Conectați-vă cu noi

POLITIC

PSD a reclamat la DNA operațiunea PNL de preluare a primarilor prin șantaj!

Publicat

pe

Reprezentanţii Partidului Social Democrat au depus astăzi la DNA o plângere penală împotriva liderilor PNL şi a unor reprezentanţi din anturajul Guvernului Orban, care au pornit o acţiune la scară naţională de racolare a primarilor PSD.

„E trafic de influenţă, abuz în serviciu. Vă spun de exemplu că, la Cluj, au fost racolaţi deja 15 primari. La Giurgiu au fost chemaţi 27 de primari la Guvern, ca la Teleorman, Suceava şi Iaşi.

Avem de la toţi colegii noştri din ţară, cu nume şi prenume. Primarii vin la partid, după ce trec pe la Guvern, vin şi spun tot ce li se promite. Li se promite apă, canal, drumuri asfaltate, din fondul de rezervă al Guvernului. E practic un jihad împotriva primarilor PSD, mai ales în mediul rural!”, a declarat Paul Stănescu – secretarul general PSD.

Racolarea edililor social-democraţi a fost reclamată în câteva rânduri şi de conducerea PSD Dâmboviţa. A fost acuzat de asemenea practici consilierul premierului Ludovic Orban, Virgil Guran – preşedintele PNL Dâmboviţa, dar şi prefectul judeţului – Aurelian Popa. Se pare că numele celor doi demnitari figurează în plângerea depusă la DNA de conducerea centrală a PSD.

Despre tot acest scandal care are la bază intenţia liberalilor de a transforma peste noapte primarii social-democraţi în membri ai PNL a rezervat un amplu spaţiu de emisie postul de televiziune Antena 3, unde Corneliu Ştefan – preşedintele PSD Dâmboviţa a avut un schimb de replici deosebit de dur cu liderul PNL Dâmboviţa Virgil Guran.

Consilierul de bază al premierului Ludovic Orban a avut o reacţie dură, aproape că nu l-am mai recunoscut pe liderul liberal care, cu ceva vreme în urmă, poza într-un tip deosebit de blajin, omenos şi corect, fără intenţii de răzbunări politice sau de alt fel. Ba mai mult, din dialogul deosebit de tensionat reiese că preşedintele PNL Dâmboviţa apelează şi la ameninţări şi nu ar fi pentru prima dată când face acest lucru.

Corneliu Ştefan: În judeţul Dâmboviţa avem presiuni din partea liderilor PNL asupra primarilor PSD. Patru primari din partea PSD au fost şantajaţi, o spun public, de domnul Virgil Guran, împreună cu prefectul judeţului Dâmboviţa. Este o acuzaţie reală şi mă bucur că domnul Guran este aici azi, ca să spună clar ce face zilnic în Dâmboviţa. Poate să ne spună domnul Guran cum au fost şantajaţi, dar eu vă pot spune că şantajul a mers departe şi sunt primari din PSD cărora li s-au promis bani din fondul de rezervă al Guvernului, primari ale căror familii sunt ameninţate, dar şi primari cărora nu li se acordă nici măcar o cerere de concediu.

Corneliu Ștefan - președinte PSD Dâmbovița

Corneliu Ștefan – președinte PSD Dâmbovița

Virgil Guran: Cred că vorbesc din istorie cei de la PSD, exact aşa au procedat ei în trecut. Nu ştiu cum îşi permit să vină să facă asemenea acuzaţii, când ei ştiu foarte bine cum ne-au luat primarii în 2014. Într-adevăr, se pare că sunt anumiţi primari care se întorc la partidul de unde au fost luaţi cu forţa.

Corneliu Ştefan: Domnule Guran…

Virgil Guran: Domnule Ştefan, vă rog, nu v-am întrerupt, v-am ascultat poveştile…

Corneliu Ştefan: Nu sunt poveşti…

Virgil Guran: Îl rog pe domnul Ştefan să spună public cine a început aceste negocieri şi cine a luat prima dată un primar.

Corneliu Ştefan: Domnule Guran, dumneavoastră nu aveţi de unde să ştiţi, că sunteţi mai nou în judeţ. Sunteţi paraşutat de la Câmpina. Nu vreau să jignesc, dar…

Virgil Guran: Domnule Ştefan, ar trebui să vă revizuiţi modul de a vorbi!

Virgil Guran – preşedinte PNL Dâmboviţa

Corneliu Ştefan: Nu pot să permit asemenea aberaţii…

Virgil Guran: Dacă îmi permiteţi, eu am venit în Dâmboviţa să schimb ce se întâmplă acolo. Şi veţi vedea că vom scoate acest judeţ din sărăcia în care l-aţi băgat dumneavoasstră. Astea cu şantajul sunt poveşti! Încă nu au venit primari în PNL. Vom vedea când îşi depun candidaturile. Personal, o să încep, domnule Ştefan, să cer să se verifice totul în judeţ, cum aţi făcut bani, tot!

Corneliu Ştefan: Concret, primarul comunei Costeşti Vale, trecut la PNL de o lună de zile, a primit bani din fondul de rezervă al Guvernului.

Virgil Guran: Prima minciună, domnule Ştefan, nu ştiţi administraţie. Nu s-au dat bani din fondul de rezervă până acum. Aţi mai spus că primarii nu iau concediu de la miniştri, unde aţi mai văzut aşa ceva? Haideţi dom’le, aţi ţinut judeţul ăla în sărăcie. Nu aţi făcut nimic 20 de ani de când conduceţi judeţul. Eu colaborez cu orice coleg care a fost adus în trecut la PSD şi doreşte să candideze. Eu respect dreptul oricăruia să candideze.

Corneliu Ştefan: Domnule Guran, unii sunt doar de doi ani la PSD, de ce dezinformaţi?

Virgil Guran: Domnule Ştefan, habar nu aveţi de lege. Cum să fie de 2 ani la PSD? Păi pierdea mandatul…

Dialog preluat de la Antena 3.

ALEGERI

Comunicat ALDE Dâmboviţa: PNL și Orban, respect ZERO pentru legi și oameni!

Publicat

pe

de

Ionel Petre - președinte ALDE Dâmboviţa

Ticăloșie fără margini din partea lui Orban și a PNL în Dâmbovița! Cât de disperați să fie încât să nu le pese de lege, de nimic?

Deși campania electorală e încheiată, pentru Orban și PNL nu contează acest lucru!

Ceea ce a făcut Ludovic Orban azi în Dâmbovița reprezintă o încălcare grosolană a legii, o sfidare a legislației electorale, a oricăror norme ale unei democrații. Dar când a contat pentru Orban și PNL legea? Ei știu doar cum să o încalce.

La toate aceste încălcări ale legii de către PNL și Ludovic Orban nu vom asista impasibil. ALDE Dâmbovița va depune plângere cu privire la această încălcare a legislației electorale de către PNL-ul lui Orban și Iohannis, unică în istoria democrației românești!

Citește în continuare

Dâmboviţa

Comunicat PNL: Statul va prelua, printr-o societate comercială, activele COS Târgoviște

Publicat

pe

de

Soarta COS Târgoviște continuă să preocupe autoritățile guvernamentale la cel mai înalt nivel. La intervenția directă a primului ministru Ludovic Orban, au avut loc discuții între reprezentanții Administratorului Judiciar MAESTRO SPRL și reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului de Finanțe, Ministerului Muncii și ai Consiliului Concurenței, optându-se pentru una dintre cele trei variante propuse pentru modificarea Planului de Restructurare a COS Târgoviște, respectiv “Divizarea parțială către compania existentă deținută de Ministerul Economiei.” Soluția aleasă este fezabilă și a fost convenită de toate părțile pentru că planul inițial de reorganizare nu mai poate fi îndeplinit și, cel mai important aspect, există intenția Ministerului Economiei de a prelua COS Târgoviște.

Ca etapă imediat următoare, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri înființează o nouă societate comercială, care va îngloba părți din patrimoniu rezultate din divizarea COS Târgoviște. Întrucât noua companie va avea capital social majoritar de stat, se va putea proceda la conversia datoriilor fiscale.

Potrivit acordului agreeat de Administratorul Judiciar, la COS Târgoviște vor rămâne active care nu concură la activitatea de producție. Compania nouă, după divizarea realizată prin planul nou de reorganizare a COST, va proceda la conversia creanțelor bugetare în acțiuni. Preocuparea imediată a Guvernului Orban este în aceste condiții identificarea resurselor în vederea plății salariilor angajaților actuali ai combinatului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!