Connect with us

Dâmboviţa

PSD are toate semnăturile necesare să depună moțiune de cenzură

Publicat

pe

Reprezentanţii Partidului Social Democrat sunt decişi să înlăture de la conducerea ţării Guvernul PNL Ludovic Orban. Decizia survine ca urmare a faptului că liberalii nu ştiu să gestioneze ţara în situaţia de criză declanşată de pandemia de coronavirus şi nici nu se achită de obligaţiile legale, constituţionale pe care le au faţă de cetăţenii acestei ţări.

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, a spus astăzi într-o conferinţă de presă că social-democraţii nu pot fi de acord cu decizia Gunernului Orban de a mări alocaţia pentru copii, începând cu 1 august 2020, cu doar 22,5 lei.

„Este o tragedie pentru copiii acestei ţări, o nedreptate fără seamăn pentru părinţii lor. Este o sfidare de nedescris. Acum 8 luni noi, toţi parlamentarii PSD, am iniţiat o lege prin care am stabilit clar dublarea alocaţiilor pentru copii. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat această lege, iar acum Guvernul PNL nu doreşte să o pună în aplicare.

Au comunicat public că vor mări alocaţiile doar cu 22,5 lei. Şi încă o veste proastă pentru români. Guvernul Orban nu doreşte ca, de la 1 septembrie, 2020, să mărească punctul de pensie cu 40 de procente, aşa cum noi, social-democraţii, am votat în Parlamentul României”, a declarat liderul PSD Dâmboviţa.

Ţinându-se cont de aceste considerente şi de multe alte deficienţe şi sincope ale guvernării Orban, PSD a hotărât să iniţieze o moţiune de cenzură care va fi depusă şi dezbătută în prima decadă a lunii august.

„Deja am strâns semnăturile necesare pentru depunerea moţiunii de cenzură. În scurt timp, acest Guvern PNL va dispărea şi vom veni noi în faţa românilor cu o propunere de prim-ministru şi cu un guvern serios, hotărât să pună lucrurile la punct, un guvern care să aplice legile trecute cu vederea de liberali, un guvern care să fie aproape de tot ceea ce înseamnă comunitate locală, un guvern aproape de nevoile tuturor românilor”, a mai spus preşedintele Corneliu Ştefan.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT