Connect with us

POLITIC

PSD a reclamat la DNA operațiunea PNL de preluare a primarilor prin șantaj!

Publicat

pe

Reprezentanţii Partidului Social Democrat au depus astăzi la DNA o plângere penală împotriva liderilor PNL şi a unor reprezentanţi din anturajul Guvernului Orban, care au pornit o acţiune la scară naţională de racolare a primarilor PSD.

„E trafic de influenţă, abuz în serviciu. Vă spun de exemplu că, la Cluj, au fost racolaţi deja 15 primari. La Giurgiu au fost chemaţi 27 de primari la Guvern, ca la Teleorman, Suceava şi Iaşi.

Avem de la toţi colegii noştri din ţară, cu nume şi prenume. Primarii vin la partid, după ce trec pe la Guvern, vin şi spun tot ce li se promite. Li se promite apă, canal, drumuri asfaltate, din fondul de rezervă al Guvernului. E practic un jihad împotriva primarilor PSD, mai ales în mediul rural!”, a declarat Paul Stănescu – secretarul general PSD.

Racolarea edililor social-democraţi a fost reclamată în câteva rânduri şi de conducerea PSD Dâmboviţa. A fost acuzat de asemenea practici consilierul premierului Ludovic Orban, Virgil Guran – preşedintele PNL Dâmboviţa, dar şi prefectul judeţului – Aurelian Popa. Se pare că numele celor doi demnitari figurează în plângerea depusă la DNA de conducerea centrală a PSD.

Despre tot acest scandal care are la bază intenţia liberalilor de a transforma peste noapte primarii social-democraţi în membri ai PNL a rezervat un amplu spaţiu de emisie postul de televiziune Antena 3, unde Corneliu Ştefan – preşedintele PSD Dâmboviţa a avut un schimb de replici deosebit de dur cu liderul PNL Dâmboviţa Virgil Guran.

Consilierul de bază al premierului Ludovic Orban a avut o reacţie dură, aproape că nu l-am mai recunoscut pe liderul liberal care, cu ceva vreme în urmă, poza într-un tip deosebit de blajin, omenos şi corect, fără intenţii de răzbunări politice sau de alt fel. Ba mai mult, din dialogul deosebit de tensionat reiese că preşedintele PNL Dâmboviţa apelează şi la ameninţări şi nu ar fi pentru prima dată când face acest lucru.

Corneliu Ştefan: În judeţul Dâmboviţa avem presiuni din partea liderilor PNL asupra primarilor PSD. Patru primari din partea PSD au fost şantajaţi, o spun public, de domnul Virgil Guran, împreună cu prefectul judeţului Dâmboviţa. Este o acuzaţie reală şi mă bucur că domnul Guran este aici azi, ca să spună clar ce face zilnic în Dâmboviţa. Poate să ne spună domnul Guran cum au fost şantajaţi, dar eu vă pot spune că şantajul a mers departe şi sunt primari din PSD cărora li s-au promis bani din fondul de rezervă al Guvernului, primari ale căror familii sunt ameninţate, dar şi primari cărora nu li se acordă nici măcar o cerere de concediu.

Corneliu Ștefan - președinte PSD Dâmbovița

Corneliu Ștefan – președinte PSD Dâmbovița

Virgil Guran: Cred că vorbesc din istorie cei de la PSD, exact aşa au procedat ei în trecut. Nu ştiu cum îşi permit să vină să facă asemenea acuzaţii, când ei ştiu foarte bine cum ne-au luat primarii în 2014. Într-adevăr, se pare că sunt anumiţi primari care se întorc la partidul de unde au fost luaţi cu forţa.

Corneliu Ştefan: Domnule Guran…

Virgil Guran: Domnule Ştefan, vă rog, nu v-am întrerupt, v-am ascultat poveştile…

Corneliu Ştefan: Nu sunt poveşti…

Virgil Guran: Îl rog pe domnul Ştefan să spună public cine a început aceste negocieri şi cine a luat prima dată un primar.

Corneliu Ştefan: Domnule Guran, dumneavoastră nu aveţi de unde să ştiţi, că sunteţi mai nou în judeţ. Sunteţi paraşutat de la Câmpina. Nu vreau să jignesc, dar…

Virgil Guran: Domnule Ştefan, ar trebui să vă revizuiţi modul de a vorbi!

Virgil Guran – preşedinte PNL Dâmboviţa

Corneliu Ştefan: Nu pot să permit asemenea aberaţii…

Virgil Guran: Dacă îmi permiteţi, eu am venit în Dâmboviţa să schimb ce se întâmplă acolo. Şi veţi vedea că vom scoate acest judeţ din sărăcia în care l-aţi băgat dumneavoasstră. Astea cu şantajul sunt poveşti! Încă nu au venit primari în PNL. Vom vedea când îşi depun candidaturile. Personal, o să încep, domnule Ştefan, să cer să se verifice totul în judeţ, cum aţi făcut bani, tot!

Corneliu Ştefan: Concret, primarul comunei Costeşti Vale, trecut la PNL de o lună de zile, a primit bani din fondul de rezervă al Guvernului.

Virgil Guran: Prima minciună, domnule Ştefan, nu ştiţi administraţie. Nu s-au dat bani din fondul de rezervă până acum. Aţi mai spus că primarii nu iau concediu de la miniştri, unde aţi mai văzut aşa ceva? Haideţi dom’le, aţi ţinut judeţul ăla în sărăcie. Nu aţi făcut nimic 20 de ani de când conduceţi judeţul. Eu colaborez cu orice coleg care a fost adus în trecut la PSD şi doreşte să candideze. Eu respect dreptul oricăruia să candideze.

Corneliu Ştefan: Domnule Guran, unii sunt doar de doi ani la PSD, de ce dezinformaţi?

Virgil Guran: Domnule Ştefan, habar nu aveţi de lege. Cum să fie de 2 ani la PSD? Păi pierdea mandatul…

Dialog preluat de la Antena 3.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

PERPLEX. Senatorul Popescu de la USRPLUS a pus iar mâna pe par!

Publicat

pe

Reprezentanții USR PLUS din județul Dâmbovița sunt un fel de Gică Contra. Lor nu le convine nimic!

Au ținut isonul ministrului Năsui de la Economie, care nu a vrut în ruptul capului să sprijine Combinatul de Oțeluri Speciale, iar acum unitatea este în procedură de faliment. Consecințe? Angajați rămași pe drumuri și preț dublu la fierul beton, spre disperarea românilor care nu mai pot să își construiască case.

I-au ținut și trena lui Drulă de la Transporturi, iar modernizarea și lărgirea DN 71 la patru benzi a căzut în cap, diminuând șansa acestui județ la prosperitate și disperându-i pe participanții la trafic, care se descurcă din ce în ce mai greu pe șoseaua supra-aglomerată…

După o etapă lungă cât pandemia de hibernare politică, USRPLUS Dâmboviţa a ieșit din nou pe interval. I-a prins dragul de dâmbovițeni, de siguranța și de drumurile lor!

Senatorul Ion Dragoș Popescu se pare că vrea musai să iasă din anonimat și a transmis către mass-media un comunicat în care se arată interesat de soarta oamenilor ce vor să meargă zilele acestea la munte, să urmărească Festivalul muzical Peștera-Padina sau pur și simplu la aer curat.

Solicită demnitarul USRPLUS autorităților competente să îi comunice dacă drumul spre platoul din Bucegi este deschis circulației. Vrea să știe pe unde se vor monta indicatoarele care interzic accesul în munte. Vrea probabil să vină armata, cu puști și tancuri să păzească drumul.

Citește și: USRPLUS, contribuție deplină pentru închiderea HoReCa în Târgoviște

Sunt consecvenți și neînfricați când este vorba să te opui unor inițiative venite din partea adversarilor politici, a celor care, de bine de rău, mai fac ceva pentru acest județ. Se comportă exact ca primărița de la Sectorul I al Capitalei, madam Clotilde, care preferă munți de gunoaie pe străzi decât să caute soluții rezonabile de rezolvare a situației.

La fel și domnul senator Popescu. Închideți muntele, trântiți festivalul, turismul dâmbovițean! Cetățeanul să stea în propria bătătură. Ce atâtea vacanțe, festivaluri! Circulația este interzisă. Acasă! Ăștia sunt cei de la USRPLUS. În loc să se așeze la masă, să vină și ei cu idei, soluții, să-și pună mintea la contribuție pentru a ieși ceva bun pentru nație, ei dau cu parul!

PS. Inspectoratul Județean de Poliție Dâmboviţa a precizat, într-un comunicat de presă, că s-au efectuat verificări pe DJ 714 și se poate circula în condiții de siguranță între km 22 (+900) și 24 (Cabana Bolboci), respectiv de la kilometrul 34 până la Stațiunea Padina-Peștera, fiind dispusă deschiderea circulației rutiere pe aceste tronsoane de drum. Rămâne totuși închisă circulația între km 5 și 22 (+ 900 m).

„Pentru a preîntâmpina evenimentele negative, polițiștii recomandă tuturor persoanelor care participă la acest festival, să aibă un comportament adecvat, în spiritul respectării normelor de convieţuire socială și regulilor de circulație pe drumurile publice”, mai spun polițiștii.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Țuțuianu: În PNL Dâmbovița e bătaie pe averea subțire a mortului!

Publicat

pe

Alegerile din PNL Dâmbovița, care vor avea loc sâmbătă – 24 iulie 2021, nu sunt decât un prilej ca liberalii să se vadă înainte de a pleca în concediu – a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, liderul PRO România Dâmboviţa – Adrian Țuțuianu, cu referire la faptul că nu se va schimba nimic, Organizația PNL Dâmbovița va fi în continuare condusă de oameni din afara județului.

„Aceleași figuri care nu au reușit vreodată să facă performanță politică în județul Dâmbovița, după cum partidul va rămâne condus de oameni care nu au nicio legătură cu acest județ și, după cum se vede, nu-i doare burta de ceea ce se întâmplă în județ. Dl. Guran se va reașeza pe scaun. Am văzut că prim-vicepreședinte poate fi dl. Balint. A început să-i placă la Dâmbovița… Dar, concret, pentru județ, nu s-a întâmplat nimic bun.

Mai departe, probabil că PNL Dâmbovița, cu una-două excepții, va susține echipa lui Ludovic Orban. Rămâne să vedem, după război, dacă iese Cîțu, cine îi va rupe primul ușa. Și eu cred că dl. Balint, pentru că el a trecut prin vreo șapte partide și este experimentat în chestiunea asta. Apoi, încet-încet, vor merge toți, încolonați, să pupe mâna sultanului.

PNL Dâmbovița nu are niciun viitor cu formula actuală. E bătaie pe averea subțire a mortului”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT