Connect with us

ACTUALITATE

Locuitorii din Gornet cer daune în instanță fiindcă au fost băgați în carantină

Publicat

pe

Sursa foto: observatorprahovean.ro

Locuitorii satului Gornet, din judeţul Prahova, se consideră discriminaţi, victime ale unei măsuri abuzive din cauza carantinării localităţii în care trăiesc. Oamenii sunt hotărâţi să îl dea în judecată pe secretarul de stat Raed Arafat, cel care ar fi la baza acestei decizii. Ba mai mult, localnicii cer Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi daune morale de 500.000 de euro.

Susţine primarul comunei Gornet, social-democratul Nicolae Negoiţescu, că, în urma instituirii acestei măsuri, „a luat naștere un comportament de marginalizare și de excludere atât din partea angajatorilor, cât și din partea colegilor de serviciu, cu privire la locuitorii care aparțin satului Gornet.

450 de persoane din sat au rămas fără locuri de muncă fiindcă angajatorii au refuzat să îi mai primească la lucru.

Împotriva acestei decizii a luat poziţie şi conducere Partidului Social Democrat, care consideră drept un abuz cu nuanţe politice plasarea în carantină a satului Gornet din judeţul Prahova.

„Acolo există şapte cazuri confirmate, iar două mii de oameni sunt ţinuţi în carantină fără să li se asigure un minim sprijin. Acei oameni îşi vor căuta dreptatea în instanţă şi sperăm ca instanţa să fie în acord cu pretenţiile dumnealor”, a declarat Lucian Romaşcanu – purtătorul de cuvânt al PSD.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT