Connect with us

Dâmboviţa

Preşedintele PSD Dâmboviţa acuză: Blat între PNL şi PRO România

Publicat

pe

La ultima conferinţă de presă, liderul PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, s-a aflat la o oră a mărturisirilor, a dezvăluirilor fulminante. Ascultând-l şi punând în oglindă ceea ce se întâmplă acum pe scena politică dâmboviţeană, tinzi să îi dai dreptate. Există prea multă îmbârligătură, prea multe mişcări de culise, care au ca finalitate perimarea sau schimbarea din mers a jocului electoral, pe care ni-l dorim cu toţii ferm, cinstit, bazat pe elemente curate, mult vehicultate în tratatele de politologie.

După ce a expus ceea ce a făcut PSD pentu judeţul Dâmboviţa, pentru ţară, în zona legii, a implementării proiectelor destinate comunităţilor locale, cât timp s-a aflat la guvernare, (asta este o altă temă de abordat), Corneliu Ştefan a făcut un apel la decenţă în campania electorală, la confruntarea politică bazată pe idei şi proiecte, pe iniţiative, nu pe atacuri la persoană, pe detonarea în spaţiul public a unor texte tip fumigene în care substanţa o reprezintă discreditarea cu orice preţ a adversarului, intimidarea sa şi, nu în ultimul rând, bulversarea electoratului şi aşa stresat de situaţia impusă de pandemie, de pericolul pe care îl reprezintă acest coronavirus încă netratabil.

A spus Corneliu Ştefan, făcând aluzie la atacurile pe care reprezentanţii PRO România le-au pornit în ultimul timp asupra PSD, că organizaţia pe care o reprezintă şi-a dorit o alianţă cu acest partid şi că nu este vina PSD că nu a fost realizată. Din informaţile adunate de preşedintele PSD Dâmboviţa reiese că liderii PRO România ar merge în teritoriu cu intenţia vădită de a rupe din electoratul PSD, din încrederea pe care o deţine această formaţiune politică, ajutând în acest fel duşmanii tradiţionali ai social-democraţiei care sunt liberalii. Mai crede Corneliu Ştefan că se doreşte atragerea sa, a organizaţiei pe care o conduce, într-un ring al luptelor fără nicio o regulă, unde totul este permis.

„Nu voi intra niciodată în această luptă. Vreau să lăsăm răutăţile la o parte. Eu înţeleg că ura este un motor politic dar acum, românii, dâmboviţenii, nu mai vor scandal. Situaţia este una tragică din punct de vedere al sănătăţii. Iar până la urmă, noi, cei din PSD, ne luptăm cu PNL. Este grav că sloganul de campanie al celor din PRO România este acela de a rupe cât mai mult din PSD pentru a câştiga PNL. Eu insist să ne unim, să facem treabă bună pentru dâmboviţeni. Să ştiţi că oamenii s-au săturat de scandal între PSD şi PRO România”.

Mergând pe ideea fair play în politică, deputatul Corneliu Ştefan a mărturisit că, de câteva zile, a fost asaltat de candidaţi de la PRO România, care vor să vină la PSD.

„Le-am spus că nu se poate. Că nu voi face acest lucru. Chiar dacă unii dintre ei erau cu şanse adevărate. Noi avem candidaţii noştri, oamenii noştri, şi nu ne-am propus să rupem de la alte partide”.

Liderul PSD Dâmboviţa a recunoscut că reprezentanţii PNL, partid care se află într-o cădere liberă, caută prin orice mijloace să îi determine pe cât mai mulţi primari PSD să îmbrăţişeze, aşa, tam-nisam, liberalismului. Ideea ar fi, a spus Corneliu Ştefan, că totul face pate dintr-un plan prin care vor să-și ridice credibilitatea. Știu că primarii sunt vectori de imagine importanţi şi că în localităţile pe care le păstoresc cuvântul edilului cântăreşte greu în faţa oamenilor. Deci, aducându-i în ograda PNL pe cât mai mulţi primari, promiţându-le fonduri sau cine ştie ce alte favoruri, ridici PNL.

„Sunt presiuni din partea liberalilor asupra primarului PSD de la Răscăieţi. Nu este normal ca în 2020 să se negocieze în acest mod”, a mai spus Corneliu Ştefan.

I-a amintit preşedintele PSD Dâmboviţa edilului de la Răscăieţi că Guvernul PSD i-a acoperit corecţia financiară de 2 milioane de euro care era cât pe ce să bage comuna în faliment.

„În 4 ani la Răscăieţi s-au materializat trei proiecte importante pentru comunitate. O şcoală. 4 km de drumuri locale şi reţeaua de canalizare. Valoarea acestora a fost de 30 milioane de lei.

Eu sper ca domnul primar să analizeze foarte bine situaţia, ceea ce a făcut PSD pentru Răscăieţi şi să rămână în acest partid care a fost totdeauna aproape de comunitatea de acolo”, a precizat Corneliu Ştefan.

S-a ajuns şi la discuţiile despre blaturile politice, această pecingine ascunsă, care apare pe corpul politic în precampanii şi campaniile electorale şi care are rostul mârşav, dar permis, de a scoate din cursă un participant sau mai mulţi, ba chiar un partid întreg, fără a veni cu o alternativă mai bună, viabilă, ci doar avându-se ca fond ambiţia, orgoliul, dramul de ură şi, evident, o bucăţică din ciolanul puterii.

Liderul PSD Dâmboviţa a spus, cu subiect şi predicat, că, în opinia sa, bazându-se pe informaţiile obţinute, pe ceea ce se întâmplă în judeţ, în Dâmboviţa s-a pus la cale un blat între PNL şi PRO România. Acelaşi lucru se întâmplă şi la nivel naţional.

„Să spui pe toate drumurile că vrei să rupi din PSD ca să câştige PNL e clar că acesta este un blat”, a conchis deputatul social-democrat.

Corneliu Ştefan este convins că parlamentarii PRO România nu vor vota moţiunea de cenzură pe care o va iniţia şi depune PSD, respectând blatul care îl au cu liberalii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT