Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PSD are toate semnăturile necesare să depună moțiune de cenzură

Publicat

pe

Reprezentanţii Partidului Social Democrat sunt decişi să înlăture de la conducerea ţării Guvernul PNL Ludovic Orban. Decizia survine ca urmare a faptului că liberalii nu ştiu să gestioneze ţara în situaţia de criză declanşată de pandemia de coronavirus şi nici nu se achită de obligaţiile legale, constituţionale pe care le au faţă de cetăţenii acestei ţări.

Deputatul Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, a spus astăzi într-o conferinţă de presă că social-democraţii nu pot fi de acord cu decizia Gunernului Orban de a mări alocaţia pentru copii, începând cu 1 august 2020, cu doar 22,5 lei.

„Este o tragedie pentru copiii acestei ţări, o nedreptate fără seamăn pentru părinţii lor. Este o sfidare de nedescris. Acum 8 luni noi, toţi parlamentarii PSD, am iniţiat o lege prin care am stabilit clar dublarea alocaţiilor pentru copii. Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat această lege, iar acum Guvernul PNL nu doreşte să o pună în aplicare.

Au comunicat public că vor mări alocaţiile doar cu 22,5 lei. Şi încă o veste proastă pentru români. Guvernul Orban nu doreşte ca, de la 1 septembrie, 2020, să mărească punctul de pensie cu 40 de procente, aşa cum noi, social-democraţii, am votat în Parlamentul României”, a declarat liderul PSD Dâmboviţa.

Ţinându-se cont de aceste considerente şi de multe alte deficienţe şi sincope ale guvernării Orban, PSD a hotărât să iniţieze o moţiune de cenzură care va fi depusă şi dezbătută în prima decadă a lunii august.

„Deja am strâns semnăturile necesare pentru depunerea moţiunii de cenzură. În scurt timp, acest Guvern PNL va dispărea şi vom veni noi în faţa românilor cu o propunere de prim-ministru şi cu un guvern serios, hotărât să pună lucrurile la punct, un guvern care să aplice legile trecute cu vederea de liberali, un guvern care să fie aproape de tot ceea ce înseamnă comunitate locală, un guvern aproape de nevoile tuturor românilor”, a mai spus preşedintele Corneliu Ştefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat: Orban și gașca lui de incompetenți au blocat accesul bolnavilor cronici în spitale

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmbovița și candidat pentru un mandat de senator la alegerile parlamentare din 6 decembrie, acuză Guvernul Orban de iresponsabilitate și cinism sinistru, având în vedere că a ales să supraaglomereze spitalele internând cu forța bolnavii COVID asimptomatici sau cu forme ușoare și, astfel, a blocat accesul pacienților cronici la servicii de sănătate. Mai mult, în momentul în care Avocatul Poporului a atras atenția asupra acestui aspect, în loc să țină cont de cele semnalate, Ludovic Orban și-a asmuțit propaganda de partid împotriva Renatei Weber.

„După aproape 5 luni de zile, a înțeles și Guvernul Orban ceea ce toată lumea de pe planetă știa și făcea: bolnavii asimptomatici sau cei cu forme ușoare de Covid nu trebuie băgați cu forța în spitale!

Asta le-au spus specialiștii din prima secundă. Asta au făcut toate țările lumii. Li s-a atras atenția că nu trebuie să supraaglomereze spitalele. Ce-au făcut Orban și gașca lui de incompetenți? Contrar logicii elementare, bunului simț și minimei rațiuni sanitare, au umplut spitalele și au blocat accesul bolnavilor cronici la servicii de sănătate.

O faptă de gravă iresponsabilitate, un cinism sinistru pentru care nimeni nu răspunde. Astăzi iau măsurile pe care trebuia să le ia acum 5 luni? Își dă cineva demisia pentru această defazare în actul de guvernare și în luarea deciziilor? Evident că nu.

Încă un element, ca să înțelegeți murdăria acestui guvern: în vară, Avocatul Poporului, Renate Weber, a spus că internarea forțată a persoanelor asimptomatice este abuzivă. Ce-a făcut domnul Orban? A asmuțit o întreagă propagandă de partid împotriva Avocatului Poporului și a celor care susțineau același lucru (inclusiv PRO ROMÂNIA) și i-a terfelit în toate felurilor că pun bețe-n roate Guvernului în lupta cu virusul. Cine a avut dreptate și cine a fost ticălos? La câteva luni distanță, Guvernul ia exact aceeași măsură pe care o critica vehement. Judecați și dumneavoastră”, a declarat Oana Vlăducă în cadrul unei conferințe de presă.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bătrân, rătăcit în pădure în zona Cândești

Publicat

pe

Un bătrân de aproximativ 70 de ani s-a rătăcit în pădurile din zona comunei Cândești, județul Dâmbovița. Au pornit în căutarea sa pompierii de la Detașamentul din Târgoviște și cei de la Garda din Voinești. Lor li s-au mai alăturat cetățeni din comună, polițiști și jandarmi. Se pare că bărbatul ar deține un telefon cu care comunică cu echipele de salvatori, dar nu poate fi localizat, aparatul fiind unul vechi. Vom reveni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!