Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Comunicat PSD: Blat politic în Dâmbovița între PRO România și PNL

Publicat

pe

Sursa foto: Ziar MM

Rezultatele dezastruoase care se prefigurează pentru cele două partide la alegerile din 27 septembrie i-au făcut pe reprezentanții acestora să-și dea mâna fățiș și să se unească împotriva PSD Dâmbovița. Problema nu este una care să îngrijoreze organizația social-democrată dâmbovițeană, ci mai mult una de principiu: în ultimele luni, discursurile PRO România împotriva Guvernului Orban și a liberalilor dâmbovițeni și vice-versa nu au fost decât fumigene aruncate în ochii locuitorilor acestui județ. În comunicate de presă și declarații la televizor se acuzau de incompetență, corupție, mai că își scoteau ochii încercând să arate cât de bine apără interesele electoratului lor. De fapt, realitatea este cu totul alta: în fața camerelor de televiziune se „înjurau”, iar în spatele lor se pupau.

Ultima dovadă a faptului că între PRO România Dâmbovița și filiala județeană a PNL există o înțelegere dictată doar de interese legate de împărțirea unor viitoare funcții prin județ este votul dat joi, 20.08.2020, de reprezentanții PNL, USR și PRO România din Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Nr. 16 Dâmbovița.

Totul a pornit de la lipsa de înțelegere a legilor electorale de către PNL-USR-PLUS. Cele trei partide au format o alianță împotriva candidatului PSD la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, urmând să îl susțină pe candidatul liberal la Consiliul Județean. Destul de târziu au realizat că pe buletinele de vot vor apărea atât candidatul PNL, cât și cel al USR, fapt ce ar fi dus la împărțirea voturilor, nu la contabilizarea acestora în dreptul candidatului PNL.

Încercând să repare această eroare, au solicitat retragerea candidaturii reprezentantului USR la președinția Consiliului Județean Dâmbovița. Deși termenul de depunere a cererii de retragere a fost depășit, în urma votului membrilor Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr. 16 s-a hotărât ca retragerea de pe listă să fie acceptată, cu 5 voturi pentru și 4 împotrivă.

Votul hotărâtor a fost al reprezentantului PRO România Dâmbovița din Biroul Electoral. Cu alte cuvinte, PRO România îl susține pe candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Dâmbovița.

PSD Dâmbovița

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT