Connect with us

ALEGERI

Corneliu Ștefan (PSD) propune 10 axe de dezvoltare pentru judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

PSD Dâmboviţa joacă la victorie în bătălia electorală care urmează să pornească pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean. Nu este o luptă uşoară, ţinând cont de faptul că tânărul deputat Corneliu Ştefan îi are de înfruntat pe senatorul Adrian Ţuţuianu de la PRO România, hârşit şi specialist în campanii electorale, cunoscător în ale administraţiei, pe inspectorul şcolar general Sorin Ion, reprezentantul PNL, şi pe Ionel Petre, liderul ALDE Dâmboviţa care aduce un alt suflu în mesajul electoral. Va fi o bătălie care merită urmărită cu interes şi în care îşi va spune pe deplin cuvântul forţa organizaţională a partidelor, spiritul de echipă, comunicarea candidaţilor şi, nu în ultimul rând, elementele de noutate în intriga campaniei, capitol la care PSD şade cel mai bine, ţinând cont de mesajele transmise şi de acţiunile de diseminare în spaţiul public a proiectelor pe care intenţionează să le implementeze în următorii ani în judeţul Dâmboviţa.

Mergând tocmai pe această notă de superlativ, de coerenţă, de omogenitate şi unitate, pe interesul manifestat faţă de comunităţile din judeţ, Corneliu Ştefan, liderul PSD Dâmboviţa şi candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a organizat, astăzi – 27 august, în Sala Tronului din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, în ideea de a da prestanţă, seriozitate şi siguranţă proiectelor sale, o sesiune preelectorală de prezentare a Materplanului de Dezvoltare a judeţului Dâmboviţa pentru următorii 10 ani – „10 axe de dezvoltare pentru judeţul Dâmboviţa”.

Evenimentul, unic până acum în peisajul politic dâmboviţean, i-a adunat la Curtea Domnească din Târgovişte pe deputaţii Claudia Gilia, Carmen Holban, Marian Ţachianu, pe fostul parlamentar Radu Popa, actualmente vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, pe preşedintele şi vicepreşedinţii CJ – Alexandru Oprea, Luciana Cristea şi Alin Manole, pe Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte, alţi primari de comune şi oraşe din judeţ, precum și mulți candidaţi pentru funcţiile de consilieri locali şi judeţeni. A fost de faţă şi vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, care, prin prezenţa sa, a dovedit că are încredere în proiectele echipei PSD, în candidaţii acestui partid şi că este atent, cum este de altfel firesc, la întreaga activitate politico-administrativă din judeţ.

Întâlnirea s-a consumat ţinându-se cont de toate reglementările în vigoare generate de starea de alertă, respectiv păstrarea distanţării fizice şi purtatul măştii de protecţie.

Emoţionat dar în vervă, Corneliu Ştefan, candidatuil PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi-a asumat rolul de a prezenta proiectele pe care intenţionează să le contureze şi să le materializeze din postura de şef al administraţiei publice judeţene. Cele 10 axe de dezvoltare cuprind obiective ce trebuie realizate în domeniile infrastructurii, sănătăţii, administraţiei, mediului de afaceri, agricultură, învăţământ, protecţia mediului, cultură, turism, tineret şi sport.

A spus Corneliu Ştefan, în introducerea discursului său, că acest proiect investiţional este unic şi că va face tot ceea ce îi stă în puteri pentru a fi implementat, că niciun alt candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, din toată istoria postdecembristă, nu a mai venit în faţa cetăţenilor cu un astfel de document şi, mai ales, cu asumarea responsabilităţii de a-l pune în practică.

„Viitorul nu înseamnă doar mâine sau o altă dată din perioada imediat apropiată. Viitorul înseamnă lucruri bine făcute, care să rămână peste timp, indiferent de oamenii politici sau de partide. Sunt pregătit să schimb din temelii ceea ce nu merge bine şi îmi asum continuarea proiectelor benefice pentru Dâmboviţa. În strategia de viitor a Consiliului Judeţean Dâmboviţa am prins toate domeniile ce vor permite schimbarea în totalitate a judeţului nostru. De la sănătate, educaţie, cultură şi turism până la lucrări de infrastructură mare, parcuri industriale şi IT. Sunt obiective şi proiecte importante, realizabile printr-un efort comun de durată. Este nevoie de multă muncă şi seriozitate, iar toate acestea le putem face doar împreună”, a declarat Corneliu Ştefan.

Lista cu ceea ce doreşte Corneliu Ștefan să realizeze în plan investiţional în judeţul Dâmboviţa ca viitor preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa este lungă şi bine elaborată, cuprinzând exact obiectivele de care judeţul Dâmboviţa are nevoie. Ne oprim asupra câtorva, care, odată materializate, deschid porţile şi oportunităţile dezvoltării socio-economice a județului Dâmboviţa.

În plan al infrastructirii rutiere, în programul propus de candidatul PSD Corneliu Ştefan se regăsesc construirea centurii ocolitoare a municipiului Târgovişte – Inelul 2, realizarea drumului „Valahia Expres” DX1, drum turistic şi de legătură între zonele Padina – Rucăr- Bran, construirea unui drum judeţean expres între Tărtăşeşti şi Ulmi.

În ceea ce priveşte sistemele de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Dâmboviţa, se are în vedere realizarea investiţiei de 320 de milioane de euro privind extinderea şi înfiinţarea reţelelor de apă şi canalizare în 55 de localităţi dâmboviţene.

Sănatatea reprezintă o altă prioritate a echipei PSD care se va instala la conducerea Consiliului Judeţean. Aici se are în vedere reabilitarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Târgovişte, reabilitarea Sanatoriului TBC de la Moroeni, construirea unui sediu nou pentru Serviciul de Ambulanţă, centru medical la Fieni.

Digitalizarea administraţiei locale este o altă prioritate a preşedintelui Corneliu Ştefan.

Liderul social-democrat doreşte să înfiinţeze un Program Judeţean de Dezvoltare Locală, unde Consiliul Judeţean va fi principalul finanţator al proiectelor iniţiate de admnistraţiile publice locale. Se are în vedere crearea unui birou unic de accesare a fondurilor europene, în cadrul căruia se va oferi consultanţă, atât cetăţenilor cât şi primăriilor din judeţ.

Se va marşa pentru crearea de zone de dezvoltare pentru investitori, prin crearea de parcuri industriale şi reabilitarea şi reorganizarea celor existente.

Nu sunt uitaţi nici producătorii agricoli, pentru care se doreşte înfiinţarea de centre pentru colectarea şi prelucrarea legumelor şi fructelor.

Turismul este o altă prioritate zero, un mijloc important de a aduce bani la buget, de a stimula dezvoltarea economică, de a contribui la prosperitatea cetăţenilor, de a face cunoscute în întreaga lume aceste meleaguri pitoreşti care au neapărată nevoie de punere în valoare. Vorbim aici de Staţiunea Padina-Peştera, care are nevoie de dezvoltarea infrastructurii şi a capacităţilor de petrecere a timpului liber şi de odihnă și turismul balnear, care se poate dezvolta la Pucioasa. Şi, nu în ultimul rând, vorbim de turismul religios, care poate fi intensificat datorită posibilităţilor majore existente în această zonă a României – biserici, mănăstiri, obiective cu o valoare culturală şi istorică cum puţine există în România.

Planurile de dezvoltare propuse de Corneliu Ştefan sunt măreţe, deosebit de importante şi cuprind, deocamdată la nivel teoretic, tot ceea ce ar trebui acestui judeţ pentru a deveni unul prosper şi aliniat la lumea civilizată. Faptul că prezentarea acestui proiect s-a făcut în Vechea Cetate de Scaun a Ţări Româneşti dă forţă celor prezentate şi obligă totodată noua echipă de conducere a CJ Dâmboviţa să le pună în practică punct cu punct.

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT