Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Investiții importante derulate de Primăria Titu în vremuri de pandemie

Publicat

pe

Primarul orașului Titu, Traian Niculae, a postat pe pagina sa de Facebook o informare cu privire la investițiile derulate de administrația publică locală în această perioadă de pandemie. Sunt lucrări importante, care schimbă în bine viața locuitorilor.

„Stimați locuitori ai orașului Titu,

Anul acesta, traversăm o perioadă dificilă pentru noi toți, întrucât pandemia de coronavirus a afectat toate palierele vieții noastre, de la cel social până la cel economic. Deși am trecut printr-o stare de urgență, eu cred că am gestionat-o bine, împreună cu dumneavoastră, întrucât în orașul Titu nu a existat până acum o răspândire a virusului la nivel comunitar.

Ați observat, în ultimele luni, mai multe lucrări care se desfășoară în orașul nostru. Din cauza pandemiei, până acum, nu v-am informat în legătură cu situația acestora, întrucât am considerat că sănătatea dumneavoastră este pe primul loc și au fost mult mai importante măsurile pe care a trebuit să le luăm pentru prevenirea răspândirii virusului. Chiar dacă am trecut prin aceste luni grele, vă asigur că, împreună cu aparatul Primăriei, am continuat să ne facem treaba și să muncim pentru ca proiectele asumate în fața dumneavoastră să devină realitate.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Așadar, doresc să vă prezint, pe această cale, situația investițiilor derulate în acest an sau aflate în curs de derulare. Sunt informații privind valorile contractate, sursele de finanțare și constructorii:

1. Construire străzi în zona Titu Nou.
Buget total alocat 6,02 milioane lei, inclusiv TVA (din care 5,83 milioane lei fonduri guvernamentale prin programul PNDL2 și 182 mii lei buget local); valoare contract lucrări după licitație 5,24 milioane lei, inclusiv TVA, executant SC PORTRANS SRL.

2. Reabilitare termică a locuințelor ANL (blocuri C1, C2, C3, C4, C5, B2B).
Finanțare integrală din buget local, valoare contract lucrări după licitație 3,70 milioane lei, inclusiv TVA, executant SC EVOSTIL SRL.

3. Reabilitare termică locuințe colective (blocuri O1, O2, P1, P2, C2, C3, E1, E2, E3).
Finanțare integrală din buget local, valoare contract lucrări după licitație 979 mii lei, inclusiv TVA, executant SC EVOSTIL SRL.

Sursa foto: Gazeta de Titu

4. Construire trotuare, piste de biciclete și accese proprietăți pe strada Gării.
Finanțare integrală din buget local, valoare contract lucrări după licitație 1,58 mil lei, inclusiv TVA, executant asocierea AT DESIGN SRL și DRUPAS CONSTRUCȚII SRL.

5. Construire trotuare și accese proprietăți pe strada Cuza Vodă ( DN7 – zona Titu Târg).
Finanțare integrală din buget local, valoare contract lucrări după licitație 1,67 mil lei, inclusiv TVA, executant asocierea AT DESIGN SRL și DRUPAS CONSTRUCȚII SRL. Această investiție a fost posibilă după demersurile repetate pe care le-am întreprins la CNAIR, care este administratorul drumului național (DN7). CNAIR ne-a dat avizul pentru construirea acestor trotuare, cu condiția respectării studiului de fezabilitate al proiectului lor de lărgire a DN7, astfel încât CNAIR să poată realiza ulterior lucrările de lărgire drum și de amenajare rigole cu spații verzi, în vecinătatea trotuarelor construite de Primăria Titu.

Sursa foto: Gazeta de Titu

6. Modernizare Grădinița Fusea.
Finanțare integrală din buget local, valoare contract lucrări 377 mii lei, inclusiv TVA, executant SC DENISMON SRL.

7. Modernizare și dotare Liceul Tehnologic Goga Ionescu, pentru obținerea autorizației de funcționare (PSI).
Buget total alocat 1,2 milioane lei, inclusiv TVA (din care 1,1 milioane lei fonduri guvernamentale prin programul PNDL2 și 105 mii lei buget local); valoare contract lucrări după licitație 956 mii lei, inclusiv TVA, executant asocierea SC DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 SRL și SC DRIMAND CONSULT SRL).

8. Modernizare și dotare Liceul Teoretic I.C. Vissarion pentru obținerea autorizației de funcționare (PSI).
Buget total alocat 1,28 milioane lei, inclusiv TVA (din care 923 mii lei fonduri guvernamentale prin programul PNDL2 și 354 mii lei buget local); valoare contract lucrări după licitație 1 milion lei, inclusiv TVA, executant asocierea SC DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 SRL și SC DRIMAND CONSULT SRL).

Sursa foto: Gazeta de Titu

9. Modernizare și dotare Școală Gimnazială Nr. 2 Titu-Târg pentru obținerea autorizației de funcționare (PSI).
Buget total alocat 669 mii lei, inclusiv TVA (din care 492 mii lei fonduri guvernamentale prin programul PNDL2 și 177 mii lei buget local); valoare contract lucrări după licitație 559 mii lei, inclusiv TVA, executant asocierea SC DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 SRL și SC DRIMAND CONSULT SRL).

Avem și alte proiecte de investiții care demara în perioada imediat următoare. Cunoașteți faptul că nu-mi place să fac promisiuni, de aceea, pe măsură ce vor începe aceste lucrări, o să vi le prezint cu exactitate. De asemenea, o să vă informez în legătură cu investițiile pentru care vom semna, în cel mai scurt timp, contracte de finanțare cu ministerele.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Vă rog să aveți încredere în mine și în echipa mea, știți că vă puteți baza pe mine și că nu promit ceea ce nu pot să fac. Chiar dacă am întâmpinat multe dificultăți, ca toate primăriile din țară, legate de hățișul birocratic, de procedurile de achiziție și de schimbarea legislației, nu am renunțat și nu voi renunța până când toate proiectele asumate în fața dumneavoastră vor deveni certitudine ! Vă mulțumesc!

Cu respect,
Traian Niculae,
Primarul orașului Titu

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviștei vrea ca meciul Chindia – FCSB din 10 decembrie să se joace pe „Eugen Popescu”

Publicat

pe

Astăzi – 27 septembrie 2022, am efectuat, împreună cu executivul târgoviștean, o nouă incursiune pe șantierul de reconstrucție și modernizare a Stadionului „Eugen Popescu”. Edilul Cristian Daniel Stan a vrut să prezinte târgoviștenilor, prin intermediul presei, stadiul lucrărilor la acest obiectiv deosebit de important pentru viața socială și sportivă a orașului. O demonstrație prin care primarul municipiului a vrut să arate cetățenilor că la stadion se lucrează intens și că nu mai este mult până ce arena va fi dată în folosință, primii care vor beneficia de noul stadion fiind jucătorii echipei de fotbal Chindia, care vor încheia astfel perioada de provizorat, de folosință a altor terenuri de joc, fapt care, spun specialiștii, are o influență negativă asupra moralului sportivilor.

Cristian Daniel Stan a făcut și o mărturisire de tip angajament. Vrea ca partida de fotbal dintre Chindia și FCSB, din 10 decembrie 2022, să se dispute pe Stadionul „Eugen Popescu”. Primarul Târgoviștei nici nu vrea să conceapă ca, până la acea dată, arena sportivă să nu fie gata. Și nu au fost doar simple declarații, fără acoperire, date în fața reportofoanelor și a camerelor de luat vederi. Edilul Târgoviștei a invitat presa, ca și acum ceva timp, să vadă cum au evoluat lucrările. A fost foarte ușor de remarcat că pe șantierul stadionului s-a muncit din plin, s-au depus eforturi considerabile pentru a se atinge nivelul de astăzi.

„Ne aflăm într-una dintre zonele de acces a spectatorilor către tribuna nouă. Tot ceea ce înseamnă elemente de construcție la tribuna nouă sunt acum gata. Se lucrează și în zona de vopsitorii. Instalațiile sunt toate trase inclusiv la etajul 1. De asemenea, gradenele, cu excepția zonelor de centru unde mai avem de lucru, inclusiv la structura metalică, toate gradenele sunt pe poziție. Dacă vremea ne va permite săptămâna aceasta sperăm să hidroizolăm și prima parte a tribunei noi aceasta va însemna că pe zona de gradene vor rămâne numai scaunele de montat. Va fi ultima etapă. De asemenea, s-a lucrat la structura tribunei oficiale. S-au modificat puțin datele problemei urmând ca în perioada următoare să se intre la tot ceea ce vizează pavajul”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Edilul a dezvăluit presei că, luna viitoare, vor începe lucrările de montaj la acoperișul tribunei noi, metalice.

„Estimăm că va dura cu totul, inclusiv cu montarea membranei aceea specială care va acoperi integral tribuna nouă, undeva la 30 de zile din momentul în care va începe asamblarea ultimelor elemente de acoperiș. La tribuna veche sunt toate scaunele montate. Sunt instalate inclusiv corpurile de iluminat, în marea parte a tribunei. Gardul împrejmuitor este finalizat în proporție de 95%. Se montează acum și turnurile de televiziune care vor fi utilizate pentru transmisiile TV”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Reconstrucția Stadionului municipal „Eugen Popescu” a fost una dificilă, autoritățile și constructorii au întâmpinat numeroase probleme, dar au reușit să le depășească. Pe lângă dificultățile obiective, au mai fost și implicațiile pe linie de imagine a cârcotașilor, ale celor cărora, de pe margine, le-a fost ușor să lanseze tot soiul de acuze, de critici, multe dintre ele iscate și exploatate pe canale politice.

Evident, au fost vizați în comentariul primarului, chiar dacă nu au fost nominalizări, liberalii, care, așa cum a declarat Cristian Daniel Stan, în perioada în care s-au aflat la guvernare, alături de USR-PLUS, nu au alocat niciun ban pentru edificarea stadionului târgoviștean.

„Să critici investițiile care se realizează în infrastructura sportivă a municipiului Târgoviște, care sunt cele mai mari din istoria acestui oraș, mi se pare cam mult. Dacă se va insista pe acest subiect, vom reveni. Să știți că ceea ce se întâmplă acum în Târgoviște, și mă refer la infrastructura sportivă, dar este valabil și pentru celelalte investiții, este fără de precedent. În acest stadion nu s-au mai băgat bani de cinci-șase decenii. Ca să spun că nu cred că a avut vreodată vreun proces-verbal de recepție de natură să certifice finalizarea lucrărilor sau alte documente de urbanism”, a mai spus Cristian Daniel Stan.

Am încheiat vizita pe șantierul stadionului municipal la care, alături de primarul Cristian Daniel Stan, s-au aflat administratorul public Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, cu promisiunea edilului că, pe 10 decembrie 2022, meciul de fotbal dintre Chindia și FCSB se va juca pe „Eugen Popescu”.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Nu uit niciodată ce promit și mă țin de cuvânt! Mesajul primarului Târgoviștei la 2 ani de la alegerile din 2020

Publicat

pe

de

Se împlinesc, astăzi, 2 ani de când am fost ales (pentru a doua oară) primar al municipiului Târgoviște. O alegere cu însemnătate specială pentru mine, poate chiar mai puternică decât prima dată, pentru că a reprezentat confirmarea unor lucruri bune pe care le-am promis/îndeplinit. Specială pentru că a reprezentat încrederea câștigată a târgoviștenilor. Specială pentru că n-a mai avut sensul unei promisiuni, ci al unei promisiuni respectate.

Îmi amintesc cum stăteam, alături de echipa mea, încercând să ne dăm seama cum trebuie să abordăm perioada aceea de campanie electorală (când oricine promitea orice și cantitatea de vorbe goale era sufocantă pentru oamenii normali). Și am decis cu toții că cea mai bună prezentare în fața târgoviștenilor este mergem la ei „acasă”, în cartierele lor, pe strada lor și să vedem dacă acolo s-a întâmplat ceva bun în acești ani de mandat. Pentru că la vorbe se pot pricepe mulți, cu faptele e mai greu. Dacă s-a făcut o școală în cartier, omul o vede. Dacă s-a asfaltat o stradă în cartier, omul o vede. Dacă s-a reablitat o grădiniță, omul o vede. Un loc de joacă, o creșă, un parc etc. De aceea am și spus continuu: „#TimpulMăsuratÎnFapte”, care nici nu e un slogan propriu-zis și o definiție a acestui mandat și a acestei echipe administrative.

Astăzi, la 2 ani distanță de la ultimele alegeri locale, vă vorbesc cu multă recunoștință și smerenie: știu ce înseamnă să fii primar al Târgoviștei, ce uriașă responabilitate îmi revine. Mai știu că am promis să fiu serios și să respect aceeași „rețetă” ca până acum: muncă, muncă, disciplină, corectitudine. Nu uit niciodată ce promit și mă țin întotdeauna de cuvânt. Vă salut cu, deja, tradiționala formulă: „Ne vedem pe teren”.

Daniel Cristian Stan,
Primarul municipiului Târgoviște

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT