Connect with us

Dâmboviţa

Clanurile de interlopi trebuie ținute în frâu, nu păzite la funeralii!

Publicat

pe

Ionel Petre, liderul ALDE Dâmbovița, într-un text publicat pe Facebook, deplânge soarta polițiștilor români care, în afară de faptul că sunt dotați necorespunzător, au început să fie folosiți și la tot soiul de misiuni ciudate, care nu concordă deloc cu demnitatea și statul lor. Au ajuns oamenii legii, spune Ionel Petre, să facă de pază la înmormântările interlopilor.

„Am asistat zilele trecute la o situație care a depășit cu mult limita bunului simț, paza cu polițiști foarte bine echipați la funeraliile unui interlop, pe la căpătâiul căruia au trecut sute sau chiar mii de oameni, în contextul în care sunt atâția români care nu și-au putut lua rămas bun de la cei dragi, pentru că au respectat restricțiile impuse de autorități. Păi, asta este treaba autorităților, să păzească un defunct?

Acum, ni se prezintă un caz desprins parcă din filmele de acțiune în care sunt prezentate scene din istorie: niște scandalagii au tăiat cu coasa doi polițiști, în comuna Văcărești-Dâmbovița. Atenție, polițiști echipați cu pistoalele antice Carpați, pe care le-au folosit în ultimul ceas, văzând că viața le este pusă în pericol. Legislația în vigoare, relativă și cu foarte multe semne de întrebare, îi ține pe polițiști „departe” de arma legată la brâu. Majoritatea preferă să rezolve cazurile fără să scoată pistolul, decât să stea prin tribunale la procesele intentate pentru uzul de armă, procese în care sunt singuri în fața societății. De ce nu sunt susținuți oamenii din subordine, atunci când sunt nevoiți să salveze vieți omenești sau propriile vieți în fața infractorilor, care nu au niciun Dumnezeu? Mai mult decât atât, unde sunt noile pistoale Beretta, promise de ministrul Vela? Doar s-a pozat cu ele, iar reprezentanții legii sunt expuși în fața infractorilor cu mâinile goale?

Cum sunt posibile astfel de situații în secolul XXI? Ce s-a întâmplat cu respectul în fața autorităților? Vi se pare normal, domnule Ministru, să sară localnicii amețiți de aburii alcoolului la polițiști, așa cum sar la cei din anturajul lor? Vi se pare normal ca polițiștii să nu mai aibă niciun cuvânt de spus în fața cetățenilor? Este doar vina voastră, domnilor! Nu angajați doar persoane bine pregătite în domeniu, care să cunoască și să aplice legile ca la carte, ci vă mulțumiți să ocupați posturile cu oricine se încadrează în puținele cerințe pe care le aveți. Pregătirea agenților este precară și parcă se face pe repede înainte, deloc eficient.

Cei care sunt obișnuiți să încalce legea au identificat aceste puncte slabe și se pare că profită din plin de ele. Să nu mai vorbim că polițiștii se tem să folosească armele din dotare, pentru că imediat sunt arătați cu degetul că au făcut abuzuri. Nu sunt normale aceste situații și trebuie stopate imediat. Comportați-vă conform funcțiilor și gradelor deținute! Sunteți autoritățile care trebuie să vegheze la siguranța românilor! Faceți-vă datoria! Clanurile de interlopi trebuie ținute în frâu și pedepsite conform faptelor pe care le fac, nu păzite la funeralii! Treziți-vă! Societatea are nevoie de siguranță”!

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT