Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița cere demisia ministrului Educației

Publicat

pe

Fostul deputat Radu Popa, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, a solicitatat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, în numele organizaţiei judeţene, demisia ministrului Educaţiei, Monica Anisie, şi a prefectului judeţului Dâmboviţa – Aurelian Popa.

Sub motto-ul „nepăsarea este o moarte lentă”, spune Radu Popa că eliminarea celor doi demnitari este absolut necesară, deoarece au demonstrat cu vârf şi îndesat că au gestionat incompetent, fără pricepere, sistemul educaţional, în această perioadă de criză generată de pandemie.

„În acest context, ne aliniem unor voci importante profesionale din spațiul public care spun că este nevoie de redeschiderea unităților de învățământ și stoparea așa-zisei „şcoli online”.

Asumarea tuturor măsurilor pentru desfășurarea activității educaționale în școli în condiții de deplină siguranță pentru elevi și pentru profesori.

Modificarea cadrului legislativ, în așa fel încât posibilitatea trecerii la „școala online” să fie limitată strict la perioada stării de urgență.

Relațiile interumane nu se pot construi la distanță. Prin natura sa, mediul online este ideal pentru comunicarea în scop de schimb de informaţii. Însă, educaţia nu înseamnă doar informaţie, ci şi emoție, dialog și construirea unei relații interpersonale pedagog-elev, procesul de predare-însușire, presupunând în mod egal evaluarea de către cadrul didactic a întregii personalități și dezvoltări a copilului.

Asemenea relații nu se pot transmite la distanță. Pentru a construi o înțelegere profundă, conceptuală, și o gândire superioară este nevoie de interacțiuni intensive între profesori și elevi, iar tehnologia uneori distrage de la aceste valoroase legături umane”, a precizat Radu Popa.

De critica tânărului politician social-democrat nu a scăpat nici preşedintele Klaus Iohannis care, spune Popa, în ultimul timp, minte isteric şi aberază cum că PSD-ul ar fi responsabil pentru eşecul guvernului său de a stăpâni pandemia.

„Mai bine Iohannis ar fi cerut explicații guvernului său despre ce se întâmplă cu școala. Milioane de copii, părinți și profesori așteaptă o decizie pe care guvernul Orban se dovedește incapabil s-o ia și s-o comunice din timp.

În toată Europa s-au făcut planuri, s-au alocat fonduri și se fac pregătiri pentru ca școala să înceapă-n septembrie în condiții care să asigure o protecție maximum posibilă, în România puterea liberală tot imaginează scenarii și experimente care riscă să compromită grav educația actualelor generații.

Puterea liberală refuză să ia exemplu de la țările europene și să aplice soluții adecvate momentului, care să nu compromită educația copiilor. În loc să-și exercite atribuțiile constituționale și să facă un lucru util, respectiv să ceară guvernului său soluții coerente, în interesul elevilor, Iohannis, artizanul din gură al ”României Educate” continuă cu istericalele ridicole anti-PSD.

În teritoriu, prefecții, reprezentanții Guvernului PNL, sunt preocupați de elemente de campanie electorală, de racolări de primari și de alte combinații variabile.

Nici Iohannis și nici Orban nu realizează urgența unor decizii care să fie comunicate din timp, astfel încât atât cei din conducerea școlilor cât și profesorii, părinții ori copiii să știe ce urmează să se întâmple și să-și facă pregătirile necesare.

Miniștrii PNL incapabili au în fața lor proba care demonstrează că învățământul se poate relua în condiții aproape normale. În afterschool și în gradinițele deschise acum, nu sunt focare. În aceste condiții, a impune un sistem de pseudo educație online, înseamnă a distruge o generație.

Puterea nici măcar nu vrea să se inspire din exemplul ţărilor europene în privinţa sistemului de învăţământ pe timpul pandemiei și nici să ia în calcul studiile specialiștilor.

Studiile europene arată că școlile pot fi și ar trebui deschise pentru că beneficiile sunt mai multe decât riscurile”, a mai declarat Radu Popa.

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa a venit cu exemple din ţările din vestul Europei unde se insistă pe reamenajarea sălilor de curs conform condiţiilor impuse de pandemia de coronavirus, dar în nici un caz nu se susţine ideea ca aceste sanctuare ale educaţiei adevărate să rămână închise.

„Irlanda, de exemplu, a alocat 375 de milioane de euro pentru amenajările și modificările sălilor de clasă pentru revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță.

Puterii actuale nu-i pasă nici măcar de studiile forurilor ştiințifice și academice române care evidențiază efectele nocive ale învățământului online, așa cum s-a experimentat în România în pandemie și cum ar vrea să continue, într-o formă hibridă, guvernarea PNL.

Academia Română avertizează, într-un punct de vedere oficial, dedicat educației online, că generalizarea învățământului online poate compromite întregul sistem de educație atât prin consecințe directe asupra calității, cât și prin cerințele legate de asigurarea echitabilă a accesului tuturor elevilor, profesorilor la infrastructura performantă (platforme, comunicare, tablete, calculatoare etc.), care, în acest moment, este, din păcate, deficitară.

Pentru ciclurile preșcolar și primar (3-11 ani) școala on-line este departe de a fi o opțiune; din contră, aceasta poate avea efecte dăunătoare pentru elevi, în sensul periclitării bunei lor dezvoltări psiho-sociale și intelectuale. Educația se face în interacțiune directă cu un educator, relația dintre elev și învățător/profesor fiind mai mult decât comunicare de sunete și imagini. Învățătorul,profesorul este model, ocrotitor, suport moral etc. și trebuie perceput în chip nemijlocit de elevi”.

Mai spune Radu Popa că PSD Dâmboviţa a decis să iniţieze un dialog cu părinţii şi cu cadrele didactice din sistemul de învăţământ din judeţ prin care să ceară sprijinul tuturor părinţilor dâmboviţeni pentru redeschiderea şcolii.

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa îl perpeleşte critic şi pe inspectorul şcolar general Sorin Ion, care, în această perioadă, este prins în vâltoarea precampaniei electorale, candidând din partea PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

„Candidatul din Pucioasa la președinția Consiliului Judeţean este absorbit de aburii celebrității și s-a îndepărtat de obligațiile sale instituționale.

Domnule Sorin Ion, câte întâlniri cu administrația locală din teritoriu ați avut în care să discutați problema învățământului de la distanță? Zero!

Ce măsuri ați gândit și ce soluții ați propus pentru ca 15 septembrie să-i găsească pe copiii din Dâmboviţa în bănci iar pe învățători și profesori, la catedră? Zero!

Sunteți o gașcă preocupată doar de voturi, dintr-un partid fără proiecte care a dat un guvern fără soluții”, a mai adăugat Radu Popa.

ALEGERI

Candidații PSD Dâmbovița reclamă că nu sunt lăsați să asiste la numărarea voturilor

Publicat

pe

de

Candidații PSD din mai multe secții de votare din județ nu sunt lăsați să asiste la operațiunea de numărare a voturilor.

Trebuie să menționăm ca PSD Dâmboviţa a solicitat încă din data de 24 septembrie admiterea în secțiile de vot a candidaților partidului, în acest sens existând și o cerere către Biroul Electoral Județean Dâmbovița.

Chiar dacă cererile sunt făcute în temeiul legii, în acest sens existând și un răspuns al Autorității Electorale Permanente care arată clar că toți candidații pot asista la procesul de numărare a voturilor până la încheierea proceselor verbale, președinții unor secții de votare din județ le refuză reprezentanților PSD acest drept.

PSD Dâmbovița solicită Biroul Electoral Județean Dâmbovița să ia atitudine în acest caz și să ceară președinților birourilor electorale de circumscripție să respecte legea și să permită candidaților PSD să asiste la procesul de numărare a voturilor.

PSD Dâmboviţa

Citește în continuare

ALEGERI

32 de zone electorale de risc în județul Dâmbovița. S-au suplimentat efectivelor MAI

Publicat

pe

de

Pe teritoriul județului Dâmbovița, procesul electoral se desfășoară în condiții normale și nu au fost semnalate probleme deosebite, structurile teritoriale din cadrul MAI fiind prezente în teren pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și facilitarea procesului electoral.

În acest sens, au fost instituite un număr de 32 de zone de risc, în care efectivele au fost suplimentate.

Totodată, efectivele noastre sunt sprijinite și de polițiști din cadrul Inspectoratului general al Poliției Române.

Au fost înregistrate 23 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral și 37 de semnalări prin Sistemul Informatic de Monitorizare a prezentei la vot –SIMPV.

Toate sesizările și semnalările sunt verificate cu promptitudine. Până la acest moment, din totalul sesizărilor, 12 nu s-au confirmat, iar 4 sunt în curs de verificare.

Au fost constatate 2 fapte contravenționale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 2800 de lei.

Au fost întocmite 5 dosare penale , dintre care 3 pentru coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul penal și 2 pentru fraudă la vot, faptă prevăzută de articolul 387 din Codul penal.

Cele mai multe sesizări au fost despre continuarea propagandei electorale, turism electoral, coruperea alegătorilor.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, faptă prevăzută de art. 387 din Codul Penal. Din verificări a reieșit că o femeie s-ar fi prezentat la o secție de votare de pe raza localității I.L. Caragiale, deși nu ar fi avut stabilit domiciliul/reședința în România.

De asemenea, au fost înregistrate mai multe sesizări privind transportul alegătorilor la secțiile de votare, toate fiind de urgență verificate. Vă reamintesc că pentru prevenirea acestor fapte, polițiștii de la rutieră organizează filtre pe raza întregului județ.

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pe toată perioada desfășurării procesului electoral, pentru a verifica punctual, cu celeritate, orice sesizare privind încălcarea legii și pentru a stabili existența aspectelor semnalate. Acolo unde situația o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege.

Sursa: IPJ Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!