Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

PERPLEX. Primarii, mercenari în slujba politicienilor?!

Publicat

pe

Sunt bulversat, trist, din cauza faptului că, pe scena politică, în loc să asistăm în această perioadă la un joc al ideilor, al programelor și proiectelor, al confruntărilor decente, realiste, exemple vii de comunicare politică adevărată, vedem cum se țes intrigi abjecte, cum se aruncă troaca de gunoi în mijlocul lumii, iar politicienii, ca găinile, zgârmuie în ea în căutarea adevărului absolut, dar doar al lor!

M-a frapat și indignat totodată răspunsul conducerii PNL Dâmbovița la comunicatul PSD în care se preciza că mai marii județului și ai partidului cu fular galben umblă prin teritoriu pentru a-i agăța și târî în barca liberală pe primarii social democrați. Răspunsul liberalilor, să mă ierte domniile lor, nu are treabă cu politica, cu ideea de partid care ține la doctrină, cu cei care promovează cu har și dedicație liberalismul.

Cum să spui că primarii nu sunt proprietatea unui partid și că, până la urmă, și-au făcut și ei analiza la final de mandat și au considerat că e mai bine la PNL? Măi să fie! Adică, ce doctrină, ce spirit liberal, toți suntem o apă și un pământ! Putem sări oricând dintr-o barcă în alta! Azi ești de stânga, social-democrat, mâine ești mândru liberal. Și să-mi zică mie cineva că într-o astfel de situație, curat-murdară, mai contează interesul comun. De asta am ajuns unde am ajuns, fiindcă nu există seriozitate, caracter și responsabilitate. Cei care dau apă la diluarea până la zero a politicii românești sunt chiar liderii partidelor care, orgolioși, ambițioși, din dorința de a-și distruge adversarul, fac cele mai negre și mizerabile concesii. Manevre care distrug esența democrației, ideea de partid, de doctrină și bulversează grav cetățeanul. Dar când interesul o cere, ce mai contează…

Primarii, pentru politicieni, traducem din mesajul liberal, sunt doar niște vectori de imagine, niște mobile capabile să aducă multe voturi, să schimbe orânduirea după cum le este voia. Așa că, ce mai contează dacă migrează de la un partid la altul acești doctori ai votului.

Prezentăm mai jos o mostră de cinism și gândire liberală care pe mine unul m-a lăsat cu gura căscată.

„Primarii nu sunt proprietatea nimănui, iar dacă la sfârșitul unui mandat și-au făcut o analiză a activității lor și a nevoilor comunității și au decis ca pentru un nou ciclu electoral să se alăture echipei PNL, să știți că nu înseamnă că sunt lași, hoți sau trădători”!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Penitenciarul Găești angajează asistenți medicali

Publicat

pe

de

Penitenciarul Găești a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca polițist de penitenciare, 2 posturi de agent în cadrul sectorului medical, după cum urmează:

– 1 post de asistent medical (generalist)
– 1 post de asistent medical (farmacie)

Condițiile necesar a fi îndeplinite de către candidați, probele de concurs, tematica și bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/despre-noi/cariera/

Dosarele complete, se depun la sediul Penitenciarului Găești, până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Informații suplimentare se pot obține, de asemenea, de la structura de resurse umane: tel. 0245.710.254, int. 110

Precizăm că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. L-au votat masiv pe primarul… mort de două săptămâni!

Publicat

pe

Suntem o țară unde campaniile electorale, alegerea celor care să ne reprezinte, care să ne decidă viitorul sunt încă tratate în bășcălie, sunt considerate de marea majoritate a fi competiții și atât. Concursuri de tipul care este mai tare în scos la vot poporul. Totul se desfășoară nu după conștiință, cultură politică, interes democratic, aplecare asupra treburilor țării. Se merge la calcul exact sau la exaltare supremă. Vezi cazurile candidaților care au ajuns primari din dorința oarbă, iologică și neproductivă a unor categorii de mase de a pune cu orice preț la conducere pe cineva chiar dacă este o mătăluță sau care abia ieri-alaltăieri s-a dat jos din avionul de Paris, unde a trăit liniștit bine mersi.

Dar ceea ce a întrecut orice măsură, dovedind încă o dată că alegerile sunt tratate de o bună parte a electoratului ca pe un joc, ca pe o rutină banală, nu ca pe un act al conștiinței și interesului comun suprem, cum am mai spus-o, s-a întâmplat într-o localitate din județul Olt. La Deveselu. Comună cunoscută și prin celebrul scut antirachetă. Unul dintre candidații pentru funcția de primar în această localitate a murit un timpul campaniei electorale. A făcut omul infarct. Destinul. Cetățenii comunei, probabil impresionați de această tragedie, mai ales că era edilul în funcție și principalul lor favorit, în ziua alegerilor l-au votat pe decedat! Și nu așa, oricum. A fost un vot masiv! Concluzia: atât înțelege uneori electoratul din aceste jocuri politice, din necesitatea de a fi responsabil. Acum, conform legii, fiindcă au fost sentimentali, la Deveselu vor trebui organizate din nou alegeri. Așa se întâmplă când nu îți pasă și vrei să te conducă și un mort…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!