Connect with us

ALEGERI

Comunicat PSD: Blat politic în Dâmbovița între PRO România și PNL

Publicat

pe

Sursa foto: Ziar MM

Rezultatele dezastruoase care se prefigurează pentru cele două partide la alegerile din 27 septembrie i-au făcut pe reprezentanții acestora să-și dea mâna fățiș și să se unească împotriva PSD Dâmbovița. Problema nu este una care să îngrijoreze organizația social-democrată dâmbovițeană, ci mai mult una de principiu: în ultimele luni, discursurile PRO România împotriva Guvernului Orban și a liberalilor dâmbovițeni și vice-versa nu au fost decât fumigene aruncate în ochii locuitorilor acestui județ. În comunicate de presă și declarații la televizor se acuzau de incompetență, corupție, mai că își scoteau ochii încercând să arate cât de bine apără interesele electoratului lor. De fapt, realitatea este cu totul alta: în fața camerelor de televiziune se „înjurau”, iar în spatele lor se pupau.

Ultima dovadă a faptului că între PRO România Dâmbovița și filiala județeană a PNL există o înțelegere dictată doar de interese legate de împărțirea unor viitoare funcții prin județ este votul dat joi, 20.08.2020, de reprezentanții PNL, USR și PRO România din Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Nr. 16 Dâmbovița.

Totul a pornit de la lipsa de înțelegere a legilor electorale de către PNL-USR-PLUS. Cele trei partide au format o alianță împotriva candidatului PSD la președinția Consiliului Județean Dâmbovița, urmând să îl susțină pe candidatul liberal la Consiliul Județean. Destul de târziu au realizat că pe buletinele de vot vor apărea atât candidatul PNL, cât și cel al USR, fapt ce ar fi dus la împărțirea voturilor, nu la contabilizarea acestora în dreptul candidatului PNL.

Încercând să repare această eroare, au solicitat retragerea candidaturii reprezentantului USR la președinția Consiliului Județean Dâmbovița. Deși termenul de depunere a cererii de retragere a fost depășit, în urma votului membrilor Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr. 16 s-a hotărât ca retragerea de pe listă să fie acceptată, cu 5 voturi pentru și 4 împotrivă.

Votul hotărâtor a fost al reprezentantului PRO România Dâmbovița din Biroul Electoral. Cu alte cuvinte, PRO România îl susține pe candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Dâmbovița.

PSD Dâmbovița

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT