Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Preşedintele PSD Dâmboviţa acuză: Blat între PNL şi PRO România

Publicat

pe

La ultima conferinţă de presă, liderul PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, s-a aflat la o oră a mărturisirilor, a dezvăluirilor fulminante. Ascultând-l şi punând în oglindă ceea ce se întâmplă acum pe scena politică dâmboviţeană, tinzi să îi dai dreptate. Există prea multă îmbârligătură, prea multe mişcări de culise, care au ca finalitate perimarea sau schimbarea din mers a jocului electoral, pe care ni-l dorim cu toţii ferm, cinstit, bazat pe elemente curate, mult vehicultate în tratatele de politologie.

După ce a expus ceea ce a făcut PSD pentu judeţul Dâmboviţa, pentru ţară, în zona legii, a implementării proiectelor destinate comunităţilor locale, cât timp s-a aflat la guvernare, (asta este o altă temă de abordat), Corneliu Ştefan a făcut un apel la decenţă în campania electorală, la confruntarea politică bazată pe idei şi proiecte, pe iniţiative, nu pe atacuri la persoană, pe detonarea în spaţiul public a unor texte tip fumigene în care substanţa o reprezintă discreditarea cu orice preţ a adversarului, intimidarea sa şi, nu în ultimul rând, bulversarea electoratului şi aşa stresat de situaţia impusă de pandemie, de pericolul pe care îl reprezintă acest coronavirus încă netratabil.

A spus Corneliu Ştefan, făcând aluzie la atacurile pe care reprezentanţii PRO România le-au pornit în ultimul timp asupra PSD, că organizaţia pe care o reprezintă şi-a dorit o alianţă cu acest partid şi că nu este vina PSD că nu a fost realizată. Din informaţile adunate de preşedintele PSD Dâmboviţa reiese că liderii PRO România ar merge în teritoriu cu intenţia vădită de a rupe din electoratul PSD, din încrederea pe care o deţine această formaţiune politică, ajutând în acest fel duşmanii tradiţionali ai social-democraţiei care sunt liberalii. Mai crede Corneliu Ştefan că se doreşte atragerea sa, a organizaţiei pe care o conduce, într-un ring al luptelor fără nicio o regulă, unde totul este permis.

„Nu voi intra niciodată în această luptă. Vreau să lăsăm răutăţile la o parte. Eu înţeleg că ura este un motor politic dar acum, românii, dâmboviţenii, nu mai vor scandal. Situaţia este una tragică din punct de vedere al sănătăţii. Iar până la urmă, noi, cei din PSD, ne luptăm cu PNL. Este grav că sloganul de campanie al celor din PRO România este acela de a rupe cât mai mult din PSD pentru a câştiga PNL. Eu insist să ne unim, să facem treabă bună pentru dâmboviţeni. Să ştiţi că oamenii s-au săturat de scandal între PSD şi PRO România”.

Mergând pe ideea fair play în politică, deputatul Corneliu Ştefan a mărturisit că, de câteva zile, a fost asaltat de candidaţi de la PRO România, care vor să vină la PSD.

„Le-am spus că nu se poate. Că nu voi face acest lucru. Chiar dacă unii dintre ei erau cu şanse adevărate. Noi avem candidaţii noştri, oamenii noştri, şi nu ne-am propus să rupem de la alte partide”.

Liderul PSD Dâmboviţa a recunoscut că reprezentanţii PNL, partid care se află într-o cădere liberă, caută prin orice mijloace să îi determine pe cât mai mulţi primari PSD să îmbrăţişeze, aşa, tam-nisam, liberalismului. Ideea ar fi, a spus Corneliu Ştefan, că totul face pate dintr-un plan prin care vor să-și ridice credibilitatea. Știu că primarii sunt vectori de imagine importanţi şi că în localităţile pe care le păstoresc cuvântul edilului cântăreşte greu în faţa oamenilor. Deci, aducându-i în ograda PNL pe cât mai mulţi primari, promiţându-le fonduri sau cine ştie ce alte favoruri, ridici PNL.

„Sunt presiuni din partea liberalilor asupra primarului PSD de la Răscăieţi. Nu este normal ca în 2020 să se negocieze în acest mod”, a mai spus Corneliu Ştefan.

I-a amintit preşedintele PSD Dâmboviţa edilului de la Răscăieţi că Guvernul PSD i-a acoperit corecţia financiară de 2 milioane de euro care era cât pe ce să bage comuna în faliment.

„În 4 ani la Răscăieţi s-au materializat trei proiecte importante pentru comunitate. O şcoală. 4 km de drumuri locale şi reţeaua de canalizare. Valoarea acestora a fost de 30 milioane de lei.

Eu sper ca domnul primar să analizeze foarte bine situaţia, ceea ce a făcut PSD pentru Răscăieţi şi să rămână în acest partid care a fost totdeauna aproape de comunitatea de acolo”, a precizat Corneliu Ştefan.

S-a ajuns şi la discuţiile despre blaturile politice, această pecingine ascunsă, care apare pe corpul politic în precampanii şi campaniile electorale şi care are rostul mârşav, dar permis, de a scoate din cursă un participant sau mai mulţi, ba chiar un partid întreg, fără a veni cu o alternativă mai bună, viabilă, ci doar avându-se ca fond ambiţia, orgoliul, dramul de ură şi, evident, o bucăţică din ciolanul puterii.

Liderul PSD Dâmboviţa a spus, cu subiect şi predicat, că, în opinia sa, bazându-se pe informaţiile obţinute, pe ceea ce se întâmplă în judeţ, în Dâmboviţa s-a pus la cale un blat între PNL şi PRO România. Acelaşi lucru se întâmplă şi la nivel naţional.

„Să spui pe toate drumurile că vrei să rupi din PSD ca să câştige PNL e clar că acesta este un blat”, a conchis deputatul social-democrat.

Corneliu Ştefan este convins că parlamentarii PRO România nu vor vota moţiunea de cenzură pe care o va iniţia şi depune PSD, respectând blatul care îl au cu liberalii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Echipa PSD este total la dispoziția dâmbovițenilor

Publicat

pe

Deputata Carmen Holban, președinta femeilor social-democrate târgoviștene, mulțumește electoratului dâmbovițean, tuturor cetățenilor acestui județ care au crezut în continuare în PSD, în forța acestui partid, în aplecarea reprezentanților social-democrați asupra tuturor problemelor cu care se confruntă oamenii. Dâmbovițenii au fost alături de PSD fiindcă știu că liderii acestei formațiuni politice au construit pentru prezent și pentru viitor. Proiectele demarate și duse la capăt de administrațiile social-democrate se văd la tot pasul. Sunt moneda forte a încrederii.

„Echipa PSD Dâmboviţa şi-a dovedit încă o dată forţa, unitatea şi profesionalismul, chiar dacă am traversat o perioadă dificilă în ultimii ani.

Mulţumesc pentru participarea şi votul vostru, dat modernizării judeţului, municipiului Târgovişte şi altor 62 de localităţi dâmboviţene unde au fost aleşi primari PSD. Noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Corneliu Ștefan, primarul Târgoviştei, Cristian Stan, toţi primarii şi aleşii noştri locali constituie garanţia solidă a obţinerii rezultatelor propuse pentru dezvoltarea judeţului!

Am muncit mult în această campanie electorală şi le mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în eforturile noastre, deoarece dâmboviţenii au apreciat proiectele importante realizate de PSD pentru oameni.

Scrutinul de duminică responsabilizează noua conducere a Consiliului Judeţean, primarii, consilierii noştri locali şi judeţeni să răspundă aşteptărilor dumneavoastră în ceea ce priveşte investiţiile ce vor fi realizate în următoarea perioadă, în scopul creşterii bunăstării oamenilor şi a creării condiţiilor optime de trai în fiecare comunitate.

Echipa PSD a dovedit că este la dispoziţia dâmboviţenilor, iar implicarea noastră va fi totală şi de acum înainte.

Sunt încrezătoare că vom avea o campanie electorală cel puţin la fel de pozitivă şi pentru alegerile parlamentare, unde ne dorim să depăşim scorul obţinut la scrutinul de duminică!

Mulţumesc tuturor celor care ne-au acordat votul lor şi îi felicit pe câştigători şi pe toţi colegii din PSD Dâmboviţa pentru munca depusă în această campanie electorală”.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Crucea Roșie Dâmboviţa și Ariston continuă să monteze boilere în unitățile de învățământ

Publicat

pe

Crucea Roșie Dâmbovița a primit 45 de boilere pentru școli, grădinițe, dispensare și Centre Sociale din județ.

„Prin această campanie, împreună cu partenerul nostru Ariston Thermo România ne-am propus să acoperim cât mai mult din nevoia de apă caldă resimțită în prea multe unități de învățământ și centre locative din județul Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat remis de Crucea Roșie Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!