Connect with us

ALEGERI

Precampanie electorală cu scântei la Aninoasa, județul Dâmbovița!

Publicat

pe

Aninoasa este o localitate fierbinte din punct de vedere electoral în momentul de faţă. Retragerea din competiţie a primarului Constantin Maricescu, pe motive de natură penală, a fost bulversantă pentru unii, iar alţii au primit-o cu căldură, considerând că edilul a stat prea mult pe tronul de şef al administraţiei publice locale.

Acum, în cursa pentru alegerile din 27 septembrie sunt aliniaţi la linia de start tineri. Competiţia este una dură şi demnă de urmărit. Se confruntă în primul rând reprezentantul PSD Vlăduţ Nicolae, crescut de Constantin Maricescu, şi tânărul finanţist Tiberiu Lixandru, din partea PNL, şi el fiu al satului, un om integru şi devotat comunităţii.

Este de apreciat faptul că politica s-a deschis şi pentru tineri şi că ei îşi asumă anumite responsanbilităţi. Dar, din păcate, mai predomină reminescenţe ale trecutului, scenarii, piese electorale neelegante puse în scenă tocmai pentru a-ţi descuraja adversarul sau pentru a-l pune într-o lumină proastă în faţa concetăţenilor alegători.

De la Aninoasa ne vin semnale că vom avea parte de o campanie electorală înverşunată, în care, spun unii, nu se vor folosi doar armele politeţii, comunicării şi proiectelor. Social-democraţii reclamă că li s-au distrus bannerele şi afişele cu mesaje preelectorale, că au fost completate, peste noapte, cu tot soiul de termeni, respectiv: șacal, vlăstar, comunist. În postarile sale de pe Facebook, candidatul PSD reclamă întinarea celor 70 de bannere de promovare, dar nu spune clar, fiindcă nu are dovezi, cine ar fi putut face acest lucru.

„Îmi cer scuze eu față de aceia care m-au sunat azi indignați, spunându-mi că bannerele de pe proprietatea lor (pentru care am obținut autorizație de publicitate temporară, conform legii) fie au dispărut, fie au fost „pictate”. Le vom înlocui și vom duce astfel de materiale oricui ne solicită. Îmi cer scuze și față de tinerii din TSD Aninoasa, care au muncit pentru amplasarea materialelor publicitare. Mă așteptam la „maratonul” denigrării și jignirilor și a venit. Mă așteptam la încercări de șantaj sau amenințări și au venit. Mă așteptam la intimidări, insulte și minciuni! Au venit toate ordonate, ca după șablon. Îmi propun ca abordarea mea să rămână în acord cu fair-play-ul competiției electorale și cu educația primită, dar este trist că cel care dorește cu orice preț fotoliul de primar, contracandidatul meu, reprezintă un contraexemplu pentru noi toți, prin acțiunile sale și ale echipei pe care o dirijează! Eu rămân același, indiferent de câte mesaje jignitoare trimit unii la adresa mea, indiferent de câte articole denigratoare sponsorizate apar în spațiul public referitoare la mine sau echipa de lângă mine”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Vlăduţ Nicolae.

Tiberiu Lixandru, candidatul PNL pentru funcţia de primar al Aninoasei, s-a simţit vizat în cele afirmate în spaţiul public de contracandidatul său, drept pentru care a ţinut să ia poziţie şi să precizeze că nu este adeptul unor metode ilegale, indecente şi imorale de a face campanie electotrală. Pentru el, confruntarea se bazează pe proiecte, soluţii, dezbateri şi comunicare.

„În mediul online, pentru a doua oară, au apărut informații false despre mine personal, cât și despre echipa mea. Cunosc foarte bine faptul că în spatele oricărui material electoral se află multe resurse (timp, creativitate, oameni, bani). Știu ce înseamnă un simplu flyer sau un simplu banner, la fel și echipa mea! Tocmai din aceste motive nu îmi doresc ca, la un moment dat, să îmi văd materialele electorale vandalizate. Tocmai din aceste motive vă garantez că nimeni din echipa mea nu a atins și nu se va atinge de niciun material electoral, cu precădere cele ale contracandidatilor mei. Și pe această cale rog toți cetățenii comunei noastre să aprecieze efortul nostru, al tuturor candidaților, indiferent de partid, și să evite vandalizarea materialelor electorale. S-a adus vorba de fair-play, iar pagina mea electronică disponibilă pe platforma online dă dovadă de fair-play, atât din partea mea cât și a echipei mele. Nu am atacat pe niciunul dintre contracandidații mei. Nu am publicat nimic defăimător sau mai ales să denigrez imaginea vreunui candidat. Nu am făcut decât să clarific situații neprevăzute ca și cea de acum, când se încearcă murdărirea imaginii mele și a echipei noastre. Fair-play-ul nu înseamnă să ai o dubă de jandarmi după tine într-o zi sfântă de ziua eroilor. Nu înseamnă să te crezi mai presus decât DSP și să creezi panică în rândul cetățenilor. Nu înseamnă să ai în permanență oameni care ne filmează și urmăresc în timp ce mergem pe la porțile cetățenilor. Nu înseamnă ca eu și soția mea să fim urmăriți și șicanați în trafic de anumite autoturisme (DB 37 MBA, DB 88 NGC, DB 67 DRA ….). Vârsta și maturitatea dar mai ales educaţia își spun cuvântul, la fel și puterea și discernământul de a duce o campanie electorală CORECTĂ. Pentru aceste motive sper ca aceasta să fie ultima postare în care este imperios necesară clarificarea unor aspecte în care trebuie să fac public referire la astfel de persoane”, a scris Tiberiu Lixandru, ca răspuns la afirmaţiile contracandidatului său din partea PSD.

În atate condiţii, pentru detensionarea situaţiei, ar trebui ca organele de cercetare penală să intervină pentru a afla cine a distrus materialele de propagandă preelectorală ale PSD Aninoasa.

ALEGERI

Fostul polițist Alexandru Iorga a pornit pe drumul de viitor primar al orașului Găești

Publicat

pe

PSD Dâmbovița a făcut una dintre cele mai tari și inspirate mișcări politice din ultimul timp. L-a desemnat pe fostul comandant al Poliției Orașului Găești, acum avocat, Alexandru Iorga, drept candidat pentru funcția de primar la alegerile locale din 2024. Decizia a fost luată ieri, de Biroul Permanent Județean al PSD, în ședința desfășurată la sediul filialei social-democraților din Găești. Iorga, propus și susținut de organizația locală, a fost desemnat pentru candidatură cu unanimitate de voturi. Evident, meritul acestei promovări, aparține președintelui PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care, în afară de flerul și intuiția în a-și alege oamenii de echipă, investește în aceștia și multă încredere.

Cunoscând personalitatea, caracterul, conduita, stilul de comunicare, de impresionare a cetățeanului alegător, a concetățenilor săi din Găești, bazate pe forța argumentării și soluții, cu siguranță, contracandidații săi au puternice motive să se teamă. Inclusiv, primarul în funcție, Gheorghe Grigore, căzut într-un ciudat și anost con de umbră.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite