Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Doi ani fără deputatul Ion Stan…

Publicat

pe

Poate s-a uitat, poate nu… Acum 2 ani, s-a dus dintre noi, subit, nedrept, încă neelucidat până la capăt, deputatul Ion Stan, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, purtător spre veşnicie a unor secrete imense, doar a fost ani buni preşedinte, vicepreşedinte şi secretar al Comisiei de Control SRI din cadrul Parlamentului României. Doi ani în care am simţit, apăsător, dur, lipsa marelui bărbat de stat, fiu al judeţului Dâmboviţa, politician aproape desăvârşit, cum puţini mai sunt în ziua de azi.

Ion Stan intrase în ultimii ani într-un război pe viaţă şi pe moarte cu cei care ar fi vrut să îngenuncheze România, cu cei care voiau să transforme politicul într-o simplă unealtă, într-o perdea de fum la umbra căreia să se coacă marile jocuri. Şi, fiindcă s-a ţinut tare, nu a cedat, a trebuit să pătimească mult, să fie hărţuit de statul paralel, despre care acum se vorbeşte din ce în ce mai puţin, ca şi cum nu ar mai exista, dar ştim că el încă fiinţează, îşi recalibrează intersesele şi aplică doar o altă strategie.

Una dintre cele mai consistente dovezi că a fost aşa, că Ion Stan a fost un luptător, un cavaler al dreptăţii nerecunoscut de cei plătiţi pentru a-i păta imaginea, pentru a-i transforma memoria în deşert, o constituie lucrarea „Idealuri social-democrate versus trădare naţională”. O culegere de declaraţii politice, de note ale marelui dispărut pe care, dacă le citeşti şi tot reciteşti, te furnică pe şira spinării şi realizezi rapid că deranjase enorm şi că i se pusese la cale eliminarea. Cartea lui Ion Stan reprezintă doar vârful vizibil al icebergului, o sinteză a unui bagaj informaţional impresionant pe care, cu siguranţă, nu o să-l mai putem cunoaşte niciodată. A plecat cu el sau cine ştie prin ce arhive zace…

Ion Stan s-a stins într-un spital de provincie, la Constanţa. Singur. Era plecat la mare, în căutare de linişte când moartea l-a ţintit, sprijinită parcă de un context rămas până azi, cum am mai spus, plin de mister. Nu s-a mai vorbit despre ultimele clipe ale deputatului, despre ceea ce s-a întâmplat acolo. O ceaţă densă s-a instalat peste fatidica zi de 3 august 2018. Şi nimeni nu a mai avut curajul să o împrăştie.

Unii prieteni ai deputatului Stan îşi permit chiar şi acum, doar în cercuri restrânse, să speculezeze, să pună întrebări, să lanseze ipoteze, să încerce să priceapă ceea ce nu se mai vrea să fie priceput.

Ion Stan a fost unul dintre titanii politicii româneşti de după 1990. Un patriot. Şi, ca toţi patrioţii care deranjează resorturile ascunse ale mecanismului puterii, a fost redus la tăcere.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Penitenciarul Găești angajează asistenți medicali

Publicat

pe

de

Penitenciarul Găești a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca polițist de penitenciare, 2 posturi de agent în cadrul sectorului medical, după cum urmează:

– 1 post de asistent medical (generalist)
– 1 post de asistent medical (farmacie)

Condițiile necesar a fi îndeplinite de către candidați, probele de concurs, tematica și bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/despre-noi/cariera/

Dosarele complete, se depun la sediul Penitenciarului Găești, până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Informații suplimentare se pot obține, de asemenea, de la structura de resurse umane: tel. 0245.710.254, int. 110

Precizăm că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. L-au votat masiv pe primarul… mort de două săptămâni!

Publicat

pe

Suntem o țară unde campaniile electorale, alegerea celor care să ne reprezinte, care să ne decidă viitorul sunt încă tratate în bășcălie, sunt considerate de marea majoritate a fi competiții și atât. Concursuri de tipul care este mai tare în scos la vot poporul. Totul se desfășoară nu după conștiință, cultură politică, interes democratic, aplecare asupra treburilor țării. Se merge la calcul exact sau la exaltare supremă. Vezi cazurile candidaților care au ajuns primari din dorința oarbă, iologică și neproductivă a unor categorii de mase de a pune cu orice preț la conducere pe cineva chiar dacă este o mătăluță sau care abia ieri-alaltăieri s-a dat jos din avionul de Paris, unde a trăit liniștit bine mersi.

Dar ceea ce a întrecut orice măsură, dovedind încă o dată că alegerile sunt tratate de o bună parte a electoratului ca pe un joc, ca pe o rutină banală, nu ca pe un act al conștiinței și interesului comun suprem, cum am mai spus-o, s-a întâmplat într-o localitate din județul Olt. La Deveselu. Comună cunoscută și prin celebrul scut antirachetă. Unul dintre candidații pentru funcția de primar în această localitate a murit un timpul campaniei electorale. A făcut omul infarct. Destinul. Cetățenii comunei, probabil impresionați de această tragedie, mai ales că era edilul în funcție și principalul lor favorit, în ziua alegerilor l-au votat pe decedat! Și nu așa, oricum. A fost un vot masiv! Concluzia: atât înțelege uneori electoratul din aceste jocuri politice, din necesitatea de a fi responsabil. Acum, conform legii, fiindcă au fost sentimentali, la Deveselu vor trebui organizate din nou alegeri. Așa se întâmplă când nu îți pasă și vrei să te conducă și un mort…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!