Connect with us

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița cere demisia ministrului Educației

Publicat

pe

Fostul deputat Radu Popa, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, a solicitatat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, în numele organizaţiei judeţene, demisia ministrului Educaţiei, Monica Anisie, şi a prefectului judeţului Dâmboviţa – Aurelian Popa.

Sub motto-ul „nepăsarea este o moarte lentă”, spune Radu Popa că eliminarea celor doi demnitari este absolut necesară, deoarece au demonstrat cu vârf şi îndesat că au gestionat incompetent, fără pricepere, sistemul educaţional, în această perioadă de criză generată de pandemie.

„În acest context, ne aliniem unor voci importante profesionale din spațiul public care spun că este nevoie de redeschiderea unităților de învățământ și stoparea așa-zisei „şcoli online”.

Asumarea tuturor măsurilor pentru desfășurarea activității educaționale în școli în condiții de deplină siguranță pentru elevi și pentru profesori.

Modificarea cadrului legislativ, în așa fel încât posibilitatea trecerii la „școala online” să fie limitată strict la perioada stării de urgență.

Relațiile interumane nu se pot construi la distanță. Prin natura sa, mediul online este ideal pentru comunicarea în scop de schimb de informaţii. Însă, educaţia nu înseamnă doar informaţie, ci şi emoție, dialog și construirea unei relații interpersonale pedagog-elev, procesul de predare-însușire, presupunând în mod egal evaluarea de către cadrul didactic a întregii personalități și dezvoltări a copilului.

Asemenea relații nu se pot transmite la distanță. Pentru a construi o înțelegere profundă, conceptuală, și o gândire superioară este nevoie de interacțiuni intensive între profesori și elevi, iar tehnologia uneori distrage de la aceste valoroase legături umane”, a precizat Radu Popa.

De critica tânărului politician social-democrat nu a scăpat nici preşedintele Klaus Iohannis care, spune Popa, în ultimul timp, minte isteric şi aberază cum că PSD-ul ar fi responsabil pentru eşecul guvernului său de a stăpâni pandemia.

„Mai bine Iohannis ar fi cerut explicații guvernului său despre ce se întâmplă cu școala. Milioane de copii, părinți și profesori așteaptă o decizie pe care guvernul Orban se dovedește incapabil s-o ia și s-o comunice din timp.

În toată Europa s-au făcut planuri, s-au alocat fonduri și se fac pregătiri pentru ca școala să înceapă-n septembrie în condiții care să asigure o protecție maximum posibilă, în România puterea liberală tot imaginează scenarii și experimente care riscă să compromită grav educația actualelor generații.

Puterea liberală refuză să ia exemplu de la țările europene și să aplice soluții adecvate momentului, care să nu compromită educația copiilor. În loc să-și exercite atribuțiile constituționale și să facă un lucru util, respectiv să ceară guvernului său soluții coerente, în interesul elevilor, Iohannis, artizanul din gură al ”României Educate” continuă cu istericalele ridicole anti-PSD.

În teritoriu, prefecții, reprezentanții Guvernului PNL, sunt preocupați de elemente de campanie electorală, de racolări de primari și de alte combinații variabile.

Nici Iohannis și nici Orban nu realizează urgența unor decizii care să fie comunicate din timp, astfel încât atât cei din conducerea școlilor cât și profesorii, părinții ori copiii să știe ce urmează să se întâmple și să-și facă pregătirile necesare.

Miniștrii PNL incapabili au în fața lor proba care demonstrează că învățământul se poate relua în condiții aproape normale. În afterschool și în gradinițele deschise acum, nu sunt focare. În aceste condiții, a impune un sistem de pseudo educație online, înseamnă a distruge o generație.

Puterea nici măcar nu vrea să se inspire din exemplul ţărilor europene în privinţa sistemului de învăţământ pe timpul pandemiei și nici să ia în calcul studiile specialiștilor.

Studiile europene arată că școlile pot fi și ar trebui deschise pentru că beneficiile sunt mai multe decât riscurile”, a mai declarat Radu Popa.

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa a venit cu exemple din ţările din vestul Europei unde se insistă pe reamenajarea sălilor de curs conform condiţiilor impuse de pandemia de coronavirus, dar în nici un caz nu se susţine ideea ca aceste sanctuare ale educaţiei adevărate să rămână închise.

„Irlanda, de exemplu, a alocat 375 de milioane de euro pentru amenajările și modificările sălilor de clasă pentru revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță.

Puterii actuale nu-i pasă nici măcar de studiile forurilor ştiințifice și academice române care evidențiază efectele nocive ale învățământului online, așa cum s-a experimentat în România în pandemie și cum ar vrea să continue, într-o formă hibridă, guvernarea PNL.

Academia Română avertizează, într-un punct de vedere oficial, dedicat educației online, că generalizarea învățământului online poate compromite întregul sistem de educație atât prin consecințe directe asupra calității, cât și prin cerințele legate de asigurarea echitabilă a accesului tuturor elevilor, profesorilor la infrastructura performantă (platforme, comunicare, tablete, calculatoare etc.), care, în acest moment, este, din păcate, deficitară.

Pentru ciclurile preșcolar și primar (3-11 ani) școala on-line este departe de a fi o opțiune; din contră, aceasta poate avea efecte dăunătoare pentru elevi, în sensul periclitării bunei lor dezvoltări psiho-sociale și intelectuale. Educația se face în interacțiune directă cu un educator, relația dintre elev și învățător/profesor fiind mai mult decât comunicare de sunete și imagini. Învățătorul,profesorul este model, ocrotitor, suport moral etc. și trebuie perceput în chip nemijlocit de elevi”.

Mai spune Radu Popa că PSD Dâmboviţa a decis să iniţieze un dialog cu părinţii şi cu cadrele didactice din sistemul de învăţământ din judeţ prin care să ceară sprijinul tuturor părinţilor dâmboviţeni pentru redeschiderea şcolii.

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa îl perpeleşte critic şi pe inspectorul şcolar general Sorin Ion, care, în această perioadă, este prins în vâltoarea precampaniei electorale, candidând din partea PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

„Candidatul din Pucioasa la președinția Consiliului Judeţean este absorbit de aburii celebrității și s-a îndepărtat de obligațiile sale instituționale.

Domnule Sorin Ion, câte întâlniri cu administrația locală din teritoriu ați avut în care să discutați problema învățământului de la distanță? Zero!

Ce măsuri ați gândit și ce soluții ați propus pentru ca 15 septembrie să-i găsească pe copiii din Dâmboviţa în bănci iar pe învățători și profesori, la catedră? Zero!

Sunteți o gașcă preocupată doar de voturi, dintr-un partid fără proiecte care a dat un guvern fără soluții”, a mai adăugat Radu Popa.

ACTUALITATE

Unde și când va avea loc Gala „Topul firmelor din Dâmbovița” 2021

Publicat

pe

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza, joi – 16 decembrie 2021, cea de-a 28-a ediție a Galei „Topul firmelor din Dâmbovița”.

Evenimentul, în cadrul căruia vor fi premiați agenții economici cu rezultate deosebite pe parcursul acestui an, va avea loc la BROTĂCEI PARK & EVENTS (Aleea Coconilor, Târgoviște), după următorul program:

18:30 – 19:00 – Primirea invitaților
19:00 – 19:30 – Deschiderea evenimentului
19:30 – 20:30 – Gala de premiere
20:30 – 21:30 – Sesiune networking (pregătiți cărțile de vizită).

Citește în continuare

Dâmboviţa

Filmul evadării deținutului de la Penitenciarul Găești

Publicat

pe

de

Deținutul care a evadat, joi – 25 noiembrie 2021, când se afla la un punct de lucru din orașul Găești ar fi putut să solicite eliberarea condiționată în luna decembrie – scrie Cronica de Găești. Acum, va primi o pedeapsă suplimentară. Bărbatul era condamnat pentru furt calificat.

Marian Popa, 43 de ani, este căutat în continuare. Până acum, autoritățile au verificat peste 20 de piste. Din păcate, acestea s-au dovedit a fi false.

În urmă cu 5 zile, imediat după pauza de masă, de la ora 12:00, deținutul a spus că merge la toaletă. După aproximativ o jumătate de oră, superiorii au realizat că nu s-a întors la treabă și au început să-l caute.

„Când au constatat că a dispărut, au alertat autoritățile. Condamnatul și-a abandonat hainele de lucru și bocancii în curtea firmei unde lucra, a sărit gardul și se pare că a fugit spre câmpul Ioneștiului, ocolind zonele locuite și, implicit, camerele de luat vederi. Bărbatul are experiență a în supraviețui în condiții grele, fiind mai mulți ani cioban. Nu este exclus să se fi refugiat într-o zonă fără tehnologie sau să fi primit ajutor.

Povestea cum că ar fi avut o rudă rănită într-un accident este o pură ficțiune, pe care Popa Marian le-o povestea colegilor. Nici cu familia din Scheiu nu ar fi ținut legătura, pentru că nu avea cu aceasta o relație bună”, relatează Cronica de Găești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT