Connect with us

Ialomiţa

La un pas să ardă de vie în locuință, din cauza unui chibrit scăpat pe saltea!

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Ialomița

Pompierii din Ialomița au intervenit, noaptea trecută, pentru stingerea a două incendii, unul dintre ele soldat cu o victimă. Este vorba despre o femeie de 63 de ani, cu afecțiuni medicale, care locuia în garsoniera unde a izbucnit incendiul, situată la etajul patru al unui bloc din Fetești. Victima a fost găsită pe casa scării, unde a fost scoasă de vecini. Din păcate, aerul irespirabil i-a pus în imposibilitatea de a coborî până la parter. Pompierii au avut nevoie de măști de oxigen pentru a ajunge până la femeie. Aceasta a fost scoasă din imobil semiconștientă și cu arsuri de gradul I și II pe suprafețe mici de pe față și o coapsă. Echipajul SMURD a transportat-o de urgență la spital.

„De la același etaj, pompierii au mai evacuat o femeie de 52 de ani cu nepotul său de 3 ani și un patruped, cărora li s-a acordat primul ajutor medical de către o echipă medicală de la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița. Femeia a refuzat transportul lor la spital, alegându-se doar cu o sperietură. Alte 10 persoane s-au autoevacuat de la etajele inferioare ale blocului de locuințe, iar incendiul a fost stins operativ de pompieri.

Din declarațiile locatarei care se ocupa de îngrijirea persoanei afectate, un băț de chibrit aprins scăpat de ea pe salteaua patului și materialul combustibil din care aceasta era confecționată au făcut ca arderea să se producă rapid, înghițind imediat patul și o altă canapea, precum și mobilierul din bucătărie, cu degajări mari de fum”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Ialomița.

Sursa foto: ISU Ialomița

Un alt incendiu a izbucnit într-o gospodărie din Drăgoești la miezul nopții trecute, în jurul orei 00.30. La sosirea echipajelor de pompieri, focul se manifesta la acoperișul casei și la o anexă gospodărească. Au ars acoperișurile celor două imobile, pe o suprafață de aproximativ 40 mp, respectiv 30 de mp, 8 cutii-stupi de albine și s-au degradat 1 frigider, 200 kg de miere și 7 cutii-stupi de albine. Focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată al unui aparat electric, care a produs un scurtcircuit electric.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Președintele ADR Sud Muntenia: Silvian Ciupercă va rămâne o personalitate remarcabilă a administrației locale și regionale

Publicat

pe

Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia, și-a exprimat tristețea la aflarea veștii că bunul său prieten Vasile Silvian Ciupercă, fost președinte al Consiliului Județean Ialomița și deputat în Parlamentul Românei, a încetat din viață. Trupul neînsuflețit al profesorului Ciupercă a fost găsit fără viață într-un șanț din localitatea Bălcești, județul Vâlcea.

„O veste tristă pentru ialomițeni, pentru toată Regiunea de Dezvoltare Sud-Muntenia: profesorul, eruditul Vasile Silvian Ciupercă s-a stins din viață! Un împătimit al învățăturii temeinice și continue, un orator desăvârșit, o enciclopedie impresionantă, un monument de onestitate, un model pentru social-democrația românească, pentru societatea noastră în ansamblu, profesorul Ciupercă a fost unul dintre fondatorii Regiunii de Dezvoltare Sud-Muntenia (în 1998), iar timp de trei ani (2007-2010) a fost președintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, în mandatul lui construcția instituțională a regiunii noastre cunoscând o dezvoltare remarcabilă.

Anii din urmă și i-a petrecut mai mult prin instanțe, căutându-și dreptatea în care a crezut o viață întreagă și clamându-și nevinovăția, până la urmă recunoscute și de justiția română. Este și va rămâne, indubitabil, o personalitate remarcabilă a administrației locale și regionale din Ialomița, din Regiunea Sud-Muntenia, din România. Rămas bun, domnule președinte”, a scris Liviu Mușat, pe pagina sa de Facebook.

Trupul neînsuflețit al profesorului Ciupercă a fost găsit fără viață într-un șanț din orașul Bălcești, județul Vâlcea. Se afla la niște rude. Se pare că, în dimineața zilei de duminică, 31 iulie 2022, ieșise la alergat. Din primele date oferite de anchetatori, nu există suspiciuni de moarte violentă. Lui Silvian Ciupercă i s-a făcut rău.

Ultimii ani ai fostului președinte al Consiliului Județean Ialomița au fost deosebiți de dificili, trăiți sub presiunea stresului, a luptei cu un sistem nemilos decis să te scoată pe linie moartă cu orice preț.

În data de 10 februarie 2015, procurorii DNA au descins la sediul Consiliului Județean Ialomița. Președintele Silvian Ciupercă a fost reținut, punându-i-se în cârcă comiterea mai multor infracțiuni de corupție. A stat în arest 66 de zile. În iunie 2015 a fost trimis în judecată. Anul trecut, după un lung proces, justiția l-a declarat nevinovat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A murit Silvian Ciupercă, fost deputat și președinte CJ al Ialomița

Publicat

pe

Sursa foto: cancan.ro

Fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă, a murit. A fost găsit fără suflare căzut într-un șanț din localitatea Bălcești, județul Vâlcea. Trupul neînsuflețit al fostului lider social-democrat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei în urma căreia să se stabilească cauzele decesului.

Silvian Ciupercă avea 73 de ani. A fost profesor de matematică și a ocupat mai multe funcții publice, respectiv primar al orașului Țăndărei (1996-2000), deputat al României (2000-2004) și președinte al Consiliului Județean Ialomița (2004-2015).

Partidul Social Democrat a postat pe pagina oficială un mesaj de condoleanțe în care își exprimă regretul pentru dispariția lui Silvian Ciupercă.

„Am aflat cu tristețe vestea trecerii în neființă a fostului președinte al Consiliului Județean Ialomița, Silvian Ciupercă.

Domnul Silvian Ciupercă și-a dedicat întreaga carieră valorilor de stânga și a contribuit la consolidarea social-democrației în județul Ialomița.

În aceste momente grele, Partidul Social Democrat transmite familiei, colegilor și tuturor oamenilor care l-au cunoscut și apreciat, sincere condoleanțe! Dumnezeu să îl odihnească în pace”.

Silvian Ciupercă a fost puternic marcat, aflat sub influența stresului, după ce, în anul 2015, a fost agățat de procurorii DNA într-un dosar pentru luare de mită și folosirea influenţei și autorității conferite de funcţia de conducere într-un partid politic în scopul obţinerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu asimilat infracţiunii de corupţie, instigare la fals intelectual, complicitate la folosirea şi prezentarea, cu rea-credinţă, de documente, declaraţii false, inexacte sau incomplete, obţinându-se pe nedrept fonduri europene. A fost reținut și trimis în judecată.

Fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița a căutat, în toată această perioadă, să își dovedească nevinovăția. În cele din urmă, a reușit.

“Sistemul de apărare pe care l-am construit a fost unul în care eu am realizat că nu sunt lider de dosar, ci că sunt principalul vinovat pentru destinul nefericit al celorlalţi, care nu aveau ce căuta acolo dacă eu nu eram vânat, dacă nu eram un peşte care trebuia ţinut în năvod”, mărturisea Silvian Ciupercă, în august 2021.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT