Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Corneliu Ștefan (PSD) propune 10 axe de dezvoltare pentru judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

PSD Dâmboviţa joacă la victorie în bătălia electorală care urmează să pornească pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean. Nu este o luptă uşoară, ţinând cont de faptul că tânărul deputat Corneliu Ştefan îi are de înfruntat pe senatorul Adrian Ţuţuianu de la PRO România, hârşit şi specialist în campanii electorale, cunoscător în ale administraţiei, pe inspectorul şcolar general Sorin Ion, reprezentantul PNL, şi pe Ionel Petre, liderul ALDE Dâmboviţa care aduce un alt suflu în mesajul electoral. Va fi o bătălie care merită urmărită cu interes şi în care îşi va spune pe deplin cuvântul forţa organizaţională a partidelor, spiritul de echipă, comunicarea candidaţilor şi, nu în ultimul rând, elementele de noutate în intriga campaniei, capitol la care PSD şade cel mai bine, ţinând cont de mesajele transmise şi de acţiunile de diseminare în spaţiul public a proiectelor pe care intenţionează să le implementeze în următorii ani în judeţul Dâmboviţa.

Mergând tocmai pe această notă de superlativ, de coerenţă, de omogenitate şi unitate, pe interesul manifestat faţă de comunităţile din judeţ, Corneliu Ştefan, liderul PSD Dâmboviţa şi candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a organizat, astăzi – 27 august, în Sala Tronului din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, în ideea de a da prestanţă, seriozitate şi siguranţă proiectelor sale, o sesiune preelectorală de prezentare a Materplanului de Dezvoltare a judeţului Dâmboviţa pentru următorii 10 ani – „10 axe de dezvoltare pentru judeţul Dâmboviţa”.

Evenimentul, unic până acum în peisajul politic dâmboviţean, i-a adunat la Curtea Domnească din Târgovişte pe deputaţii Claudia Gilia, Carmen Holban, Marian Ţachianu, pe fostul parlamentar Radu Popa, actualmente vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, pe preşedintele şi vicepreşedinţii CJ – Alexandru Oprea, Luciana Cristea şi Alin Manole, pe Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte, alţi primari de comune şi oraşe din judeţ, precum și mulți candidaţi pentru funcţiile de consilieri locali şi judeţeni. A fost de faţă şi vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, care, prin prezenţa sa, a dovedit că are încredere în proiectele echipei PSD, în candidaţii acestui partid şi că este atent, cum este de altfel firesc, la întreaga activitate politico-administrativă din judeţ.

Întâlnirea s-a consumat ţinându-se cont de toate reglementările în vigoare generate de starea de alertă, respectiv păstrarea distanţării fizice şi purtatul măştii de protecţie.

Emoţionat dar în vervă, Corneliu Ştefan, candidatuil PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi-a asumat rolul de a prezenta proiectele pe care intenţionează să le contureze şi să le materializeze din postura de şef al administraţiei publice judeţene. Cele 10 axe de dezvoltare cuprind obiective ce trebuie realizate în domeniile infrastructurii, sănătăţii, administraţiei, mediului de afaceri, agricultură, învăţământ, protecţia mediului, cultură, turism, tineret şi sport.

A spus Corneliu Ştefan, în introducerea discursului său, că acest proiect investiţional este unic şi că va face tot ceea ce îi stă în puteri pentru a fi implementat, că niciun alt candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, din toată istoria postdecembristă, nu a mai venit în faţa cetăţenilor cu un astfel de document şi, mai ales, cu asumarea responsabilităţii de a-l pune în practică.

„Viitorul nu înseamnă doar mâine sau o altă dată din perioada imediat apropiată. Viitorul înseamnă lucruri bine făcute, care să rămână peste timp, indiferent de oamenii politici sau de partide. Sunt pregătit să schimb din temelii ceea ce nu merge bine şi îmi asum continuarea proiectelor benefice pentru Dâmboviţa. În strategia de viitor a Consiliului Judeţean Dâmboviţa am prins toate domeniile ce vor permite schimbarea în totalitate a judeţului nostru. De la sănătate, educaţie, cultură şi turism până la lucrări de infrastructură mare, parcuri industriale şi IT. Sunt obiective şi proiecte importante, realizabile printr-un efort comun de durată. Este nevoie de multă muncă şi seriozitate, iar toate acestea le putem face doar împreună”, a declarat Corneliu Ştefan.

Lista cu ceea ce doreşte Corneliu Ștefan să realizeze în plan investiţional în judeţul Dâmboviţa ca viitor preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa este lungă şi bine elaborată, cuprinzând exact obiectivele de care judeţul Dâmboviţa are nevoie. Ne oprim asupra câtorva, care, odată materializate, deschid porţile şi oportunităţile dezvoltării socio-economice a județului Dâmboviţa.

În plan al infrastructirii rutiere, în programul propus de candidatul PSD Corneliu Ştefan se regăsesc construirea centurii ocolitoare a municipiului Târgovişte – Inelul 2, realizarea drumului „Valahia Expres” DX1, drum turistic şi de legătură între zonele Padina – Rucăr- Bran, construirea unui drum judeţean expres între Tărtăşeşti şi Ulmi.

În ceea ce priveşte sistemele de alimentare cu apă şi canalizare din judeţul Dâmboviţa, se are în vedere realizarea investiţiei de 320 de milioane de euro privind extinderea şi înfiinţarea reţelelor de apă şi canalizare în 55 de localităţi dâmboviţene.

Sănatatea reprezintă o altă prioritate a echipei PSD care se va instala la conducerea Consiliului Judeţean. Aici se are în vedere reabilitarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Târgovişte, reabilitarea Sanatoriului TBC de la Moroeni, construirea unui sediu nou pentru Serviciul de Ambulanţă, centru medical la Fieni.

Digitalizarea administraţiei locale este o altă prioritate a preşedintelui Corneliu Ştefan.

Liderul social-democrat doreşte să înfiinţeze un Program Judeţean de Dezvoltare Locală, unde Consiliul Judeţean va fi principalul finanţator al proiectelor iniţiate de admnistraţiile publice locale. Se are în vedere crearea unui birou unic de accesare a fondurilor europene, în cadrul căruia se va oferi consultanţă, atât cetăţenilor cât şi primăriilor din judeţ.

Se va marşa pentru crearea de zone de dezvoltare pentru investitori, prin crearea de parcuri industriale şi reabilitarea şi reorganizarea celor existente.

Nu sunt uitaţi nici producătorii agricoli, pentru care se doreşte înfiinţarea de centre pentru colectarea şi prelucrarea legumelor şi fructelor.

Turismul este o altă prioritate zero, un mijloc important de a aduce bani la buget, de a stimula dezvoltarea economică, de a contribui la prosperitatea cetăţenilor, de a face cunoscute în întreaga lume aceste meleaguri pitoreşti care au neapărată nevoie de punere în valoare. Vorbim aici de Staţiunea Padina-Peştera, care are nevoie de dezvoltarea infrastructurii şi a capacităţilor de petrecere a timpului liber şi de odihnă și turismul balnear, care se poate dezvolta la Pucioasa. Şi, nu în ultimul rând, vorbim de turismul religios, care poate fi intensificat datorită posibilităţilor majore existente în această zonă a României – biserici, mănăstiri, obiective cu o valoare culturală şi istorică cum puţine există în România.

Planurile de dezvoltare propuse de Corneliu Ştefan sunt măreţe, deosebit de importante şi cuprind, deocamdată la nivel teoretic, tot ceea ce ar trebui acestui judeţ pentru a deveni unul prosper şi aliniat la lumea civilizată. Faptul că prezentarea acestui proiect s-a făcut în Vechea Cetate de Scaun a Ţări Româneşti dă forţă celor prezentate şi obligă totodată noua echipă de conducere a CJ Dâmboviţa să le pună în practică punct cu punct.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT