, despre o mai bună relaţionare cu cetăţeanul. Candidatul PSD pentru Primăria Găeşti vrea să grăbească proiectul privind construirea centurii oraşului, obiectiv despre care se vorbeşte de 12 ani şi care, până acum, nu a depăşit stadiul de studiu de fezabilitate. Găeşti, a mai spus Claudiu Cezar Popescu, are nevoie de un parc industrial, ca factor important de atragere a investitorilor şi de absorţie a forţei de muncă locale, având ca finalitate dezvoltarea economică, respectiv prosperitatea oamenilor.

Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgovişte, a avut un discurs scurt, în care a insistat pe nevoia schimbării actualei administraţii de la Găești. Edilul Târgoviştei are încredere în capacitatea candidatului PSD Claudiu Cezar Popescu de a dezvolta Găeştiul, de a implementa proiecte valoroase pentru comunitate. A spus Cristian Daniel Stan că, în momentul de faţă, orașul Găeşti este sufocat de nepotisme şi de interese locale şi de grup.

Senatorul Ionuţ Vulpescu a făcut o incursiune în istorie, vorbind despre oamenii de valoare pe care i-a dat Găeştiul de-a lungul timpului. Preşedintele Consililului Naţional PSD a insistat pe necesitatea schimbării administraţiei liberale, care, nu numai la Găeşti, dar şi la nivel naţional, a dat dovadă că nu ştie să gestioneze ţara.

Preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, senatorul Titus Corlăţean, a spus clar că ţinta partidului este să câştige alegerile la Găeşti. Din punctul de vedere al demnitarului social-democrat, administraţia liberală de la Găeşti a eşuat.

„Găeştiul are un potenţial deosebit, dar nepus în valoare de cei din administraţia actuală”.

Titus Corlăţean a amintit în discursul său şi despre spitalul din Găeşti, unitate care se ocupă de asistenţa medicală a oraşului şi a altor 16 localităţi arondate şi care a fost transformat în instituţie suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 la insistenţe politice locale şi judeţene. Cetăţenii din zonă au cu toţii de suferit din cauza acestei decizii care a avut la bază, după cum s-a auzit, obţinerea de fonduri şi dotarea spitalului cu echipamente medicale.

După cum stau lucrurile, Claudiu Cezar Popescu ar putea să facă o surpriză plăcută la Găeşti. Dacă mesajul său electoral va fi bine elaborat şi va fi emis concis, ferm, în rândul găeştenilor, candidatul PSD poate câştiga postul de primar la alegerile locale din 27 septembrie. Oricum, PNL nu va mai avea o situaţie confortabilă în structurile decizionale ale acestui oraş. Consiliul Local va fi puternic schimbat, iar legea în Găeşti nu va mai fi făcută doar de liberali.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Votaţi împotriva blatiştilor politici! Votaţi PRO România!

Publicat

pe

România are nevoie de un Guvern care să scoată ţara din criză, nu de un nou blat politic PNL-PSD! Acesta este mesajul liderului PRO România – Victor Ponta.

„Sunt mândru că eu şi parlamentarii PRO România ne-a, opus public acestui blat. Noi, PRO România, nu am acceptat niciun blat şi nu vom accepta niciodată. Noi, PRO România, vrem să scoatem ţara din criză, să ajutăm oamenii să treacă peste această perioadă dificilă.

Anul acesta, parlamentarii PSD au votat învestirea Guvernului PNL Orban. Au votat starea de urgenţă în forma propusă de Guvern. Anul acesta, parlamentarii PSD au lipsit de la moţiunea de cenzură.

Blatul politic al liderilor PSD trebuie să înceteze. urgent! Veniţi la vot duminică, 6 decembrie, şi votaţi împotriva blatiştilor politici. Votaţi PRO România”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Măsuri anticriză propuse de PRO România, din prima zi de guvernare:
– Venitul Minim de Criză. Va fi în cuantum de 2.000 de lei lunar pentru persoanele singure și 1.500 lei pentru fiecare membru al familiei, fără a se depăși 4.500 lei/lună. Se va calcula ca diferență între veniturile realizate (salarii, pensii, dividende, chirii, șomaj etc.) și nivelul minim de criză garantat. Jumătate din sumă va fi în bani, cealaltă jumătate în tichete valorice pentru produse alimentare și sanitare de strictă necesitate.

– Sprijinul Economic de Criză. Este vorba despre plan anticriză care permite IMM-urilor să-și continue activitatea și să păstreze locurile de muncă. Acesta prevede reduceri de TVA, anularea unor obligații fiscale, sprijin pentru plata chiriilor, amânarea unor rate bancare, redeschiderea afacerilor, acordarea de granturi și eficientizarea programului IMM Invest.

– Reîntoarcerea în școli, în condiții de siguranță, și testarea repetată a tuturor celor din sistemul de învățământ. De asemenea, se propune redeschiderea cabinetelor medicale școlare pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

– Testare în masă, cu decontare pentru cei care optează să se testeze în privat.

– Redarea demnității și respectului pentru haina militară prin revenirea la forma inițială a Legii 223/2015.

Material realizat de S C Incomod Media SRL, la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200008

Citește în continuare

ALEGERI

INTERVIU: Cred că am demonstrat că sunt un om serios. În Parlament voi fi același om vertical

Publicat

pe

de

Alexandru Oprea, fostul președinte al Consiliului Județean Dâmboviţa, deschide lista Partidului Mișcarea Populară pentru Senatul României la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Reporter: Domnule Alexandru Oprea, ce v-a adus în Partidul Mişcarea Populară?

– Am venit la PMP în primul rând cu dorinţa de a construi. Şi a mai fost ceva. Să ştiţi că nu mă dau mare politolog sau un om cu cunoştinţe vaste în domeniul politic, dar, în baza analizei pe care o fac, constat că partidele mari din România s-au compromis. Atât PNL, cât şi PSD. Şi atunci cred că este preferabil să iei o construcţie mai mică, o construcţie sănătoasă, în care să încerci, pe o breşă, pentru că este clar că PMP este un partid pe o breşă din societatea românească, şi trebuie să construim. M-am uitat pe programul Partidului Mișcarea Populară şi sunt acolo destule lucruri în care mă regăsesc.

Discutând foarte serios, ce m-a atras cel mai mult este faptul că PMP este singurul partid care propune realizarea unei uniuni cu Republica Moldova, să-i spunem o integrare cu Republica Moldova la nivelul Uniunii Europene, o Românie Mare. În al doilea rând, sunt foarte multe lucruri pe care le propunem pe domenii esenţiale, cum ar fi educaţia, sănătatea, cultura, infrastructura. Şi, nu în ultimul rând, am preferat să fiu lângă nişte oameni care nu mint, care, atunci când au avut o înţelegere, o şi respectă.

Reporter: Prin ce s-au compromis cele două mari partide, PSD şi PNL?

– În primul rând, o luăm cu PSD. Au spus că avem nevoie de un PSD reformat. Dacă dumneavoastră vi se pare că actualii candidaţi pe care îi propune PSD sunt candidaţi care sunt reformaţi sau care reprezintă reforma la nivelul PSD, eu zic că avem, aşa, o vagă iluzie că lucrul acesta s-a întâmplat. Apoi, chiar mi se pare că la momentul actual lidershipul PSD, şi nu numai la nivel naţional, ci şi la nivel judeţean, reprezintă aşa nişte marionete în mâna cuiva sau nişte pioni pe tabla de şah care sunt mutați la dorinţa cuiva. Nu mai vorbim de faptul că au întreprins câteva acţiuni, în momentul în care s-au afişat la guvernare, care au fost de natură să creeze o percepţie şi o atitudine de respingere din partea populaţiei. Se încearcă reconstrucţia, dar palid, foarte slăbuţ. În ceea ce priveşte PNL, eu cred că şi aici putem vorbi despre o compromitere. Chiar dacă liberalii au vrut sau au prezentat nişte programe frumoase pe hârtie, resursa de cadre la nivel local şi la nivel central nu este valoroasă, nu mai vezi prin politică oameni care să fi făcut, în primul rând, ceva în profesia lor şi abia după aceea să reprezinte ceva din punct de vedere politic. Atât în plan naţional cât şi în plan judeţean, PNL-iștii nu pot reprezenta o soluţie pentru societatea pe care ne-o dorim cu toţii. În ceea ce priveşte USR, vorbim de o construcţie generată probabil în nişte laboratoare. Au venit cu nişte sloganuri că aduc oameni noi, România fără hoţie, iar toate numirile făcute după ceea ce înseamnă câştigarea alegerilor locale în fiefuri ale USR demonstrează, de fapt, că resursele umane reprezintă o problemă. Ne-au promis, ne-au pus în faţă tot felul de persoane aventuriste şi oportuniste din punct de vedere politic, nu că au avut o carieră în spate. Vi se pare normal ca electoratul să fie obligat să privească către nişte candidaţi promovaţi de la centru? Nu mai există cadre în judeţe?

Vă spun foarte clar, Dâmboviţa are în jur de 500.000 de mii de locuitori. Oare, în Dâmboviţa asta, nu găsim 10 oameni valoroşi, dâmboviţeni getbeget, cărora să le pese de acest judeţ, ca să reprezinte acest judeţ în Parlamentul României? Este o întrebare firească şi corectă. Nu ne-am săturat de oameni impuşi de la centru, care vin doar să îşi ia mandatul, pleacă, nu au nicio legătură cu judeţul? Nu se întâlnesc cu mine, cu dumneavoastră, pe stradă, sau cu alţi conjudeţeni de-ai noştri, nu le pasă de judeţ. Am spus foarte clar, legiuitorul, când a realizat normele, de asta a şi spus că fiecare judeţ trebuie să fie reprezentat în Parlamentul României în esenţa legii sau în spiritul legii, de oameni ai locului. Doar Bucureştiul să ia 70 la sută din locurile de parlamentari şi restul să fie luat de către autohtoni, ca să le zic aşa. Lucrurile acestea trebuie să înceteze. Am spus foarte clar dâmboviţenilor. Dacă votează PNL, votează Guran şi Balint, iar voturile se duc la Câmpina şi la Zalău. Dacă votează PSD, votează Corlăţean, Vulpescu şi Popa, voturile se vor duce la Bucureşti, la Constanţa şi la Giurgiu.

Cred că dâmboviţenii au nevoie de oameni de-ai locului, de oameni care au demonstrat că sunt interesați de județ, în primul rând, prin ceea ce au făcut în plan profesional şi abia după aceea din punct de vedere politic. Eu spun că, atât eu cât şi colegul meu Iulian Vladu, aflaţi pe lista de candidaţi PMP, suntem oameni ai locului. Se pot spune multe lucruri despre mine, despre colegii mei, dar nimeni nu va putea să ne spună vreodată că nu suntem oameni din judeţ, că nu înţelegem, că nu cunoaştem problemele locului şi, mai ales, că nu avem dorinţa de a face lucruri bune pentru dâmboviţeni.

Reporter: Ce zic cetăţenii, cum încercaţi să le explicaţi oamenilor faptul că de la PSD, unde aţi fost un lider cunoscut, preşedinte al Consiliului Judeţean, acum sunteți candidat PMP?

– Vă spun foarte clar, indiferent ce s-a întâmplat, eu voi rămâne, ca şi gândire, un om de centru-stânga. Sunt nişte lucruri prin care mă regăsesc în PMP, pe zona asta de centru. Sigur, le explic oamenilor, dar le mai spun ceva. Și în viaţă şi în politică, trebuie să fii om de cuvânt. În momentul în care îţi pui întreaga putere şi pricepere şi începi să performezi, şi, fără falsă modestie, Alexandru Oprea, prin funcţiile pe care le-a îndeplinit, a performat, iar această muncă nu îţi este recunoscută şi este deturnată de o gaşcă sau un grup de interese, sigur, lucrurile astea nu sunt benefice nici măcar pentru politic. Încerc să le explic cetățenilor că trebuie să aleagă omul şi rămân adeptul principiului potrivit căruia politica trebuie făcută de oameni şi nu de partide şi trebuie făcută în interesul oamenilor şi nu în interesul unui grup aflat vremelnic la conducerea unei formaţiuni politice.

Reporter: Aţi căutat în PMP doar un refugiu pentru a vă continua activitatea politică, să rămâneţi vizibil, sau aţi vrut să vă puneți în continuare priceperea în interesul judeţului?

– Eu am fost un om de echipă şi cred că am demonstrat asta. Am întrebat şi eu conducerea partidului cu ce a greşit Alexandru Oprea faţă de respectiva formaţiune politică? Nu mi s-a dat un răspuns pentru că întotdeauna am fost vertical şi mi-am asumat nişte lucruri. Nu am fos un preşedinte comod pentru nicio conducere a partidului dintr-un motiv foarte simplu, pentru că întotdeauna am pus în centrul preocupărilor mele omul. Şi toate conducerile de partid au fost deranjate că nu am fost un „yes man”, am preferat totdeauna să îmi susţin ideile. Actuala conducere a partidului din care am făcut parte este formată din aceia care, prin martie 2020, îmi cereau să iau bugetul de la Consiliul Judeţean şi să-l direcţionez către nişte unităţi administrastiv-teritoriale ca să cumpere măşti şi să stropească cu apă şi cu săpun pe stradă. Eu am spus că în Dâmboviţa avem nevoie de dezvoltare, avem nevoie de infrastructură rutieră adecvată, pentru că drumurile bune aduc investitori şi aduc prosperitate judeţului. Sigur, am deranjat atunci. Acum, vă spun un lucru, în momentul în care Alexandru Oprea avea o viziune de dezvoltare a judeţului şi spunea că zona montană are nevoie de o stratregie de dezvoltare turistică, de o strategie investiţională, şi am avut curajul să fac o dezbatere publică, lucrurile acelea nu erau corecte. Sunt corecte dacă le face altcineva astăzi. Când Alexandru Oprea a avut viziunea să sprijine parcurile industriale, să facă hale în parcurile industriale din bugetul Consiliului Judeţean pentru că ne-a permis un buget serios făcut şi fără cheltuieli extravagante, lucrurile alea nu au fost corecte. Eu cred că am demonstrat că sunt un om serios, îmi fac datoria cu prisosinţă şi am această dorinţă de a reprezenta cetăţenii din judeţul Dâmboviţa în Parlamentul României. Acolo voi fi acelaşi om, vertical, voi spune lucrurilor pe nume şi nu sunt printre aceia care să se lase îndoit de o adiere de vânt.

Fără să fiu profet, eu cred că lucrurile, direcţia către care se îndreaptă astăzi nişte instituţii şi nişte formaţiuni nu este cea corectă. În sensul că există unele grupuri de interse. Viaţa o să demonstreze acest lucru.

Eu am mai spus-o şi o repet acum. Nu am văzut o preocupare, indiferent că eşti PNL, PSD, USR, nu ştiu, România Mare, ce mai vreţi dumneavoastră, să definim cinci proiecte importante pentru Dâmboviţa şi să avem decenţa cu toţii să le susţinem. Nu am văzut preocuparea asta. Cred că Dâmboviţa are nevoie de dezvoltare, de proiecte concrete şi, fără falsă modestie, cred că am pus şi eu umărul şi am aşa, un sentiment de mândrie când merg pe nişte drumuri judeţene care au fost asfaltate în timpul mandatului meu. De asemenea, am un sentiment de satisfacţie când merg la Dâmboviţa Mall. Am un sentiment de satisfacţie când văd că în staţiunea turistică Padina-Peştera încep lucrurile să se mişte. Sunt elemente care rămân în viaţă. Eu întotdeauna am fost un om care am mulţumit echipei, care am crezut în echipă şi care am avut convingerea că trebuie să fac lucrurile să funcţioneze chiar dacă asta a fost să spunem în detrimentul confortului meu politic.

Reporter: Aţi avut două mandate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa întrerupte de anumite convulsii politice, de anumite lovituri de palat, de anumite răzbunări…

– Au fost întrerupte de voia unui singur om. Eu nu sunt dintre aceea care cred că puterea trebuie exercitată doar de o singură persoană. Eu nu cred în şeful absolut sau în mişcatul lucrurilor cu parul. Eu sunt pentru ceea ce înseamnă managementul participativ în care fiecare ne spunem opiniile şi luăm decizia cea mai bună, ori lucrurile astea nu prea s-au întâmplat în perioada respectivă. Sigur, atunci când iei nişte decizii trebuie să fii conştient că nu mulţumeşti pe toată lumea şi e foarte uşor să pui pe unii să-şi asume decizii în momentul în care conştientizezi consecinţele acelor decizii, trebuie să gândeşti foarte serios. Alexandru Oprea nu a luat niciodată decizii pentru că au fost impuse de alţii şi am luat totdeauna decizii care au fost în interesul dâmboviţenilor şi lucrul acesta a deranjat. Indiferent că şeful partidului s-a numit Ţuţuianu, Rovana Plumb sau Corneliu Ştefan. Probabil am deranjat pentru că întotdeauna am avut momente în care mi-am susţinut punctul de vedere cu argumente şi nu cum şi-a dorit altcineva.

Reporter: Ce a reuşit Alexandru Oprea să realizeze în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa?

– Am reuşit în primul rând să asfaltez 330 de kilometri de drumuri judeţene din cei 865 şi lucrul acesta este evident. Drumul pe plasă, pe Valea Dâmboviţei, este vorba de o finanţare a cărei gândire şi al cărui proiect a fost realizat de echipa coordonată de Alexandru Oprea. Drumuri la Petreşti, la Răscăieţi, la Morteni, drumuri în zona Moreni, de la Valea Lungă la Vişineşti, la Bucşani. Drumul de la Găeşti la Mogoşani. Văcăreşti, Perşinari, până la Drumul Naţional 7, la Costeşti Vale. Drumuri care au fost asfaltate pe mandatul de preşedinte al lui Alexandru Oprea. Au fost gândite, să spunem aşa, în primul mandat şi au fost finalizate în cel de-al doilea. Un alt lucru pe care l-am făcut, am semnat ordinul de începere pentru procedurile de achiziţii pentru două proiecte extrem de importante pentru zona montană: Centrul multifuncţional şi rebilitarea Centrului Salvamont de la Peştera. De asemenea, am reuşit acolo să facem o fişă de proiect eligibil pe ceea ce înseamnă pârtie de ski pe 17,5 milioane de euro, pentru reabilitarea Taberei Căprioara în care am mai investit 15 miliarde de lei vechi de la Consiliul Judeţean, este vorba de un proiect de 3,5 milioane de euro. Am semnat ordinul de începere și se lucrează la alimentarea cu energie electrică la cabana Podu cu Florile şi la iluminatul public pe zona de promenadă din staţiunea montană. Faptul că, în primul mandat, am făcut toate demersurile să declarăm zona stațiune turistică de interes naţional şi am reuşit, undeva în luna martie a anului 2019, a fost de natură să ne permită să depunem acele proiecte pe fonduri europene. Am terminat toate procedurile de achiziţie pe ceea ce înseamnnă proiectul european de reabilitare a Drumului Judeţean 720-711. Licitaţiile sunt finalizate, au fost declaraţi câştigătorii. Am derulat procedura de colectare selectivă a gunoiului. Deşi este contestat a doua oară, de diverşi operatori, o să avem colectarea selectivă începând de anul viitor. Sunt nişte lucruri pe care le-am făcut la Consiliul Judeţean. Şi, de asemenea, să nu uităm, în momentul în care am revenit la Consilul Judeţean, investitorul de la Dâmboviţa Mall era cu bagajele la uşă, fiindcă nu se realizase drumul de 1,2 kilometri. Am reuşit, anul acesta, în luna august, să inaugurăm Mall-ul. Eu zic că este benefic pentru judeţul Dâmboviţa să avem şi un astfel de centru comercial. Am demarat şi am dus înainte proiectul pe ceea ce înseamnă stadionul din zona unităţii de la gară. Aţi văzut, acolo am amenajat o parcare foarte frumoasă, am lăsat un proiect pentru o altă parcare şi pe partea cealaltă a drumului. Am finalizat acolo reţelele de apă, de canalizare și de iluminat public. Sunt foarte multe lucruri făcute. Am demarat şi s-a finalizat licitaţia pentru Curtea Domnească. Aţi văzut clar că se lucrează. Sunt lucruri care rămân şi, că îi place cuiva sau nu îi place, lucrurile astea contează pentru toţi dâmboviţenii. Şi ar mai fi ceva. Am reuşit să conving investitorii că judeţul Dâmboviţa este atractiv. Am avut o relaţie corectă cu toţi investitorii din judeţul Dâmboviţa.

Reporter: În calitatea dumneavoastră de viitor senator aveţi proiecte pe care vreţi să le susţineţi şi să le promovaţi? Ce vă propuneţi să faceţi pentru judeţul Dâmboviţa?

– În primul rând, voi milita pentru o lege nouă a Sănătăţii pentru că vremurile acestea pe care le trăim cu toţii ne-au demonstrat că sistemul sanitar trebuie regândit şi reaşezat pe un alt gen de principii. Vedem că provocările sunt altele. Voi milita pentru o lege a Sănătăţii, pentru transparenţă în cheltuirea banului public în domeniul Sănătăţii, voi milita pentru depolitizarea actului managerial în sistemul de sănătate, pentru salarizare şi dotare corectă în acest domeniu. Voi milita pentru Educaţie. Fiecare copil trebuie să aibă acces egal la o educaţie de calitate, fie că este la ţară, fie că domiciliază în mediul urban. Voi milita pentru ca dascălii să aibă toţi condiţii de profesare adaptate secolului 21. Este nevoie de transportul gratuit al elevilor. Este nevoie de această facilitate. În ceea ce priveşte sectorul HoReCa, pentru că este un sector în care investiţile sunt ale noastre, ale românilor, noi, PMP, am denumit programul nostru „Oxigen pentru HoReCa”. Taxe zero în 2020 şi 2021 pentru investitori, pentru activitatea desfăşurată în acest domeniu, pentru că este sectorul cel mai grav afectat de această pandemie. Voi milita, de asemenea, pentru o administraţie transparentă şi eficientă, şi, dacă vreţi, pentru schimbarea paradigmei, a conceptului de a face administraţie în interesul cetăţeanului. Milităm şi aici pentru digitalizare, pentru informatizare, pentru că pandemia asta ne obligă la reaşezări conceptuale. Milităm pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri, pentru o Românie verde. Nu în ultimul rând, spun că suntem singurul partid care am susţinut şi avem un program privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Am iniţiat şi un pact la nivel judeţean, din păcate nu este agreat de nici o formaţiune politică din judeţul Dâmboviţa. Milităm pentru eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni. Mi se pare normal că, dacă ai ales o carieră politică, trebuie să beneficiezi de o pensie ca toţi românii, nu de una specială. Mai este ceva care este foarte important, milităm pentru siguranţa şi bunăstarea tuturor românilor. PMP va propune în Parlament o lege privind destructurarea clanurilor interlope care dictează asupra multor comunităţi. Suntem un partid pentru cei mulţi!

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PMP Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200012

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!