Connect with us

ACTUALITATE

Doi ani fără deputatul Ion Stan…

Publicat

pe

Poate s-a uitat, poate nu… Acum 2 ani, s-a dus dintre noi, subit, nedrept, încă neelucidat până la capăt, deputatul Ion Stan, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, purtător spre veşnicie a unor secrete imense, doar a fost ani buni preşedinte, vicepreşedinte şi secretar al Comisiei de Control SRI din cadrul Parlamentului României. Doi ani în care am simţit, apăsător, dur, lipsa marelui bărbat de stat, fiu al judeţului Dâmboviţa, politician aproape desăvârşit, cum puţini mai sunt în ziua de azi.

Ion Stan intrase în ultimii ani într-un război pe viaţă şi pe moarte cu cei care ar fi vrut să îngenuncheze România, cu cei care voiau să transforme politicul într-o simplă unealtă, într-o perdea de fum la umbra căreia să se coacă marile jocuri. Şi, fiindcă s-a ţinut tare, nu a cedat, a trebuit să pătimească mult, să fie hărţuit de statul paralel, despre care acum se vorbeşte din ce în ce mai puţin, ca şi cum nu ar mai exista, dar ştim că el încă fiinţează, îşi recalibrează intersesele şi aplică doar o altă strategie.

Una dintre cele mai consistente dovezi că a fost aşa, că Ion Stan a fost un luptător, un cavaler al dreptăţii nerecunoscut de cei plătiţi pentru a-i păta imaginea, pentru a-i transforma memoria în deşert, o constituie lucrarea „Idealuri social-democrate versus trădare naţională”. O culegere de declaraţii politice, de note ale marelui dispărut pe care, dacă le citeşti şi tot reciteşti, te furnică pe şira spinării şi realizezi rapid că deranjase enorm şi că i se pusese la cale eliminarea. Cartea lui Ion Stan reprezintă doar vârful vizibil al icebergului, o sinteză a unui bagaj informaţional impresionant pe care, cu siguranţă, nu o să-l mai putem cunoaşte niciodată. A plecat cu el sau cine ştie prin ce arhive zace…

Ion Stan s-a stins într-un spital de provincie, la Constanţa. Singur. Era plecat la mare, în căutare de linişte când moartea l-a ţintit, sprijinită parcă de un context rămas până azi, cum am mai spus, plin de mister. Nu s-a mai vorbit despre ultimele clipe ale deputatului, despre ceea ce s-a întâmplat acolo. O ceaţă densă s-a instalat peste fatidica zi de 3 august 2018. Şi nimeni nu a mai avut curajul să o împrăştie.

Unii prieteni ai deputatului Stan îşi permit chiar şi acum, doar în cercuri restrânse, să speculezeze, să pună întrebări, să lanseze ipoteze, să încerce să priceapă ceea ce nu se mai vrea să fie priceput.

Ion Stan a fost unul dintre titanii politicii româneşti de după 1990. Un patriot. Şi, ca toţi patrioţii care deranjează resorturile ascunse ale mecanismului puterii, a fost redus la tăcere.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT