Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Investiții importante derulate de Primăria Titu în vremuri de pandemie

Publicat

pe

Primarul orașului Titu, Traian Niculae, a postat pe pagina sa de Facebook o informare cu privire la investițiile derulate de administrația publică locală în această perioadă de pandemie. Sunt lucrări importante, care schimbă în bine viața locuitorilor.

„Stimați locuitori ai orașului Titu,

Anul acesta, traversăm o perioadă dificilă pentru noi toți, întrucât pandemia de coronavirus a afectat toate palierele vieții noastre, de la cel social până la cel economic. Deși am trecut printr-o stare de urgență, eu cred că am gestionat-o bine, împreună cu dumneavoastră, întrucât în orașul Titu nu a existat până acum o răspândire a virusului la nivel comunitar.

Ați observat, în ultimele luni, mai multe lucrări care se desfășoară în orașul nostru. Din cauza pandemiei, până acum, nu v-am informat în legătură cu situația acestora, întrucât am considerat că sănătatea dumneavoastră este pe primul loc și au fost mult mai importante măsurile pe care a trebuit să le luăm pentru prevenirea răspândirii virusului. Chiar dacă am trecut prin aceste luni grele, vă asigur că, împreună cu aparatul Primăriei, am continuat să ne facem treaba și să muncim pentru ca proiectele asumate în fața dumneavoastră să devină realitate.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Așadar, doresc să vă prezint, pe această cale, situația investițiilor derulate în acest an sau aflate în curs de derulare. Sunt informații privind valorile contractate, sursele de finanțare și constructorii:

1. Construire străzi în zona Titu Nou.
Buget total alocat 6,02 milioane lei, inclusiv TVA (din care 5,83 milioane lei fonduri guvernamentale prin programul PNDL2 și 182 mii lei buget local); valoare contract lucrări după licitație 5,24 milioane lei, inclusiv TVA, executant SC PORTRANS SRL.

2. Reabilitare termică a locuințelor ANL (blocuri C1, C2, C3, C4, C5, B2B).
Finanțare integrală din buget local, valoare contract lucrări după licitație 3,70 milioane lei, inclusiv TVA, executant SC EVOSTIL SRL.

3. Reabilitare termică locuințe colective (blocuri O1, O2, P1, P2, C2, C3, E1, E2, E3).
Finanțare integrală din buget local, valoare contract lucrări după licitație 979 mii lei, inclusiv TVA, executant SC EVOSTIL SRL.

Sursa foto: Gazeta de Titu

4. Construire trotuare, piste de biciclete și accese proprietăți pe strada Gării.
Finanțare integrală din buget local, valoare contract lucrări după licitație 1,58 mil lei, inclusiv TVA, executant asocierea AT DESIGN SRL și DRUPAS CONSTRUCȚII SRL.

5. Construire trotuare și accese proprietăți pe strada Cuza Vodă ( DN7 – zona Titu Târg).
Finanțare integrală din buget local, valoare contract lucrări după licitație 1,67 mil lei, inclusiv TVA, executant asocierea AT DESIGN SRL și DRUPAS CONSTRUCȚII SRL. Această investiție a fost posibilă după demersurile repetate pe care le-am întreprins la CNAIR, care este administratorul drumului național (DN7). CNAIR ne-a dat avizul pentru construirea acestor trotuare, cu condiția respectării studiului de fezabilitate al proiectului lor de lărgire a DN7, astfel încât CNAIR să poată realiza ulterior lucrările de lărgire drum și de amenajare rigole cu spații verzi, în vecinătatea trotuarelor construite de Primăria Titu.

Sursa foto: Gazeta de Titu

6. Modernizare Grădinița Fusea.
Finanțare integrală din buget local, valoare contract lucrări 377 mii lei, inclusiv TVA, executant SC DENISMON SRL.

7. Modernizare și dotare Liceul Tehnologic Goga Ionescu, pentru obținerea autorizației de funcționare (PSI).
Buget total alocat 1,2 milioane lei, inclusiv TVA (din care 1,1 milioane lei fonduri guvernamentale prin programul PNDL2 și 105 mii lei buget local); valoare contract lucrări după licitație 956 mii lei, inclusiv TVA, executant asocierea SC DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 SRL și SC DRIMAND CONSULT SRL).

8. Modernizare și dotare Liceul Teoretic I.C. Vissarion pentru obținerea autorizației de funcționare (PSI).
Buget total alocat 1,28 milioane lei, inclusiv TVA (din care 923 mii lei fonduri guvernamentale prin programul PNDL2 și 354 mii lei buget local); valoare contract lucrări după licitație 1 milion lei, inclusiv TVA, executant asocierea SC DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 SRL și SC DRIMAND CONSULT SRL).

Sursa foto: Gazeta de Titu

9. Modernizare și dotare Școală Gimnazială Nr. 2 Titu-Târg pentru obținerea autorizației de funcționare (PSI).
Buget total alocat 669 mii lei, inclusiv TVA (din care 492 mii lei fonduri guvernamentale prin programul PNDL2 și 177 mii lei buget local); valoare contract lucrări după licitație 559 mii lei, inclusiv TVA, executant asocierea SC DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 SRL și SC DRIMAND CONSULT SRL).

Avem și alte proiecte de investiții care demara în perioada imediat următoare. Cunoașteți faptul că nu-mi place să fac promisiuni, de aceea, pe măsură ce vor începe aceste lucrări, o să vi le prezint cu exactitate. De asemenea, o să vă informez în legătură cu investițiile pentru care vom semna, în cel mai scurt timp, contracte de finanțare cu ministerele.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Vă rog să aveți încredere în mine și în echipa mea, știți că vă puteți baza pe mine și că nu promit ceea ce nu pot să fac. Chiar dacă am întâmpinat multe dificultăți, ca toate primăriile din țară, legate de hățișul birocratic, de procedurile de achiziție și de schimbarea legislației, nu am renunțat și nu voi renunța până când toate proiectele asumate în fața dumneavoastră vor deveni certitudine ! Vă mulțumesc!

Cu respect,
Traian Niculae,
Primarul orașului Titu

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești. Vezi ordinea de zi!

Publicat

pe

de

Se convoacă în ședință ordinară, ce se va desfășura prin mijloace electronice-online, Consiliul Local Voinești, pe data de 28.10.2021, ora 09:00.

Dispoziția de convocare împreună cu materialele aferente proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi vor fi transmise consilierilor locali în format electronic.

Consilierii locali pot formula și transmite electronic amendamente asupra proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi pe adresa de e-mail: consiliullocalvoinesti@yahoo.com (Secretar General)

Ordinea de zi este următoarea:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației fazele DALI si PT, a indicatorilor tehnico-economici si a cofinanțării din partea Consiliului Local Voinești pentru obiectivul “Modernizare prin creșterea eficientei energetice a sediului SPCLEP Voinești si Politie Locala, comuna Voinești, județul Dâmbovița „prin Administrația Fondului de Mediu, Programul privind creșterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in clădirile publice;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație speciala de salubrizare pentru solicitările depuse la Primaria Voinești, conform anexelor emise de ADI „Management integrat al deșeurilor in județul Dâmbovița” cu nr.9328/21.10.2021 pentru luna noiembrie 2021;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetare trimestrul III 2021;
5. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local Voinești in Comisia pentru Evaluarea si Asigurarea Calității din cadrul Liceului Tehnologic Voinești pentru anul școlar 2021-2022;
6. Diverse.

PRIMAR,
Sandu Gabriel Dănuț

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Orașul Pucioasa va avea o superbă zonă de agrement în Lunca Ialomiței

Publicat

pe

Primăria Pucioasa implementează cu fonduri europene nerambursabile un proiect care vizează amenajarea unei superbe zone de agrement în Lunca Ialomiței. Vor fi construite aici terenuri de fotbal și tenis cu nocturnă, bazine de înot cu tobogane, locuri de joacă, zone de fitness, foișoare cu grătare, o pistă de skateboard, o pistă de biciclete, un perimetru pentru plimbat animalele de companie, precum șii un patinoar care va funcționa pe timpul iernii.

Săptămâna aceasta, primarul Constantin Ana a postat pe pagina sa de Facebook fotografii de pe șantier, cu precizarea că în vara anului viitor zona de agrement din Lunca Ialomiței va fi pusă la dispoziția locuitorilor orașului Pucioasa. Bine, la cât de frumoasă va fi, suntem convinși că și alți dâmbovițeni vor alege să-și petreacă timpul liber la Pucioasa!

„Zona de agrement din Lunca Ialomiței este al doilea proiect al nostru care pune în valoare râul Ialomița și terenurile de pe malurile sale, acestea fiind singurele zone care mai permit o dezvoltare consistentă și predictibilă a orașului nostru!

Astăzi, constructorul ne-a aratat primele fotografii ale toboganelor contractate. Mie mi se pare că arată foarte bine!

Încet-încet, ca să nu spun pas cu pas, căci nu mai sună deloc bine, construim motive pentru ca cetățenii noștri să rămână în oraș, iar pentru cei din afara orașului construim motive să ne viziteze!”, a scris Costi Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT